Rejser til Japan

En rejse til Japan er en helt speciel oplevelse. For Japan byder på oplevelser, man ikke kan få andre steder. Landet bliver ofte omtalt som et ultramoderne land, hvor robotter, neonlys og teknologi indtager en central rolle i hverdagen, men samtidig stikker traditionerne dybt. 

Værd at opleve i Japan

Udover at være moderne er japanerne samtidig dybt traditionelle, og de gør en dyd i at bevare deres gamle kultur og skikke, der har mange generationer på bagen. Det er dette sammenspil mellem det moderne og traditionelle, der gør landet så dragende. Fra storbyliv i Tokyo og Osaka til velbevarede templer og historiens vingesus i Kyoto, Nara, Takayama og Hiroshima.  

Her kan vi også nævne sumobrydning. I dag er det en moderne sportsgren, som flere unge mænd begynder til, men traditionerne går over 500 år tilbage. Det moderne går hånd i hånd med det traditionsrige. For nogle år tilbage vandt en japaner for første gang mesterskabet i sumobrydning, hvilket var med til at give sporten enorm medvind. Der er blandt unge en fascination af den traditionelle kultur. Flere tager f.eks. ud i forstæderne i traditionelt tøj, som kimonoen, og får taget billeder ved de blomstrende kirsebærtræer.  

Japan har også store naturoplevelser at byde på: Det lyserøde hav af kirsebærtræer om foråret, de strålende efterårsfarver, de smukke bjerge og ikke mindst de mange klassiske japanske haver. Dertil kommer maden, som er langt mere end bare sushi og ramen (nudler). På vores rejser smager vi en stor variation af japanske specialiteter.

Hør om vores rejser til Japan

Kort over Japan

Landefakta

Areal: 377.915 km2

Hovedstad: Tokyo

Møntfod: Yen (a 100 sen) - forkortes JPY

Sprog: Japansk

Tidsforskelfra DK: Sommer + 7 timer, vinter: + 8 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Japan?

De bedste perioder at besøge Japan er forår og efterår. Kirsebærtræerne blomstrer typisk i Tokyo og Kyoto fra slutningen af marts til starten af april. Efterårsfarverne når deres højdepunkt i Kyotos haver i november. Japan er et langt og relativt smalt land, der er ca. 9 gange større end Danmark. Uanset hvor i landet man befinder sig, er der maksimalt 150 kilometer til kysten. Langt størstedelen af landet består af vilde bjerg- og skovområder, mens størstedelen af befolkningen bor tæt sammen på den flade kystslette langs østkysten. Japan har flere klimazoner, der varierer meget afhængigt af, hvilket område man befinder sig i. Nord for Tokyo er klimaet tempereret med lune somre og kolde vintre. Syd for Tokyo er der subtropisk klima med høje sommertemperaturer og mildt vintervejr. De allersydligste øer har tropisk klima.   Både i foråret og efteråret er luftfugtigheden ikke for høj, og temperaturerne er behagelige. I den sydlige del af landet kan der være et par grader varmere, og luften føles mere tør, end i Tokyo. Befinder man sig i bjergområderne, bør man medbringe varmt tøj, da der kan være køligere end i byerne og ved kysterne.

Hvem møder du i Japan?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. På vores rejser møder vi mange forskellige japanere. Lige fra de handlende i Tokyos neonoplyste gader til munke i templerne og ikke mindst sumobryderne, der præsenterer os for deres helt specielle levestil.

 • På ryokan i Japan sover vi på madrasser på gulvet - ægte Japanese style. Foto Viktors Farmor

  Ingen suppe i badekarret

  Ryokan var luksuriøse herberg langs Japans veje i 1600-tallet. I dag ligger de oftest i forbindel...
  På ryokan i Japan sover vi på madrasser på gulvet - ægte Japanese style. Foto Viktors Farmor

  Ingen suppe i badekarret

  Ryokan var luksuriøse herberg langs Japans veje i 1600-tallet. I dag ligger de oftest i forbindel...
 • Det er ikke ualmindeligt at se folk i traditionelle dragter i Kyoto. Foto Anders Stoustrup

  Fra sumobrydning til pakker leveret med drone

  Japan er en pærevælling af det hele. Det er et land, hvor det traditionelle møder det moderne og...
  Det er ikke ualmindeligt at se folk i traditionelle dragter i Kyoto. Foto Anders Stoustrup

  Fra sumobrydning til pakker leveret med drone

  Japan er en pærevælling af det hele. Det er et land, hvor det traditionelle møder det moderne og...
 • Geisha-lærlinge mellem traditionelle træhuse i Kyotos gamle bydel. Foto Anders Stoustrup

  Kejserbyen Kyoto

  Tidløse templer og zen-haver med sirligt revne grusbede. Yndefulde geishaer i farvestrålende kim...
  Geisha-lærlinge mellem traditionelle træhuse i Kyotos gamle bydel. Foto Anders Stoustrup

  Kejserbyen Kyoto

  Tidløse templer og zen-haver med sirligt revne grusbede. Yndefulde geishaer i farvestrålende kim...

Typiske spørgsmål før rejsen til Japan

 • Hvad spiser vi i Japan?

  Det japanske køkken er meget alsidigt og rækker langt udover sushi og de andre mest kendte retter i Danmark. På rejsen med Viktors Farmor vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige nudelretter med blandt andet soba, udon og ramen nudler eller risretter med rå sashimi fisk, friteret kylling, tempura-rejer eller lign.  

  Japan byder også på specielle deserter. I Kyoto kan man prøve alverdens søde sager lige fra te til is med smag af grøn matcha-te eller andre former for konfekt også kaldet wagashi, der betyder ’japanske søde sager’. 

 • Hvad er prisniveauet i Japan?

  Japan er ikke noget billigt land. Priserne på de fleste ting er en lille smule billigere end i Danmark. Dog er mad og drikke som regel en del billigere end herhjemme. På simple restauranter kan man få et måltid fra 500-1000 yen (30-60 kr). I den anden ende af skalaen kan man betale adskillige tusinde kroner pr. person for en gourmetmiddag på de bedste restauranter. De ofte travle japanere har stor kultur for at spise ude, og derfor er der masser af restauranter i alle prisklasser.  

  Man kan sagtens drikke vandet i hanen i Japan. Men hvis man ikke bryder sig om smagen, der er mere klorholdig end i Danmark, kan man købe en ½ liter vand til ca. 6 danske kroner. På restaurant kan en øl typisk fås til 25-40 kr. Det samme gælder for et glas vin eller en kop sake alt efter kvaliteten. 

 • Hvad køber man i Japan?

  Japanerne har en stor souvenir-kultur, og det er kutyme, at de køber souvenirs med hjem til både familie, venner og kollegaer, når man har besøgt udlandet eller en af de 47 præfekturer, som Japan er inddelt i. De mest populære souvenirs er næsten altid forskellige madvarer eller søde sager, som en speciel region er kendt for. 

  Hvis man er mere interesseret i en ting, der kan holde længe, er der masser af komme efter. Til køkkenet kunne man måske fristes af et par spisepinde i fint snittet træ, eller en køkkenkniv fra Tokyos Kappabashi-område, hvor man konkurrerer om at kunne fremstille de skarpeste klinger. Træskåle fra Takayama er også rigtig fine souvenirs.  

  Er man mere til det dekorative, kan man købe både vifter, kimonoer eller traditionelle lanterner. Sidst men ikke mindst er landet kendt for sin elektronik. Der er et stort udbud af alt fra kameraer til små underlige gadgets. Mulighederne er uendelige, når man først begynder at shoppe i det japanske.   

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Japan?

  Japan er et at verdens sikreste samfund, og kriminaliteten er enormt lav. I storbyerne begiver både kvinder og børn sig hjem efter mørkets frembrud, og det er befriende, at man ikke behøver at bekymre sig om at få stjålet sine ting eller lignende.  

  Hygiejnen i Japan er også meget høj, og allerede inden corona-pandemien var det kutyme blandt japanerne at iføre sig maske ved almindelige sygdomstegn, så man ikke giver sin sygdom videre til folk omkring én. Denne kultur har også medført, at selvom japanerne i de store byer bor ganske tæt, har corona-pandemien ikke resulteret i en høj dødelighed, da man har haft succes med at stoppe spredningen. Den store fokus på hygiejne er helt sikkert også udslagsgivende for, at japanerne er blandt de folkefærd i verden med den højeste gennemsnitlige levealder. 

  Landet oplever mange jordskælv hvert eneste år. Men kun meget få af disse er kraftige nok til at kunne mærkes. Veje, bygninger og elnettet er tilpasset en hverdag med små jordskælv. Tsunamier og vulkanudbrud forekommer også. Men de er sjældne og er ikke noget, man skal være nervøs for på en rejse til Japan.  

 • Kan det være et problem, hvis jeg ikke kan bruge spisepinde?

  På restaurant i Japan kan man næsten altid få bestik eller i hvert fald en ske. Hvis det kniber med spisepindene, er der en løsning. En anden mulighed er at medbringe engangsbestik fra Danmark.  

 • Er det svært at finde rundt i Japan på egen hånd?

  Skiltning på engelsk bliver mere og mere udbredt i byer som Kyoto og Tokyo, så det bliver hele tiden nemmere at finde rundt i eksempelvis metroen. Derudover er japanerne meget hjælpsomme. Hvis man farer vild, kan man tit få hjælp af de lokale 

 • Guidebøger, litteratur og film

  Film, der kan anbefales at se, er for eksempel vinderen af de gyldne palmer i Cannes i 2018, Hirokazu Koreeda’s Shoplifters (2018). Den handler om en familie, der har svært ved at passe ind i det gængse japanske samfund.  

  Hvis man har lyst til at dykke ned i japansk skønlitteratur, er et af Haruki Murakami’s mange populære værker en oplagt start. Sayaka Murata’s nye bog Døgnkioskmennesket (2019) giver et indblik i de samfundsmæssige forventninger, der er til japanske borgere. 

  Vi anbefaler også Politikens Turen går til Japan. Bogen giver en rigtig god introduktion til Japan som rejseland. Seneste udgave er fra 2020. 

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Japan

Renligheden er i top

Japanerne går meget op i renlighed. Hotellerne i Japan er derfor pinligt rene, og serviceniveauet er højt. Til gengæld skal man være opmærksom på, at kvadratmeterprisen i en storby som Tokyo er tårnhøj, og derfor vil hotelværelser her være mindre, end hvad man er vant til fra Europa.

En ryokan i Takayama

I byen Takayama bor vi på en ryokan, der er et hotel indrettet efter traditionelle japanske forskrifter med tatami-måtter (ris- og sivmåtter) og futon på gulvet i stedet for senge. Hotellet har også sin egen onsen (en varm kilde med termisk opvarmet mineralsk vand fra undergrunden).

Vidste du det om Japan?

Kvinder i Japan har en gennemsnitlig levealder på 88 år, og japanerne er de længstlevende mennesker i verden i gennemsnit. Den hidtil længstlevende mand er japanske Jiroemon Kimura (1897-2013), der døde i en alder af 116 år og 54 dage. 

Viktors Farmor i Japan

Den store Japanrejse med Viktors Farmor er en omfattende rejse for dem, der virkelig vil dykke ned i landets mangfoldighed og kultur. Vi har god tid til at komme rundt i landet og dermed også få en masse forskelligartede oplevelser. Lige fra storbyliv i Tokyo til det traditionelle og religiøse Japan i den gamle kejserby Kyoto. Vi oplever landlig idyl i og omkring den velbevarede bjergby Takayamas, udforsker nogle af Japans smukkeste haver i Kanazawa og mærker historiens vingesus i Hiroshima. Det hele krydres af en række specielle og anderledes oplevelser. For eksempel mødet med sumobrydere, der fortæller om deres livsstil. Vi får også mulighed for at bo på et traditionelt japansk hotel kaldet ”ryokan” med dertilhørende ”onsen”; en varm kilde, hvor man bader i det termisk opvarmede vand.  

Derudover har vi rejsen Kyoto og Japans kulturelle hjerte, som udforsker nye sider af landet. Den gamle kejserby Kyoto og omegn er på mange måder den japanske kulturs vugge. Derudover besøger vi såvel kendte som ukendte templer, går ad pilgrimsruter i bjergene og overnatter i et tem pel på det buddhistiske bjerg Koya-san.  

Viktors Farmor kan i øvrigt bryste sig af fortrinsvist at gøre brug af rejseledere, der forstår og snakker japansk. Det åbner mange døre, når man skal udforske samfundet og kulturen.  

5 nedslag i Japans historie

660 f.Kr.
Japan får sin første kejser (Jimmu), hvis slægt kan spores hele vejen frem til den nuværende kejser Naruhito (født i 1960). 

Ca. 1100-1600
Klaner og krigsherrer kæmper om magten med samuraier som private soldater, der udvikler sig til borgerkrig i Japan.

1603
Det lykkes Tokugawa-klanen at tage kontrol over landet og flytte hovedstaden fra kejserens bopæl i Kyoto til Tokugawa-klanens base i Edo (det nuværende Tokyo). 

1867
Efter at have været et lukket land for omverdenen i flere hundrede år, moderniseres det japanske samfund ved Meiji-restaurationen. Efter vestligt forbillede indfører man blandt andet obligatorisk skolegang, værnepligt og moderne økonomiske strukturer. Dette bliver også begyndelsen til Det Japanske Imperium. Efter vestligt forbillede begynder Japan at kolonisere andre nationer såsom Korea og dele af Kina.

1945
Japan overgiver sig og 2. verdenskrig afsluttes med USAs atombomber over Hiroshima og Nagasaki. Herefter demokratiseres landet efter amerikansk forbillede.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Japan.

 • Visum og pas

  Danske statsborgere er visumfri i 90 dage ved besøg i Japan. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Man skal være forberedt på at afgive biometriske data i form af fingeraftryk og foto, udover interview, i immigrationen ved ankomst.

 • Vaccinationer

  Unødvendige ud over den almindelige stivkrampevaccination, da man kan komme ud for et uheld overalt. Se evt. på Statens seruminstituts hjemmeside.

 • Tidsforskel

  Japan er 8 timer foran Danmark (v. sommertid 7 timer).

 • Trafik

  Som alt i Japan er trafikken velordnet og reguleret og vejsystemet meget udbygget. Men da japanerne er ligeså glade som danskerne for at køre i bil og de har forholdsvis meget mindre plads til at gøre det på, kan der på trafikerede ruter og tæt på de store byer forekomme trafikpropper.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Valuta

  Den japanske valuta er yen. 1 yen er 0,06 kroner – eller lidt mere konkret: 1000 yen er 50 kroner. Yen findes i sedler som 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000, og i mønter som 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen.

  Den foretrukne betalingsform er stadig kontant. Der er dog flere og flere steder, der accepterer kreditkort, især i de store byer, hvor store forretninger og restauranter normalt tager imod kreditkort-betaling. Der er som oftest muligt at hæve penge i pengeautomater i 7-11 og andre kiosker. Pengeautomater i banker og på gaderne tager sjældent imod udenlandske kreditkort. 

  Dollars accepteres i banker og store hoteller. Medbring eventuelt nogle USD eller EUR i kontanter.

 • Prisniveau

  Priser i Japan ligger lidt over danske. I 2016 har man beregnet forskellen til at være 4,34%.

  Et par eksempler på priser:

  • En flaske vand i butik(1,5 liter): 8-9 kroner.
  • En flaske vand på restaurant (0,3 l): 6-7 kr.
  • En øl i butik:  18-20 kroner
  • En øl på restaurant: 25 kr.
  • Et måltid på alm. restaurant: 50 kr
  • En menu på god restaurant: 250 kr.
 • Elektricitet

  100 V. Stik har to flade og tæt-siddende ben (som i Nord- og Sydamerika). Adapter kan købes i stormagasiner eller hos isenkræmmere.

 • Internet og telefoni

  Internet

  Der er Wi-Fi på mange af hotellerne.

  Telefon

  Danske smartphones virker som regel, men almindelige mobiltelefoner virker oftest ikke i Japan. Ved opkald til Japan fra Danmark trykkes 0081+områdenummer uden det første 0 + abn. nr.
  Man kan også købe KDDI telefonkort til 1000, 3000 eller 5000 ¥ (Kan købes i de fleste døgnkiosker samt i visse stormagasiner). Man skraber et felt og følger anvisningerne på kortet. Danmarks landekode er 0045.

 • Åbningstider

  Bankerne er åbne mandag-fredag 9:00-15:00, og hæve-automater på post-kontorer alle dage 9:00-17:00.

  Almindelige forretninger er åbne 10:00-20:00, stormagasiner 10:00-20:00 og døgnkiosker i princippet altid.

 • Drikkevand

  Vandet i hanerne smager ikke godt. Mineralvand kan købes overalt.

 • Hotellerne

  De fleste steder er hotellerne af vestlig standard. Værelserne er dog ofte forholdsvis små. Undtagelsen er nætterne på ryokan, hvor vi sover på traditionel vis på futon på gulvet. Her sidder vi også på gulvet og spiser ved lave borde. 

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Drikkepenge

  Bruges ikke. Hvis man har lyst, kan man fra Danmark medbringe nipsting, postkort eller lignende til at forære til folk, man kommer til at kende, som f.eks. vores chauffører eller guiden.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Påklædning

  Her er ingen særlige påbud eller forbud, så man kan gå i det tøj, man går i derhjemme. Der er heller ingen særlige forholdsregler i forbindelse med at besøge templer. Dog, i så vidt omfang det overhovedet er muligt, så medbring fodtøj, der ikke skal snøres, da man altid efterlader sine sko ved indgangen til huse, templer og mange andre steder, heriblandt visse hoteller og restauranter. Nogle af dagene skal vi have skoene af og på mange gange!

  I tilfælde af våde paraplyer, så efterlades disse også, med mindre, der er poser til formålet ved indgangsdøren. Det er rart at have både et par vandresko og et par sandaler med blød sål at skifte imellem. Kan man lide det, kan man medbringe lidt ”pænt” tøj til middagene.

  Det kan være køligt om aftenen og natten i Takayama, så det er værd at overveje at medbringe et sæt skiundertøj eller som minimum en varm trøje eller fleeze. 

 • Fotografering

  Tilladt næsten overalt på de store turistattraktioner. Og hvis billetmanden eller kvinden, der serverer teen smiler stort til os, kan vi nok også få lov at tage billeder af dem. Men spørg først.

  Der kan være restriktioner, bl.a. på nogle museer, hvor lysfølsomme genstande er udstillet, eller hvor folk nødigt vil gå glip af indtægten ved at sælge postkort og kataloger. Visse steder må man gerne tage billeder uden blitz. Kig altid efter skilte med kamera-symbol.

 • Attitude

  Japan er et service-land og folk, vi møder, vil som regel stå på pinde for, at vi skal have det godt. Derfor er de, der skal hjælpe os også yderst følsomme overfor kritik, og de vil føle sig personlige skyldige, hvis de har indtrykket af, at en middag eller en udflugt ikke falder i god jord. Det betyder, at vi ikke skal diskutere en sag støjende eller vise utilfredshed i situationer, hvor vi f.eks. er ved at blive betjent på en restaurant, eller hvor nogen er ved at forklare os noget, for selvom sagen ikke har noget med dem at gøre, vil de tro det. Til gengæld kan man med smil og et glimt i øjet opnå en næsten uudtømmelig velvilje og hjælpsomhed fra de flestes side.

 • Tyveri

  Forekommer så godt som aldrig. Pas dog på med åbne tasker i de større byer, hvor der er andre turister!

 • Klima

  Det bedste tidspunkt at besøger Japan er april og maj samt oktober og november.

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvordan er vejret typisk?

  De bedste tidspunkter at rejse til Japan er i perioderne fra marts til maj samt oktober til november. I disse perioder er klimaet mildt med temperaturer i Tokyo og Kyoto mellem 10 og 23 grader. Sne kan dog forekomme i bjergene omkring Takayama samt ved Fuji. Så medbring en god fleecetrøje eller let jakke for en sikkerheds skyld.

  Hvornår springer kirsebærblomsterne ud?

  Det præcise tidspunkt varierer lidt år for år alt efter klimaet. Men typisk er sidste uge af marts og starten af april det bedste tidspunkt at se dem i Tokyo og Kyoto. De springer typisk ud en uge eller to senere i Takayama samt ved Fuji og lidt tidligere i Hiroshima.

  Hvornår kan man se efterårsfarver?

  Efterårsfarverne er på sit højeste i Kyoto i november. I bjergene begynder bladene at skifte farve lidt tidligere.

  Kan jeg hæve penge i Japan?

  Ja. Det er sjældent et problem at hæve penge på kreditkort i Japan. Det til trods for, at langt de fleste hæveautomater i Japan ikke tager udenlandske kort. Det er heller ikke muligt at betale med udenlandske kort ret mange steder steder. Så det er vigtigt at have kontakter på dig. Heldigvis tager hæveautomaterne i de allestedsnærværende 7-11 udenlandske kort. Så her kan du hæve kontanter, som du kan bruge til at betale med. Der er også hæveautomater i lufthavnene, der tager udenlandske kort.

  Hvor mange penge, skal jeg tage med?

  Det er meget rart at have lidt yen med hjemmefra, så du ikke behøver at skulle hæve som det første ved ankomsten til Japan. Hvis du medbringer 15.000 til 20.000 yen, har du i hvert fald til et stykke tid. Derefter kan du hæve flere penge i 7-11 i løbet af rejsen.

  Hvordan kommer jer rundt i Japan

  Især på Den Store Japanrejse bruger vi en række forskellige transportmidler. Vi kører i bus, metro, tog, og vi sejler med færge. Nogle steder har vi vores egen private bus. Andre gange foregår transporten med offentlige transportmidler. 

 • Værd at vide

  I Japan er det skik, at man tager skoene af, inden man går ind i templer, huse og sågar nogle restauranter. Derfor er det en god ide at have sko med, der er lette at få af og på. 

  Vi spiser jævnligt på små, lokale restauranter. Her skal vi som regel tage skoene af ved indgangen, og vi sidder på gulvet. En del restauranter har dog hul i gulvet under bordene, hvor vi kan have benene. Så vi behøver ikke at sidde på knæ under hele måltidet.

  Langt de fleste måltider i Japan spises med pinde, og nogle lokale restauranter har ikke knive og gafler. Vil du være sikker på at kunne spise med kniv og gaffel, kan det anbefales at medbringe bestik fra Danmark. 

  Morgenmaden på hotellerne vil ofte indeholde japansk mad. Det vil sige, at fisk til morgenmad ikke er ualmindeligt.

  Har du nogle særlige diætkrav, er det vigtigt at lade os dem vide så tidligt som muligt. Vær gerne meget præcis. En vegetar i Japan er eksempelvis en person, der hverken spiser kød eller fisk. Kun grønsager. Så hvis du kan spise fisk og skaldyr, må du gerne nævne det. 

  På vores rejser i Japan bruger vi som oftest forskellige lokalguider i løbet af rejsen. Nogle lokalguider er med i et par dage, andre har vi kun fornøjelsen af en halv dag. Vi har derfor ikke den samme lokalguide fra start til slut på rejsen, som det er tilfældet på mange af vores andre rejser. 

  På Den Store Japanrejse kører vi med de hurtige Shinkansen-tog. Det er en stor oplevelse. Men det er desværre ikke tilladt at medbringe kufferter ombord. Derfor bliver kufferterne fragtet fra hotel til hotel med kurer-service i disse situationer. Der kan gå en dag eller to, før du bliver genforenet med din kuffert. Derfor er det en god ide at medbringe en mindre taske eller dagtursrygsæk, hvor du kan pakke fornødenheder til en overnatning uden adgang til kufferten.  

  Hotelværelser i Japan er ofte mindre end tilsvarende værelser i Europa. Dette skyldes, at plads er en mangelvare i japanske storbyer.

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Japan.
Ring til os 86 22 71 81