Logo

New Zealand

Her er landet, der har det hele. Fantastisk natur med gletchere og vulkaner, et rigt dyreliv, spændende kultur og venlige mennesker med en mentalitet, der minder om den danske.

 

Det hektiske og stressede lægger man automatisk fra sig, når man ankommer til New Zealand. Den afslappede holdning til tilværelsen smitter af, og her handler det om at have tid til at nyde livet og øjeblikket.

Og der er meget at nyde.  Lige fra tropisk natur til køligere strande med albatros-kolonier og blå pingviner.

New Zealand er et eventyrligt hobbit-land med spruttende gejsere og frodig regnskov, tordnende vandfald, himmelrækkende bjerge og store sletter.

En kulinarisk specialitet er en hangi. Der går et stort forarbejde forud for en hangi. Først graves et hul i jorden. Der lægges sten ud, og et bål gør dem brandvarme. Maden sættes over stenene, det hele dækkes til, jord kastes over, og så får maden lov at simre i timevis. Når den tages ud, er den mør og – ja, lige til at spise.

 

Viktors Farmor i New Zealand

Nordøen med storbyen Auckland og hovedstaden Wellington har mange vulkaner, mens Sydøen med Queenstown har fantastiske bjerge og uendeligt mange steder, hvor man har lyst til at tage panoramabilleder.

I nærheden af Wellington findes den lille by Dannevirke. Her er  mange stednavne, der minder om en danske indvandring til området i slutningen af 1800-tallet.

Rejsen starter i Auckland på nordøen og slutter i Christchurch på Sydøen. Den varer 20 dage og det er ikke en dag for meget til disse mange paradisiske oplevelser på den anden side af jorden.

Kia Ora - Velkommen til landet på den modsatte side af kloden. Se vores rejser til New Zealand nedenfor.
 

Rejser til New Zealand

Viktors Farmor baggrundsbillede