Hvad søger du?

Rejser til New Zealand

Her er landet, der har det hele. Fantastisk natur med gletchere og vulkaner, et rigt dyreliv, spændende kultur og venlige mennesker med en mentalitet, der minder om den danske.

 

Det hektiske og stressede lægger man automatisk fra sig, når man ankommer til New Zealand. Den afslappede holdning til tilværelsen smitter af, og her handler det om at have tid til at nyde livet og øjeblikket. Perfekt til en god ferie. 

Og der er meget at nyde. Lige fra tropisk natur til køligere strande med albatros-kolonier og blå pingviner.

New Zealand er et eventyrligt hobbit-land med spruttende gejsere og frodig regnskov, tordnende vandfald, himmelrækkende bjerge og store sletter.

En kulinarisk specialitet er en hangi. Der går et stort forarbejde forud for en hangi. Først graves et hul i jorden. Der lægges sten ud, og et bål gør dem brandvarme. Maden sættes over stenene, det hele dækkes til, jord kastes over, og så får maden lov at simre i timevis. Når den tages ud, er den mør og – ja, lige til at spise.

 

Rejser til New Zealand med Viktors Farmor 

Nordøen med storbyen Auckland og hovedstaden Wellington har mange vulkaner, mens Sydøen med Queenstown har fantastiske bjerge og uendeligt mange steder, hvor man har lyst til at tage panoramabilleder.

I nærheden af Wellington findes den lille by Dannevirke. Her er mange stednavne, der minder om en danske indvandring til området i slutningen af 1800-tallet.

Rejsen starter i Auckland på nordøen og slutter i Christchurch på Sydøen. Den varer 20 dage og det er ikke en dag for meget til disse mange paradisiske oplevelser på den anden side af jorden. En rejse til New Zealand er næppe noget man glemmer. 

Kia Ora - Velkommen til landet på den modsatte side af kloden. Se vores rejser til New Zealand nedenfor.
 

Rejser til New Zealand

  

Praktiske oplysninger New Zealand

 • Der er ikke visumpligt i indtil tre måneder. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder udover opholdet.

  Inden indrejse skal et ankomst-kort udfyldes. Det udleveres på flyet.

  Der skal også laves NZeTA min. 72 timer før men gerne ca. en uges tid før afrejse. Det koster pt. 12 + 35 NZD.

  Det gøres på dette link:

  https://nzeta.immigration.govt.nz/

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccinationskrav er der ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

 • Møntfoden hedder New Zealand Dollar (NZD). Der går 458 kr. på 100 NZD. Alle større kredit kort kan bruges i New Zealand.

 • Mange hoteller har et vaskeri med tørretumbler, så man selv kan vaske og tørre for en billig penge. Oftest sælges vaskepulver fra receptionen.

 • Telefoni. Ved selvvalg fra New Zealand ringer man 0045 + det danske nr. Ved selvvalg fra Danmark til New Zealand trykkes 0064 + nr. Der er god mobil dækning i New Zealand. Men det kan være en dyr fornøjelse at ringe derfra til Danmark.

  Prisen varierer fra selskab til selskab, check den aktuelle pris hos dit telefonselskab inden rejsen. Sms koster typisk mellem 2,50 kr. og 4,00 kr. at sende fra New Zealand, og ofte er det gratis at modtage sms.

  Internet. De fleste hoteller har adgang til internet.

 • Der er 230 og 240 volt. Danmarks elstik er ikke brugbare så medbring adapter/ stikkonverter, eller køb den dernede.

 • Vandet kan drikkes fra hanen

 • En frokost (snack eller sandwich) koster 5-10 NZD. En frokost på café 10-25 NZD. En kop cappuccino: 3:50-4:50 NZD. Et frimærke til Danmark: 2 NZD.

 • I New Zealand forventes ikke drikkepenge for normale tjenesteydelser. Man kan runde op, hvis man synes man har fået god service, men det er ikke forventet.

 • New Zealand værner om sit landbrug og sit miljø. Visse ting er det derfor forbudt at indføre. Det gælder kød, frugt og honning. Disse forbud håndhæves strengt. Viktors Farmor anbefaler, at man ikke medbringer madvarer overhovedet, heller ikke pulverkaffe og lignende. Det kan give lang ventetid i tolden, hvis der findes madvarer i kufferten. I øvrigt er New Zealand jo et veludviklet land, hvor man kan købe stort set de samme madvarer som i Danmark.

 • Al fodtøj tjekkes i lufthavnen for om det er rent og uden jord. Rens derfor omhyggeligt jeres fodtøj og læg det tilgængeligt i jeres kuffert.

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • New Zealand ligger lige så tæt på Ækvator som på Antarktis. Det betyder at vejret varierer meget med kolde vintre og varme somre, men generelt regner det meget. Sydøen er generelt både koldere og vådere end Nordøen. Det mest behagelige tidspunkt for en rejse til New Zealand er i deres sommerperiode, som ligger fra november til april.

  Temperaturerne i denne periode ligger i gennemsnit mellem 14-23oC. New Zealand ligger som sagt tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, derfor kan solen være ret stærk, så medbring solcreme.

 • Der er generelt gode og brede veje, men de snor sig, så man skal regne med længere transporttid end ved tilsvarende strækninger i Danmark.

 • New Zealand er normalt elleve timer forud for dansk tid. Når New Zealand har sommertid øges tidsforskellen til 12 timer, hvilket sker i tidsrummet fra kl. 02.00 den 1. søndag i oktober til kl. 02.00 på den 3. søndag i marts.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Myggestift og middel mod kløe

  - Sololie

  - Regntøj

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Lille turrygsæk

  - Kikkert

  - Fotokopi af pas (opslaget med foto)

  - Evt. fotokopi af flybillet

  - Hat/kasket

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.