Hvad søger du?

Rejs til Balkan

Mange begynder at få øjnene op for Balkan og dets mange fascinerende lande med utrolige seværdigheder og dybe historier. Konflikter og krig prægede i mange år Balkanregionen, og det var oftere soldater end turister, der rejste til området. I dag er det heldigvis ikke længere billedet.  

Sarajevo i Bosnien er et af højdepunkterne på en rejse til Balkan. Her får man en fornemmelse af, hvordan det var, da byen var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Det er muligt at se den berømte tunnel, der sikrede forsyninger. Et andet højdepunkt er den genopbyggede, berømte bro ved Mostar.

Albanien har i mange år været et lukket land under det kommunistiske styre. Landets skønhed og gæstfrihed er nu værdsat af rejsende.

Kosovo, Montenegro og Kroatien kan fremvise storslået natur og byer med middelalderpræg. Det er meget at se på og opleve i Balkan – og så ligger det så dejligt tæt på.

Kontrasternes riger

Balkan er kontrasternes riger. Rå forrevne bjergtoppe troner over frugtbare dale og surrealistisk turkisfarvede floder. Tusinde år gamle traditioner forbindes med moderne kultur. En bouillonterning af livsglæde og skønhed på en bund af økonomiske og politiske udfordringer.

Viktors Farmor på Balkan

Vil man gerne danne sig et godt indtryk af hele Balkan, har Viktors Farmor rejsen Balkans højdepunkter, hvor man på tolv dage besøger seks lande.

Der er også ”Mosaik af 3 lande ” med Makedonien, Albanien og Montenegro.

Nogle gange vil man hellere have et større kendskab til et enkelt land, og her er rejsen til Albanien et godt bud.

Hvor mange lande vælger du at rejse til?

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Balkan.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en kombinationstur til flere lande har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Kombinationsrejser

Viktors Farmor har en del rejser på Balkan, som forbinder flere lande - en såkaldt kombinationsrejse. Det kan være, at du har lyst til at opleve en mosaik af 6 lande: Albanien, Nordmakedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien.

Perast, en af de mange smukke byer ved Boka Kotorska bugten i Montenegro. Foto Viktors Farmor

Pionerrejse - helt ny rejse

En Viktors Farmor Pionérrejse er en rejse i et nyt område eller en rejse, vi gennemfører for første gang. Rejsemålet skal gennemprøves, og det er ikke alt, som kan planlægges hjemmefra. Der dukker ofte overraskelser og helt nye oplevelser op. Vi skal op ekspedition i det ukendte.

Et af byens mest markante varetegn, det hvide tårn. Foto Viktors Farmor

Naturrejser

Viktors Farmor har natur- og dyrerejser til destinationer i størstedelen af verden. Den new zealandske Fiordland Nationalpark byder på udsigter, man troede kun fandtes på film. I Chiles Patagonien glider vi forbi kondorer og flokke af flamingoer. Det er eksempler på rejser, hvor natur er i højsæde!

Sceneriet omkring Balkans største sø er meget smukt. Foto Viktors Farmor