Hvad søger du?

Værd at opleve i Argentina

På den næsten endeløse pampas græsser kvæget, og enorme hvedemarker strækker sig så langt, øjet rækker. Der er plads nok, for Argentina er verdens 8. største land – større end Grønland. 

Iguazu-vandfaldene på grænsen mellem Argentina, Brasilien og Paraguay tager pusten fra de fleste. Over en strækning på tre kilometer er der 270 vandfald, der larmende og brusende skaber en uforglemmelig oplevelse. Djævlens gab hedder det mest berømte sted, hvor man på en gangbro kan gå ud over floden og se ned i det største af vandfaldene.

I den sydligste ende af landet er der enestående muligheder for at se vilde heste, den vildtlevende lama-art guanakoen, kondorer, pingviner og søløver. Landskaberne er lige så fantastiske med sneklædte bjerge, mægtige gletsjere og turkise smeltevandssøer på tærsklen til det antarktiske kontinent.

Hovedstaden Buenos Aires er en charmerende blanding af en storby med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det gør byen original og levende.  

Landefakta

Areal:

 2.780.400 km2

Hovedstad:

Buenos Aires

Ud af Argentinas ca. 40 millioner indbyggere bor næsten halvdelen i byen og provinsen Buenos Aires.

Møntfod:

Peso (a 100 centavos) - forkortes ARS

Sprog:

Spansk

Tidsforskel fra DK:

Sommer: -5 timer, vinter: -4 timer

Viktors Farmor i Argentina

Argentina kan opleves på vores rejse til Patagonien, hvor vi udforsker den storslåede natur og det fantastiske dyre- og fugleliv i det sydligste af Sydamerika.

Vores rejse Sydamerika på tværs går gennem Chile til søhøjlandet i Argentina, den pulserende hovedstad Buenos Aires og de fantastiske Iguazu vandfald, som vi ser på både den argentinske og brasilianske side.  

Buenos Aires og Iguazu vandfaldene opleves ligeledes på rejsen Sydamerika i farver, der begynder med brostensbelagte gader og livlige farver i Colonia de Sacramento i Uruguay og slutter i den ikoniske by Rio de Janeiro i Brasilien.

Vidste du det om Argentina?

Den populære dans, tangoen, startede i slagterdistriktet i Buenos Aires i slutningen af det 19. århundrede. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Argentina.

Klima og vejr

Hvornår besøger man Argentina?

Argentinas kystlinje vender ud mod Atlanterhavet, og det har grænser mod vest til Chile, i nord til Bolivia og Paraguay og mod nordøst til Brasilien og Uruguay.
  
Argentina er det næststørste land i Sydamerika kun overgået af Brasilien, og det er større end Danmark, Grønland og Færøerne tilsammen. Landet ligger på den sydlige halvkugle og har derfor vinter og sommer omvendt end på den nordlige halvkugle.

Inden for landets grænser er der meget store forskelle på de naturmæssige betingelser: Fra de højalpine områder i Andesbjergene til de tørre, hede sletter mod nord. Fra den frugtbare, tempererede pampas og til det blæsende og kolde Tierra del Fuego – Ildlandet - allerlængst mod syd.

Derfor er klimaet også ekstremt varieret fra område til område, og det strækker sig fra subtropisk i nord til en udstrakt tempereret klimazone midt i landet ned til væsentligt koldere klimaregioner i syd. 

I det nordlige Argentina regner det mest om sommeren (november-marts). I syd regner det mest om vinteren (maj til august). Nedbørsmængden er mindst i den vestlige del og størst omkring Buenos Aires i øst, hvor landbrugsproduktionen også er størst. Nedbøren falder oftest som korte, heftige regnskyl, og vandet siver hurtigt ned i den sandede jord, så man skal ikke lade sig skræmme af mængden.

Argentinas kystlinje vender ud mod Atlanterhavet, og det har grænser mod vest til Chile, i nord til Bolivia og Paraguay og mod nordøst til Brasilien og Uruguay.
  
Argentina er det næststørste land i Sydamerika kun overgået af Brasilien, og det er større end Danmark, Grønland og Færøerne tilsammen. Landet ligger på den sydlige halvkugle og har derfor vinter og sommer omvendt end på den nordlige halvkugle.

Inden for landets grænser er der meget store forskelle på de naturmæssige betingelser: ...

Her skal du bo

Hoteller i international standard

De argentinske hoteller er generelt af høj international standard. I særdeleshed når det kommer til renlighed.

Plaza de Mayo i Buenos Aires huser blandt andet Casa Rosada. Foto Lene Bach Larsen
La Boca i Buenos Aires rummer farverige huse og masser af cafeer og restauranter_Lone V. Andersen

Magelig efter oplevelsesrig dag

Viktors Farmor gør brug af gode turistklasse-hoteller, så der er plads til at blive magelig om aftenen efter en dag fuld af oplevelser.

Typiske spørgsmål før rejsen til Argentina

Hvis du elsker kød og vin, vil du også elske Argentina. Det argentinske køkken er langt hen ad vejen baseret på kød og inspireret af flere af de sydeuropæiske køkkener. 
 
Størrelserne på måltiderne er anderledes end, hvad vi er vant til i Danmark. Du skal forvente mindre af morgenmåltidet, men til gengæld mere af frokosten.  
 
Vin er også en integreret del af kulturen. Særligt vinene på Malbec-druen har gjort landet berømt. Men Argentina byder på et hav af velsmagende vine fra forskellige distrikter og af forskellige druer.

Det er generelt billigere at spise ude i Argentina end i Europa. På flere restauranter får man rabat, når man betaler kontant. Ikke alle restauranter tager imod kreditkort. 
En middag på en god restaurant koster ca. 100-150 kr. En liter vand koster ca. 5-10 kr. En flaske vin koster 15-20 kr. 

Tøj og især lædervarer er gode køb. Hvis du tør opbevare en flaske vin i din bagage, er det også en god souvenir. Ellers kan man nøjes med at pakke Alfajores, der er en sød kiksekage, som er en favoritdessert i Argentina. 

Som i de fleste andre oversøiske lande anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. I Patagonien kan vandet meget ofte drikkes fra hanen. I resten af landet bør man købe mineralvand.

Det er altid vigtigt at tage sin forholdsregler, når man rejser. Det gælder også i Argentina. Så medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontanter på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.  

Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller og i mange restauranter. Det er dog ikke alle steder, så hav et par 100 USD-sedler med hjemmefra til at veksle. På hjemmesiden bna.com.ar kan man altid se dagskursen for den argentinske peso i forhold til dollaren. Den bedste kurs får man med 100 USD-sedler. 
Der er hæveautomater i de større byer. Men der kan ofte kun hæves mindre beløb ad gangen, og der opkræves gebyr ud over de 30 kr., man betaler til danske banker.  

På restauranter og hoteller er drikkepenge oftest inkluderet. Hvis man er ekstra tilfreds med servicen, kan man lægge yderligere 10% til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.  

Det er altid en god idé med regntøj, en kikkert, solcreme, kasket, gode vandresko, og man kan overveje medicin mod maveproblemer.  

Filmen Evita fra 1996: Alan Parkers filmatisering af Andrew Lloyd Webbers og Tim Rice's musical er et imponerende værk - musikalsk og visuelt overbevisende. Filmen, med Madonna i hovedrollen, fortæller om Eva Perons opstigning fra fattigdom til at blive Argentinas førstedame. Hun lever et liv i rigdom, men kommer i konflikt med regimet. Hvordan vil eftertiden dømme hende? 

Udover almindelige guidebøger kan bl.a. Søren Flotts bog Rejsen mod syd anbefales. Søren Flott fortæller i bogen om de danske udvandrere i Argentina. Særligt i hovedstaden Buenos Aires slog mange danskere sig ned og skabte en danskerkoloni med danske forretninger, dansk skole og dansk kirke for at holde fast i den danske identitet. Bogen fortæller også om eventyrerne, der optændt af drømmen om rigdom drog ind i junglen for at finde El Dorado. 

Viktors Farmor har produceret en lille video om Iguazu-vandfaldene. Du kan se den ved at klikke her. 

5 nedslag i Argentinas historie

10.000 år f.Kr
De første jægersamfund når til Argentina.

1515
Argentina bliver opdaget af den spanske søfarer Juan Diaz de Solis.

1810
Argentina løsriver sig fra Spanien.

1930-1983
Skiftevis økonomisk succes og krise og en lang række forskellige civile og militærledet regeringer.

1983
Argentina vender tilbage til demokrati.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Argentina

Download FAQ

Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage, og pas skal være gyldige under hele opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

Rejsen til Patagonien: Ved ankomst til Chile udleveres et immigrationsbevis, der er vigtigt at beholde under hele opholdet i Chile.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Møntfoden i Argentina hedder argentinske pesos.

Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller og i mange restauranter. Det er dog ikke alle steder, der accepterer kreditkort, så hav et par 100 USD eller EUR sedler med til at veksle. Det kan gøres på vekselkontorer (Casa de Cambio) samt på mange hoteller, i restauranter og butikker. På hjemmesiden bna.com.ar kan man altid se dagskursen for den argentinske peso i forhold til USD og EUR. Den bedste kurs får man med 100 USD sedler/100-200 EUR sedler.
Der er ligeledes hæveautomater i de større byer. Der kan dog ofte kun hæves mindre beløb af gangen, og der opkræves gebyr, ud over de 30 kr., som man betaler til den danske bank. 

Rejsen til Patagonien: Her anbefales det at bruge kreditkort til de 3 døgn i Chile.

På grund af vandreturene i El Chaltén og Torres del Paine skal man være godt gående og i almindelig god fysisk form. Se alternative muligheder dag 4 og 5.

Telefoni
Landekoden i Argentina er 00 + 54. I de større byer er der udmærket mobildækning.

Internet
Alle hoteller har gratis wifi. På nogle hoteller dog kun i receptionsområdet.

Der 220 volt i Argentina. Der er to typer stik. 2-benede runde som de danske samt 3-benede. Medbring adapter for en sikkerhed skyld.

Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand.

Rejsen til Patagonien: Vandet kan ofte drikkes fra hanen. Spørg i receptionen.

På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man tilfreds med servicen, kan 10% lægges til regningen.
På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

Det er generelt billigere at spise ude i Argentina end i Europa, og på flere restauranter får man rabat, når man betaler kontant. Ikke alle restauranter tager imod kort.

Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Argentina er det ottende største land i verden og klimaet varierer fra nord til syd. Generelt kan vejret beskrives som tempereret. Den køligste periode er mellem maj og oktober. Medbring en trøje og sommerjakke til kølige aftner.

Rejsen til Patagonien: I Patagonien skifter vejret ofte, og det kan være meget blæsende og med kraftige vindstød. Temperaturen ligger på 5-15 grader om dagen, og 0-10 grader om natten.
Der bliver brug for tyk ulden sweater/fleecetrøje, ulden undertøj, hue, vanter, halstørklæde, varm regnjakke og regnbukser.

Argentina er 4 timer efter Danmark. Når klokken er 16.00 i Danmark, er den 12.00 i Argentina.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Regntøj

- God kikkert

- Vådservietter

- Sollotion

- Kasket

- Gode vandresko eller –støvler

- Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

Rejsen til Patagonien: 

- Gode vandrestøvler

- Tyk trøje/fleecetrøje

- Halstørklæde, hue og vanter

- Ulden undertøj

- Vind/regnjakke og regnbukser

- Evt. vandrestave og vabelplaster

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.