Logo

Bolivia

Saltørkenen ved Uyuni med de forunderlige klippeformationer og kæmpekaktusser ligner et landskab malet af Salvador Dalí.

 

Lagunerne har forskellige farver, røde, grønne, hvide på grund af mineraler fra vulkanerne. Flamingoer bevæger sig graciøst gennem det lave vand på deres lange ben og solens  genskin i den kridhvide saltslette gør det nødvendigt med solbriller. Vi er i et af verdens smukkeste og mest forunderlige landskaber, saltørkenen ved Uyuni i Bolivia.

Forvredne, enkeltstående, kæmpeklippeformationer får det til at ligne et surrealistisk maleri, og man spejder forgæves efter et af Dalís smeltende ure.

Man behøver ikke spejde forgæves efter de lækreste trøjer og huer i det blødeste alpaca-uld  på de farverige markeder i Bolivia. Også i hovedstaden La Paz, som er verdens højst beliggende hovedstad, er der et rigt udbud af varer med uld fra både lama, alpaca og den vildtlevende vicuna.

Turen går over højsletten, der byder på barske levevilkår for bønderne, til Titicacasøen, hvor der er  sejltur til Soløen og Måneøen.

 

Viktors Farmor i Bolivia

Bolivia er lukket inde mellem Peru, Chile, Argentina, Paraguay og Brasilien og har ikke adgang til kysten.  Sin kyststrækning mistede landet til Chile efter Stillehavskrigen (1879-1884), hvor Chile, Peru og Bolivia kæmpede om rettigheder til mineralforekomster.

Viktors Farmor har rundrejsen Chile-Peru-Bolivia, hvor man oplever saltørkenen, La Paz og Titicacasøen - denne rejse er på programmet igen i 2018 - hold øje her på siden, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Viktors Farmor baggrundsbillede