Balkan

Rejs til Balkan

Mange begynder at få øjnene op for Balkan og dets mange fascinerende lande med utrolige seværdigheder og dybe historier. Konflikter og krig prægede i mange år Balkanregionen, og det var oftere soldater end turister, der rejste til området. I dag er det heldigvis ikke længere billedet.  

Sarajevo i Bosnien er et af højdepunkterne på en rejse til Balkan. Her får man en fornemmelse af, hvordan det var, da byen var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Det er muligt at se den berømte tunnel, der sikrede forsyninger. Et andet højdepunkt er den genopbyggede, berømte bro ved Mostar.

Albanien har i mange år været et lukket land under det kommunistiske styre. Landets skønhed og gæstfrihed er nu værdsat af rejsende.

Kosovo, Montenegro og Kroatien kan fremvise storslået natur og byer med middelalderpræg. Det er meget at se på og opleve i Balkan – og så ligger det så dejligt tæt på.

Se vores webinar om Balkan

Viktors Farmor på Balkan

Rejs med Viktors Farmor til Albanien, hvor vi sejler på Koman-søen, som regnes for at være blandt en af de flotteste sejlruter i verden. Albanien rummer en fantastisk historie, som har sat sit præg på byerne i landet. Vi kommer bl.a. forbi Skanderbegpladsen og -borgen, som er opkaldt efter nationalhelten Gjergj Kastrioti Skanderbeg.

Navnet Montenegro, betyder ”det sorte bjerg” på italiensk. På landets eget sprog hedder det Crna Gora med samme betydning. Landet er opkaldt efter de majestætiske bjerge og grønne dale, som Montenegro tilbyder. Derudover findes der havne- og badebyer, klostre og kirker, og fiskelandsbyer, hvor man kan sidde og nyde et dejligt glas vin.

I Bosnien oplever vi hovedstaden Sarajevo, hvor vi tager en historisk rundtur og kommer forbi Bashcarshija Moskéen, Tunnel of Hope og det gadehjørne, hvor Franz Ferdinand blev skudt og 1. verdenskrig startede.

Kosovo er et af verdens nyeste lande og ligger i hjertet af Balkan. Et besøg, som næsten er obligatorisk, når man besøger Kosovo, er Prizren. Her oplever man Bistrica-floden, som løber smukt gennem byen og de høje bjerge, som omkranser byen. Den gamle bydel, caféerne og bazarene er også med til at give byen sin charme.

Makedonien skiftede i 2019 navn til Nordmakedonien efter en lang navnestrid med Grækenland. Med Viktors Farmor kommer vi forbi Ohrid, som i dag rummer ikke mindre end 365 kirker og derfor kaldes Balkans Jerusalem. Derudover er Ohrid-søen også besøget værd, da det er en af verdens ældste søer, og det klare og rene vand rummer et rigt dyreliv.

Med en kystlinje på 2000 kilometer ud til Adriaterhavet er Kroatien utrolig attraktivt. I byerne langs kysten er man altid sikker på at finde en god seafood-restaurant med lækre specialiteter. Byen Dubrovnik har fået optaget sin gamle bydel på UNESCO's kulturarv-liste, og vi tager derfor et smut forbi.

Det kan være svært at vælge, hvilket land på Balkan man vil besøge, derfor har Viktors Farmor også lavet kombinationsrejser i regionen, hvor man får flere af landene med på én gang, hvis man vil danne sig et bedre indtryk af Balkan.

Hvad siger vores gæster

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en kombinationstur til flere lande har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Kombinationsrejser

Viktors Farmor har en del rejser på Balkan, som forbinder flere lande - en såkaldt kombinationsrejse. Det kan være, at du har lyst til at opleve en mosaik af 6 lande: Albanien, Nordmakedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien.
Læs mere om vores rejsetyper her

Pionerrejse - helt ny rejse

En Viktors Farmor Pionérrejse er en rejse i et nyt område eller en rejse, vi gennemfører for første gang. Rejsemålet skal gennemprøves, og det er ikke alt, som kan planlægges hjemmefra. Der dukker ofte overraskelser og helt nye oplevelser op. Vi skal op ekspedition i det ukendte.
Læs mere om pionerrejser

Naturrejser

Viktors Farmor har natur- og dyrerejser til destinationer i størstedelen af verden. Den new zealandske Fiordland Nationalpark byder på udsigter, man troede kun fandtes på film. I Chiles Patagonien glider vi forbi kondorer og flokke af flamingoer. Det er eksempler på rejser, hvor natur er i højsæde!
Læs mere om naturrejser
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Balkan.
Ring til os 86 22 71 81
  • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

  • Mindre grupper større oplevelser

  • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører