Logo

Sommerferie med Viktors Farmor

Begynder I også at mærke rejsetrangen vende tilbage? Det er der råd for! I sommeren 2021 har vi masser af spændende rejser på programmet.

Bestil din sommerferie hos Viktors Farmor

  

Her på siden har vi samlet et udvalg af rejser. I kan også bruge vores kalenderfunktion til at finde alle tilgængelige rejser på netop det tidspunkt, I har sommerferie.

Sommerens helt store oplevelse kunne være en rejse nordpå - en smule utraditionelt måske, men oplevelserne er i særklasse på Island og på Færøerne. Eller hvad med en rejse til Kirgisistan, Georgien eller Bulgarien? Eller noget helt syvende?

 

Island Rundrejse - med Vestmannaeyjar

Man taler nogle gange om at tabe kæben, og det udtryk passer perfekt på Island.

For landet er forbløffende. Det er et kig ind i klodens arbejdende værksted. To kontinentalplader mødes, og skorpen mod jordens indre er tyndere end i Amerika og Europa. Et arktisk klima møder geotermik. Derfor er Island velsignet med 170 varme kilder, med eksploderende geysere, sprudlende vandfald, islaguner, gletchere og imponerende vulkaner. Lige til at tabe kæben over.

 
Fortryllende Færøerne

De grønne landskaber, skarpe klipper, malede træhuse, tagene af græs, fårene, søpapegøjerne, kædedansen, den strikkede trøje. Alt sammen findes på Færøerne, ja.

Men øerne er meget mere. Gastronomi for eksempel. Dygtige og innovative kokke har skabt fin madkunst ud fra landets rene råvarer. Og Færøerne satser på kvalitet. Det vil I mærke, hvis I rejser dertil i sommer. Jeres ben vil også mærke det, for vi er på vandreferie, og der er smukke vandringer på de fleste dage.

 
Går kursen sydpå, er der også flere valgmuligheder.
 

 
Umbrien – nye sider af Italien

Umbrien er langt væk fra den voldsomme trængsel og alarm. Regionen har ingen kystlinje, til gengæld er der bølgende landskaber og små byer, der hver især er små mesterværker: Hyggelige torve, små paladser, gamle bymure, tårne fra middelalderen, smukke kirker – og ikke mindst en gæstfri befolkning.

På denne rejse sætter vi tempoet ned, så det kommer i takt med tilværelsen i Umbrien

 
Albanien

Solen skinner på Albanien på Balkan. I hele Europa er der kun ét sted, der har flere dage med solskin end landet i Middelhavets hjerte. Oliven, citrus og vinstokke trives. Ved kysterne lokker et blåt Adriaterhav og i baglandets bjerge er der frodige skove og rislende vandløb.

Byzantinsk kristendom, 500 års islamisk besættelse og ateismen under kommunismen har skabt en kultur, hvis lige ikke findes andre steder i Europa.

 
Carmens Rumænien

Tænk hjemmelavet syltetøj, nystakket hø, hestetrukne vogne og en fornemmelse af, at tiden står stille. Så er du ved at være ved essensen af denne rejse: Sommerferie med forkælelse af sanser, smagsløg – og sjæl. Ude på landet. I Rumænien.

Vi besøger en familie, der baserer deres tilværelse på vandkraft. Og en træskærer, der må have verdens mindste værksted. Og en familie, hvor mor og datter syr folkedragter. Og en anden familie, der tilhører det ungarske mindretal. Og flere endnu.

 
Skal rejsen gå østpå, kunne disse muligheder måske friste?

 
Historiske Østpreussen

Oplev Polen med Gdansk, Ulveskansen og Europas sidste urskov. De charmerende, gamle byer ligger tæt i det østlige Polen. Der er skrevet væsentlige kapitler af verdenshistorien her.

Og ikke mindst: Her ligger Europas sidste urskov. Derfor er et højdepunkt på denne rejse en tidlig morgensafari på udkig efter vildtlevende, europæiske bison.

 
Georgien med Svaneti

Vi starter i Tbilisi, hvor den gamle bydel har brostenslagte gader, store platantræer og gamle huse med træbalkoner. Enestående natur byder os velkommen i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I Chardakhli besøger vi ældgamle vinkældre, hvor vi prøvesmager vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere i Lago's vinkælder.

Vi stifter også bekendtskab med det georgiske køkken og introduceres til mange spændende egnsretter. Ikke mindst mødet med georgierne og deres helt særlige sprog og historie skaber en unik oplevelse af det lille land.

 
Estland - Letland - Litauen

Benene kan nemlig også blive luftet på en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme.

Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

 
Trænger vandrestøvlerne til at blive luftet, har vi også flere vandreferier på programmet i sommeren 2021 - blandt andre disse:

 

 
Vandreferie på Madeira

Klima, sol, vind – alt spiller godt sammen på den lille, portugisiske ø i Atlanterhavet. Temperaturerne på Madeira ligger året rundt på mellem 18 og 26 grader.

Madeira er oplagt, hvis I gerne vil på jeres første vandreferie. Dagsruterne er varierede og med en middel sværhedsgrad. Flere af dagene er der mulighed for at gå fleksibelt, dvs. gå lidt kortere end gruppen, hvis man ønsker det.

 
Spanien: Vandreferie i Picos de Europa

De takkede, sprækkede, skrævende bjerge Picos de Europa er en af Europas velbevarede hemmeligheder. En teori om navnet er, at når man kom sejlende fra Det Ny Amerika, så var de forrevne klippetoppe den første landkending, man fik af Europa. Det er i dag et område, der kendes på sin natur, sine gamle bjergbyer, et fremragende køkken, den rene luft – og stilheden.

Vi vandrer bl.a. på Ruta del Cares, der er én af Spaniens smukkeste og mest berømte vandreruter. Stien er bred og forholdsvis flad og bjergene, som omgiver ruten, er betagende.

 
Mulighederne er heldigvis flere, end de længe har været - så er det bare lige det med at vælge... Hvor skal din sommerferie gå hen?

Vil du hellere rejse til efteråret, lader det sig også gøre - du kan læse mere om vores rejser i efteråret 2021 her.