Logo

Armenien

Kristendommen har en særlig plads i Armenien, der var verdens første land til at gøre kristendommen til statsreligion i år 301.

 

Hovedstaden i Armenien, Yerevan, er en af de ældste byer i verden, grundlagt i 782 f.Kr. Storbyen er fulgt med tiden og er i dag en moderne by; uden dog at det er gået ud over de historiske rødder.

Cascade-komplekset med kunstmuseet, der har fået tilnavnet ”Armeniens hængende haver” på grund af beliggenheden, er et højdepunkt på rejsen.

Historiske bygninger, kirker og klostre ligger midt i utrolig flot og bjergrig natur over hele Armenien. Det mest berømte kloster, Tatev Klosteret, kan man komme til med verdens længste kabelbane.

Maden i Armenien er noget helt særligt. Man blander friske grønsager, kød, fisk og fjerkræ med vilde bjergurter og skaber på den måde en helt unik gastronomi, og ofte er råvarerne helt lokale.

Glæd dig til at smage!

 

Viktors Farmor i Armenien

Rundrejsen i Armenien har hovedvægt på det bjergrige og naturskønne område i det sydøstlige Armenien.

Der er også mulighed for at opleve rejser, der kombinerer Armenien med andre lande og områder - for eksempel Georgien eller Nagorno Karabagh.

Armenien kan også opleves til fods på vandreferie eller på en pigetur, hvor vi går i dybden med landets lange tradition for kunsthåndværk.

Glæd dig til at opleve alt det, Armenien har at byde på.
 

  

Praktiske oplysninger Armenien

 • Der kræves pt. ikke visum til Armenien. Pas skal være gyldige 6 måneder efter indrejse i landet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er malaria i Araxdalen, men der er vi kun kortvarigt, og kun om dagen, og i øvrigt på et tidspunkt af året, hvor der sandsynligvis ikke er malariamyg fremme. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Det er meget almindeligt, at det for udlændinge giver store maveproblemer, selv om man er forsigtig. Det tilrådes at medbringe noget mod diarré – gerne kraftigt virkende midler på recept. Det kunne evt. være ciprofloxacin. Rådfør dig med lægen. Vi anbefaler desuden at man at tager en koleravaccine inden afrejse. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Armenien hedder dram(=AMD). 10.000 dram svarer til ca. 140 DKK. Det anbefales at medbringe EURO. VISA-kort kan bruges de fleste steder.

 • Telefoni. Landekoden for Armenien er 00374 + områdenummer (10 i Yerevan) + lokalnummer.

  Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Armenien. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Der er internet på de fleste hoteller. 

 • 220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke).

 • I Armenien anbefales det at drikke mineralvand fra flasker, da bakteriefloraen er anderledes, end vi er vant til fra Danmark.

 • Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen: Selv om alt står med armensk skrift, kan man godt se at der står 10% nederst. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • Der er ingen regler. Armenierne selv går vestligt og afslappet klædt, i alle fald i Yerevan. Man går også gerne ind i kirkerne med bare skuldre og korte skørter. Mænd kan godt gå i shorts. I april-maj og september-oktober skal man have let sommertøj til om dagen, og en varm trøje og vindjakke til om aftenen. Specielt i forårsmånederne kan man også få brug for regntøj eller paraply.

 • Der fås også kandiseret frugt. Chokolade fra Grand Candy er god og billig. Hvis man køber fødevarer eller drikkevarer, skal de pakkes i kufferten. Den toldfri butik i lufthavnen vil sige at flasker godt kan bringes ind i EU, da de bliver forseglet. DET PASSER IKKE.

 • På alm. restaurant: Et måltid mad koster 3000 AMD. På pænere restaurant fra 5000 AMD. Lokal øl koster 500 AMD, importeret øl koster fra 725 AMD. Vand 190 AMD for lille flaske. I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 225 AMD.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Det officielle sprog er armensk. Der tales også russisk, azeri og kurdisk.

 • Armenien er et højland, gennemsnitshøjden er ca. 1400 m.o.h., og kun 10% af landet ligger lavere end 1000 m.o.h. Klima og temperatur varierer derfor en del. Yerevan ligger i den lavere del af landet og er et af de varmeste steder. Temperaturerne kan forventes at være nogle grader lavere ude i landet end vist i de gængse klimagrafer.

 • Sommertid: + 2 timer.
  Normaltid: + 3 timer.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte 

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.