Logo

Sommerferie med Viktors Farmor

Er sommerferien ikke på plads endnu? Så har vi en række gode forslag - se dem her.

Solnedgang over Bocas del Toro øerne. Foto Lone Vestergaard Andersen

  

Vinteren blev aldrig rigtig kold og hvid, og det er svært at nægte, at forestillingen om en dansk sommer-søndag med sol og jordbær på terrassen stadig virker lidt langt væk. Men det er der råd for. For der er jo andre måder at tilbringe sin sommerferie på. I et af vore rejseselskaber for eksempel.

Sommerens store begivenhed kunne være en indholdsrig rejse til ikke mindre end 6 lande! I Bosnien har du god tid i den kulturelle smeltedigel Sarajevo, og du besøger Mostar med den berømte bro. Kroatien byder på Adriaterhavets perle Dubrovnik. Montenegro har stemningsfulde middelalderbyer. I Albanien spiser du frokost hos landbofamilien Hajdar Kuqi. I Makedonien bor du ved den smukke Ohrid-sø, og Kosovo er et helt nyt land.

Eller tag en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme. Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

Langt væk fra vore himmelstrøg kan du holde sommerferie i Peru. Vi stiger om bord i en lille båd og sejler på Titicaca, jordens højest beliggende, sejlbare sø. Vi besøger Uros-indianernes flydende øer af siv. Dette lille samfund har specialiseret sig i at bygge huse og både af siv, der vokser i rigelige mængder overalt ved søen. Deres livsform går 500 år tilbage til en tid, hvor de søgte at isolere sig fra inkaerne. I en anden landsby får vi vores frokost, som er typisk for egnen.

Eller måske var det noget med en vaskeægte ekspedition? På vores nye rejse til det nordlige Mongoliet, er landets rå og vilde natur i fokus. Undervejs udforsker vi de mongolske steppers enorme vidder i firehjulstrækkere og overnatter i Ger - nomadernes traditionelle telte. Rensdyr forbinder vi normalt med julemanden, eller Lapland. Men vi finder dem også i Mongoliet, og på den ny rejse besøger vi en familie, der lever af opdræt af rensdyr. Det sker ved søen Khovsgol, som ligger nær ved grænsen til Rusland.

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år. Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed. ”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog.

Eller hvad med at opleve Ukraine? Det store land har nemlig masser at byde på. Den sofistikerede by Lviv har et charmerende centrum. Hovedstaden Kiev har Maidan-pladsen og Sophia katedralen. Odessa har svajende palmer og Sortehavet. Katakomberne i Odessa regnes for at være de længste i verden. Og på en udflugt fra Kiev kommer du til Tjernobyl.

Er det Afrika, der står højt på ønskesedlen, så overvej Botswana og Victoria Falls. Dette er ægte safari, hvor du bor i telt med dyrene som nærmeste naboer. Højdepunkter er Moremi og Chobe nationalparkerne og Okavango-deltaet. Botswana har afsat en sjettedel af landet til naturreservat, så landet er i sandhed et dyrenes paradis. Til sidst sejler vi på den mægtige Zambesi-flod og mærker suget i maven: Victoria Falls, et af verdens største vandfald.

Eller overvej den perfekte rundrejse i Sydafrika, hvor alle højdepunkterne i "regnbuenationen" er med, og i tilgift de to små kongedømmer Swaziland og Lesotho. Sydafrika laver fremragende vine, og selvfølgelig skal vi på vinsmagning i ”The Winelands”. Rejsen slutter i en af verdens smukkest beliggende byer, Cape Town.

Madagaskar kaldes nogle gange for "Det ottende kontinent". I nationalparkerne oplever vi de mange dyr og planter, der er enestående for Madagaskar, for eksempel lemurer og kamæleoner. Vi besøger små landsbyer og kommer på markeder, hvor vaniljen ikke sælges enkeltvis, men i bundter. Rejsen slutter ved sandstranden Ifaty, hvor vi vandrer i baobab-skov – eller fordøjer rejsens oplevelser. Øens smukke natur og det uforstyrrede liv, der leves i landsbyerne, er ren balsam for sjælen.

Og på Færøerne nyder vi sommeren på fløjlsgrønne øer med tusindvis af vandløb, som siver ned som tårer fra imponerende fjeldsider. Du kan næsten ikke undgå at forelske i øerne. Vi spejder efter lunder på Mykines, vandrer langs Færøernes største indsø Sørvágsvatn/Leitisvatn og tager på sejltur til Vestmanna fjeldene.

 

Mulighederne er mange - så er det bare lige det med at vælge... I vores rejsekalender kan du se alle rejser i datorækkefølge.

Hvor skal din sommerferie gå hen?
 

Hvor mange dage må rejsen vare?

Vi har sorteret vores sommerrejser efter varighed - så kan du bedre danne dig overblik.

7-8 dage - klik her 

9-14 dage - klik her 

15-21 dage - klik her