Hvad søger du?

Sommerferie med Viktors Farmor

I sommeren 2023 har vi masser af spændende rejser på programmet i hele verden.

Bestil din sommerferie hos Viktors Farmor

  

Her på siden har vi samlet et udvalg af rejser. I kan også bruge vores kalenderfunktion til at finde alle tilgængelige rejser på netop det tidspunkt, I har sommerferie.

 

Colombia rundrejse 

Det er ved at gå op for verden, hvor fantastisk et rejseland Colombia er. Landet har stort set alt. Ikke mindst fra naturens hånd. Mægtige tinder i Andesbjergene, højland med kaffeplantager, dyb regnskov, vidunderlige strande og smukke koloniale byer.

Colombia er dobbelt så stort som Frankrig, og med kyst mod både Stillehavet og Atlanterhavet er klimaet varieret og giver grobund for en grøn frodighed. Landet huser flere fuglearter end noget andet sted på kloden.

Og så er der kulturen. Velbevarede byer oser af stemning fra den spanske kolonitid, og kulturen blomstrer. På plussiden tæller også en spændende kaffe-tradition og myten om Eldorado.

Balkans højdepunkter

Albanien, Nordmakedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien. Seks lande på 12 dage. Og med vægt på at se mange af de højdepunkter, Balkan rummer.


Sarajevo er blandt dem. Hvis der er ét sted i Europa, hvor Vest og Øst er samlet, så er det her. Byen er på rekordtid blevet en pulserende lille hovedstad. I det gamle tyrkiske hjerte er der minareter, cafeer og små butikker af træ. Langs floden store huse fra den østrig-ungarske epoke. Og nede i "Tunnel of Hope" får vi indtryk af, hvordan livet var, da Sarajevo var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien.

 
Albanien

I hele Europa er der kun ét sted, der har flere dage med solskin end landet i Middelhavets hjerte. Oliven, citrus og vinstokke trives. Ved kysterne lokker et blåt Adriaterhav og i baglandets bjerge er der frodige skove og rislende vandløb.

Et højdepunkt på rejsen er Valbonë dalen, som er en overset naturperle i det nordlige Albanien. Her findes noget af den mest uspolerede og skønne natur i hele Europa. Og vi sætter en dag af til at besøge Europas yngste stat: Kosovo.

 
Sri Lanka ad nye veje

Helt mod nord i Sri Lanka ligger den historiske, tamilske by Jaffna. Portugiserne, hollænderne og briterne har efterladt spor her, men det er især den tamilske vinkel, der gør Jaffna spændende. Byen er meget grøn og byder på mange templer og kirker.

Byen Trincomalee er kendt for 3 ting: Strandene med gyldent sand. De gode muligheder for at se blåhval og kaskelothval. Og et lille stykke dansk kolonihistorie. Vi har tid til at opleve det hele, mens vi opholder os i Trincomalee.

 
Kirgisistans bjerge og nomader

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år.

Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed.

 
Georgien med Svaneti

Vi starter i Tbilisi, hvor den gamle bydel har brostenslagte gader, store platantræer og gamle huse med træbalkoner. Enestående natur byder os velkommen i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I Chardakhli besøger vi ældgamle vinkældre, hvor vi prøvesmager vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere i Lago's vinkælder.

Vi stifter også bekendtskab med det georgiske køkken og introduceres til mange spændende egnsretter. Ikke mindst mødet med georgierne og deres helt særlige sprog og historie skaber en unik oplevelse af det lille land.

 
Estland - Letland - Litauen

Benene kan nemlig også blive luftet på en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme.

Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

 
Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca

Forestil dig at stå ved en af de dybeste kløfter i verden og spejde. Får du den at se? Kongen af Andesbjergene. Kondoren. Pludselig ser du en lille sort plet en kilometer under dig. Den stiger til vejrs på de opgående vinde, og glider lavt og lydløst hen over dit hoved.

Den oplevelse kan du se frem til på rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca, hvor du naturligvis også udforsker Inkaernes glemte by i Andesbjergene.

 
Fantastiske Vietnam

Alle højdepunkterne i Vietnam – og meget mere. Det hele er med på rundrejsen: En tur i junke på Ha Long bugten. Sejlads og flydende markeder i Mekong-deltaet. De myldrende storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City (Saigon). Det vietnamesiske køkken. Og som et ekstra krydderi er indlagt et besøg i rejselederens hjemby.