Logo

Rejser til Sydkorea

Sydkorea er stadig et relativt ukendt rejsemål, men flere og flere rejsende får i disse år øjnene op for landets rige kultur, storslåede natur og spændende lokale køkken. Afstandene er tilmed ikke større, end at det er muligt, at komme godt rundt i landet på en rundrejse i Sydkorea – og du har meget at glæde dig til.

I hovedstaden Seoul ligger historiske paladser side om side med fremtidsagtige højhuse og små gyder badet i neonlys. I den historiske kejserby Gyeongju derimod stikker de traditionelle rødder dybt, og byen er fyldt med overdådige templer, Buddha-statuer og grave for fortidens herskere. Templer findes i rigt mål i Sydkorea, hvor de ofte ligger smukt omgivet af vild natur. Et andet spændende levn fra Sydkoreas historie, er de traditionelle beboelseshuse kaldet hanok, som kan opleves flere steder. Blandt andet i Seoul og Hahoe. Landets nyere historie kommer du helt tæt på, ved den store kirkegård for faldne FN-soldater i Busan, samt ved den stærkt bevogtede grænse kaldet DMZ, der har adskilt Nordkorea og Sydkorea siden Korea-krigen.

Også naturmæssigt har Sydkorea rigtig meget at byde på. Nationalparker som Seoraksan indbyder til vandreture mellem dramatiske klippeformationer, mens Gaya National Park byder på skovklædte bjerge omkring det smukke Haeinsa tempel, der gemmer på en sand litterær skat. Langs kysten samles lokale på de gyldne strande for at slappe af i vandkanten, mens vådområderne i Suncheon Bay er et godt sted at studere det lokale fugleliv.

Endelig kan du glæde dig til landets utallige hektiske markeder, der altid er en eksotiske affære. Her sælges hverdagens fornødenheder side om side med dugfriske grønsager, eksotiske frugter og friskfangede fisk. Koreanerne elsker mad, og landets unikke køkken er en af de største oplevelser på en rejse til Sydkorea.
 

Viktors Farmor rejser til Sydkorea

På Viktors Farmors rundrejser til Sydkorea ser du naturligvis landets største seværdigheder, men vi prøver også altid at give rejserne et spændende twist, der gør, at vi forlader de gængse turistruter og kommer dybere ned i samfundet end på den typiske turistrejse.

Eksempelvis kan du på en af vores rejser overnatte i et 1.700 år gammelt tempel i en nationalpark. Du kan også få naturen ind under huden på mindre vandreture i nationalparkerne, og vi udforsker Seouls meget forskellige bydele til fods og med metro. Præcis som de lokale gør det. Derudover udforsker vi naturligvis det lokale køkken, der ikke minder om de andre asiatiske køkkener.

Tag med på rundrejse i det ukendte Sydkorea - du vil ikke fortryde det!

 

 
 

Praktiske oplysninger Sydkorea

 • Danske statsborgere kan opholde sig 90 dage visumfrit i Sydkorea på turistrejser. Passet skal være gyldigt i 3 måneder udover rejsens varighed. Man kan blive bedt om at fremvise returbillet ved ankomst til landet.

  Man bør altid have en kopi af sit pas på sig og opbevare sit pas i hotellets sikkerhedsboks eller et andet sikkert sted.

 • I starten af corona-pandemiens udbrud fik Sydkorea stor mediebevågenhed, da det var et af de første lande hvortil virussen spredte sig fra Kina. Siden har Sydkorea dog udviklet sig til en succeshistorie i forhold til hvordan man tackler en pandemi og landet har set meget lave smittetal, på trods af en befolkning på over 50 millioner mennesker.

  I Sydkorea havde man allerede inden corona-pandemiens udbrud kultur for at bære maske, for at beskytte sig selv og andre i fald af eventuelle sygdomssymptomer. Siden er det blevet et lovkrav at bære maske i offentlig transport, men derudover er det valgfrit. Rejsende vil dog opleve, at en overvejende majoritet af den sydkoreanske befolkning bærer maske i det offentlige rum.

  På Sydkorea rundrejsen med Viktors Farmor benytter vi busser der bliver sprittet af og rengjort dagligt, samtidigt får i også udleveret jeres egne masker for at minimere smitterisikoen.

  Senest opdateret 20. juli 2020

 • Der er ikke krav om vaccinationer udover de almindelige vaccinationer mod stivkrampe og difteri samt hepatitis A. Andre vaccinationer kan være en god ide, hvorfor man altid bør kontakte sin egen læge eller en tropemedicinsk klinik for at få de mest opdaterede informationer baseret på ens egen sygdomshistorie.

 • Sommer: 7 timer forud for DK

  Vinter: 8 timer forud for DK

 • I Sydkorea kører man i den højre side af vejen. Vejene er fine, og koreanerne er generelt hensynsfulde i trafikken. Dog bør man som forgænger altid orientere sig grundigt i trafikken, da det hænder, at knallerter kører op på fortovet og over for rødt. Mangle lokale benytter sig af de offentlige transportmidler i Sydkorea, der er moderne og effektive.

 • Sydkorea bruger Valutaen WON, som forkortes til KRW.  Valutakursen for KRW er ca. 0,5490 DKK alt efter dagskursen.

  Der findes både sedler og mønter:

  Sedler: 1000; 5000; 10000; 50000

  Mønter: 1; 5; 10; 50; 100; 500

 • Prisniveauet i Sydkorea er generelt lavere end i Danmark men højere end i dele af Sydøstasien. Traditionelle koreanske ting og mad er væsentligt billigere end i Danmark, mens vestlige varer som tøj kun er lidt billigere. Der er 10% moms på alle varer. Nogle gange er momsen medregnet i den viste pris, mens den i andre tilfælde lægges til prisen. Som regel er det tydeligt markeret, om momsen er indregnet i prisen.

 • Der benyttes samme to-benede 220 V stik som i Danmark. Dog er der steder, der stadig benytter de gamle 100 V stik, der ligner de amerikanske. Også andre stik kan forekomme, så det er en god idé at medbringe en universaladapter for en sikkerheds skyld.

 • Trådløst internet er et hit i Sydkorea, og det bliver mere og mere udbredt på caféer og offentlige steder. Nogle steder er wifi gratis, mens det andre steder er mod betaling. Så det er en god idé at spørge på caféen eller hotellet omkring dette.

  Det kan være dyrt at benytte mobildata på smartphones i Sydkorea. En mulighed kunne være at anskaffe sig et midlertidigt sim-kort, så man både kan ringe lokalt og benytte sig af internettet til lokale priser. Dette kan især være at fortrække på landet, hvor gratis wifi kan være svær at finde. Flere leverandører udbyder dette. Deriblandt EG sim (link http://www.egsimcard.co.kr/), som er både billigt og nemt, da det er optanket med et vist beløb på forhånd. Det kan med fordel bestilles inden rejsen, og man kan vælge at få det leveret til sit hotel. Ældre mobiler kan til tider have svært ved at fungere optimalt på det lokale netværk.

 • Mange restauranter og butikker har åbent til langt ud på aftenen. Nogle har sågar åbent døgnet rundt.

  Posthuse har normalvis åbnet fra 9.00 til 18.00

  Banker har almindeligvis åbent fra 9.30 til 16.00

 • Man bør ikke drikke vandet i hanerne i Sydkorea. Kildevand på flaske er billigt og let tilgængeligt. På nogle restauranter får man en flaske filtreret vand, når man bestiller mad. Disse er normalt sikre at drikke.

 • Der gives ikke drikkepenge i Sydkorea, da dette anses for at være uhøfligt. Dog bør man være opmærksom på, at mange hoteller tilføjer 10% service gebyr på regningen. Undtagelsen er drikkepenge til vores lokalguider og chauffører, hvilket er inkluderet i rejsens pris.

 • Afslappet påklædning er accepteret i Korea, om end de fleste koreanere går meget op i at være pænt klædt på. Dog bør kvinder undgå at vise for meget barm og mave, da dette kan tiltrække uønsket opmærksomhed.

  Vær også opmærksomt på, at det er meget uhøfligt at træde ind i traditionelle hoteller og lokales hjem med fodtøj på eller bare tæer. Strømpesokker er i orden – helst uden huller.

 • Det er generelt helt i orden at tage billeder i offentligheden, med mindre skilte dikterer noget andet. Dog er det altid god skik at spørge om tilladelse, hvis man ønsker at fotografere personer.

 • Koreanere er et venligt og imødekommende folkefærd, og man føler sig meget velkommen i Sydkorea. Man skal dog ikke forvente, at de lokale kan tale særlig godt engelsk på trods af mange års undervisning i skolen. Det skal man dog ikke lade sig skræmme væk af, og man kan komme langt med fagter og meget enkelt tale.

  Den koreanske kultur er fyldt med uskrevne sociale regler for den korrekte etikette. Men de lokale er meget forstående overfor turister, og hvis man blot er høflig og smilende, så er de meget overbærende overfor småfejl.

 • Kriminaliteten er generelt lav i Sydkorea, og ting som lommetyverier forekommer sjældent. Dog bør man altid udvise almindelig sund fornuft.

 • Sydkorea har et tempereret klima med fire distinkte årstider. Vintrene fra december til februar er normalvis lange og kolde, mens somrene fra juli til august er varme og fugtige. Sydkoreas monsunsæson rammer typisk i juli og august. I denne periode oplever Sydkorea en markant forøgelse i nedbør. Rundt regnet falder to tredjedele af Sydkoreas årlige nedbør i sommerperioden. Gennemsnitstemperaturen i Sydkorea er 23°C om sommeren og -2°C om vinteren.

  Forår fra marts til juni og efteråret fra september til november er generelt de mest komfortable perioder at rejse til Sydkorea i. Gennemsnitstemperaturen i foråret er 10°C, mens den i efteråret er 13°C. Det sagt, kan der være stor forskel fra område til område samt fra måned til måned.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.