Hvad søger du?

Mellemøsten

Det var her, det hele begyndte. Mellemøsten er Viktors Farmors hjertebarn. En rejse dertil er et eventyr i historie, kultur og venlighed.

Hvor er der dog meget rejsegods i denne del af verden. Tre verdensreligioner er opstået her: Kristendom, islam og zarathustrisme. Pyramider. Babylon. Ur. Mesopotamien. Nilen. Eufrat og Tigris. Man vader i historie overalt.

Vi fortolker ordet Mellemøsten bredt. Nemlig som den kulturkreds, der har hjemsted i Islam og arabiske, tyrkiske og persiske folkeslag.

Regionen har også tryllebundet verdenshistoriens største opdagelsesrejsende og personligheder: Alexander den Store, Vasco da Gama, Marco Polo, Lawrence of Arabia – og ikke mindst vores egen Carsten Niebuhr.

Vi har en bred palet af rejser til dette hjørne af verden, hvor der altid er stof til eftertanke. Først og fremmest er rejserne en øjenåbner for den venlighed, vi møder overalt. Oplevelser der står i skærende kontrast til de konflikter, vi dagligt hører om i medierne.

Området er også fuld af stemningsfyldte bazarer med tæpper, krydderier og kunsthåndværk, der byder sig fristende til.

  

Viktors Farmor i Mellemøsten

Det største udbud af rejser går til Iran. Det er som at komme tilbage til en civilisation, der er mere end 6000 år gammel. De imponerende bygningsværker i Persepolis vidner om landets glorværdige oldtid og nogle af verdens flotteste moskeer findes i Iran.

Marokko med Marrakesh, Fez, Casablanca og andre legendariske byer er et andet overflødighedshorn af spændende oplevelser.

Besøg også Jordans lyserøde by Petra – et af verdens nye vidundere - og fortsæt eventuelt til Det døde Hav og Israel på en rejse mellem to forskellige religioner.

Og så er der Oman - måske Mellemøstens allervenligste land. Idylliske oaser med daddelplantager i grønne kløfter bryder ørkenens knastørre klima. Fra det azurblå hav kommer store havskildpadder op på land og lægger deres æg.

 

Klik på landene i oversigten for at læse mere om dem og se detaljerede beskrivelser af vores Mellemøsten rejser.