Hvad søger du?

Sommerferie med Viktors Farmor

Begynder I også at mærke rejsetrangen vende tilbage? Det er der råd for! I sommeren 2022 har vi masser af spændende rejser på programmet.

Bestil din sommerferie hos Viktors Farmor

  

Her på siden har vi samlet et udvalg af rejser. I kan også bruge vores kalenderfunktion til at finde alle tilgængelige rejser på netop det tidspunkt, I har sommerferie.

Sommerens helt store oplevelse kunne være en rejse nordpå - en smule utraditionelt måske, men oplevelserne er i særklasse på Island. Eller hvad med en rejse til Kirgisistan, Georgien eller Bulgarien? Eller noget helt femte?

 

Island Rundrejse - med Vestmannaeyjar

Man taler nogle gange om at tabe kæben, og det udtryk passer perfekt på Island.

For landet er forbløffende. Det er et kig ind i klodens arbejdende værksted. To kontinentalplader mødes, og skorpen mod jordens indre er tyndere end i Amerika og Europa. Et arktisk klima møder geotermik. Derfor er Island velsignet med 170 varme kilder, med eksploderende geysere, sprudlende vandfald, islaguner, gletchere og imponerende vulkaner. Lige til at tabe kæben over.

 
Går kursen sydpå, er der også flere valgmuligheder. For eksempel:

 
Vandreferie i Picos de Europa

De takkede, sprækkede, skrævende bjerge Picos de Europa er en af Europas velbevarede hemmeligheder. En teori om navnet er, at når man kom sejlende fra Det Ny Amerika, så var de forrevne klippetoppe den første landkending, man fik af Europa. Det er i dag et område, der kendes på sin natur, sine gamle bjergbyer, et fremragende køkken, den rene luft – og stilheden.

Vi vandrer bl.a. på Ruta del Cares, der er én af Spaniens smukkeste og mest berømte vandreruter. Stien er bred og forholdsvis flad og bjergene, som omgiver ruten, er betagende.

 
Carmens Rumænien

Tænk hjemmelavet syltetøj, nystakket hø, hestetrukne vogne og en fornemmelse af, at tiden står stille. Så er du ved at være ved essensen af denne rejse: Sommerferie med forkælelse af sanser, smagsløg – og sjæl. Ude på landet. I Rumænien.

Vi besøger en familie, der baserer deres tilværelse på vandkraft. Og en træskærer, der må have verdens mindste værksted. Og en familie, hvor mor og datter syr folkedragter. Og en anden familie, der tilhører det ungarske mindretal. Og flere endnu.

 
Bulgarien rundrejse

Bulgarien er et af Europas ukendte lande. Lige bortset fra kysten ved Sortehavet. Det er synd og skam, for Bulgarien er spændende. Kulturen er stukket sammen af thrakiske, slaviske, græske, romerske, osmanniske, persiske og keltiske traditioner. Og den går meget langt tilbage. Naturen er meget varieret og klimaet er behageligt. Du besøger bl.a. Rosendalen, hvor rosendyrkning har eksisteret i flere hundrede år, Plovdiv, der er en af de ældste byer i Europa og klippekirkerne i Ivanovo, der blev hugget ud af klippen af eremitmunke i det 12. og 13. århundrede.

 
Skal rejsen gå østpå, kunne disse muligheder måske friste?

 
Kirgisistans bjerge og nomader

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år.

Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed.

 
Georgien med Svaneti

Vi starter i Tbilisi, hvor den gamle bydel har brostenslagte gader, store platantræer og gamle huse med træbalkoner. Enestående natur byder os velkommen i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I Chardakhli besøger vi ældgamle vinkældre, hvor vi prøvesmager vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere i Lago's vinkælder.

Vi stifter også bekendtskab med det georgiske køkken og introduceres til mange spændende egnsretter. Ikke mindst mødet med georgierne og deres helt særlige sprog og historie skaber en unik oplevelse af det lille land.

 
Estland - Letland - Litauen

Benene kan nemlig også blive luftet på en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme.

Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

 
Sidst, men bestemt ikke mindst, er der også store oplevelser i vente, hvis sommerferien skal foregå vest for Danmark.

 
Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca

Forestil dig at stå ved en af de dybeste kløfter i verden og spejde. Får du den at se? Kongen af Andesbjergene. Kondoren. Pludselig ser du en lille sort plet en kilometer under dig. Den stiger til vejrs på de opgående vinde, og glider lavt og lydløst hen over dit hoved.

Den oplevelse kan du se frem til på rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca, hvor du naturligvis også udforsker Inkaernes glemte by i Andesbjergene.

 
Vandreferie i Wales

Wales står ufortjent i skyggen af sine mere kendte naboer England, Skotland og Irland. Wales har storslået natur i overflod. På vandreferie i Wales oplever du den nordlige del af landet. Du vandrer på øen Holy til det ikoniske fyrtårn South Stack, og du tager på en bådtur i Menai strædet på udkig efter sæler, marsvin og delfiner samt lunder og masser af andre havfuglearter. Og i Snowdonia nationalpark vandrer du op til toppen af det klippefyldte bjerg Snowdon (1.085 meter), der er det højeste bjerg i Wales og England.

 
Mulighederne er heldigvis flere, end de længe har været - så er det bare lige det med at vælge... Hvor skal din sommerferie gå hen?