Logo

Portugal

Portugal har nogle af Europas smukkeste naturområder. De opleves allermest intenst, når man snører vandrestøvlerne og bevæger sig langs smukke kyststrækninger og gennem små landsbyer.

Portugals natur spænder fra storslåede bjergregioner med krystalklare blå søer til smukke kyststrækninger i Alentejo og Algarve, der er nogle af de mest attraktive og velbevarede kystnære regioner i Sydeuropa. Her føler du havets kræfter, når bølgerne brydes mod klipperne. På Madeira opdager du et landskab, som slet ikke minder om Europa.

Hovedstaden Lissabon og portvinsbyen Porto har både snævre gyder og brede boulevarder med spændende arkitektur og portugisisk storbyliv – på en gang både historisk og moderne. Portugal har også historiske og maleriske  landsbyer - som f.eks. Aljezur, der er en lille markedsby med hvidmalede huse og brostensbelagte gader.

Og så er der maden - det er et kapitel for sig! Friskfangede fisk og skalddyr. Lokale oste og velduftende krydderier. For ikke at glemme vinen, der spiller en afgørende rolle i Portugals gastronomi.

 

Viktors Farmor i Portugal

På vores vandreferie på Madeira vandrer vi langs levadaerne. På andre ture på fastlandet går vi til det sydvestligste punkt i Vesteuropa, Cabo de São Vicente, hvor vi ser de berømte fyrtårn og hører historien om, hvordan Henrik Søfareren planlagde sin færd til den nye verden. Bemærk: Vi har ikke sidstnævnte vandreferie på programmet i 2021.

Vil du også smage portugisisk vin, lokale oste og kirsebærdelikatesser? Så tag med til Portugal.
 

Rejser til Portugal