Hvad søger du?

Artikler om Balkan

Der er ikke langt til Balkanhalvøen, og der er heller ikke langt mellem oplevelserne!

Vin i Moldova, Dracula i Rumænien og Alexander den Store i Makedonien - du har hørt historier fra Balkans lande, og det er ikke underligt - kultur og naturoplevelserne er mangfoldige, og historien bliver nærværende på en rejse hertil.

Læs vores artikler om Balkans brede vifte af oplevelser her.

Læs artikler om

Albanien - Nordmakedonien - Moldova - Rumænien - Kosovo - Bosnien - Montenegro 

 

Et multietnisk køkken med mad for enhver smag

Balkans tumultariske historie har sat spor i madlavningen. Både den ortodokse kristendom og den muslimske religion har præget madkulturen, og der er mad for enhver smag!

Læs artiklen her
 

Broerne på Balkan

Er det interessant at læse om broer? Ja, prøv for eksempel over de næste 550 ord. Broer bærer på de mest utrolige historier. Især på Balkan.

Læs artiklen her
 

 
Albanien

 

Byen med de 1000 vinduer

Berat er en af de smukkeste byer i Albanien på grund af sin osmanniske arkitektur, og byen er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Læs artiklen her
 

Bier i stedet for biler. Natur frem for asfalt.

Skanderbegpladsen i Tirana har ændret udseende flere gange for at afspejle skiftende magthaveres menneskesyn. Vores rejseleder har fået hele historien.

Læs artiklen her
 

Tirana – det nye in-sted på Balkan

Hvis Albaniens tidligere kommunistiske diktator Enver Hoxha stod op fra sin grav, ville han ikke kunne genkende ”sin” hovedstad Tirana.

Læs artiklen her
 

De gav grisen hjemmebrændt snaps

Solen skinner på Albanien, og landet er fyldt med utrolige historier. Ved kysterne lokker et blåt hav og i baglandets bjerge er der frodige skove og rislende vandløb.

Læs artiklen her
 

Bjergene, hvor Leke Dukagjini er lov

Bjergene mellem Kosovo og det nordlige Albanien var indtil fornylig lukket og ukendt område. Det har nu åbnet sig mod omverdenen og giver fantastiske vandremuligheder i smukke dale.

Læs artiklen her
 

 
Kosovo
 

Kosovo byder på overraskelser

Selv om Kosovo i manges erindring blot er en krigsskueplads fra krigene i Ex-Jugoslavien, vil et besøg i landet give et andet og overraskende smukt billede.

Læs artiklen her
 

 
Nordmakedonien

 

Ohrid – en perlesø på Balkan

Byen Ohrid ved den idylliske bjergsø af samme navn i det nuværende Nordmakedonien var også i Jugoslavien-tiden et populært feriemål.

Læs artiklen her
 

Fra FYROM til Nordmakedonien - striden om et navn

I foråret 2019 endte tre årtiers strid mellem Grækenland og Makedonien med en aftale om, at den tidligere jugoslaviske republik nu kunne kalde sig Nordmakedonien.

Læs artiklen her
 

Alexander den Store – et portræt

Alexander den Store er en af de personer, som er blevet en del af vor kulturarv. En af historiens mest fremtrædende feltherrer.

Læs artiklen her
 

 
Moldova

 

Hos sheriffen i Transnistrien

På vores rejse til Rumænien og Moldova kommer man til et land, der ikke eksisterer! I hvert fald ikke på et officielt kort. Men det ligner og fungerer alligevel som et rigtigt land.

Læs artiklen her
 

Lille land med store vinkældre

Den tidligere sovjetrepublik Moldova har verdens største vinkældre og god vin, som er forholdsvis ukendt i Vesteuropa.

Læs artiklen her
 

 
Rumænien

 

Draculas bjergland er blevet et smukt rejsemål

Sig navnet Transsylvanien og straks dukker den sagnomspundne vampyr Dracula op på nethinden. De transsylvanske alper har dog meget andet at byde på.

Læs artiklen her
 

Hvor Brødrene Grimm møder Hobbitrup

I Maramures ser vi grønne græs-enge med høstakke klattet ud, opstammede bønne-ranker og kålhoveder så store som badebolde.

Læs artiklen her
 

 
Bosnien
 

Det stemningsfyldte Sarajevo

Få byer i Europa har været igennem så dramatiske og voldsomme begivenheder som Sarajevo. Begivenheder, der er gået over i verdenshistorien.

Læs artiklen her
 

Sarajevo – en perle på Balkan

En kosmopolitisk europæisk hovedstad med et tvist af Østens mystik. Byen har gennem tiderne været der, hvor forskellige verdener sætter hinanden stævne.

Læs artiklen her
 

 
Montenegro
 

Montenegros slavemarked skabte Don Quixote

Ulcinj er ikke blandt Montenegros mest besøgte rejsemål, selv om byen har kridhvide badestrande og smukke landskaber ud til Adriaterhavet.

Læs artiklen her