Hvad søger du?

Sommerferie med Viktors Farmor

I sommeren 2023 har vi masser af spændende rejser på programmet i hele verden.

Bestil din sommerferie hos Viktors Farmor

  

Her på siden har vi samlet et udvalg af rejser. I kan også bruge vores kalenderfunktion til at finde alle tilgængelige rejser på netop det tidspunkt, I har sommerferie.

 

Colombia rundrejse 

Det er ved at gå op for verden, hvor fantastisk et rejseland Colombia er. Landet har stort set alt. Ikke mindst fra naturens hånd. Mægtige tinder i Andesbjergene, højland med kaffeplantager, dyb regnskov, vidunderlige strande og smukke koloniale byer.

Colombia er dobbelt så stort som Frankrig, og med kyst mod både Stillehavet og Atlanterhavet er klimaet varieret og giver grobund for en grøn frodighed. Landet huser flere fuglearter end noget andet sted på kloden.

Balkans højdepunkter

Albanien, Nordmakedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien. Seks lande på 12 dage. Og med vægt på at se mange af de højdepunkter, Balkan rummer.


Sarajevo er blandt dem. Hvis der er ét sted i Europa, hvor Vest og Øst er samlet, så er det her. Byen er på rekordtid blevet en pulserende lille hovedstad. I det gamle tyrkiske hjerte er der minareter, cafeer og små butikker af træ. Langs floden store huse fra den østrig-ungarske epoke.

 
Albanien

I hele Europa er der kun ét sted, der har flere dage med solskin end landet i Middelhavets hjerte. Oliven, citrus og vinstokke trives. Ved kysterne lokker et blåt Adriaterhav og i baglandets bjerge er der frodige skove og rislende vandløb.

Et højdepunkt på rejsen er Valbonë dalen, som er en overset naturperle i det nordlige Albanien. Her findes noget af den mest uspolerede og skønne natur i hele Europa. Og vi sætter en dag af til at besøge Europas yngste stat: Kosovo.

 
Kirgisistans bjerge og nomader

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Og i Kirgisistans bjerge har nomadelivet ændret sig meget lidt i hundreder af år.

Nomadernes boliger er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. De er behagelige at opholde sig i, både sommer og vinter. Vi overnatter i filttelt flere gange på rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, og kommer til at mærke den kirgisiske gæstfrihed.

 
Georgien med Svaneti

Vi starter i Tbilisi, hvor den gamle bydel har brostenslagte gader, store platantræer og gamle huse med træbalkoner. Enestående natur byder os velkommen i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I Chardakhli besøger vi ældgamle vinkældre, hvor vi prøvesmager vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere i Lago's vinkælder.

Vi stifter også bekendtskab med det georgiske køkken og introduceres til mange spændende egnsretter. Ikke mindst mødet med georgierne og deres helt særlige sprog og historie skaber en unik oplevelse af det lille land.

 
Estland - Letland - Litauen

Benene kan nemlig også blive luftet på en tur til fods gennem Vilnius. Turen går gennem den gamle bydel med imponerende arkitektur i gotik, renæssance, barok og klassicisme.

Vi kommer også til Uzupis, en lille kunstner-republik. Republikken har egen regering, præsident, forfatning og ikke mindre end 4 flag, et for hver årstid. I bydelen ser vi mange smukt udsmykkede huse - og kunstneriske udfoldelser i alle former. Sådan en lørdag får du på rejsen Estland-Letland-Litauen.

 
Vandreferie i Andorra

Andorra ligger som et smørhul midt i Pyrenæerne. Ikke bare fordi det er toldfrit område. Bjergene byder på nogle af de mest spektakulære og dramatiske udsigter i Pyrenæerne. Enge med vilde blomster, alpine græsarealer og skove med fyrretræer gør landet særdeles velegnet til vandreture. Tag på vandreferie i Andorra!

Stammefolk i Vietnam

Tag med på en ægte ekspedition gennem det nordlige Vietnam. Vi kører ad de helt små bjergveje i den afsidesliggende provins Ha Giang - og hvor vejen stopper, snører vi vandreskoene og fortsætter til fods på længere dagsvandreture.

Det gør det muligt at besøge en række forskellige etniske minoriteter, der stadig lever et traditionelt liv i små landsbyer dybt inde mellem Nordvietnams bjerge. 

Uganda Rwanda

Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda, hvor over halvdelen af verdens bjerggorillaer findes.


Vandreturen til gorillaerne går gennem ægte centralafrikansk regnskov. Ind imellem hugger guiderne sig vej frem med macheter. De første kendetegn er brummende lyde. 

Jordan og Israel

Vi begynder rejsen i Jordan. Her skal vi blandt andet opleve verdens-vidunderet Petra. Byen, der er hugget ud af sandstensklipperne, og engang var et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Wadi Rum ørkenen er en særlig stor oplevelse, og borgen Ajlun, bygget til forsvar mod korsridderne, er en lille perle på denne rejse.