Logo

Rejser til Indien

Sanserne kommer på overarbejde. Indien er en eksplosion i farver og dufte, og der er så meget at se og snuse til, at man kan have svært ved at vælge hvilken del, man vil se først.

 

Prægtige paladser, det tidligere danske koloniområde Tranquebar, usammenlignelige bjerge ved Himalaya, det måneagtige landskab ved Ladakh eller et af verdens syv nye vidundere, Taj Mahal. Listen over seværdigheder og oplevelser i Indien er lang.

Hinduisme, buddhisme, kultur, historie og arkitektur bidrager til de sansemættede indtryk, der gemmer sig på nethinden, når man lukker øjnene efter en oplevelsesrig dag. En rundrejse i Indien giver mange forskellige indtryk, da man får oplevet utrolig meget. Udover den verdenskendte kultur og arkitektur, får du også oplevet de mange smagsindtryk som Indien byder på.

Den sydende hovedstad Delhi kan tage pusten fra de fleste. Byen er som en myretue i gigantstørrelse med alle dagliglivets aspekter helt tæt på. Udenfor storbyen venter flere storslåede oplevelser. En rundrejse i Indien er rig på både byliv og naturskønne oplevelser. 

Mange, der har været på deres første rejse til Indien, drømmer om at vende tilbage.

 

Viktors Farmor på rundrejser i Indien

Rejsen ”Indiens højdepunkter” er et godt sted at starte, hvis man skal på sin første rundrejse til Indien. Her oplever vi Taj Mahal og den hellige by Varanasi.

Rejsen ”Sydindien på tværs” er en enestående indføring i den gamle, danske tropekoloni Tranquebar og det farverige Sydindien. 

”Over Himalaya  til Ladakh” garanterer storslåede naturoplevelser med et  måneagtigt landskab og Himalayas knejsende bjerge.

Det kan være svært at vælge. Hvad foretrækker du?
 

  

Praktiske oplysninger Indien

 • Der kræves visum til et besøg i Indien.

  Dit pas skal være gyldigt mere end 6 måneder, regnet fra indrejsedato, og der skal være minimum 2 blanke sider i passet. 

  Man kan få visum til Indien på 2 måder:

  • Visa ved ankomst, det såkaldte e-visa. Det søges over nettet og koster p.t. 80 USD. Ved denne fremgangsmåde kan man  søge visum fra 120 dage før afrejse og indtil 4 dage før ankomst. Brug dette link: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

   
  Ansøgningen til e-visa opleves af mange som svær. Viktors Farmor anbefaler derfor at søge visum gennem firmaet Visumansøgning.dk. Viktors Farmor kan ikke hjælpe med ansøgningen

  • Man kan også vælge at sende et ansøgningsskema samt sit pas til Indiens ambassade i København. Ved denne fremgangsmåde kan man søge visum når som helst. Det koster p.t. 880 kr.

   
  Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees. Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM i alle større byer. Vil man medbringe kontanter, er US dollars bedst. Der kan ofte veksles på hoteller til en god kurs.

 • Regn med at der er flere steder, hvor der kun serveres vegetarmåltider. Regn også med, at der kan være hoteller, der ikke serverer alkohol.

 • Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

  Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

 • Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

 • Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt.

 • På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det er vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til 3-4 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

 • Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre. I Nord-Indien kan det virke køligt morgen og aften, så man bør medbringe en trøje og en let vindjakke.

 • Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, bøger etc. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

  De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

 • En frokost koster typisk 10-30 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 10-20 kr. Vin er dyrt. Kaffe/te alt mellem 1 og 5 kroner. 1 flaske vand (1.5 liter) 3-5 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

 • Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Solbriller

  - Håndklæde, badetøj

  - Kasket eller solhat

  - Myggespray

  - Solcreme

  - Vækkeur

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Salttabletter

  - En rulle toiletpapir eller Kleenex

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

 • Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede