Hvad søger du?

Artikler om Asien


Slip sanserne fri og lad dem fyldes med dufte, lyde, smage, farver og følelser - dette er Asien.

Nogle af verdens største kulturskatte ligger i Asien: Den kinesiske mur, Taj Mahal, Angkor Wat. Kontinentet byder også på en natur med store kontraster. Lige fra tropisk hed jungle til klodens højeste bjergkæde.


Asien har meget at byde på - lad dig inspirere af vores artikler.

 

Læs artikler om

Bhutan - Burma - Cambodia og Laos - Indien - Indonesien - JapanMalaysia - Sri Lanka - Vietnam - Nepal - Kina 

 

Sri Lanka

 

Et knips af en superstar

Sri Lanka har verdens tætteste bestand af leopard, og sandsynligheden for at få et billede af det flotte rovdyr er ret stor – se bare her på siden!

Læs artiklen her
 

Det bedste sted at se en blåhval

Sri Lanka er et tropisk paradis med teplantager og hvide sandstrande. Men det byder også på verdens to største pattedyr.

Læs artiklen her
 

8 områder og steder, du skal opleve i Sri Lanka

Om du er til ubeskriveligt smukke naturoplevelser, nye kulinariske indtryk eller gamle charmerende byer og templer, som er på UNESCOS verdensarvsliste, så har Sri Lanka alt at byde på.

Læs artiklen her
 

Løveklippen på Sri Lanka

Maleriske teplantager, fristende sandstrande, hellige templer og muligheden for at se blåhvaler. Og så er der en særlig klippe midt på øen.

Læs artiklen her
 

Den magiske paradis-ø

Hvaler, krydderier, fakirer – og smukke strande. Sri Lanka byder på oplevelser ud over det sædvanlige.

Læs artiklen her
 

Det sorte guld på Sri Lanka

Ceylon-te regnes som noget af den fineste te i verden. Og det skyldes tilfældigheder. Det første tilfælde indtraf for næsten 5.000 år siden.

Læs artiklen her
 

Jaya Sri Maha Bodhi

En af de absolut vigtigste buddhistiske helligdomme og oplevelser i Sri Lanka er såmænd et gammelt træ. Det hedder Jaya Sri Maha Bodhi og står i Anuradhapura, den gamle kongeby.

Læs artiklen her
 

 
Indien

 

Bogen lægges i seng og fronten skridtes

Indien har ufatteligt mange, ufatteligt store, ufatteligt smukke bygninger at vise frem. En af dem er Det Gyldne Tempel i Amritsar. Men der er flere grunde til at besøge byen.

Læs artiklen her
 

Et kærlighedsdigt i sten

Et af verdens 7 vidundere står i Indien. Det er ikke et slot, ikke et tempel. Blot et gravmæle. Men hvilket: Taj Mahal.

Læs artiklen her
 

Maharajaernes Paladser

Indien rummer det ene eventyrlige slot efter det andet. Og de har plads til, at vi kan bo der på en rejse gennem landet.

Læs artiklen her
 

Ladakh - "Lille Tibet"

Ladakh er et højlandsplateau nord for Himalaya, beliggende i delstaten Kashmirs nordøstligste hjørne og kan betragtes som en miniatureudgave af Tibet.

Læs artiklen her
 

Tranquebar, turbaner, Taj Mahal

Vores skipper styrer os gennem de smalle kanaler i Sydindiens backwaters, mens vi følger tilværelsen for dem, der bor langs vandvejene.

Læs artiklen her
 

Stammefolk i Odisha

På vores rejse til det østlige Indien, møder vi nogle af de stammefolk, der bor i delstaten Odisha. Her kan du læse lidt mere om nogle udvalgte stammer.

Læs artiklen her
 

Taj Mahal

Det ligger i udkanten af millionbyen Agra, men når man nærmer sig, er det først skjult bag andre bygninger. Men så pludselig er det der, inde bag en kæmpe bue i rød marmor.

Læs artiklen her
 

 
Vietnam

 

Fantastiske Vietnam!

Flydende markeder på Mekongfloden, skarpe bjergtinder i Ha Long Bugten og bønder på arbejde i rismarkerne – i Vietnam står oplevelserne i kø.

Læs artiklen her
 

Dragerne spyede store smaragder

Når man sidder henslængt i sin dækstol på junken i Ha Long bugten, dukker der muligvis et spørgsmål op: Hvordan er dette forunderlige landskab dog blevet til? Der er to forklaringer.

Læs artiklen her
 

Vietnam – hvordan er det nu lige…?

Vores rejser til Vietnam er populære, og som med enhver anden rejse opstår en række spørgsmål, inden vi begiver os afsted på eventyr.

Læs artiklen her
 

Vietnamesisk mad: en fest for smagsløgene

Det vietnamesiske køkken regnes som et af verdens bedste. Tallet 5 går igen. 5 elementer, 5 smage, 5 farver, 5 organer og 5 sanser.

Læs artiklen her
 

Med en kaffebonde som rejseleder

Mød Tuyen, der på vores fantastiske Vietnam rundrejse viser rundt i sit hjemland og tilbyder smagsprøver fra sin egen farm.

Læs artiklen her
 

 
Japan

 

Kejserbyen Kyoto

Tidløse templer og zen-haver med sirligt revne grusbede. Yndefulde geishaer i farvestrålende kimonoer og gamle træhuse i små baggyder oplyst af papirlanterner.

Læs artiklen her
 

Fra sumobrydning til pakker leveret med drone

Japan er en pærevælling af det hele. Et land, hvor det traditionelle møder det moderne og ofte går hånd i hånd. Japan er unik i den forstand.

Læs artiklen her
 

Ingen suppe i badekarret

Ryokan var luksuriøse herberg langs Japans veje i 1600-tallet. I dag ligger de oftest i forbindelse med landets varme kilder, og på en rejse til Japan bør man opleve en nat på ryokan.

Læs artiklen her
 

 
Bhutan

 

Bhutan har en gave til verden

Der er storslået natur og folk i nationaldragter i Bhutan. Men landets største gave til sine gæster er nok den nationale lykke.

Læs artiklen her
 

De rige og de lykkelige

”De rige føler sig ikke altid lykkelige… Men de lykkelige føler sig altid rige”. Bhutans konge står bag citatet.

Læs artiklen her
 

 
Cambodia og Laos

 

Den glemte by i junglen

Et besøg ved Angkor Wat hører med til enhver rejse til Cambodia. Det mytiske tempel er kun en del af khmer-rigets gamle hovedstad.

Læs artiklen her
 

Livlinjen i Laos og Cambodia

Mægtige Mekong er pulsåren i hele Sydøstasien og giver vand, mad, liv, handel og transport til 60 millioner mennesker.

Læs artiklen her
 

Det vidunderlige, dovne paradis

Luang Prabang er på samme tid en tidløs lomme og en turistattraktion. Den gamle hovedstad i et laotisk kongedømme kan opleves på vores rejse til Laos og Cambodia.

Læs artiklen her
 

 
Nepal
 

Nepals levende gudinder

"Inde bag forhænget venter »Den levende Gudinde«. Spændte sidder vi i venteværelset, hvor der er billeder af en lille, mørk, køn, femårig pige med stort smil."

Læs artiklen her
 

Når kvinder ser rødt

Viktors Farmor er med, når 500.000 kvinder fejrer hinduistisk festival i Nepal. At deltage i Teej er som at svømme i et overvældede hav af rødt.

Læs artiklen her
 

 
Burma

 

Pagoden ligger midt i rundkørslen

Burma er kendt for de gyldne pagoder, Mandalay og Inle-søen Men der er meget andet, der gør det eksotiske land værd at opleve.

Læs artiklen her
 

På Inle står de på eget ben

Burma er noget helt for sig selv. Landet har åbnet sig op mod verden, og det er nu, man skal opleve det eksotiske og tropiske land.

Læs artiklen her
 

Dronningen gav sin vægt i guld: 40 kg!

Man siger, der er mere guld på Shwedagon pagoden i Burma end i kældrene under Bank of England. Ikke sært, de kalder pagoden for ”Burmas juvel”.

Læs artiklen her
 

 
Kina
 

Shanghai er dragens hoved

Den Himmelske Freds Plads, Glædens Have, Den Forbudte By. Den Kinesiske Mur. Kina er meget mere end handelskrige og verdenshandel.

Læs artiklen her
 

 
Malaysia

 

Borneos dyreliv

Borneos natur er så usædvanlig rig på dyr og planter, at den hører til blandt verdens 10 biodiversitets hotspots. Læs mere om nogle af de dyr, du kan støde på.

Læs artiklen her
 

Sungai Kinabatangan

Sungai Kinabatangan, der er en af de længste floder i Malaysia, fylder en stor del af det østlige Sabah. Sukau ligger 32 km fra flodens udmunding.

Læs artiklen her
 

Kinabalu Park

Et varieret landskab med både skov og bjerge krydres med over 1500 orkidé-arter – nogle helt unikke for området. Kinabalu Park er en enestående oplevelse.

Læs artiklen her
 

 
Indonesien

 

Junglens VIP

Very Important Person. Det er blot et af de kælenavne, der gennem tiden er hæftet på orangutangen, der lever i de tropiske skove på Sumatra og Borneo.

Læs artiklen her
 

Minangkabau-folket i Bukittinggi

Det muslimske Minangkabau-folk lever på Sumatras vestkyst i et smukt, bjergrigt højland med aktive vulkaner, store voldsomme floder og tætte jungler.

Læs artiklen her
 

Batakerne

Har du interesse for Indonesien, ved du måske allerede, at landet har over 300 etniske grupper. Måske er du også stødt på ordet batak?

Læs artiklen her