Hvad søger du?

Argentina

Tallerkenstore bøffer, hårdtarbejdende gauchos, talentfulde tangodansere, fremragende vine, verdensberømte vandfald og pingviner i kolonier. Der er mange gode grunde til at rejse til Argentina.

 

Iguacú vandfaldene på grænsen mellem Argentina, Brasilien og Paraguay  kan tage pusten fra de fleste. Over en strækning på tre kilometer er der 270 vandfald, der larmende og brusende skaber en uforglemmelig oplevelse. Djævlens gab hedder det mest berømte sted, hvor man på en gangbro kan gå ud over floden og gyse over det største af vandfaldene.

I den sydligste ende af Argentina er der enestående muligheder for at se hvaler, pingviner, bævere og søløver. Store naturoplevelserne venter på denne tærskel til det antarktiske kontinent.

Hovedstaden Buenos Aires er en charmerende blanding af en storby med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

 

Viktors Farmor i Argentina

På den næsten endeløse pampas græsser kvæget og enorme hvedemarker strækker sig så langt øjet rækker. Der er plads nok, for Argentina er 3694 kilometer lang og 1423 kilometer på et bredeste sted. Kystlinien vender mod Atlanterhavet  og det har grænser mod vest til Chile, i nord til Bolivia og Paraguay og mod nordøst til Brasilien og Uruguay.

Viktors Farmor har rejser, hvor man oplever det forunderlige og fantastiske Patagonien mod syd, og rejser hvor man også oplever Chile og ser Iguacú vandfaldet både fra den argentinske og den brasilianske side.

Pak danseskoene og tag med til Argentina!
 

 

Praktiske oplysninger Argentina

 • Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage, og pas skal være gyldige under hele opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

  Rejsen til Patagonien: Ved ankomst til Chile udleveres et immigrationsbevis, der er vigtigt at beholde under hele opholdet i Chile.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Argentina hedder argentinske pesos. 100 pesos svarer til ca. 6 DKK (pr. juni 2022).

  Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller og i mange restauranter. Det er dog ikke alle steder, der accepterer kreditkort, så hav et par 100 USD sedler med til at veksle. Det kan gøres på vekselkontorer (Casa de Cambio). I nogle tilfælde kan det betale sig at veksle på hoteller, i restauranter eller butikker. På hjemmesiden bna.com.ar kan man altid se dagskursen for den argentinske peso i forhold til dollaren. Den bedste kurs får man med 100 USD sedler.
  Der er ligeledes hæveautomater i de større byer. Der kan dog ofte kun hæves mindre beløb af gangen, og der opkræves gebyr, ud over de 30 kr., som man betaler til den danske bank. 

  Rejsen til Patagonien: Her anbefales det at bruge kreditkort til de 3 døgn i Chile.

 • Telefoni
  Landekoden i Argentina er 00 + 54. I de større byer er der udmærket mobildækning.

  Internet
  Alle hoteller har gratis wifi. På nogle hoteller dog kun i receptionsområdet.

 • Der 220 volt i Argentina. Der er to typer stik. 2-benede runde som de danske samt 3-benede. Medbring adapter for en sikkerhed skyld.

 • Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand.

  Rejsen til Patagonien: Vandet kan ofte drikkes fra hanen. Spørg i receptionen.

 • På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man tilfreds med servicen, kan 10% lægges til regningen.
  På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Det er generelt billigere at spise ude i Argentina end i Europa, og på flere restauranter får man rabat, når man betaler kontant. Ikke alle restauranter tager imod kort.

 • Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Argentina er det ottende største land i verden og klimaet varierer fra nord til syd. Generelt kan vejret beskrives som tempereret. Den køligste periode er mellem maj og oktober. Medbring en trøje og sommerjakke til kølige aftner.

  Rejsen til Patagonien: I Patagonien skifter vejret ofte, og det kan være meget blæsende og med kraftige vindstød. Temperaturen ligger på 5-15 grader om dagen, og 0-10 grader om natten.
  Der bliver brug for tyk ulden sweater/fleecetrøje, ulden undertøj, hue, vanter, halstørklæde, varm regnjakke og regnbukser.

 • Argentina er 4 timer efter Danmark. Når klokken er 16.00 i Danmark, er den 12.00 i Argentina.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Regntøj

  - God kikkert

  - Vådservietter

  - Sollotion

  - Kasket

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

   

  Rejsen til Patagonien: 

  - Gode vandrestøvler

  - Tyk trøje/fleecetrøje

  - Halstørklæde, hue og vanter

  - Ulden undertøj

  - Vind/regnjakke og regnbukser

  - Evt. vandrestave og vabelplaster

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.