Logo

Sommerferie med Viktors Farmor

Er sommerferien ikke på plads endnu? Så kan vi godt hjælpe med nogle idéer!


Sommerens store begivenhed kunne være inkaernes godt gemte, hellige by Machu Picchu i Andesbjergene, og Titicaca søen med sivbåde og smukke øer? Rundrejsen Fra Andes til Amazonas viser Peru som et fremragende rejseland. Lamaer på Andesbjergenes højslette, kondorer ved Colca Canyon, markeder og gadeliv i Cuzco, som var inkarigets hovedstad – rundrejsen bringer os godt rundt i Peru. Og det hele rundes af med 3 dages eventyr på en lodge i Amazonas junglen.

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år. Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed. ”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog.

Er din tid mere til en kortere ferie? Det lader sig også gøre. I Albanien trives oliven, citrus og vinstokke om sommeren. I hele Europa er der kun ét sted, der har flere solskinstimer end Albanien. På vores 8 dage rejse er Valbonë dalen med sin uspolerede natur samt sejlads på Koman søen to højdepunkter.

Armenien er ganske enkelt en overset perle mellem Kaukasus og Persien. Naturen er varieret, der er oldgamle kirker og klostre, og den armenske mad er en blanding af smagsoplevelser inspireret af både øst og vest. På 8 dage er der også tid i den spændende hovedstad Yerevan.

Estland, Letland, Litauen. De 3 lande rummer store forskelle, fra det finske og nordiske præg i Estland til det katolske og sydeuropæiske islæt i Litauen. Afstandene er korte. 

Hvor skal din sommerferie gå hen?
 

Viktors Farmor baggrundsbillede