Logo

Portugal

I nationalparken Serra de Estrella findes noget af Europas smukkeste natur. Den opleves allermest intenst, når man snører vandrestøvlerne og bevæger sig langsomt gennem højlandet.

Vandringen på tværs af Estrela bjergets høje plateau byder på et fantastisk landskab med laguner dannet af for længst svundne gletsjere, glasklare blå bjergsøer og takkede bjergtoppe. Her er utrolige gletsjerformationer, smukke enge, interessante granitklipper og skovklædte kløfter. Her hersker roen og stilheden, og man kan vandre i timevis uden at møde nogen.

Portugal har også historiske og maleriske  landsbyer – og selvfølgelig byen Porto, hvor der fremstilles velsmagende portvin af høj kvalitet.

I den historiske landsby Castelo Novo – oplever vi rådhuset, fængslet og gabestokken. Man kan drikke lidt vand fra Chafariz de Bica fontænen og besøge Misericórdia Kirken og borgen.

Hovedstaden Lissabon og portvinsbyen Porto opleves på byvandringer. Vi vandrer gennem snævre gyder og langs brede boulevarder med spændende arkitektur og portugisisk storbyliv – på en gang både historisk og moderne.

 

Viktors Farmor i Portugal

På den iberiske halvø med Spanien som nabo ligger Portugal med mere end 1700 kilometer  kyststrækning til Atlanterhavet. Det er bjergrigt og om vinteren er der velbesøgte skisportssteder.

De er også værd at besøge om sommeren, hvor man kan opleve uspoleret, fantastisk natur i nationalparken, hvor Viktors Farmor har en ottedages vandretur. Der er mulighed for at opleve steder, hvor kun få turister kommer.

Vandreferien i Portugal er ikke på programmet i 2017, men kommer tilbage i 2018. Hold øje med denne side eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vil du også smage portvin, lokale oste og kirsebærdelikatesser? Så tag med til Portugal.

Viktors Farmor baggrundsbillede