Afrika

Rejs til Afrika

Afrika er uløseligt forbundet med safari. Og så er der dansene, musikken, bjergene, klippekirkerne, stammefolk og storbyer. Et kontinent rigt på oplevelser.

Engang blev Afrika kaldt for det mørke kontinent med de hvide pletter. Uigennemtrængelige jungler med vilde dyr og et indre, som først i slutningen af 1800-tallet så småt blev kortlagt.

Store dele af Afrika er stadig uudforsket, men det mørke kontinent må i dag siges at være misvisende. For hvor kan man finde så mange farver, variationer i kultur og så meget musik i hverdagen som i Afrika?

Og intet kontinent har stadig så mange vilde dyr med god plads at røre sig på som Afrika. The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøffel. The Ugly Five: Hyæne, vortesvin og marabustork, gnu og grib.

Afrika giver dramatiske scener på savannen og romantiske stunder på en flodbåd ned ad Zambezi-floden eller ved det imponerende Victoria vandfald i Zimbabwe. Eller Vestafrikas ørkensteppe i udkanten af Sahara.

Vi vil gerne vise Afrika som det hele kontinent, det er. Med kultur og natur. Med fortid og nutid. Med mange kontraster. Der er meget mere at hente i Afrika end de rovdyr, man fanger i kameralinsen fra bagsædet af en Land Rover. 

Afrikas magi Nogle gange sker det, at vi besøger et sted, der har så magisk en effekt, at det for evigt forandrer os. Det kan være en eksotisk ø med svajende palmer, store savannesletter med vilde dyr, et skinnende bjerg med sne på toppen eller et spektakulært vandfald. Fælles for dem alle er, at stedet rækker dybt ind i vores sjæl og giver os en følelse af at ”tilhøre”. Afrika er alle disse steder, samlet i ét – det er Afrikas magi.

Carsten Willersted
Rejseleder

Viktors Farmor i Afrika

Viktors Farmor arrangerer selvfølgelig også safari i Afrika, og vi bestræber os på at udvælge de nationalparker, hvor dyrelivet er størst. Det gør vi bl.a. i Uganda, når vi besøger gorillaer og chimpanser, der tydeligvis fortæller os, at vi er i samme familie. På samme rejse tager vi også turen til Rwanda. Her får vi et indblik i landets historie, både når vi besøger museet Karisoke Research Centre and Museum og Genocide Memorial.

Det store Ashantirige og dansk slavehistorie opleves i Ghana. Og så er landet kendt for sin enorme gæstfrihed, hvilket vi også oplever. Ghana en eksplosion i farver, dufte og lyde, så du får kufferten fyldt med oplevelser på en rejse hertil.

Gastronomi på højt niveau oplever vi i Cape Town. Sydafrika rummer meget af det hele, og landet lever derfor op til titlen ”en verden i ét land”. Og så har landet en masse utrolige nationalparker med et enormt dyreliv.

Madagaskars usædvanlige natur og kultur på kanten til det Indiske Ocean er også værd at rejse efter. Afrikas største ø er nemlig hjem for flere endemiske dyr, altså arter der kun findes netop der. Derfor er det en stor oplevelse at rejse rundt på øen.

Vi rejser også til det sydlige Afrika, hvor lande som Malawi og Zambia venter på os. Her rejser vi i Dr. Livingstones fodspor, når vi drager på en masse safarier i de to lande.

Overvej også Kenya, hvor vi kommer helt ud i lokalsamfundene foruden selvfølgelig at være på safari i den berømte nationalpark Masai Mara.

I Kap Verde nyder vi den skønne, frodige natur på vores vandreferie. Vi oplever den aktive vulkan Fogo, da det nu er muligt at vandre op og se det enorme krater og besøge den lille landsby, som ligger der.

I Togo ser vi kæmpe baobabtræer, små marker, og dansende heste. I Benin oplever vi farvestrålende processioner med levende voodoo-guder. Og så møder vi den etniske gruppe Batammariba, som har bevaret deres traditionelle levevis.

Sidst men ikke mindst tager Viktors Farmor dig med til eSwatini og Lesotho, hvor vi oplever det bedste af Sydafrika. Her besøger vi to traditionelle kongeriger, hvor vi møder etniske swazier, hyggelige basotho-landsbyer, utrolige bjerge og en bedstemor, der brygger lokal øl.

Når man rejser til Afrika med Viktors Farmor, er det muligt at fordybe sig i et enkelt land eller tage på kombinationsrejser, hvor flere lande kan opleves på samme rejse.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en naturrejse har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Naturrejser

Afrika byder på store kulturelle oplevelser, og vi kommer helt tæt på naturen på flere af rejserne. Hvad med en vandreferie i Kap Verde, eller måske Safari i Livingstones fodspor til Malawi og Zambia? Valgmulighederne er mange.
Læs mere om naturrejser

Adventurerejser

Eventyret venter, lyder et gammelt mundheld. Og det gør det i særdeleshed på vores adventurerejser. Her lægger vi vægt på, at der er enestående oplevelser. Og de ligger ikke altid i forlængelse af en asfalteret vej eller en landingsbane.
Gå til adventurerejser

Vandreferie

Vi oplever verden stærkest, når vi bevæger os til fods. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever! Roen, lydene og duftene forfiner dine sanser. Du møder støvede stier, frodige bjerglandskaber og vild, utæmmet natur. Men vi har også lagt kulturelle, historiske og arkæologiske oplevelser ind.
Gå til vandreferier
Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om mulighederne for rejser til Afrika.
Ring til os 86 22 71 81
  • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

  • Mindre grupper større oplevelser

  • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører