Hvad søger du?

Rejs til Afrika

Afrika er uløseligt forbundet med safari. Og så er der dansene, musikken, bjergene, klippekirkerne, stammefolk og storbyer. Et kontinent rigt på oplevelser.

Engang blev Afrika kaldt for det mørke kontinent med de hvide pletter. Uigennemtrængelige jungler med vilde dyr og et indre, som først i slutningen af 1800-tallet så småt blev kortlagt.

Store dele af Afrika er stadig uudforsket, men det mørke kontinent må i dag siges at være misvisende. For hvor kan man finde så mange farver, variationer i kultur og så meget musik i hverdagen som i Afrika?

Og intet kontinent har stadig så mange vilde dyr med god plads at røre sig på som Afrika. The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøffel. The Ugly Five: Hyæne, vortesvin og marabustork, gnu og grib.

Afrika giver dramatiske scener på savannen og romantiske stunder på en flodbåd ned ad Zambezi-floden eller ved det imponerende Victoria vandfald i Zimbabwe. Eller Vestafrikas ørkensteppe i udkanten af Sahara.

Vi vil gerne vise Afrika som det hele kontinent, det er. Med kultur og natur. Med fortid og nutid. Med mange kontraster. Der er meget mere at hente i Afrika end de rovdyr, man fanger i kameralinsen fra bagsædet af en Land Rover. 

Afrikas magi

Nogle gange sker det, at vi besøger et sted, der har så magisk en effekt, at det for evigt forandrer os. Det kan være en eksotisk ø med svajende palmer, store savannesletter med vilde dyr, et skinnende bjerg med sne på toppen eller et spektakulært vandfald. Fælles for dem alle er, at stedet rækker dybt ind i vores sjæl og giver os en følelse af at ”tilhøre”. Afrika er alle disse steder, samlet i ét – det er Afrikas magi.

Viktors Farmor i Afrika

Viktors Farmor arrangerer selvfølgelig også safari i Afrika, og vi bestræber os på at udvælge de nationalparker, hvor dyrelivet er størst og nemmest at komme tæt på. Det gør vi bl.a. i Uganda, når vi besøger gorillaer og chimpanser, der tydeligvis fortæller os, at vi er i samme familie.

Det store Ashantirige og dansk slavehistorie kan opleves i Ghana. Intens urgammel kristendom i en etiopisk kirke hugget ud af klippen. Gastronomi på højt niveau i Cape Town. Madagaskars usædvanlige natur og kultur på kanten til det Indiske Ocean. Bare nogle få eksempler fra de rejser til Afrika Viktors Farmor laver.

I mange år har vi været særlige eksperter på rejser til Uganda, Etiopien, Vestafrika og Botswana.

Nu har vi udvidet programmet med nye rejser i det Sydlige Afrika, hvor lande som Malawi og Zambia er kommet til. Overvej også Kenya, hvor vi kommer helt ud i lokalsamfundene foruden selvfølgelig at være på safari i den berømte nationalpark Masai Mara.

Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om mulighederne for rejser til Afrika.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en naturrejse har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Naturrejser

Afrika byder på store kulturelle oplevelser, og vi kommer helt tæt på naturen på flere af rejserne. Hvad med en vandreferie i Kap Verde, eller måske Safari i Livingstones fodspor til Malawi og Zambia? Valgmulighederne er mange.

Vi skal på safari i South Luangwa nationalparken, hvor vi blandt andet kan se flodheste. Foto Erik Hermansen

Adventurerejser

Eventyret venter, lyder et gammelt mundheld. Og det gør det i særdeleshed på vores adventurerejser. Her lægger vi vægt på, at der er enestående oplevelser. Og de ligger ikke altid i forlængelse af en asfalteret vej eller en landingsbane.

Kanotur på kanalen ved Palmarium. Foto Thomas Sørensen

Vandreferie

Vi oplever verden stærkest, når vi bevæger os til fods. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever! Roen, lydene og duftene forfiner dine sanser. Du møder støvede stier, frodige bjerglandskaber og vild, utæmmet natur. Men vi har også lagt kulturelle, historiske og arkæologiske oplevelser ind.

Vi tager gode pauser undervejs - her på øen Santo Antao. Foto Line Raft Calum