Rejser til Portugal

Portugal har nogle af Europas smukkeste naturområder. De opleves allermest intenst, når man snører vandrestøvlerne og bevæger sig langs smukke kyststrækninger og gennem små landsbyer. 

Værd at opleve i Portugal

Portugals natur spænder fra storslåede bjergregioner med krystalklare blå søer til smukke kyststrækninger i Alentejo og Algarve, der er nogle af de mest attraktive og velbevarede kystnære regioner i Sydeuropa. Her føler du havets kræfter, når bølgerne brydes mod klipperne. På Madeira opdager du et landskab, som slet ikke minder om Europa. Her vandrer vi bl.a. lang rå klippekyster med svimlende udsigter. 

Hovedstaden Lissabon og portvinsbyen Porto har både snævre gyder og brede boulevarder med spændende arkitektur og portugisisk storbyliv – på én gang både historisk og moderne. Portugal har også historiske og maleriske landsbyer - som f.eks. Aljezur, der er en lille markedsby med hvidmalede huse og brostensbelagte gader. 

Og så er der maden - det er et kapitel for sig! Friskfangede fisk og skaldyr. Lokale oste og velduftende krydderier. For ikke at glemme vinen, der spiller en afgørende rolle i Portugals gastronomi. Vi både vandrer og smager os igennem landet.  

Vil du også smage portugisisk vin, lokale oste og kirsebærdelikatesser? Så tag med til Portugal. 

Hvad siger vores gæster

 

 

Vandreferie i Portugal - Lissabon - Algarve

Landefakta

Areal: 92.090 km2

Hovedstad: Lissabon

Møntfod: Euro (a 100 cent) - forkortes EUR

Sprog: Portugisisk

Tidsforskelfra DK: -1 time

Klima og vejr

Hvornår besøger man Portugal?

Portugal har udpræget Middelhavsklima - lunt det meste af året med varme somre og milde vintre. På Madeira er klimaet subtropisk året rundt med temperaturer på mellem 18 og 26 grader. Det er altså behageligt hele året rundt på den blomstrende ø med betagende udsigter næsten hvor end, du kigger hen.

Typiske spørgsmål før rejsen til Portugal

 • Hvad spiser vi i Portugal?

  På Madeira smager vi naturligvis den lokale drink poncha lavet på rom, honning, rørsukker og citrus. En aften akkompagneres middagen endda med den klassiske, portugisiske fado-sang. Så vi dykker godt ned i det portugisiske køkken og musik.  

  Generelt spiser vi vores middage på lokale restauranter, så vi får et godt kendskab til det lokale køkken, som byder på et hav af specialiteter – og hav er naturligvis på menuen med så meget kystlinje. Du kan bl.a. smage papegøjefisk, kårdefisk, blå tun, blæksprutte, skaldyr og en masse andre slags fisk.  

  Man kan godt drikke vand fra hanen de fleste steder i Portugal. Ønsker man ikke at betale for flaskevand på restauranter, kan man bede om postevand (Água da torneira). 

 • Hvad er prisniveauet i Portugal?

  Kaffe og cola ca. 10-15 kr. En øl/vand koster ca. 15-20 kr. på restauranterne, og en vand ca. 5 kr. i kioskerne. Prisniveauet i Portugal er stadig meget lavt, dog højere i turistområderne.  

  Det er normalt at give drikkepenge i Portugal. Læg et par euro, hvis du har været tilfreds på en restaurant. På caféer og barer giver man som regel nogle småmønter. Man lægger også drikkepenge på værelset til rengøringen. 

 • Hvad køber man i Portugal?

  En specialitet på Madeira er deres vin. Den kan man godt tage en flaske med hjem af, og de har en del forskellige varianter.  

  De laver også en del søde sager, hvis man er til det. Her kan vi bl.a. nævne honningkage, ”Bolo de mel”, som sælges over det meste af øen. Det er en typisk julekage, men kan købes hele året rundt. Derudover laver de flere slags fennelkage, ”Rebuçados de funcho”, som ofte fås i små poser og har en flot gul farve.  

  Broderier er også et kendetegn fra Madeira. Det kan f.eks. være en fin hvid dug med håndlavede broderier på.  

  Hvis vi vender tilbage til det våde igen, så kan vi også nævne deres lokale rom, Rum 970, som er en mørk rum og smager ganske fint.  

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Portugal?

  I Portugal er man meget vant til turister, og man holder en god hygiejne for at mindske risiko for maveonde og andre infektioner blandt rejsende.  

  Inden afrejse til Portugal anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe.  

  Særligt for vores vandreture beder vi om, at man tager sine bedste vandrestøvler med, gerne med skaft. Så ikke bare en vandresko, men decideret støvle. Terrænet er kuperet og af og til med stigninger. Husk vabelplaster for en sikkerhedsskyld. Og så er det en god ide med en varm trøje til om aftenen.  

  Bagagen fragtes fra hotel til hotel, så hav gerne en lille endagsrygsæk med til vandreturene.  

 • Hvem møder du i Portugal?

  Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Vi oplever både fantastisk natur og besøger små landsbyer og fiskerisamfund, hvor der er rig mulighed for at komme i snak med den lokale befolkning. Flere steder snakkes der engelsk, og ellers kan man komme omkring med gebrokkent portugisisk eller spansk.  

  Størstedelen af befolkningen er katolikker (81%), og befolkningen er meget homogen med et flertal af etniske portugisere. Der findes derudover et mindretal af afrikanere.

 • Hvad skal jeg pakke i min endagsrygsæk?

  Sørg for at have plads til vandflasker, madpakke, solcreme og evt. en kikkert. Og så derudover plads til en trøje, hvis den skal på eller af i løbet af vandreturen.  

 • Er der tidsforskel mellem Danmark og Portugal?

  Portugal er én time efter Danmark. Når klokken er 12:00 i Danmark, er den 11:00 i Portugal bortset fra Azorerne, hvor den er 10:00. 

 • Guidebøger, litteratur og film

  Turen går til Portugal er opdateret i 2022 og giver et fint overblik og landet og dets kultur, historie, folk og seværdigheder.  

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Portugal

Hyggelige turistklassehoteller

På Viktors Farmors rejser i Portugal bor vi på hyggelige turistklassehoteller. På rejsen "Madeira: Øen klædt i grønt" bor vi samme hyggelige lille hotel i Lido-området. På vores vandreferie har vi også sørget for gode hoteller, så fødderne kan komme op efter en skøn vandredag.

Vidste du det om Portugal?

Navnet ”Portugal” stammer fra den romerske betegnelse Portus Cale, som betyder 'havnen Cale'. Cale var en keltisk by i det nuværende nordlige Portugal. 

Viktors Farmor i Portugal

Vi er vilde med Madeira og har to rejser til den frodige, grønne ø - med og uden vandring.

vores vandreferie på Madeira vandrer vi langs levadaerne, hvor der er anlagt bedårende stier. Madeira er oplagt, hvis I gerne vil på jeres første vandreferie. Dagsruterne er varierede og med en middel sværhedsgrad. Flere af dagene er der mulighed for at gå fleksibelt, dvs. gå lidt kortere end gruppen, hvis man ønsker det. 

Vi har også en rejse til Madeira med en god blanding af kultur og natur. Naturens utrolige farvespil er nærværende næsten hvorend, vi befinder os. På rejsen nyder vi også lækre egnsretter, smager madeira-vinen og besøger Nonnernes dal. Det er en rejse, hvor vi har god tid til at indsnuse skønne Madiera. 

5 nedslag i Portugals historie

1400-1500-tallet
Søfartsnationen Portugal etablerer kolonier i Afrika, Asien og Sydamerika. Lissabon bliver centrum for en ny verdenshandel. 

Anden halvdel af 1500-tallet
Her starter Portugals nedgangstid, da de har tilsidesat udviklingen i hjemlandet. Samtidigt mister krydderi værdi på verdensmarkedet, og landet oplever to store pestepidemier. 

1755
Lissabon oplever (endnu) et voldsomt jordskælv, og byen ødelægges fuldstændigt. 

1825
Portugal anerkender Brasiliens uafhængighed efter mange års kolonisering. 

1974
Demokrati blev indført i Portugal, og landet blev mere stabilt politisk. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Portugal

 • Pas/Visum

  Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Portugal for ophold på op til 90 dage. Pas skal være gyldigt under opholdets varighed.

 • Jul og Nytår på Madeira

  På vores rejser til Madeira over jul og nytår må det forventes at mange butikker, restauranter, museer og lignende holder lukket grundet helligdage. 

  Disse datoer er officielle helligdage 25. december og 1. januar. Derudover holder meget også lukket d. 24. og 26. december, samt 2. januar. 

  OBS: På julerejsen med afrejse d. 21. december, vil dag 4 være den 25. december, dette er en helligdag på Madeira derfor vil næsten alt være lukket. Du vil derfor ikke kunne følgende: tage kabelbanen til Monte, besøge Jardim Botânico, tage på hvalsafari, besøge museer e.lign. Da alt er lukket vil vi denne aften også spise buffet på vores hotel. 

   

 • Hygiejne

  I Portugal er man meget vant til turister, og man holder en god hygiejne for at mindske risiko for maveonde og andre infektioner blandt rejsende. Kontakt Viktors Farmor, hvis du ønsker uddybende information om hygiejnen på din rejse.

 • Vaccination

  Inden afrejse til Portugal anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  I Portugal, ligesom i de fleste andre lande i EU, bruger man Euro.

  En Euro opdeles i 100 cent. Der findes otte forskellige mønter: 1, 2, 5, 10, 20 og 50 cent samt 1 og 2 euro. Der findes syv forskellige sedler med følgende beløb: 5, 10, 20, 50, 100, 200 og 500 euro.

  Det er dog de færreste restauranter og butikker der tager i mod 200 og 500 euro sedler. 

 • Fysisk form på rejsen

  Kultur - og naturrejser 

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  Vandreferier 

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Tidsforskel

  Portugal er én time efter Danmark. Når klokken er 12:00 i Danmark, er den 11:00 i Portugal bortset fra Azorerne, hvor den er 10:00.

 • Strøm

  Strømmen i Portugal er som i Danmark med 220 volt - det er ikke nødvendigt medbringe en adapter.

 • Mobiltelefon

  Landekoden til Portugal er +351.

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette ved indrejse fra dit teleselskab. Og endnu en sms, når loftet er nået.

 • Klima

  Portugal har udpræget Middelhavsklima - lunt det meste af året med varme somre og milde vintre.

  På Madeira er klimaet subtropisk året rundt med temperaturer på mellem 18 og 26 grader ved havoverfladen. I bjergene kan temperaturen være helt ned til frysepunktet om morgenen og ellers er der typisk mellem 10 og 15 grader.

  OBS: Vejret på Madeira er meget uforudsigeligt og der kan forekomme programændringer som følge af dette.   

 • Foto

  Man kan tage billeder, nogenlunde som man vil i Portugal. Man bør dog være opmærksom på, at mange portugisere er dybt katolske, og at man på hellige steder bør undersøge om fotografering er tilladt. Man bør også spørge om lov, før man fotograferer enkeltpersoner.

 • Drikkevand

  Man kan godt drikke vand fra hanen de fleste steder i Portugal også på Madeira og Azorerne. Ønsker man ikke at betale for flaskevand på restauranter, kan man bede om postevand (Água da torneira).

 • Drikkepenge

  Det er normalt at give drikkepenge i Portugal. Læg et par euro, hvis du har været tilfreds på en restaurant. På caféer og barer giver man som regel nogle småmønter. Man lægger også drikkepenge på værelset til rengøringen.

  På grupperejser med Viktors Farmor er drikkepenge til lokalguider og chauffører altid inkluderet.

 • Prisniveau

  Kaffe og cola ca. 10-15 kr. En øl/vand koster ca. 15-20 kr. på restauranterne, og en vand ca. 5 kr. i kioskerne. Prisniveauet i Portugal er stadig meget lavt, dog højere i turistområderne.

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. Bagagen bliver kørt til hotellerne.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin skal altid være i håndbagagen.

  På vandreture

  Rejs altid med dine vandrestøvler på , på udrejsen. Vandrestave skal være i den in-checkede bagage. 

 • Særligt for vandreture

  Rejsen Vandreferie på Madeira er en Viktors Farmor vandreferie med en sværhedsgrad på 2 støvler (ud af 4). Flere af dagene er der mulighed for at gå fleksibelt, dvs. gå lidt kortere end gruppen, hvis man ønsker det. Har man lyst til at gå endnu længere, så tal med rejselederen om det, når I er på Madeira. Rejsen er tilrettelagt sammen med Lene Bach Larsen, som også leder flere af turene for Viktors Farmor. Lene har mange års erfaring med vandringer på Madeira, og rejsen er sat sammen til Viktors Farmors gæster, som gerne vil blande det kulturelle med den smukke natur. Vi har ofte hørt fra vores stamkunder, at Madeira er alsidig og smuk og er blevet opfordret gentagne gange til at lave en vandreferie for vores publikum.

  Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

  Man bedes tage sine bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Terrænet er kuperet og af og til med stigninger. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener samt regntøj. På nogle af vandringerne passere vi gennem tunneller hvor en lygte er nødvendig. 

  Det skal understreges, at bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne, så hav en lille dagtursrygsæk med til vand, madpakker og andre fornødenheder. Hav også solcreme med i rygsækken. En kikkert er altid en god idé at medbringe.

  OBS: Vejret på Madeira er meget uforudsigeligt og der kan forekomme programændringer som følge af dette. 

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solcreme (Især på Madeira er dette vigtigt, gerne høj faktor)
  • Paraply/regntøj
  • Vådservietter
  • Kasket eller solhat + solbriller
  • Lille dagtursrygsæk
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Badetøj og let håndklæde
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Se øvrige rabatordninger her: https://www.viktorsfarmor.dk/om-viktors-farmor/fordele

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Portugal.
Ring til os 86 22 71 81