Logo

Borneo (Malaysia)

Naturen er intens og imponerende på Borneo, hvor man kan være heldig at se næseaber, orangutanger og pygmæelefanter i regnskoven.

 

Ibanfolket inviterer gerne indenfor i deres langhuse, der er bygget på pæle. Flere familier bor sammen på traditionel vis og hjælpes ad med at dyrke peber og tappe gummitræer. Under taget hænger enkelte steder stadig indtørrede hoveder fra fortidens opgør med fjender, men det er længe siden det gæstfrie ibanfolk har hugget hovedet af nogen.

I den tætte regnskov er dyrelivet mangfoldigt, og her er flere arter, der kun lever på Borneo. Man kan være heldig at se næseaber og pygmæelefanter. Borneo er kendt for sin bestand af orangutanger, der har 97 procent af sine gener til fælles med mennesket.

Biodiversiteten er stor. Der er 15.000 plantearter – og måske får man øje på verdens største blomst, rafflesiablomsten. Eller en af de 2500 forskellige orkidearter. Eller på noget helt andet, der gør rejsen til Borneo til en oplevelse for livet.

 

Viktors Farmor på Borneo

Borneo er verdens tredjestørste ø. Den sydlige del tilhører Indonesien, og den nordlige del Malaysia og det lille sultanat Brunei.

Viktors Farmor har rejser til Borneo, hvor man besøger ibanfolket i Sarawakprovinsen og tager på tur på Kinabatanganfloden i Sabahprovinsen.

Husk at pakke ekstra SD-kort til kameraet – du får brug for dem!

Rejser til Borneo

Viktors Farmor baggrundsbillede