Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Den store Kinarejse

Glædens Have, Himlens Tempel og Lille Vildgås-pagoden

Alene stednavnene summer af eventyr. Vi oplever Kinas store seværdigheder og udforsker bl.a. landets tre metropoler: Shanghai, Xian og Beijing. Vi rejser også til en lillebitte landsby midt i Sydkinas forførende landskab. 

Priser fra

23.990 kr.

Max. 20 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Rundrejsen starter i Shanghai med sightseeing til fods i havnebyen, der faktisk er meget grøn og fuld af gode historier. Det er også her, vi finder frem til Glædens Have. I Shanghai, Xian og Beijing bor vi på centralt beliggende hoteller. Og restauranterne er håndplukkede, for maden skal også være en oplevelse, når man besøger Kina.

I Beijing spadserer vi hen over verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, og træder ind i Den Forbudte By, hvor kejserne engang holdt til. Uden for hovedstaden besøger vi selvfølgeligt Den Kinesiske Mur, der snor sig som en drage over næsten 5.000 kilometer. Og der er andre store tal på rejsen. 50.000 figurer, hugget ud af klippen ved Longmen. Og 7.700 lersoldater i fuld størrelse, den berømte terracottahær i Xian.

I det subtropiske, sydlige Kina sejler vi på floden Li og indkvarterer os på et hyggeligt hotel i en lille landsby midt i det smukke landskab.
I det hele taget er der gastronomiske oplevelser undervejs: F.eks. Pekingand, på vores håndplukkede restaurant i Beijing.

5 gode grunde til at rejse til Kina med Viktors Farmor:

 • Udforsk de spændende metropoler Shanghai, Xian og Beijing
 • Oplev suset på vores to togrejser med hurtigtog
 • Slap af på Li-floden, når vi tager på en flot bådtur
 • Se den imponerende Terracottahær med de over 7.000 individuelt udformede statuer
 • Besøg Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads samt gå på Den Kinesiske Mur

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse mod Kina – Riget i Midten

  Vi flyver fra København.

 • Dag 2

  Shanghai og kommunistpartiets fødested

  Vi ankommer til storbyen Shanghai og kører fra lufthavnen til stedet, hvor det kinesiske kommunistparti blev oprettet i 1921. Det lille museum, som er dedikeret til kommunistpartiet, er ikke stort, men det er alligevel interessant at se, og samtidig høre historierne om, hvad der skete både i 1921 og senere i den kinesiske historie.

  Vi spiser frokost og kører herefter til vores hotel i den centrale del af Shanghai.

  Afhængig af ankomsttidspunktet går vi en tur i området for at se lidt på den fascinerende by. Vi har tre overnatninger i Shanghai.

  På afgangen 10. sep 2024 samt 8. mar og 4. maj 2025 ankommer vi først hen på eftermiddagen, hvorfor vi på dag 2 kun når aftensmad.

  Måltider: Frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai

 • Dag 3

  Den smukke vand- og kanalby Zhujiajiao

  Vi starter dagen med at besøge kunstnerkvarteret Moganshan, hvor nye og spirende kinesiske kunstnere udstiller deres værker.

  Herefter kører vi til landsbyen Zhujiajiao, uden for Shanghai. I gamle dage var vand- og kanalbyerne vigtige handelsstationer for handlen med silke og krydderier. I det moderne Kina har de mistet en del af denne indflydelse. Nu er mange af dem dog berømte for deres smukke brostensbelagte gader og det harmoniske liv langs kanalerne, som gennemskærer disse byer på kryds og tværs. Zhujiajiao er en af de smukkeste af disse byer, og vi bruger en del af dagen på at gå rundt herinde og nyde byen. Vi spiser også frokost her, inden vi sidst på eftermiddagen tager tilbage til Shanghai.

  Vi stopper ved en silkefabrik, hvor man kan købe den gode og billige silke, som produceres i Yangtze-deltaet.

  Efter aftensmaden venter en stor oplevelse. Vi skal se de verdensberømte Shanghai-akrobater i et storslået show, hvor man næsten ikke tør tro på, at de virkelig kan udføre de utrolige numre de gør. Et fantastisk show som efterlader de fleste måbende.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai

 • Dag 4

  Det oprindelige og moderne Shanghai

  Vi starter dagen med at køre til The Bund, hvor vi går en tur og nyder den imponerende udsigt fra havnefronten og også hører de mange spændende historier om Shanghai og dens tilbliven.
  Herefter fortsætter vi til Chinatown. Her besøger vi Bygudens Tempel, et sydende virvar af folk der beder, brænder røgelsespinde af og mumler bønner til forfædrene. Herinde skal vi høre om daoismen og dens betydning for kineserne og også se de flotte hellige figurer, templet huser.
  Vi går en tur gennem Yuyuan-bazaren, som er et virvar af butikker med alskens varer. Vi skal dog ikke bruge tid på de dyre butikker, men går igennem menneskemængderne og ind til området bagved, hvor den charmerende Glædens Have ligger. Haven er et flot eksempel på den kinesiske havekunst, som ikke kun går ud på, at haverne skal se smukke ud, men også indeholder betydninger og henvisninger til både daoismen og confucianismen. Dette hører vi naturligvis om, mens vi går gennem haven og ser de sirligt udformede detaljer.

  Efter frokost kører vi over til bydelen Pudong. Her finder vi Oriental Pearl Tower, Shanghais mest kendte bygning med det karakteristiske design, der domineres af tre store kugler. Vi tager med elevator op til udsigtsplatformen i 263 meters højde, hvorfra der er en enestående udsigt over Shanghai.

  Der bliver herefter mulighed for enten at køre tilbage til hotellet eller bliver og udforske Pudong og tage metro tilbage til hotellet, der ligger tæt ved en metrostation.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Shanghai

 • Dag 5

  Fly til Guilin - kalkstensformationer – Overnatning i Egendi

  Vi flyver til Guilin i den subtropiske provins Guangxi. Området er berømt for sine smukke kalkstensformationer, som gennem mange århundreder har været inspiration for en stor del af den kinesiske male- og poesikunst. Vi oplever landskabet på tætteste hold i landsbyen Egendi, som vi skal bo i i aften.

  Det tager cirka to timer at køre til Yangshuo, en større landsby ved Li-floden, som tiltrækker mange turister. Selvom her er noget turistet, er Yangshuo alligevel en spændende by, og den berømte Vestgade er fuld af små, charmerende butikker, hvor man kan købe billige souvenirs.

  Derefter kører vi videre til Xingping og det sidste korte stykke til Egendi, hvor vores nyistandsatte hotel ligger helt ned til Li-floden og midt i det smukke kalkstenslandskab, som området er så berømt for. Om aftenen spiser vi på hotellet og nyder eventuelt en drink i baren eller i gårdhaven. Vi har to overnatninger i Egendi.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Egendi

 • Dag 6

  Minicruise, flotte landskaber og tid på egen hånd

  Om formiddagen tager vi på minicruise på Li-floden i små både med plads til fire personer i hver. Sejlturen varer knap en time og tager os gennem de allersmukkeste dele af Li-floden med de flotte limstensbjerge. Derefter går vi langs floden til Xingping. Undervejs passerer vi det sted, hvor man kan se de bjerge, der er tegnet på den kinesiske 20 yuan-seddel.
  I Xingping lægger vi vejen forbi det lokale grøntsags- og kødmarked.

  Efter frokost i Xingping er resten af dagen til fri disposition. Man kan f.eks tage en lille færge over floden og gå en dejlig tur mellem markerne, eller man kan finde en af de hyggelige caféer langs den gamle gade i Xingping og hygge sig med en kop kaffe. Vil man hjem til hotellet, tager man bare en mototaxi og giver en skilling for det.

  Aftensmaden er også på egen hånd, og der er mange ting at vælge imellem. Rejselederen kan også arrangere fælles middag for de, der er interesserede. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Egendi

 • Dag 7

  Drypstenshule i Guilin

  I dag kører vi til Guilin. Undervejs gør vi stop og besøger en landsby omgivet af ris- og grøntsagsmarker.

  Efter ankomst besøger vi Reed Flute Cave. Hulen har fået sit navn fra den type siv, der vokser udenfor, og som kan laves om til fløjter. Hulen er fyldt med et stort antal drypsten, stalagmitter og andre klippeformationer. Indvendigt er der mere end 70 inskriptioner, der kan dateres helt tilbage til 792 e.Kr. i Tang-dynastiet.

  Vi besøger herefter en perlebutik, inden vi fortsætter til vores hotel, hvor vi har én overnatning.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Guilin

 • Dag 8

  Fly til den gamle kejserby Xi'an

  Vi kører til lufthavnen og flyver til Xi'an. Xi’an var i mange århundreder hovedstad i det gamle Kina, og byen gemmer på mange spændende kulturskatte. Byen er omkranset af den længste (14 km) og bedst bevarede bymur i Kina.

  Vi starter ved den store bymur, der omkranser hele bykernen. Den er en af de eneste helt bevarede bymure, der er tilbage, og det er et imponerende syn at se den høje og brede mur. Vi går på egen hånd rundt mellem vagttårne og skydeskår.

  Derefter bevæger vi os mod det spændende muslimske kvarter. Gennem århundreder har utallige karavaner taget den lange tur langs Silkevejen til Xi’an, og en stor del af de muslimer, som gjorde handel langs Silkevejen, slog sig ned i Xi’an. Mange af dem holder stadig til i dette livlige kvarter, hvor vi går en tur og ser de mange boder med spændende ting, som de handlende stiller op ud på eftermiddagen.

  Undervejs ser vi den specielle form for kinesisk skyggeteater, hvor man bruger dukker lavet af dyreskind. Tidligere rejste dukkeførerne rundt mellem landsbyerne for at opføre deres forestilling – ofte med samfundskritiske historier.

  Vi runder dagen af med at prøve endnu en speciel og meget velsmagende del af det kinesiske køkken. Vi skal smage hot pot - en form for fondue, hvor vi selv tilbereder de forskellige madvarer i små gryder på bordet.

  Vi har to overnatninger i Xi’an.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Xi'an

 • Dag 9

  Xi'an – Terracottahæren og Lille Vildgås-pagoden

  I dag står endnu en stor oplevelse på programmet. Vi ser den utrolige terracottahær, som Kejser Qin fik konstrueret omkring 200 år før vor tidsregning. På vej dertil stopper vi ved en fabrik, som producerer terracottasoldater, ganske som man gjorde dengang, og ud over at man her kan købe terracotta-souvenirs, giver det os også en mulighed for at komme helt tæt på figurerne, noget som er sværere ude ved den rigtige hær.

  Terracottahærs-området er enormt, og vi skal bruge god tid herude for at opleve den mageløse samling på godt 7700 lerfigurer i fuld størrelse. Vi ser de tre grave, hvor vi i ro og mag oplever figurerne. Her er der mange spændende historier om, hvad der skete dengang på Kejser Qins tid, og det hører vi om, mens vi går rundt inde ved udgravningerne.

  Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til byen, hvor vi besøger Lille Vildgås-pagoden. Pagoden er omkring 1500 år gammel og gemmer sig i et dejligt område med flotte bygninger og tempeltræer.

  Resten af dagen til fri disposition – fx til et besøg på bymuren, hvor der er fabelagtig lyssætning på sydmuren eller en tur rundt i de spændende gader i den gamle by inden for muren.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Xi'an

 • Dag 10

  Hurtigtog til Luoyang – Og de buddhistiske huler

  Om morgenen kører vi til banegården, hvor fra vi skal med hurtigtoget videre til vores næste destination på rejsen, Luoyang, en provinsby i Henan-provinsen i det centrale Kina. Turen tager knap 2 timer.

  Efter ankomst kører vi til de utrolige Longmen Buddhistiske Huler. Siden begyndelsen på vores tidsregning har buddhistiske rejsende langs Silkevejen udhugget figurer af Buddha i klippevæggene, hvor de kom frem, og Luoyang huser et af de mest imponerende af disse steder.

  Omkring 100.000 figurer, fra bittesmå til de største på næsten 28 meter, er udhuggede langs et område af en klippevæg, som strækker sig næsten en kilometer. Vi går en tur langs klippevæggen, mens vi hører om buddhismen og dens ankomst til Kina.
  Efter frokost går vi en tur i den gamle bydel i Luoyang. 

  Vi har én overnatning i Luoyang.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Luoyang

 • Dag 11

  Hurtigtog til Beijing – Sommerpaladset

  Efter morgenmaden tager vi tilbage til banegården for at stige på hurtigtoget, der bringer os til Beijing. Det tager kun godt 4 timer at komme frem til Kinas hovedstad, Beijing.

  Beijing har været landets hovedstad siden 1421, da Kejser Yongles prægtige palads stod færdigbygget, og nogle af de største historiske seværdigheder ligger her. Det var også i Beijing, at Mao udråbte oprettelsen af Folkerepublikken i 1949.

  Fra hovedbanegården kører vi til Sommerpaladset, der ligger ca. 10 km. nordvest for Beijing. Sommerpaladset blev opført i 1700- og 1800-tallet af Kinas sidste dynasti, Qing dynastiet, og blev brugt af kejserfamilien, når varmen i Beijing blev for voldsom. Sommerpaladset med den store kinesiske have består af mere end 3.000 bygninger, templer, tårne, broer, pavilloner og korridorer og er inddelt i tre sektioner - dels hvor kejseren ordnede rigets affærer, dels en boligsektion og endelig en sektion som skulle fungerede som fryd og inspiration for de kejserlige øjne.

  Vi har tre overnatninger i Beijing.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Beijing

 • Dag 12

  Den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte By

  Den Himmelske Freds Plads, der er verdens største åbne plads. Den blev etableret i sin nuværende form i 1954. Omkring pladsen ligger mange af de vigtigste bygninger i Kina, og med Maos mausoleum tronende i midten. Vi starter dagen på pladsen og lytter til nogle af de spændende historier, der forbinder sig med stedet her.

  Den Himmelske Freds Port, hvor Maos portræt stadig hænger, markerer indgangen til Den Forbudte By, den tidligere kejserbolig, som i godt 500 år var stedet, hvorfra kejserne i Ming- og Qing-dynastierne regerede Kina. På vores tur gennem byen ser vi de vigtigste bygninger, mens vi hører om livet herinde bag murene. Kejsere, konkubiner, eunukker og mange andre havde deres gang herinde, og historierne om livet inde i Den Forbudte By er mange.

  Sidst på eftermiddagen tager vi ind for at opleve Hutongerne, de klassiske gamle gyder i byen. Herinde, væk fra Beijings store boulevarder, går vi en tur og oplever det gamle Beijing.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Beijing

 • Dag 13

  Den Kinesiske Mur og Himlens Tempel

  Efter morgenmaden kører vi til Beijing Nationalstadion, kaldet Fuglereden grundet den karakteristiske form, er nationalarenaen i Beijing. Det er opført til brug ved Olympiske Lege i 2008, hvor det dannede rammede om atletikkonkurrencerne samt åbnings- og afslutningsceremonierne. Efter at have set det udefra kører vi til en jade-fabrik.

  Herefter fortsætter vi til, hvad der for mange nok er et af rejsens højdepunkter: Den Kinesiske Mur.
  Den Kinesiske Mur bugter sig som en drage over bakkekamme og gennem dale og danner et utroligt forsvarsværk. Konstruktionen begyndte så tidligt som 500 år før vor tidsregning og fortsatte helt frem til Ming-dynastiet. Vi tager os god tid til at opleve dette utrolige bygningsværk, inden vi kører tilbage til Beijing.

  Her besøger vi Himlens Tempel, byens vartegn. Vi skal naturligvis se selve templet, men vi lægger ud med at gå en tur gennem den store park, som omgiver templet. Siden når vi til templet, en smuk cirkelformet bygning, som i gamle dage var en af de vigtigste bygninger i kejserstaden. Det var her, kejserne kom for at bede om og takke for en god høst, og templet var derfor en vigtig brik i bevarelsen af freden i landet. Skete der naturkatastrofer kunne det nemlig være himlens tegn på utilfredshed med kejseren, og derfor var det så vigtigt, at han fulgte forskrifterne og bad til guderne om god høst.

  Til middagen skal vi prøve den berømte Pekingand: En delikatesse af sprødt andeskind, hoisinsovs og fine pandekager.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Beijing

 • Dag 14

  Hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen og vores hjemrejse starter.

  På afgangen 10. september kører vi til lufthavnen sidst på aftenen dag 13.

  Måltider: Morgenmad

   

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kina

 • Pas og visum

  Der kræves visum til Kina, der er inklusiv i rejsens pris. Information herom tilsendes tættere på afrejse.

  Pas skal være gyldigt ½ år efter hjemrejse. Passet bør altid medbringes eller opbevares i hotellers sikkerhedsbokse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

   

   

 • Rejsevaccination og hygiejne

  I Kina er hygiejnen bedre end de fleste andre steder i Asien. Det er slet ikke noget problem, når vi opholder os på hotellerne. Men er man ude i byen, kan det være en god ide f.eks. at medbringe egne spisepinde, og generelt bare bruge sin sunde fornuft.

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.
  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Kreditkort (Master, Visa, Diners og American Express) kan bruges på hotellerne og i de fleste shopping malls. Man kan hæve kontanter i kontantautomaterne, der flere steder i de større byer.
  Betalingstjenesten AliPay (den kinesiske udgave af MobilePay/Apple Pay) er vidt udbredt i Kina - og kan bruges overalt, selv i små gadeboder. Det anbefales at downloade den inden afrejse.

  RMB (= Ren Min Bi, folkets penge, den kinesiske valuta) kan kun veksles tilbage til udenlandsk valuta ved afrejse i lufthavnen, og kun såfremt man kan fremvise en kvittering fra hæveautomat.

 • Måltider

  Morgenmaden er vestlig på hele turen, dog med lokal morgenmad i Yangshuo. Hovedmåltiderne består typisk af kogte/stegte grøntsager og kød, surt og sødt samt ris. Kniv og gafler kan ofte bestilles de fleste steder, men ellers må man klare sig med spisepinde og/eller ske.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Telefoni og elektricitet

  Der er 220 volt, så danske el-apparater kan bruges.  Danske elstik er brugbare nogle steder, men medbring evt. en adapter.

  Man kan ringe og sende sms fra danske mobiltelefoner. De fleste store teleselskaber i Danmark har Kina med i deres World Roaming. 

 • Drikkevand

  Drik ALDRIG vand fra hanen - heller ikke på hotellerne. Undgå is. Det er muligt at købe flasker med mineralvand mange steder i Kina. 

 • Drikkepenge

  Rejsens pris inkluderer drikkepenge og helpension til guider, chauffører og restauranter. Til lommepenge er 50-100 kr/dag nok.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Klima og påklædning

  Generelt vil vejret være godt, dog køligt til koldt i Beijing, og noget varmere på den sydlige del af rejsen i Guilin området. Der er typisk ca. 15-25 grader om dagen og 5-15 grader om natten. Da temperaturerne kan variere, bør man medbringe tøj til både køligt og varmt vejr samt vindtæt jakke. Desuden regntøj, solbriller og solhat. Medbring også gerne en dagsrygsæk til at medbringe vand, en trøje eller andre ting, man kan få brug for i løbet af dagen.

 • Indkøb

  De traditionelle souvenirs i Kina er stadig f.eks. silke (både i metermål og forarbejdet), lakarbejder, malerier og kaligrafi, cloisonné, stenstempler, drager, og meget, meget mere.

 • Prisniveau

  En øl på en restaurant koster ca. 10 kr., en sodavand eller vand ca. 3-4 kr. Vand i en kiosk koster ca. 2-3 kr.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Tidsforskel

  Kina er 7 timer foran Danmark. Når kl. er 12:00 i Danmark, er den 19:00 i Kina. Når der er sommertid i Danmark, er tidsforskellen 6 timer.

 • Forsikring

  Selvom Kina er et af de absolut sikreste lande i Asien at rejse i tilrådes det, at man tegner en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage, som udgifter til sygdom og hjemtransport.

 • Indenrigsfly

  På flyrejserne i Kina må man ikke medbringe lightere eller magnetiske genstande, hverken i hovedbagage eller håndbagage. Desuden må man ikke medbringe flydende ting som alkohol, og ofte tillades det ikke at medbringe neglefile og andre ting som kan opfattes som våben. Dette skal alt sammen i hovedbagagen. Alt med batterier skal i håndbagagen.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kina.