Hvad søger du?

Bolivia

Saltørkenen ved Uyuni med de forunderlige klippeformationer og kæmpekaktusser ligner et landskab malet af Salvador Dalí.

 

Lagunerne har forskellige farver, røde, grønne, hvide på grund af mineraler fra vulkanerne. Flamingoer bevæger sig graciøst gennem det lave vand på deres lange ben og solens  genskin i den kridhvide saltslette gør det nødvendigt med solbriller. Vi er i et af verdens smukkeste og mest forunderlige landskaber, saltørkenen ved Uyuni i Bolivia.

Forvredne, enkeltstående, kæmpeklippeformationer får det til at ligne et surrealistisk maleri, og man spejder forgæves efter et af Dalís smeltende ure.

Man behøver ikke spejde forgæves efter de lækreste trøjer og huer i det blødeste alpaca-uld  på de farverige markeder i Bolivia. Også i hovedstaden La Paz, som er verdens højst beliggende hovedstad, er der et rigt udbud af varer med uld fra både lama, alpaca og den vildtlevende vicuna.

Bolivia er lukket inde mellem Peru, Chile, Argentina, Paraguay og Brasilien og har ikke adgang til kysten.  Sin kyststrækning mistede landet til Chile efter Stillehavskrigen (1879-1884), hvor Chile, Peru og Bolivia kæmpede om rettigheder til mineralforekomster
 

Viktors Farmor i Bolivia

Du kan opleve Bolivia på adventurerejsen Chile-Bolivia-Peru. I 4-hjulstrækkere kører vi til smukke laguner og helt surrealistiske saltsøer og saltsletter. Farvespektret er utroligt. Vi ser både den grønne og den røde lagune – ved sidstnævnte måske endog lyserøde flamingoer. Uyuni er med sine hvide saltsletter og garderhøje kaktusser er drømmesyn. Turen går over højsletten, der byder på barske levevilkår for bønderne, til Titicacasøen, hvor der er sejltur til Soløen og Måneøen.

Besøg landet med verdens højst beliggende hovedstad!

Rejser til Bolivia

  

Praktiske oplysninger Bolivia

 • Man er visumfri i indtil 30 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det desuden at være vaccineret mod smitsom lever¬betændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. De bolivianske myndigheder kræver ikke længere vaccination mod gul feber for alle rejsende, men kun til dele af landet. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • På vores rejser tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der er risiko for højdesygesymptomer. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan dog ofte afhjælpes ved at sørge for ikke at blive afkølet samt sørge for at indtage rigelig med væske. På Netdoktor kan du læse mere om højdesyge.

  Tager du medicin eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i vist omfang kan forebygge højdesyge. Diamox kræver, at din læge har en særlig udleveringstilladelse, så tag kontakt i god tid. Alternativt kan du kontakte Rejsemedicinsk Klinik, der har speciel tilladelse til udstedelse af recepter på Diamox. Man henvender sig til dem via www.rejsemedicin.dk. Det koster 50 kr. for recepten og 160 for konsultationen. Man kan med økonomisk fordel samtidigt få de andre vaccinationer her.

  Drik altid rigeligt med coca-te. Det serveres alle steder og er helt uskadeligt, og virker også mod højdesyge. Det kan sammenlignes med kamille-te, og kan ikke sammenlignes med kokain.
  Er man tilbøjelig til at blive køresyg, er det en god idé at medbringe piller mod køresyge, da der køres i bjerge med hårnålesving.

 • Møntfoden i Bolivia hedder Boliviano (BOB). 100 Boliviano svarer til knap 90 DKK. I kontant valuta anbefales det, at man medbringer USDollars. Vær dog opmærksom på at 100 USDollars sedler kan være svære at veksle. Kreditkort, kan anvendes i de større byer.

 • Telefoni. Telefon til Bolivia: 00 + 591 + omr.nr. + abnnr. Telefon til DK: 0045 + abnnr.

  Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. TDC har roamingaftaler med teleselskaber i Bolivia. Det koster 24 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. De fleste hoteller har adgang til internettet.

 • Der er 220 volt som i Danmark. Bolivia bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben, men på de fleste hoteller er stikdåsen i væggen også lavet, så de runde danske kan sættes i. Medbring adapter for en sikkerheds skyld.

 • Man bør ikke drikke vandet i Bolivia. Mineralvand kan købes overalt. Undgå isterninger. Undgå ukogte grøntsager, upasteuriseret mælk og mælkeprodukter.

 • På restaurant er det normalt at lægge ca. 10% til regningen. Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 3-4 kr. Drikkepenge til turledere og chauffører betales af Viktors Farmor.

 • Medbring en mindre taske/rygsæk Der er varmt i Chalalan og Las Pampas, så varmt tøj m.v. kan opbevares i jeres kufferter på hotellet i La Paz.. I Uyuni gælder det omvendte. Medbring kun det varme tøj til de 3 dage på saltsletten, og lad resten blive på hotellet i Uyuni. Pas skal altid være tilgængeligt. Det skal altså med til Chalalan/Las Pampas og Uyuni.

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Altiplano (højsletten, hvor størstedelen af befolkningen bor) har en gns. højde på 4.000 meter og har tropisk højlandsklima. Den årlige nedbørsmængde er relativt lav og det meste falder mellem december og marts. Temperaturen falder med højden og kan variere meget – også afhængig af om solen er fremme. Nætterne kan være kolde.

  Hovedstaden La Paz ligger i 3657 m. højde, hvor dags¬tempera¬turen når op på 20°C, og om natten ca. 4-5 garder. Dagstemperaturen på Andes-plateauet er omkring 12-16 grader, om natten omkring frysepunktet. Yungas-dalene på den østlige side af Andes-bjerg¬kæden har et subtropisk klima.

  Lavlandet mod nord og øst har tropisk klima, og land-skabet er overvejende skov og savanne. Temperaturerne svinger meget, alt efter hvilket område man befinder sig i. Midt på dagen er temperaturen omkring 26-30 grader, om natten omkring 20 grader.

 • Bolivia er fem timer efter Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Mindre taske/rygsæk

  - Ekstra kraftige plastposer til at beskytte udstyr mod vand

  - Regntøj/poncho

  - Vækkeur

  - Varmt tøj

  - Luftigt tøj til lavlandet

  - Gode vandresko/-støvler

  - Sandaler

  - Solbriller

  - Solcreme – min. faktor 30

  - Læbepomade med sunblock

  - Kasket/hat

  - Piller mod højdesyge (Diamox)

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Feltflaske / flaske til vand

  - Myggemiddel (kan også købes lokalt)

  - God kikkert

  - Lommelygte / pandelampe

  - Lommekniv (skal være i kuffert under flyvninger)

  - Stearinlys/lighter

  - Badetøj

  - Langærmede lette skjorter og lange bukser af naturmateriale – fx bomuld.

  - Evt. letvægts silke/lagenpose

   

  Gummistøvler kan lånes i Las Pampas.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.