Logo

Rejser til Marokko

Marokko er Mellemøstens vestligste punkt på kanten til Sahara. Det store nordafrikanske land byder med al sin orientalske mystik og kultur på et eventyr i farver og dufte.

En kort sejltur over Gibraltarstrædet fra Europa ligger berbernes land Marokko. Landet byder på en fantastisk natur og kultur og er et af de få tilbageværende kongedømmer i Afrika.

På trods af fransk og spansk indflydelse er den muslimske kultur allestedsnærværende med moskeer, kjortelklædte folk med fez og andre særpræg; et åbenlyst vidnesbyrd om en anden verden.

Marokko var også brohovedet til maurernes indtog i Spanien, hvor de efterlod sig et stykke orientalsk kultur i Europa i byer som for eksempel Alhambra. Mange og ligeså smukke paladser kan ses i Marokkos byer. De kendte borgehuse Riads gør indkvarteringen til et eventyr i sig selv.

Nogle byer er også gået over i historien som for eksempel Casablanca, Fez og Marrakech.

Idylliske medinaer og bazarer, berberlandsbyer i bjergene og kasbaer i ørkenen viser stor variation i kultur og leveforhold i Atlasbjergene og på kanten af Sahara.

Slangetæmmere, historiefortællere og kameler på vejene gør 1001 nats historier til virkelighed. Eksotiske måltider præger menukortet. Gryderetten Tagine og Argan-nødden er begge marokkanske specialiteter. Marokko er at land, hvor det hele kan opleves.

 

Viktors Farmors rejser til Marokko

Viktors Farmor har en bred palet af muligheder for eventyrlige pakkerejser til Marokko: 

Rejser til Marrakech: Vi oplever Fna Pladsen med slangetæmmere, historiefortællere og højtråbende handlende, der konkurrerer om opmærksomheden.

Rejser til Casablanca: Hvem husker ikke denne by fra Humphrey Bogarts største filmsucces i Marokkos største by, der stadig har orientalsk charme. Her findes også verdens højeste minaret. 

Den højt beliggende by Ait Ben Haddou er en af de mest fantastiske ørkenbyer – Kasba - i landet. Den er blevet brugt som kulisse i storfilm som ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator” og ”Indiana Jones”.

Essaouira: Engang center for purpureksporten til Romerriget. Senere kom karavaner forbi på vej fra Timbuktu, lastet med skind, guld og slaver. I 1970-erne et "paradis" for hippie-generationen med stjerner som bl.a. Leonard Cohen og Jimi Hendrix.

Kongebyen Fez, der gav navn til den berømte røde hat, som blev det osmanniske riges hovedbeklædning. I dag lever byens gamle farverier og mosaikhåndværk i bedste velgående.

Skal berbernes land være dit næste rejsemål? Se vores Marokko rejser herunder.
 

  

Praktiske oplysninger Marokko

 • Der er ikke visumpligt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder fra hjemrejsedagen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Det er ikke muligt at veksle danske kroner alle steder i Marokko, så derfor anbefales det at medbringe Euro.

  10 danske kroner svarer ca. til 14,50 dirham. Der er hæveautomater i de større byer. Internationale betalings- og kreditkort kan bruges på de fleste hoteller samt i større forretninger. Hæveautomater (ATM) findes i de større byer.

  I Marrakesh er der for eksempel en del automater ved den sydlige side af Jemaa El Fna-pladsen.

  I Essaouira findes de omkring det store torv og ved siden af Gallerie Frederic Damgaard.

  Der kan godt veksles i lufthavnen. Husk at få kvittering, hvis valuta (dhs) i overskud skal veksles tilbage sidste dag i lufthavnen.

 • Telefoni. Telefon til Marokko: 00212 + omr.nr. + abnnr. Fra Marokko til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr. Det er dyrt at ringe fra hotellerne.

  Mobiltelefon. I de større byer er der god dækning. Marokko har en fremragende moderne mobiltelefon infrastruktur, som også understøtter 3G og data-roaming. Vi råder dig til at tjekke afgifter med din mobiludbyder, så du undgår ubehagelige overraskelser.

  Internet. Mange hoteller har wi-fi. Dog er det på flere hoteller sådan, at wi-fi virker bedst i receptionsområdet.

 • Der bruges 220 volt. Der er forskellige stik i Marokko, så det er en fordel at medbringe adapter. Ikke alle danske stik passer til de to-benede kontakter, der oftest kun har plads til ”tynde ben”.

 • Det anbefales at købe mineralvand.

 • Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 5-6-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser i Viktors Farmors katalog betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor (dvs. Viktors Farmors rejseleder betaler drikkepengene den sidste dag). På lukkede privatarrangerede grupperejser er drikkepenge ikke inkluderet.

 • Militære områder, lufthavne og grænse- områder må ikke fotograferes. Der må ikke fotograferes på museer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

 • Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun trøje og/eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Medbring evt. et let fleece-tæppe. Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air- conditioneret bus.

  Kvinder bør ikke gå i shorts. Brug i stedet en let nederdel eller et par bukser der går ned over knæene.

  Mænd kan gå i shorts på visse turist-steder, men det er ikke velset i byerne.

  Husk gode travesko (på vandreferien anbefaler vi vandrestøvler), evt. sandaler. Husk effektiv solbeskyttelse; solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt. Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind.

 • Marokko er et eldorado for shoppere i alle aldre. Særlig håndværksvarer som tæpper skind, messing og keramik, men også tekstiler, sko, krydderier og sølvsmykker. Arganolie og argancremer kan med fordel købes i Marokko. Priserne er for det meste til forhandling.

  Ofte mødes man med begrebet ”I will give you a democratic price”. Det er oplægget til at forhandle - det vil sige begge parter forudsættes at give sig, for at opnå en tilfreds-stillende handel. Og der ligger også i ordet, at man når frem til prisen på en pæn måde. Et godt humør kan ofte bringe prisen ekstra ned.

 • Et måltid mad på en ”simpel” gaderestauranat koster normalt under 50 kr. På mere ”europæiske” restauranter, hvor man også visse steder kan få vin til maden, koster et måltid mad, hvad der svarer til 90-150 kr. 1 l vand koster i kiosk eller supermarked 4-7 kr.

  Drikkevarer på restaurant: vand koster 5-10 kr for en lille flaske og 10-15 kr for en stor flaske. Vin koster 60-80 kr for ½ flaske og 70-140 kr for en hel flaske. Vin sælges ikke pr glas i Marokko.

 • Bagagen bør ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Marokkos klima varierer efter de markante landskabs-typer landet har. Middelhavsklima mod nord, Atlanterhavs-klima langs vestkysten. Saharas ørkenklima syd for Marrakesh og det køligere klima i Atlasbjergene.

  Fra november til maj kan der godt falde noget regn. Marts, april og maj er lune forårsmåneder, mens juni, juli og august er de varmeste sommermåneder, hvor man kun besøger landet hvis man kan klare varmen. Temperaturen falder igen til det behagelige i september, oktober og november. Det er også i disse måneder høsten sætter ind. Marokko bliver betegnet som et køligt land med varm sol. Der kan være store temperaturforskelle på dag og nat.

 • Postkort når frem til Danmark efter 1-3 uger.

 • Marokko er 1 time efter Danmark både i vinter- og sommertid.

 • Det officielle sprog er arabisk. Alle kan tale fransk og mange kan tale engelsk. De mange berbere taler også forskellige berbersprog.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås fx på apoteker og hos materialister)

  - Lommelygte

  - Papirlommetørklæder

  - Læbepomade

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.