Logo

Balkan Rejser

Konflikter og krig prægede i mange år Balkanregionen, og det var oftere soldater end turister, der rejste til området. Men nu, hvor der er fred, har mange fået øjnene op for området og de nye landes mange seværdigheder og interessante steder.

 

Sarajevo i Bosnien er et af højdepunkterne på en rejse til Balkan. Her får man en fornemmelse af, hvordan det var, da byen var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Det er muligt at se den berømte tunnel, der sikrede forsyninger. Et andet højdepunkt er den genopbyggede, berømte bro ved Mostar.

Albanien har i mange år været et lukket land under det kommunistiske styre. Landets skønhed og gæstfrihed er nu værdsat af rejsende.

Kosovo, Montenegro og Kroatien kan fremvise storslået natur og byer med middelalderpræg. Der er meget at se på og opleve i Balkan – og så ligger det så dejligt tæt på.
 

Viktors Farmor på Balkan

Vil man gerne danne sig et godt indtryk af hele Balkan, har Viktors Farmor rejsen ”Balkans højdepunkter,” hvor man på tolv dage besøger seks lande – Albanien, Makedonien, Kosovo, Kroatien, Bosnien og Montenegro.

Der er også ”Mosaik af 3 lande ” med Makedonien, Albanien og Montenegro.

Nogle gange vil man hellere have et større kendskab til et enkelt land, og her er rejsen til Albanien et godt bud. Endelig er der rejsen ”Kultur og vandring” i Makedonien for folk, der kan lide at opleve et smukt område med vandrestøvler på.

På Balkanhalvøen findes også Rumænien og Bulgarien. I Bulgarien snører vi vandrestøvlerne og tager på vandretur, mens Rumæniens hovedstad Bukarest er udgangspunkt for rejsen ”Donaus delta”.

Hvor mange lande vælger du at rejse til? 


Klik på landene i oversigten for at læse mere om dem og se detaljerede beskrivelser af vores rejser.