Rejseledere

Hos Viktors Farmor har vi både en dansktalende rejseleder samt engelsktalende lokalguider på stort set alle rejser. Rejseleder og guider har vidt forskellige roller. Se alle vores rejseledere her.

Hvad er en rejseleder? 

Rejselederen er ekspert i at være - rejseleder. Det vil sige formidler, vært og logistiker. Som formidler sørger rejselederen for, at gæsterne får et optimalt udbytte af rejsen. Som vært tager rejselederen sig af gæsterne undervejs. Og som logistiker er opgaven at få rejsens praktiske forløb til at være glat.

Hvem er rejselederne? Først og fremmest engagerede mennesker, der brænder for at opleve verden! Enkelte af dem bor i udlandet og har en spændende baggrund, som de gerne deler med gæsterne under en rejse. Langt de fleste bor i Danmark og har måske et mangeårigt kærlighedsforhold til et bestemt land. Måske har de en faglig ekspertise i kultur, religion og politik. Eller måske har de mange års erfaring i at stå i spidsen for rejser til fjerne lande. Rejselederen er med andre ord med til at give rejsen karakter.

Hvad kan du forvente af rejselederen?

Først og fremmest en dansk indføring i landet. Forvent ikke, at rejselederen kender alle aspekter af landet. Det er her, lokalguiden kommer ind i billedet. Rejselederen er din mellemmand og garant for, at du får stillet din nysgerrighed. Ofte vil rejselederen have forberedt små foredrag, eller dagens emne, som han/hun tager op, når lejlighed byder sig.

Dertil kan dukke mange små problemer op på en rejse – lige fra at finde et apotek til friske håndklæder på hotelværelset. Rejselederen er den, du går til, når du ikke selv kan håndtere sagen. 

I oversigter her er rejselederne opstillet alfabetisk efter fornavn. Efter beskrivelsen fremgår det, hvilke rejser den enkelte står for.