Logo

Armenien

Kristendommen har en særlig plads i Armenien, der var verdens første land til at gøre kristendommen til statsreligion i år 301.

 

Hovedstaden i Armenien, Yerevan, er en af de ældste byer i verden, grundlagt i 782 f.Kr. Storbyen er fulgt med tiden og er i dag en moderne by; uden dog at det er gået ud over de historiske rødder.

Cascade-komplekset med kunstmuseet, der har fået tilnavnet ”Armeniens hængende haver” på grund af beliggenheden, er et højdepunkt på rejsen.

Historiske bygninger, kirker og klostre ligger midt i utrolig flot og bjergrig natur over hele Armenien. Det mest berømte kloster, Tatev Klosteret, kan man komme til med verdens længste kabelbane.

Maden i Armenien er noget helt særligt. Man blander friske grønsager, kød, fisk og fjerkræ med vilde bjergurter og skaber på den måde en helt unik gastronomi, og ofte er råvarerne helt lokale.

Glæd dig til at smage!

 

Viktors Farmor i Armenien

Rundrejsen i Armenien har hovedvægt på det bjergrige og naturskønne område i det sydøstlige Armenien.

Der er også mulighed for at opleve rejser, der kombinerer Armenien med andre lande og områder - for eksempel Georgien eller Nagorno Karabagh.

Armenien kan også opleves til fods på vandreferie eller på en pigetur, hvor vi går i dybden med landets lange tradition for kunsthåndværk.

Glæd dig til at opleve alt det, Armenien har at byde på.
 

Viktors Farmor baggrundsbillede