Logo

Bhutan

Det lille kongedømme Bhutan ligger beskyttet af de mægtige Himalayabjerge og byder på en selvstændig og enestående kultur.

 

Bhutan går meget op i befolkningens lykke, der bruges som målestok for nationens helbred – i stedet for som resten af verden at beregne et bruttonationalprodukt.

Den buddhistiske religion er en integreret del af hverdagen, og overalt ser vi blafrende bedeflag. Klostre og templer er ikke museer, men levende steder med brændende smørlys, spindende bedemøller og mumlen af mantras (bønner). De offentligt ansatte bærer nationaldragt, og det gør mange andre også.

Bhutan blev først åbnet for turisme i 1978, og landet har formået at beholde hele sin oprindelige charme.

Thimphu er en lille, charmerende hovedstad med 99.000 indbyggere. Alle huse og bygninger er malet og bygget i traditionel bhutansk stil. Trafikken dirigeres stadig af hvidhandskede politibetjente, for Thimphu er verdens eneste hovedstad uden trafiklys.

 

Viktors Farmor i Bhutan

På rejsen til Bhutan flyver vi langs kanten af Himalaya, og hvis vejret er klart, er der sensationelle udsigter til bjergene. Turen gennem Buthan byder på utallige panoramaudsigter og snoede bjergveje med hårnålesving.

Bhutan er som en tidslomme og et særdeles spændende land at besøge.

Rejser til Bhutan

Viktors Farmor baggrundsbillede