Hvad søger du?

Rejser til Thailand

Sig ”Thailand” – og de fleste tænker straks på gyldne sandstrande. Men landet er meget mere end det. Det ”ægte” Thailand og thai-kulturens arnested findes i junglen og bjergene mod nord.

Naturen er grøn og frodig, og landets kulturelle centrum er Chiang Mai, der er 700 år gammel og med sin bymur og voldgrav er et modstykke til pulserende Bangkok. Indtil begyndelsen af det 20. århundrede var det nordlige Thailand meget svært at nå frem til. Kun langs vandvejene eller på elefantryg lod det sig gøre. Derfor har området bevaret charmen i en periode, hvor det er gået stærkt med turisme i Thailand i øvrigt. Nu er vi i begyndelsen af det 21. århundrede, og vi kan komme til det nordlige Thailand uden at sidde på elefantryg.

Bangkoks måske største seværdighed er Det Store Palads. Inden for paladsets mure ligger templet med gyldne spir og orange og grønne mosaikker. Det huser den smaragdgrønne Buddha, en figur, der anses som beskytter af hele Thailand. Den smaragdgrønne Buddha er fremstillet af ét stykke jade og er klædt i guld.
 

Thailands kulturelle centrum

Chiang Mai er det kulturelle centrum for Nord-Thailand, og det hænger sammen med byens fortid som hovedstad i kongedømmet Lanna. Der er en afslappet stemning over Chiang Mai. Man mærker tydeligt, at man er kommet væk fra Bangkoks mylder. Der er skyggefulde, grønne træer, hyggelige smågader og faktisk også et rigtig godt køkken.

Det Hvide Tempel er et højdepunkt på ethvert besøg i det nordlige Thailand. Tempel er egentligt ikke det rette ord, for det er også kunstgalleri. Det ejes af en lokal kunstner, der købte stedet i 1990´erne. Dengang var det et ”håndværkertilbud”, men kunstneren gjorde det til sit livsprojekt at renovere og ombygge templet. Og det har han arbejdet på lige siden. End ikke et jordskælv i 2014 har kunnet stoppe ham. Om alt går efter planen, står det færdigt i 2070. Ikke tidligere, for kunstneren nægter at lade store fonde komme ind over. Det er hans projekt, som skal give ham evigt liv.

 

Viktors Farmor rejser til Thailand

Vores rundrejse i det nordlige Thailand, viser det oprindelige Thailand frem.  Vi har god tid i Chiang Mai, og vi besøger en af de etniske stammer, der lever i bjergene ind mod Burma. Vi står på en top med udsigt over Mekongfloden, Laos, Burma og Thailand. Ja netop – Den Gyldne Trekant, som førhen var et paradis for opiumshandel. Drypstenshuler og Det Hvide Tempel er to andre oplevelser i det nordlige Thailand.

Rejsen begynder i pulserende Bangkok. Vi tager på de kendte, flydende markeder og går gennem Chinatown, det mest myldrende og hektiske kvarter i Thailands hovedstad.

Tag med på rundrejse i det ægte Thailand - du vil ikke fortryde det!

Bemærk! Vores rejse til Thailand er ikke på programmet i 2022. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev - så du får en opdatering, når rejsen igen kan afvikles.

 

 
 

Praktiske oplysninger Thailand

 • Bemærk! Visum reglerne kan ændres med meget kort varsel, så det anbefales, at tjekke Thailands Ambassades hjemmeside. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

  Danske statsborgere kan rejse visum frit til Thailand ved ophold på mindre end 30 dage. Ved ankomsten får man indrejsestempel, og ophold er herefter tilladt fra stemplets dato og 30 dage frem. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen og der skal være min. 2 blanke sider i passet.

  For yderligere information omkring visum kontakt venligst Thailads Ambassade på 39 62 50 10.

 • Tal med egen læge eller en klinik for rejsemedicin om bl.a.vaccination mod leverbetændelse, stivkrampe og difteri men også f.eks denguefeber og malaria. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes. 

  Allergimedicin, hovedpinepiller og anden håndkøbsmedicin til eget forbrug kan medbringes til Thailand. Er der tale om receptpligtig medicin bør du medbringe en lægeattest på engelsk til dokumentation i tolden. Indeholder din medicin en form for euforiserende stof, skal lægeerklæringen legaliseres af Udenrigsministeriet og godkendes af den thailandske ambassade i Danmark. 

   

 • I Thailand bruges møntfoden Baht, THB. Der kan hæves kontanter på VISA- og MasterCard i de lokale pengeautomater (ATM). Hævegrænsen ligger oftest mellem 10.000-14.000 Baht (ca. DKK 2000-2800) pr. dag, men er afhængig af beløbsbegrænsningen hos dit eget pengeinstitut.

  På de fleste hoteller, restauranter og stormagasiner kan man betale med internationale kreditkort. Uden for Bangkok kan være vanskeligt at veksle dansk valuta. Så hæv evt. i ATM eller medbring USD.

 • Den danske rejseleders rolle er meget anderledes i Thailand end andre steder. I Thailand er det kun den Thailandske lokalguide, der må informere og guide i det offentlige. Det er den lokale guide, som fungerer som rejseleder/guide ved/i og på sightseeing, restauranter, parker mv.

  Dvs. at den danske rejseleder ikke må informere om historie, kultur, geografi, og politik i offentlig rum. Den danske rejseleder kan heller ikke oversætte, så der bliver opsummeret i bussen eller på hotellet.

 • Rygning på offentlige steder er forbudt. E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

 • Thailand bruger 220 volt. Husk adapter, da de Thailandske stik er anderledes end vores. Husk oplader til mobiltelefon og kamera.

 • Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand på flaske kan fås alle steder.

 • På Viktors Farmors grupperejser er drikkepenge til chauffør og lokalguide inkluderet i rejsens pris.

  Lønningerne er generelt lave i Thailand, så mange Thaier i servicebranchen er afhængige af de drikkepenge, de modtager, det er f.eks. stuepiger, tjenere, taxachauffører, hotelpersonalet mv.

  På restauranter er det normalt at lægge 10 – 15 % oveni regningen. På hotellerne er det normalt at lægge ca. 1 USD pr. person pr. nat til stuepigerne.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Thailand har tropisk klima. November-marts er de mest tørre måneder. Regntiden er fra ca. april til og med oktober – afhængig af hvor i Thailand man befinder sig. I regnsæsonen er der i Thailand forhøjet risiko for oversvømmelser, mudderskred etc., der kan forstyrre rejseplanen. 

 • Thailand er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran dansk sommertid.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solbriller
  • Håndklæde
  • Badetøj
  • Kasket eller solhat
  • Langærmede, hurtigttørrende skjorter
  • Lange, hurtigttørrende bukser
  • Regnfrakke eller paraply
  • Myggespray
  • Solcreme
  • Vækkeur
  • Lagenpose til nattoget
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Evt. trekking sko/støvler
  • Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
  • Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)
 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling.