Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Kulturrejser

Kulturrejser i hele verden

Fra Taj Mahal og gyldne templer i farverige Indien til Silkevejens karavanebyer i Uzbekistan. Fra Perus velbevarede inkaruiner på Machu Picchu til den lyserøde klippeby Petra i Jordan. Verdens lande er fulde af fascinerende kulturarv. På en kulturrejse med Viktors Farmor får du indsigt i lokale kulturer og skikke. Du hører eventyrlige beretninger, og du kommer hjem med kufferten fuld af ny viden om den historie, der binder os alle sammen. Gå i forfædrenes fodspor, og lad dig fascinere af legender, sagn og myter.

Vi sender mange eventyrlystne grupper afsted på kulturrejser til nær og fjern hver eneste måned hele året rundt. Vi har både kortere rejser på en uges tid og rejser på helt op til ca. 3 uger. Så er du nysgerrig og har interesse for andre kulturer og mennesker, så er der kun ét spørgsmål tilbage: Hvor skal din kulturrejse gå hen?

Kulturrejser i Mellemøsten

Mellemøsten er Viktors Farmors hjertebarn. En kulturrejse hertil er et eventyr i historie, kultur og venlighed. For hvor er der dog meget rejsegods i denne del af verden. Tre verdensreligioner er opstået her: Kristendom, Islam og Zarathustrianisme. Her finder du pyramider, Babylon, Ur, Mesopetamien, Persepolis, Petra, Nilen, Eufrat og Tigris. Man vader i historie overalt.

Viktors Farmor tolker ordet Mellemøsten bredt. Nemlig som den kulturkreds, der har hjemsted i islam og arabiske, tyrkiske og persiske folkeslag.

Rejs selv med og lad dig tryllebinde af den kulturelle rigdom i Mellemøsten – her er der altid stof til eftertanke.

Læs mere om Mellemøsten

Tuaregerne, eller ”Ørkenens blå mænd”, bærer hovedbeklædningen Tagelmust. Foto Kathrine Svejstrup Friskpresset juice kan købes for få kroner på fna pladsen i marrakesh. Foto af Anders Stoustrup

Kulturrejser i Centralasien

Viktors Farmor har lavet rejser til de centralasiatiske lande siden 2001, og vi har en række ekspert-rejseledere, der kender landene særdeles godt. Et land, vi er særligt vilde med, er Uzbekistan, hvis særlige karakter er formet gennem to tusinde år af nomader og handelsfolk, der kom ad Silkevejen fra Kina til Middelhavet. De bragte velstand til byer som Samarkand og Bukhara.

Karavanerne kom med silke, porcelæn, guld og krydderier. Og informationer. Silkevejen var datidens bredbåndsforbindelse, og derfor er Uzbekistan i dag en skøn blanding af bl.a. Orienten og Vesten. 

Omgivet af høje minarettårne, koranskoler med azurblå kupler og østlige handelsmarkeder, befinder du dig i en helt anden magisk verden: Tag med på kulturrejse til Uzbekistan og få syn for sagen.

Læs mere om Centralasien

Der er mange hyggelige gader i Khiva. Foto Michael Høeg Andersen Den vigtigste sport, der udøves på den årlige Naadam festival, er hestevæddeløb, som rides af børn i 7-11 års alderen. Foto Viktors Farmor

6 af vores favorit-kulturrejser

Markederne er fyldte med alverdens ting på en rejse i Marokko med Viktors Farmor

Marokko - et eventyr i farver

I århundreder bragte karavaner dyrebare varer fra Sahara til markederne i Marokko. Vi rejser i karavanernes fodspor over bjerge og gennem ørkener, og undervejs oplever vi både det traditionelle og det moderne Marokko.
Se rejsen
Der er mange hyggelige gader i Khiva. Foto Michael Høeg Andersen

Uzbekistan med Ørkenens Louvre

Kom med på rundrejse i Uzbekistan, og udforsk et kunstmuseum i verdensklasse helt ude i ørkenen - med kælenavnet Ørkenens Lourve. Derudover smager vi på det unikke uzbekiske køkken, oplever silkevejsbyerne Tashkent, Bukhara og Samarkand og møder de lokale på Registanpladsen.
Se rejsen
Den gamle tempelby Orcha. Foto Viktors Farmor

Indiens højdepunkter

Rejs med på eventyr på vores store rundrejse i Nordindien på 12 dage. Vi oplever flere af Indiens højdepunkter som Taj Mahal og hektiske Delhi. Og så udforsker vi mogulen Akbars forladte paladsby Fatehpur Sikri og går i Buddhas fodspor gennem Sarnath. Vi kommer godt omkring i det store land.
Se rejsen
Den mest populære ret i Georgien er khinkali. Foto Viktors Farmor.

Georgien med Svaneti

Georgien er på flere måder et helt særligt og eventyrligt land. Den overvældende smukke natur i Kaukasusbjergene konkurrerer med maden og vinen om at være højdepunktet på denne 10-dages kulturrejse med en god blanding af natur også.
Se rejsen
Vi oplever traditionel sang og dans i Swazi Cultural Village. Foto Anna-Karin Johannsen

Det bedste af Sydafrika

Vi rejser gennem Sydafrika og oplever derudover de små kongedømmer Swaziland (eSwatini) og Lesotho. Vi skal bl.a. på safari i Kruger Nationalpark og iSimangaliso Wetland Park, hvor vi kigger efter "The Bog Five". Og så skal vi selvfølgelig også udforske en af de smukkest beliggende byer, Cape Town.
Se rejsen
Vi nyder Santa Catalina klosteret i Arequipa på en rejse til Peru med Viktors Farmor. Foto Hannes Rada

Den store rundrejse i Peru

Peru er om noget en kulturel oplevelse. De gamle inkaruiner, de forundrende Nazca-linjer, Den Hellige Dal, og så besøger vi lokale familier og bydes på middag. Og så er der den charmerende by Cuzco med sine koloniale bygninger, katedraler, skønne gastronomiske oplevelser og farverige markeder.
Se rejsen

Kulturrejser i Europa, Balkan og Kaukasus

Du behøver ikke rejse langt for at få store kulturoplevelser. Europa, Balkan og Kaukasus har meget at byde på – her er en flot natur og ikke mindst anderledes kulturer og interessante historiske steder. Tilsammen er disse regioner som et menukort med uendeligt mange retter – man vil gerne have en bid af det hele. Viktors Farmor har håndplukket nogle rejsemål, som vi brænder for og har specialiseret os i.

Balkan er en velbevaret hemmelighed – som ligger lige for næsen af os. Kun få timer i fly, så er vi i relativt unge nationer, der dog er som en smeltedigel af historie: byzantinsk, osmannisk, habsburgsk og kommunistisk.

Indrømmet – vi har haft et godt øje til UNESCO’s verdensarvsliste, da vi sammensatte rejserne i Europa. Du kan blandt andet opleve Litauens hovedstad Vilnius, katedral Sankt Sophia for slet ikke at nævne Svaneti-regionen i Georgien.

Der er så meget at se, og det ligger lige for næsen af os – vil du med?

Læs mere om Europa

Catanias fiskemarked er berømt. Ikke kun på Sicilien, men i hele Italien. Foto Lene Brøndum En rejse i Balkanlandene byder på kulturelle oplevelser som de mange kirker i Ohrid-området i Nordmakedonien. Foto Leonardo Spencer

Kulturrejser i Afrika

Løver, giraffer, elefanter, næsehorn, flodheste – Afrika er uløseligt bundet sammen med safari. Men der er meget mere at hente i Afrika, end de rovdyr man fanger i kameralinsen fra bagsædet af en Land Rover.

For eksempel Cape Town, der regnes for at være en af verdens smukkest beliggende byer. Eller de små kongedømmer eSwatini og Lesotho. Eller levn fra den danske kolonitid i Ghana. 

Mulighederne er mange, og vi vil gerne vise Afrika, som det hele kontinent, det er. Med kultur og natur, med fortid og nutid.

Læs mere om Afrika

Ved Kazingakanalen i Queen Elisabeth Nationalparken støder vi også på elefanter. Foto Michael Andersen På rundrejsen besøger Ghanas næststørste by Kumasi. Foto Viktors Farmor

Kulturrejser i Sydamerika og Mellemamerika

Mellemamerika er oldgamle kulturer, mødet med lokalbefolkningen, vidunderlige farver og nye smagsoplevelser. For slet ikke at tale om de utrolige naturoplevelser, der venter i den eventyrlige region. Der er flere små lande, som nogle gange overses - og det er en skam.

El Salvador gemmer på mangroveskove og laguner i skjulte kratre, Guatemala byder på kolonitidsbyer og dramatiske vulkaner, og Panamas jungle er noget af det mindst udforsket i verden. Og så har vi slet ikke nævnt Costa Rica endnu med alle sine nationalparker og regnskove. Mellemamerika er et eventyr, du aldrig glemmer. 

Sydamerika er verdens lunger med den mægtige Amazonas-jungle. Der er også Andesbjergene, en bjergkæde på 7000 km. Byerne klynger sig til bjergsiden eller hviler på højsletten. Overalt er der spor efter fortidens storhed – fra velbevarede inkaruiner på Machu Picchu til de smukke klostre og kirker, som spanierne byggede.

På en Viktor Farmor rejse til Sydamerika, kommer du dybt ind i junglen, helt op i højderne – og helt ind i folkesjælen.

Læs mere om Sydamerika

Pyramiderne på Grand Plaza og tempel 5 hæver sig over junglens tag ved Tikal. Foto Anders Stoustrup Nysgerrige børn i Perus farverige folkedragter. Foto Thomas Kjær Wolden

Kulturrejser til Asien

Asien er rigt på historie, kultur, natur, spændende byer og storslåede templer. Asien bliver man aldrig færdig med! Er det første gang, du rejser til landet, kan det være svært at vælge rejsemålet. Der er så meget at se og opleve, at snuse til og smage på, at lære om og forstå.

Uanset, om du er til templer i junglen, krigshistorie, kulturskatte, til maleriske landsbyer, moderne storbyer, frodige teplantager eller flydende markeder – eller måske lidt af det hele – så har Viktors Farmor en rejse, der opfylder dine ønsker.

Læs mere om Asien

Halong Bay er et smukt syn. Foto Viktors Farmor Tigerreden ligger med en dramatisk placering i Bhutans bjerge. Foto Viktors Farmor

Hvad siger vores gæster

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores rejser.
  • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

  • Mindre grupper større oplevelser

  • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører