Logo

Sommerferie med Viktors Farmor

Er sommerferien ikke på plads endnu? Så har vi en række gode forslag - alle vores ture i juli og august er med garanteret afrejse!

Tag på sommerferie med Viktors Farmor til alverdens lande.

 
Det har knebet med sommerfornemmelserne indtil nu i år. Og det er svært at nægte, at forestillingen om en dansk sommer-søndag med sol og jordbær på terrassen stadig virker lidt langt væk. Men det er der råd for. For der er jo andre måder at tilbringe sin sommerferie på. I et af vore rejseselskaber for eksempel.

Sommerens store begivenhed kunne være en indholdsrig rejse til ikke mindre end 6 lande! I Bosnien har du god tid i den kulturelle smeltedigel Sarajevo, og du besøger Mostar med den berømte bro. Kroatien byder på Adriaterhavets perle Dubrovnik. Montenegro har stemningsfulde middelalderbyer. I Albanien spiser du frokost hos landbofamilien Hajdar Kuqi. I Makedonien bor du ved den smukke Ohrid-sø, og Kosovo er et helt nyt land.

Eller tag en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme. Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

Langt væk fra vore himmelstrøg kan du holde sommerferie i Peru. Vi stiger om bord i en lille båd og sejler på Titicaca, jordens højest beliggende, sejlbare sø. Vi besøger Uros-indianernes flydende øer af siv. Dette lille samfund har specialiseret sig i at bygge huse og både af siv, der vokser i rigelige mængder overalt ved søen. Deres livsform går 500 år tilbage til en tid, hvor de søgte at isolere sig fra inkaerne. I en anden landsby får vi vores frokost, som er typisk for egnen.

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år. Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed. ”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog.

Eller hvad med at opleve Ukraine? Det store land har nemlig masser at byde på. Den sofistikerede by Lviv har et charmerende centrum. Hovedstaden Kiev har Maidan-pladsen og Sophia katedralen. Odessa har svajende palmer og Sortehavet. Katakomberne i Odessa regnes for at være de længste i verden. Og på en udflugt fra Kiev kommer du til Tjernobyl.

Og på Færøerne nyder vi sommeren på fløjlsgrønne øer med tusindvis af vandløb, som siver ned som tårer fra imponerende fjeldsider. Du kan næsten ikke undgå at forelske i øerne. Vi spejder efter lunder på Mykines, vandrer langs Færøernes største indsø Sørvágsvatn/Leitisvatn og tager på sejltur til Vestmanna fjeldene.
 

Mulighederne er mange - så er det bare lige det med at vælge... I vores rejsekalender kan du se alle rejser i datorækkefølge. Her på siden har vi samlet alle rejser med garanterede afrejser i sommermånederne.
 

Hvor skal din sommerferie gå hen?

  • Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca 16. juli til 2. august
  • Vandreferie i Picos de Europa 4. til 11. august
  • Kirgisistans bjerge og nomader 9. til 20. august
  • Balkans højdepunkter 14. til 25. august
  • Estland-Letland-Litauen 17. til 23. august
  • Lviv-Kiev-Odessa 22. til 29. august
  • Fortyllende Færøerne 25. august til 1. september
  • Donaus delta 26. august til 5. september
  • Pigetur til Nepal 29. august til 6. september
  • Georgien med Svaneti 29. august til 7. september