Hvad søger du?

Værd at opleve i Indien

Listen over seværdigheder og oplevelser er lang. Taj Mahal og Det Gyldne Tempel er blot to bygningsværker, de fleste har læst om. Der er mange andre, fordi denne del af verden gennem tiderne har oplevet umådelig rigdom. Sideløbende med umådelig fattigdom. Indien er kontrasternes land. 

I Rajasthan ligger prægtige paladser. Man kan endda bo på nogle af dem. Der er usammenlignelige bjerge ved Himalaya og måneagtige landskaber ved Ladakh. Tranquebar fremkalder minder om dansk kolonitid. Storbyerne er sydende kedler med bazarer, cykelrickshaws, og et mylder af mennesker. Og i det sydvestlige hjørne af landet kan man i fred og ro sejle på smalle kanaler med udsigt til farverige isfugle.  

Du oplever utrolig meget på en rundrejse i Indien. Hinduisme, buddhisme, kultur, historie og arkitektur bidrager til de sansemættede indtryk, der gemmer sig på nethinden, når man lukker øjnene efter en oplevelsesrig dag. Udover den verdenskendte kultur og arkitektur, får du også oplevet de mange smagsindtryk som Indien byder på. 

Læg dertil en kultur, der går flere tusinde år tilbage. Induskulturen var en af verdens første civilisationer, og hinduismen – den indiske livsanskuelse – rækker endnu længere tilbage. 

Nutidens inder er forankret i fortiden, men går også med stormskridt ind i fremtiden. Igen: Indien er kontrasternes land. Derfor er det absolut værd at opleve. 

Landefakta

Areal:

3.287.263 km2

Hovedstad:

New Delhi

Møntfod:

Rupee (a 100 paise) - forkortes INR

Sprog:

Hindi og engelsk

Tidsforskel fra DK:

Sommer: + 3,5 time, vinter: + 4,5 time

Viktors Farmor i Indien

Vil du have en fantastisk indføring i Indien, så har vi rejsen ”Indiens højdepunkter” med for eksempel Taj Mahal, pilgrimsbyen Varanasi og sikhernes Gyldne tempel.  

Er du til en uforglemmelig oplevelse, så går rejsen ”Maharajaernes Paladser” fra det ene eventyrlige slot til det andet – med indkvartering forstås. 

Tigersafari i Indien” går til 3 nationalparker, hvor der er gode chancer for at se tigre og mindes Rudyard Kiplings ”Junglebogen”.  

Er ekspeditioner noget for dig? Så tag med på en af vores 2 rejser i himalayaområdet. På Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tager vi på vandreture gennem dramatiske bjerglandskaber. Her oplever vi fjerntliggende klostre, og hvordan hverdagen i de små landsbyer er. 

Der er også mulighed for at tage bjergtoget på vores Spiti: Ekspedition i indisk Himalaya. Her opleves den tidligere britiske sommerhovedstanden Shimla, som helt unikt formår at blande indisk kultur med britisk idyl.

Telandet Darjeeling og højtliggende Sikkim på kanten af Himalaya kan du opdage på kombinationsrejsen ”Bhutan og Sikkim”.  

Og endelig er der dansk kolonitidsstemning i Tranquebar samt sejlads på de berømte backwaters på rejsen ”Sydindien på tværs”. Intet under at netop disse flodbåde bruges til romantiske bryllupsnætter. 

Hvis du er vild med ruinbyer, forte og prægtige templer langt væk fra de gængse turistruter, så har vi Eventyrrejse i Indien på 15 dage. 

Du kan også komme med på Safari i Nordøstindiens dyrerige nationalparker på vores rejse Indien: Fugle- og naturrejse. Her er naturen virkelig i højsæde i et af de bedste naturområder i Assam. 

Vidste du det om Indien?

Danmark og Indiens oprindelige sprog sanskrit kommer fra samme sprogfamilie. "Viden" hedder på sanskrit veda, "navn" hedder naman, "søn" er sunu, "moder" er matr, og "datter" er duhitr. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.

Klima og vejr

Hvornår besøger man Indien?

Indien er et subkontinent. Der er over 4.000 km fra Himalayabjergene i nord til sydspidsen ud mod Det Indiske Ocean. Eller lige så langt som fra Tromsø i Norge til Rom i Italien. Derfor er der store forskelle på klimaet. Læg dertil, at vejret ikke opfører sig, som det plejede. Også Indien mærker klimaforandringer.

Men generelt kan man sige, at Himalaya og Ladakh i det nordlige Indien bedst besøges i sommermånederne juni, juli og august. Hele det midterste bælte – med blandt andet rejsemål som Rajasthan, Delhi og Bengalen – har meget varme somre, hvor monsunen sætter ind i juli og august. Det er derfor bedst at besøge dette bælte fra midt oktober til midt marts. I en lille periode fra midt december til midt januar kan det være køligt om natten i ørkenlandet Rajasthan.

Det sydvestlige Indien – delstaten Kerala - er frodigt og har sin regntid i juni og juli. Bedste tidspunkt for os som rejsende er november til marts.

Det sydøstlige Indien – Tamil Nadu med Tranquebar – får regn i sommermånederne samt i oktober-november. Her er den bedste årstid for et besøg månederne december til marts, hvor temperaturen er behagelig.

Indien er et subkontinent. Der er over 4.000 km fra Himalayabjergene i nord til sydspidsen ud mod Det Indiske Ocean. Eller lige så langt som fra Tromsø i Norge til Rom i Italien. Derfor er der store forskelle på klimaet. Læg dertil, at vejret ikke opfører sig, som det plejede. Også Indien mærker klimaforandringer.

Men generelt kan man sige, at Himalaya og Ladakh i det nordlige Indien bedst besøges i sommermånederne juni, juli og august. Hele det midterste bælte – med blandt andet rejsemål som ...

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Indien

4- eller 5-stjernede hoteller

Viktors Farmor vælger gode hoteller, ofte 4- eller 5-stjernede, til sine rejser. Vi gør det, fordi Indien er et land, hvor alle sanser er på arbejde i dagens løb. Derfor er det rart at have en port, bag hvilken der er rent, pænt - og god service.

Morgengry i Varanasi. Foto Anders Stoustrup
Udaipur kaldes ”Den Hvide By” på grund af de mange hvide facader, og tronende over det hele er City Palace. Foto Viktors Farmor

Hoteller med god atmosfære

Vi lægger vægt på, at hotellerne har en god atmosfære, og at de ligger centralt. Nogle af vores hoteller er deciderede paladser, der er konverteret til hotel. På ekspeditionsrejserne kan vi ind imellem komme til egne, hvor udvalget af overnatningssteder er minimalt.

Typiske spørgsmål før rejsen til Indien

Er maden ikke stærk?  

Det er et spørgsmål, vi ofte hører. Og jo, inderne spiser stærkt krydret mad. Men vi behøver ikke at gøre. Hoteller og restauranter, der serverer for udlændinge, har for længe siden lært, at maden skal krydres til europæiske halse. 

Langt de fleste steder er det buffet, der møder os om aftenen – så man selv kan vælge sit niveau af krydret mad. Der er forskellige retter med grøntsager, og oftest enten kylling, gedekød eller fisk. Grøntsagerne er oftest kartofler, blomkål, spinat, aubergine. Tilberedt i et utal af variationer. Eller okra populært kaldet ”ladies fingers”.  

Regn med at der flere steder kun serveres vegetarmåltider, for inderne spiser ikke selv meget kød. Sådan er traditionen. Oftest er grønsagsretterne fremragende. Der er altid ris og ofte også pasta som anden tilbehør, samt friskbagte fladbrød. 

Også om morgenen er der oftest buffet, hvor der kan vælges mellem indiske samt kontinentale retter. Der er næsten altid æg, som kogt, som spejlæg eller som omelet. Oftest er der også brød og marmelade. 

Regn også med, at der kan være hoteller, der ikke serverer alkohol. I nogle delstater er en bevilling så dyr, at hotellerne fravælger den. Serveres der alkohol, er det mest foretrukne øl. Inderne laver udmærket øl, f.eks. af mærket Kingfisher. Indien laver også sin egen vin, men den er dyr at købe. 

Indien er endog meget billigt, når det angår basisvarer. Lokal frugt som banan, ananas, mango og papaya koster ganske få kroner. Hvis man vil, kan man spise sig frokost-mæt for et par kroner. 

På en restaurant koster en frokost omkring 10-30 kr. En sodavand cirka 5-10 kr, en øl 10-30 kr. Vær opmærksom på, at langtfra alle spisesteder sælger øl. På gadeniveau kan man slet ikke købe øl. Det fås kun i særlige licens-forretninger. 

En flaske vand koster 3-5 kr. Hold jer til vand fra flaske, og ikke postevand. 

Kaffe eller te: Alt mellem 1 og 5 kroner. 

Som tommelfingerregel kommer man langt i Indien for 100 kr. om dagen. 

Landets valuta er rupees (INR). 100 rupees er 10 danske kroner. Rupees findes mest som sedler: Fra 10- til 2.000 rupees. Alle sedler har et billede af landsfaderen Mahatma Gandhi på den ene side, og forskellig farve. Der er også mønter: 1, 2, 5 og 10 rupees. 

I de fleste lufthavne er der vekselkontorer. For det meste giver de en dårlig kurs. Man kan ofte veksle på hoteller eller i forretninger. Man kan også hæve på sit Master- eller Visakort. Der er automater mange steder i Indien. Spørg efter ”ATM” – det ved enhver inder, hvad er. 

En oplagt souvenir at købe med hjem er krydderier som kanel, peber, muskat, kardemomme, nellike og chili. I Nordindien er et godt sted at købe krydderier i byen Jodhpur. I Sydindien er det byen Periyar. 

Kunsthåndværk af træ eller sten ser vi også flere steder og kan lade os friste af. Senge- og vægtæpper i applikeret stof. Farverige bomulds- og silkestoffer – fx til en sari. Skræddersyet tøj, for eksempel i Udaipur i den nordlige del af landet. Cashewnødder i det sydlige af landet. 

Der er trygt i Indien. Sådan virker det ikke ved første øjekast, fordi man går op og ned af over en milliard mennesker. Men kriminaliteten er lav. Følg de regler, du normalt vil følge herhjemme, og begiv dig trygt ud i Indiens menneskemylder. 

Indien lægger stor vægt på sikkerhed. Blandt andet fordi landet er i konflikt med naboen Pakistan. De omfattende sikkerhedsforanstaltninger kommer blandt andet til udtryk i de udførlige visumansøgninger, der ind imellem får folk til at svede foran computeren. Men også ved grænser og i lufthavne er der lagt vægt på sikkerhed. Der opstår fra tid til anden spændinger mellem grupper af hinduer og muslimer. Landet har oplevet terrorangreb. Men for besøgende er Indien generelt endog meget sikkert at rejse i. 

Hygiejne? Her halter landet bagefter. Men de ved det godt, og arbejder efter en storstilet plan med det sigende navn ”Clean India”. Der ryddes op i Indien i disse år, og sættes nye standarder for renlighed og hygiejne. Nye generationer har det som obligatorisk fag i skolen. Busselskaber har i stigende grad håndsprit i busserne, som man kan benytte, hver gang man har været udenfor bussen.  

Det er vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til 3-4 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. Drikkepenge til lokalguide og chauffør er inkluderet i prisen. 

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre. 

Det varierer fra rejse til rejse. Men på rejserne til Delhi flyver vi typisk med Finnair eller LOT, der begge har gode forbindelser. På tigersafarierne er Qatar Airways oplagt, da de flyver direkte fra Nagpur til Doha, mens turen til Sydindien som regel foregår med Emirates 

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne. 

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft. 

Turen går til Indien, Politikens Forlag, tjek dog hvornår nyeste udgave er fra. Giver generelt et godt overblik og gode beskrivelser.  

5 nedslag i Indiens historie

1700 f.Kr.
Indoiranske stammer fra nord fortrænger de oprindelige dravidiske stammer til det sydlige Indien.

200 f.kr.
Kejser Ashoka står i spidsen for det første egentlige storrige i Indien. 

1521
Stormogulernes muslimske rige etableres og dominerer det meste af Indien i 200 år.

1858
Den britiske krone overtager fra East India Company. Nu er Indien en engelsk koloni.

1947
Den 15. august 1947 bliver Indien selvstændigt. Den tidligere koloni splittes i Indien og Pakistan. I 1971 udskilles Østpakistan som en ny stat Bangladesh.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien.

Download FAQ

Der kræves visum til et besøg i Indien.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 5-7 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. Forvent at bruge ca. 100 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

En frokost koster typisk 10-50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 10-20 kr. Vin er dyrt. Kaffe/te alt mellem 1 og 5 kroner. 1 flaske vand (1.5 liter) 3-5 kr.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

Specielt for Tigersafari i Indien

Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde, badetøj

- Kasket eller solhat

- Myggespray

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Salttabletter

- En rulle toiletpapir eller Kleenex

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

Hvem flyver vi med til Indien?

Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

Er rejserne til Indien fysisk krævende?

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

Hvornår er det godt at rejse til Indien?

Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Rejsen til Spiti er en Viktors Farmor adventurerejse.

Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage.