Logo

Sommerferie med Viktors Farmor

Sommeren 2020 blev ikke som forventet. Mange har nydt sommeren i Danmark, men begynder måske så småt at kunne mærke rejsetrangen vende tilbage. Det er der råd for! Vi foreslår at begynde at kigge frem mod sommeren 2021, hvor vi har masser af spændende rejser på programmet.

Strokkur ved Geysir. Foto Anders Stoustrup

  

Her på siden har vi samlet et udvalg af rejser. I kan også bruge vores kalenderfunktion til at finde alle tilgængelige rejser på netop det tidspunkt, I har sommerferie.

Sommerens helt store oplevelse kunne være en rejse nordpå - en smule utraditionelt måske, men oplevelserne er i særklasse på Island og på Færøerne. Eller hvad med en rejse til Kirgisistan, Georgien, Bulgarien eller Vietnam? Eller noget helt syvende?

Mulighederne er mange, og husk, at I roligt kan bestille rejsen nu, selvom landet er orange i Udenrigsministeriets terminologi – læs mere om rejsebestilling til orange lande her.
 

Island Rundrejse - med Vestmannaeyjar

Man taler nogle gange om at tabe kæben, og det udtryk passer perfekt på Island.

For landet er forbløffende. Det er et kig ind i klodens arbejdende værksted. To kontinentalplader mødes, og skorpen mod jordens indre er tyndere end i Amerika og Europa. Et arktisk klima møder geotermik. Derfor er Island velsignet med 170 varme kilder, med eksploderende geysere, sprudlende vandfald, islaguner, gletchere og imponerende vulkaner. Lige til at tabe kæben over.

 
Fortryllende Færøerne

De grønne landskaber, skarpe klipper, malede træhuse, tagene af græs, fårene, søpapegøjerne, kædedansen, den strikkede trøje. Alt sammen findes på Færøerne, ja.

Men øerne er meget mere. Gastronomi for eksempel. Dygtige og innovative kokke har skabt fin madkunst ud fra landets rene råvarer. Og Færøerne satser på kvalitet. Det vil I mærke, hvis I rejser dertil i sommer. Jeres ben vil også mærke det, for vi er på vandreferie, og der er smukke vandringer på de fleste dage.

 
Går kursen sydpå, er der også flere valgmuligheder.
 

Estland - Letland - Litauen

Benene kan nemlig også blive luftet på en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme.

Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

 
I Rosens navn

En helt særlig oplevelse i sommeren 2021 er den verdensberømte rosefestival i Kazanlak. Rosernes dal, i smørhullet mellem to bjergkæder, er hvert år ramme om en festival, hvor den lyserøde blomst fejres og Rosernes Dronning kåres.

Oplev festivalen på en 8 dages rundrejse, og saml samtidigt indtryk af Bulgarien – landet, hvor øst møder vest. Rejsen krydres med oplevelser i hovedstaden Sofia og kulturbyen Plovdiv, og vi lægger også vejen forbi Den Thrakiske Gravhøj, der optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

 
Balkans højdepunkter

Albanien, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien. Seks lande på 12 dage. Med vægt på at se mange af de højdepunkter, Balkan rummer.

Besøg Tirana med Skanderbeg-pladsen og Bunk Art museet. Udforsk byen Berat med 1000 vindue. Se Kaneo-kirken og den historiske by Ohrid. Kosovo er et Europas nyeste rejsemål, og i Sarajevo mærker vi historiens vingesus. Se den berømte bro i Mostar og nyd stemningen i pittoreske Kotor.

 
Skal rejsen gå østpå, kunne disse muligheder måske friste?

 
Kirgisistans bjerge og nomader

Enhver rejse til Kirgisistan bør indeholde et ophold ved den næsthøjest beliggende sø i verden, som man kan sejle på, efter Titicaca-søen i Sydamerika – nemlig Issyk Kul. Søen ligger smukt mellem grønne sletter og snedækkede toppe i Tien Shan bjergkæden og har altid været et ferieparadis.

En særlig oplevelse er overnatning i jurter ved den paradisiske Son Kul sø – beliggende helt udenfor elektronisk rækkevidde på en højslette omgivet af bjerge. Naturen omkring søen er ganske urørt, og stjernerne føles uendeligt tæt på.

 
Vandreferie i Kazakhstan

Det var den udvidede farvepalette, der blev taget i brug, da Kazakhstan blev skabt – tænk turkisblå søer, blå-røde bjerge og mørkegrønne skove. Rejsen er koncentreret til den sydlige del af det gigantiske land, der er på størrelse med hele Vesteuropa.

Vi kommer til at vandre i farverige bjerge, gennem dybe kløfter, ved blanke bjergsøer og i gamle nåleskove. Når vi ikke transporterer os selv rundt til fods, tilbagelægger vi store afstande i 4-hjulstrækker.

 
Georgien med Svaneti

Vi starter i Tbilisi, hvor den gamle bydel har brostenslagte gader, store platantræer og gamle huse med træbalkoner. Enestående natur byder os velkommen i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I Chardakhli besøger vi ældgamle vinkældre, hvor vi prøvesmager vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere i Lago's vinkælder.

Vi stifter også bekendtskab med det georgiske køkken og introduceres til mange spændende egnsretter. Ikke mindst mødet med georgierne og deres helt særlige sprog og historie skaber en unik oplevelse af det lille land.

 
Trænger vandrestøvlerne til at blive luftet, har vi også flere vandreferier på programmet i sommeren 2021 - blandt andre disse:

 

 
Andorra vandreferie

Tag med på vandring i Europas smørhul, Andorra, der ligger midt i Pyrenæerne. Bjergene byder på spektakulære og dramatiske udsigter, og enge med vilde blomster, alpine græsarealer og skove med fyrretræer gør landet særdeles velegnet til vandreture.

På rejsen har vi hver dag vandringer i Andorras varierede natur kun afbrudt af en enkelt hviledag. Vi bor på et hyggeligt, rustikt hotel i den lille bjergby Ordino. Her er både ildsted og en dejlig have, og maden tilberedes af friske, lokale råvarer.

 
Spanien: Vandreferie i Picos de Europa

De takkede, sprækkede, skrævende bjerge Picos de Europa er en af Europas velbevarede hemmeligheder. En teori om navnet er, at når man kom sejlende fra Det Ny Amerika, så var de forrevne klippetoppe den første landkending, man fik af Europa. Det er i dag et område, der kendes på sin natur, sine gamle bjergbyer, et fremragende køkken, den rene luft – og stilheden.

Vi vandrer bl.a. på Ruta del Cares, der er én af Spaniens smukkeste og mest berømte vandreruter. Stien er bred og forholdsvis flad og bjergene, som omgiver ruten, er betagende.

 
Bulgarien vandreferie

En syvendedel af Bulgarien udgøres af de maleriske Rhodope-bjerge. Her er pastorale landskaber, alpine enge med græssende flokke af geder og får, pittoreske landsbyer, gamle løvskove, savtakkede bjergtoppe og højtliggende gletcher-søer. Oplagt for en vandreferie.

Med på rejsen er også et besøg på Rila Klostret, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. De ekstraordinære freskomalerier i den centrale kirke betragtes som den bulgarske pendant til freskomalerierne i Det Sixtinske Kapel.

 
Mulighederne er heldigvis flere, end de længe har været - så er det bare lige det med at vælge... Hvor skal din sommerferie gå hen?