Hvad søger du?

Start din rejse her

Rundrejsen starter i Shanghai, med de verdenskendte akrobaters show og sightseeing til fods i havnebyen, der faktisk er meget grøn og fuld af gode historier. Det er også her, vi finder frem til Glædens Have. I Shanghai, Xian og Beijing bor vi på centralt beliggende hoteller. Og restauranterne er håndplukkede, for maden skal også være en oplevelse, når man besøger Kina.

I Beijing spadserer vi hen over verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, og træder ind i Den Forbudte By, hvor kejserne engang holdt til. Uden for hovedstaden besøger vi selvfølgeligt Den Kinesiske Mur, der snor sig som en drage over næsten 5.000 kilometer. Og der er andre store tal på rejsen. 50.000 figurer, hugget ud af klippen ved Longmen. Og 7.700 lersoldater i fuld størrelse, den berømte terracottahær i Xian.

I det subtropiske, sydlige Kina sejler vi på floden Li og indkvarterer os på et hyggeligt hotel i en lille landsby midt i det smukke landskab. Hernede skal vi smage rigtig kinesisk bondemad. I det hele taget er der gastronomiske oplevelser undervejs: F.eks. Pekingand, på vores håndplukkede restaurant i Beijing. Og hot pot, den kinesiske fondue, hvor man selv færdiggør maden ved bordene.

5 gode grunde til at rejse til Kina med Viktors Farmor:

 • Udforsk de spændende metropoler Shanghai, Xian og Beijing
 • Oplev suset på vores to togrejser med hurtigtog
 • Slap af på Li-floden, når vi tager på en flot bådtur
 • Se den imponerende Terracottahær med de over 7.000 individuelt udformede statuer
 • Besøg Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads samt gå på Den Kinesiske Mur

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

14 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
31. okt. 23
21.990 kr
Udsolgt
25. mar. 24
23.990 kr
Udsolgt
23. apr. 24
23.990 kr
Ledig
7. okt. 24
24.990 kr
Ledig
9. nov. 24
24.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København - Shanghai / Beijing - København
 • Gode turistklassehoteller med god placering alle steder:
  - 4 nætter i Shanghai
  - 2 nætter i Yangshou
  - 1 nat i Guilin
  - 2 nætter i Xian
  - 1 nat i Luoyang
  - 2 nætter i Beijing
 • To indenrigsflyvninger (Shanghai - Guilin - Xian)
 • To togrejser med hurtigtog (Xian - Luoyang til Beijing)
 • Transport i bus
 • Bådtur
 • Helpension (dog kun halvpension dag 4, 7, 8 og 10)
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til guider og chauffører
 • Alle indgangsbilletter
 • Visum til Kina (700 kr)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 4.200 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

Vi ankommer til storbyen Shanghai og kører fra lufthavnen direkte til vores fantastisk placerede hotel i den centrale del af Shanghai. Efter middagen går vi en tur i området for at se lidt på den fascinerende by. 

Vi har fire overnatninger i Shanghai.

Måltider: Aftensmad

Vi tager på dagsudflugt til landsbyen Zhujiajiao, udenfor Shanghai. På vej ud af byen stopper vi ved en silkefabrik, hvor man kan købe den gode og billige silke, som produceres i Yangtze-deltaet.

I gamle dage var vand- og kanalbyerne vigtige handelsstationer for handlen med silke og krydderier. I det moderne Kina har de mistet en del af denne indflydelse. Nu er mange af dem dog berømte for deres smukke brostensbelagte gader og det harmoniske liv langs kanalerne, som gennemskærer disse byer på kryds og tværs. Zhujianjiao er en af de smukkeste af disse byer, og vi bruger en del af dagen på at gå rundt herinde og nyde byen. Vi spiser også frokost her, inden vi ud på eftermiddagen tager tilbage til Shanghai.

Her oplever vi kunstnerkvarteret Moganshan, hvor nye og spirende kinesiske kunstere udstiller deres værker. Det er et stort område med mange ting at se på, og vi kan på egen hånd gå rundt og opleve det, vi har lyst til, inden vi samles igen for at nyde en god middag sammen.

Efter middagen venter en stor oplevelse. Vi skal se de verdensberømte Shanghai-akrobater i et storslået show, hvor man næsten ikke tør tro på, at de virkelig kan udføre de utrolige numre. Et fantastisk show som efterlader de fleste måbende. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag skal vi atter have traveskoene frem, for Shanghai er en by, der bedst opleves til fods. Derfor går vi fra hotellet til The Bund, hvor vi nyder den imponerende udsigt fra havnefronten og også hører de mange spændende historier om Shanghai og dens tilbliven, mens vi går mod syd.
Ved sydenden af havnefronten dykker vi igen ind mod byen og går nogle få hundrede meter til Chinatown. Chinatown er den oprindelige del af Shanghai, fra før udviklingen tog over, og vi går en tur herinde i gyderne, hvor vasketøj og sammenfiltrede el-ledninger hænger tæt over hovederne på os, mens folk sidder i de smalle gyder og nyder solen eller hakker grøntsager til middagen. Dette er det ægte, gamle Shanghai.

På den anden side af Chinatown finder vi endnu to spændende seværdigheder. Den første, vi kommer til, er Bygudens Tempel, et sydende virvar af folk der beder, brænder røgelsespinde af og mumler bønner til forfædrene. Herinde skal vi høre om daoismen og dens betydning for kineserne og også se de flotte hellige figurer, templet huser.

Lige ved siden af ligger Yuyuan-basaren, som er et virvar af butikker med alskens varer. Vi skal dog ikke bruge tid på de dyre butikker, men går igennem menneskemængderne og ind til området bagved, hvor den charmerende Glædens Have ligger. Haven er et flot eksempel på den kinesiske havekunst, som ikke kun går ud på, at haverne skal se smukke ud, men også indeholder betydninger og henvisninger til både daoismen og confucianismen. Dette hører vi naturligvis om, mens vi går gennem haven og ser de sirligt udformede detaljer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagen starter med en tur til Xintiandi, et af de mest mondæne områder af byen, hvor de gamle, klassiske Shihumen-huse er blevet restaurerede og nu huser fine caféer og butikker. Vi går en kort tur, inden vi fortsætter til stedet, hvor det kinesiske kommunistparti blev oprettet i 1921. Det lille museum, som er dedikeret til kommunistpartiet, er ikke stort, men det er alligevel interessant at se, og samtidig høre historierne om, hvad der skete både i 1921 og senere i den kinesiske historie.

Herefter går turen til et af byens mange markeder, hvor der er mulighed for at købe billige souvenirs og andre varer. Her skal man huske at prutte om prisen, for så snart de handlende ser en udlænding, stiger priserne!

Eftermiddagen er til fri disposition til selv at gå på opdagelse i byen. Hotellet ligger meget tæt ved en metrostation, og det er derfor nemt at komme rundt. Man kan for eksempel komme til de imponerende tårne på den anden side af floden for kun 3 yuan, og måske vil mange vælge at bruge eftermiddagen på at se Shanghai fra oven.

Om aftenen samles vi og spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi flyver til Guilin i den subtropiske provins Guangxi. Guilin er berømt for sine smukke limstensformationer, som gennem mange århundreder har været inspiration for en stor del af den kinesiske male- og poesikunst. Vi skal dog ikke dvæle ved Guilin, som idag er en stor og moderne by, men derimod opleve landskabet fra tætteste hold i landsbyen Egendi, som vi skal bo i i aften.

Det tager cirka to timer at køre til Yangshuo, en større landsby ved Li-floden, som tiltrækker mange turister. Selvom her er noget turistet, er Yangshuo alligevel en spændende by, og den berømte Vestgade er fuld af små, charmerende butikker, hvor man kan købe billige souvenirs.

Derefter kører vi videre til Xingping, hvor vi går en tur i den lille by og ser den gamle gade, inden vi kører det sidste korte stykke til Egendi, hvor vores lille hotel venter. Værelserne er simple, men pæne og rene. Hotellet ligger lige ved Li-floden og midt i det smukke limstenslandsskab, som området er så berømt for. Om aftenen skal vi prøve den velsmagende bondemad. 

Vi har to overnatninger i Egendi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på minicruise på Li-floden i små både med plads til fire personer i hver. Sejlturen tager lidt over en time, og undervejs tager sejladsen os gennem de allersmukkeste dele af Li-floden. Overalt omkring os ser vi det flotte landskab med limstensbjerge, rismarker og vandbøfler.

Efter frokost i Xingping er resten af dagen til fri disposition. Man kan leje cykler og tage på tur i omegnen, eller man kan finde en af de hyggelige caféer langs den gamle gade i Xingping og hygge sig med en kop kaffe. Vil man hjem til hotellet, tager man bare mototaxi og giver en skilling for det.

Aftensmaden er også på egen hånd, og der er mange ting at vælge imellem. Rejselederen kan også arrangere fælles middag for de, der er interesserede. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Morgenen er til fri disposition til at gå på opdagelse, inden vi lidt ud på formiddagen atter samles og kører til Guilin. Undervejs gør vi stop og besøger små landsbyer omgivet af ris- og grøntsagsmarker.

I Guilin spiser vi frokost og besøger efterfølgende en perlefabrik, inden vi kører til vores hotel, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen og flyver til Xi'an. Xi’an var i mange århundreder hovedstad i det gamle Kina, og byen gemmer på mange spændende kulturskatte. Vi starter ved den store bymur, der omkrandser hele bykernen. Den er en af de eneste næsten helt bevarede bymure, der er tilbage, og det er da også et imponerende syn at se den høje og brede mur, når vi står heroppe. Vi kan på egen hånd gå rundt og opleve den, eller måske leje en cykel og tage en længere tur på den 13,9 kilometer lange mur.

Siden går turen videre til det flotte historiske museum, hvor utallige vigtige fund fra hele Kinas historie er udstillede. Vi tager os også god tid på museet, inden vi tager videre til Lille Vildgås-pagoden. Pagoden er omkring 1500 år gammel og gemmer sig i et dejligt område med flotte bygninger og tempeltræer. Herinde gemmer sig også et lille teater i et gammelt tehus. Vi ser den specielle form for skyggeteater, hvor man bruger dukker lavet af dyreskind til at fortælle en historie, mens vi smager den gode te.

Vi runder dagen af med at prøve endnu en speciel og meget velsmagende del af det kinesiske køkken. Vi skal prøve kræfter med hot pot, en form for fondue, hvor vi selv tilbereder de forskellige madvarer i små gryder på bordet. 

Vi har to overnatninger i Xi’an.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag står endnu en stor oplevelse på programmet. Vi ser den utrolige terracottahær, som Kejser Qin fik konstrueret omkring 200 år før vor tidsregning. På vej dertil stopper vi ved en fabrik, som producerer terracottasoldater, ganske som man gjorde dengang, og ud over at man her kan købe terracotta-souvenirs, giver det os også en mulighed for at komme helt tæt på figurerne, noget som er sværere ude ved den rigtige hær.

Terracottahærs-området er enormt, og vi skal bruge god tid herude for at opleve den mageløse samling på godt 7700 lerfigurer i fuld størrelse. Vi starter med at se den korte film om hæren og projektet med at udgrave den, inden vi fortsætter videre til de tre grave, hvor vi i ro og mag oplever figurerne. Også her er der mange spændende historier om, hvad der skete dengang på Kejser Qins tid, og det hører vi om, mens vi går rundt inde ved udgravningerne.

Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til området omkring hotellet, hvor også det spændende muslimske kvarter ligger. Gennem århundreder har utallige karavaner taget den lange tur langs Silkevejen til Xi’an, og en stor del af de muslimer, som gjorde handel langs Silkevejen, slog sig ned i Xi’an. Mange af dem holder stadig til i dette livlige kvarter, hvor vi går en tur og ser de mange boder med spændende ting, som de handlende stiller op ud på eftermiddagen.

Middagen er på egen hånd og aftenen til fri afbenyttelse. Der er mange spændende ting at se på lige ved hotellet, så spørg rejselederen til råds. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen kører vi til banegården, hvor fra vi skal med hurtigtoget videre til vores næste destination på rejsen, Luoyang, en provinsby i Henan-provinsen i det centrale Kina. Turen tager knap 2 timer.

Efter frokost kører vi til de utrolige Longmen Buddhistiske Huler. Siden begyndelsen på vores tidsregning har Buddhistiske rejsende langs Silkevejen udhugget figurer af Buddha i klippevæggene, hvor de kom frem, og Luoyang huser et af de mest imponerende af disse steder. Omkring 50.000 figurer, fra bittesmå til de største på næsten 28 meter, er udhuggede langs et område af en klippevæg, som strækker sig næsten en kilometer. Vi går en tur langs klippevæggen, mens vi hører om Buddhismen og dens ankomst til Kina.

Vi har én overnatning i Luoyang.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden tager vi tilbage til banegården for at stige på hurtigtoget, der bringer os til Beijing. Det tager kun godt 4 timer at komme frem til Kinas hovedstad, Beijing.

Beijing har været landets hovedstad siden 1421, da Kejser Yongles prægtige palads stod færdigbygget, og nogle af de største historiske seværdigheder ligger her. Det var også i Beijing, at Mao udråbte oprettelsen af Folkerepublikken i 1949.

Fra hovedbanegården kører vi til Den Himmelske Freds Plads, der er verdens største åbne plads. Den blev etableret i sin nuværende form i 1954. Omkring pladsen ligger mange af de vigtigste bygninger i Kina, og med Maos mausoleum tronende i midten. Vi starter dagen på pladsen og lytter til nogle af de spændende historier, der forbinder sig med stedet her.

Herfra går turen videre til Den Forbudte By. Den Himmelske Freds Port, hvor Maos portræt stadig hænger, markerer indgangen til den tidligere kejserbolig, som i godt 500 år var stedet, hvorfra kejserne i Ming- og Qing-dynastierne regerede Kina. På vores tur gennem byen ser vi de vigtigste bygninger, mens vi hører om livet herinde bag murene. Kejsere, konkubiner, eunukker og mange andre havde deres gang herinde, og historierne om livet inde i Den Forbudte By er mange.

Sidst på eftermiddagen tager vi ind for at opleve Hutongerne, de klassiske gamle gyder i byen. Herinde, væk fra Beijings store boulevarder, går vi en tur og oplever det gamle Beijing.

Vi har to overnatninger i Beijing.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag ser vi Beijings Nationalstadion udefra, også kaldet Fuglereden grundet den karakteristiske form. Det er opført til brug ved De Olympiske Lege i 2008, hvor det dannede ramme om atletikkonkurrencerne samt åbnings- og afslutningsceremonierne.

Efter et besøg på en jadefabrik fortsætter vi til, hvad der for mange nok er et af rejsens højdepunkter: Den Kinesiske Mur.
Den Kinesiske Mur bugter sig som en drage over bakkekamme og gennem dale og danner et utroligt forsvarsværk. Konstruktionen begyndte så tidligt som 500 år før vor tidsregning og fortsatte helt frem til Ming-dynastiet. Vi tager os god tid til at opleve dette utrolige bygningsværk, inden vi kører tilbage til Beijing.

Her tager vi i Himlens Tempel, Beijings vartegn. Vi skal naturligvis se selve templet, men vi lægger ud med at gå en tur gennem den store park, som omgiver templet, for at se de mange lokale, der kommer her for at dyrke tai chi, flyve med drager eller danse. Det er et meget livligt sted at besøge, og vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen. Siden når vi til templet, en smuk cirkelformet bygning, som i gamle dage var en af de vigtigste bygninger i kejserstaden. Det var her, kejserne kom for at bede om og takke for en god høst, og templet var derfor en vigtig brik i bevarelsen af freden i landet. Skete der naturkatastrofer kunne det nemlig være himlens tegn på utilfredshed med kejseren, og derfor var det så vigtigt, at han fulgte forskrifterne og bad til guderne om god høst.

Til middag skal vi prøve den berømte Pekingand: En delikatesse af sprødt andeskind, hoisinsovs og fine pandekager.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen starter.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Download FAQ

Der kræves visum til Kina, der er inklusiv i rejsens pris. Information herom tilsendes tættere på afrejse.

Pas skal være gyldigt ½ år efter hjemrejse. Passet bør altid medbringes eller opbevares i hotellers sikkerhedsbokse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

I Kina er hygiejnen bedre end de fleste andre steder i Asien. Det er slet ikke noget problem, når vi opholder os på hotellerne. Men er man ude i byen, kan det være en god ide f.eks. at medbringe egne spisepinde, og generelt bare bruge sin sunde fornuft.

Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Pt. skal man tage en Covid-19 test og udfylde inden sundhedsformular inden afrejse. Yderligere information tilsendes tættere på afrejse.

Kontanter i USD eller Euro er den bedste måde at medbringe penge på – og helst i store og nye sedler. Kreditkort (Master, Visa, Diners og American Express) kan bruges på hotellerne og i de fleste shopping malls. Man kan hæve kontanter i kontantautomaterne, der findes overalt.

Der er ingen tvangsveksling. RMB (= Ren Min Bi, folkets penge, den kinesiske valuta) kan kun veksles tilbage til udenlandsk valuta ved afrejse i lufthavnen og kun såfremt man kan fremvise en kvittering fra tidligere officiel veksling (udenlandsk valuta til RMB).

Morgenmaden er vestlig på hele turen, dog med lokal morgenmad i Yangshuo. Hovedmåltiderne består typisk af kogte/stegte grøntsager og kød, surt og sødt samt ris, som spises direkte af fælles fade med spisepinde. Kniv og gafler kan ofte bestilles de fleste steder, men ellers må man klare sig med spisepinde og/eller ske.

Der er 220 volt, så danske el-apparater kan bruges og man kan ringe eller sende sms fra danske mobiltelefoner. Danske elstik er brugbare nogle steder, men medbring evt. en adapter, da nedenstående stik også bruges.

Drik ALDRIG vand fra hanen - heller ikke på hotellerne. Undgå is. Det er muligt at købe flasker med mineralvand mange steder i Kina. 

Rejsens pris inkluderer drikkepenge og helpension til guider, chauffører og restauranter. Til lommepenge er 50-100 kr/dag nok.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

Generelt vil vejret være godt, dog køligt til koldt i Beijing, og noget varmere på den sydlige del af rejsen i Guilin området. Der er typisk ca. 15-25 grader om dagen og 5-15 grader om natten. Da temperaturerne kan variere, bør man medbringe tøj til både køligt og varmt vejr samt vindtæt jakke. Desuden regntøj, solbriller og solhat. Medbring også gerne en dagsrygsæk til at medbringe vand, en trøje eller andre ting, man kan få brug for i løbet af dagen.

De traditionelle souvenirs i Kina er stadig f.eks. silke (både i metermål og forarbejdet), lakarbejder, malerier og kaligrafi, cloisonné, stenstempler, drager, og meget, meget mere.

En øl på en restaurant koster ca. 10 kr., en sodavand eller vand ca. 3-4 kr. Vand i en kiosk koster ca. 2-3 kr.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Kina er 7 timer foran Danmark. Når kl. er 12:00 i Danmark, er den 19:00 i Kina. Når der er sommertid i Danmark, er tidsforskellen 6 timer.

Selvom Kina er et af de absolut sikreste lande i Asien at rejse i tilrådes det, at man tegner en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage, som udgifter til sygdom og hjemtransport.

På flyrejserne i Kina må man ikke medbringe lightere eller magnetiske genstande, hverken i hovedbagage eller håndbagage. Desuden må man ikke medbringe flydende ting som alkohol, og ofte tillades det ikke at medbringe neglefile og andre ting som kan opfattes som våben. Dette skal alt sammen i hovedbagagen. Alt med batterier skal i håndbagagen.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kina.