Logo

Tyrkiet

Tyrkiet byder på meget andet end badeferie. Landet er et knudepunkt i verdenshistorien. Den kosmopolitiske by Istanbul er et overflødighedshorn af orientalske oplevelser.

 

Tyrkiet er et overset rejsemål, der har meget andet end badestrande at byde på. Nogle af verdens største kulturskatte findes i landet, der bare venter på at blive set og oplevet.

Tyrkiet er også et væld af fantastisk natur, historiske steder og maleriske landsbyer. Landet har en central plads i verdenshistorien med grækere, romere, vikinger, osmannere, muslimer, kristne og mange mange andre folkeslag og kulturer…

Istanbul – det tidligere Konstantinopel – er en kosmopolitisk by med store skatte og seværdigheder fra såvel kristen som muslimsk tid her på grænsen til Orienten.

Det var også i Istanbul, at den østlige ortodokse kristne kirke - Byzans – havde sit centrum. Herfra spredte kristendommen sig til hele det østlige Europa. Senere erobrede osmannerne byen og dannede et imperium, der varede i mere end 600 år.

Skal man opleve de helt store kulturskatte skal man også ud i landet. Til Sortehavets kystbyer, til det indre med Kappadokien, eller til Efesos og Troja i vest.

 

Viktors Farmor i Tyrkiet

Man kan snildt bruge en hel uge i Istanbul. Oplev overgangen fra Europa til Asien med en sejltur på Bosporus-strædet. 

Hagia Sophia og Den blå Moske er obligatoriske must-see seværdigheder. De er uovertrufne i både den muslimske og kristne verden her på dørtrinnet til Europa.

Den egyptiske krydderi-bazar skal man heller ikke lade gå sin næse forbi.

Den lidt oversete Chora-kirke fortæller i enestående mosaikker et stykke glemt historie om Jesu liv. Og Topkapi-paladset med dets harem og overdådige sale giver mindelser om det osmanniske rige, der på sit højeste var på størrelse med Rom.

På en rundrejse i landet kan man bl.a. besøge Kappadokien, hvor erosion, vind og vejr har formet de særeste skulpturer. Her har kristne også gravet huler, kirker, befæstninger og endda underjordiske byer ud.

Efesos, Gallipoli, Troja og Konya er andre verdenskendte og historiske byer, der spænder over tusinder af års historie, som kan opleves med Viktors Farmor.

Tyrkiet er i sandhed dørtrinnet til Orienten, og oplevelserne står i kø.


Vi har ikke flere rejser til Tyrkiet i 2017 - hold øje med denne side eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for nyheder om rejser i 2018.

Rejser til Tyrkiet

Viktors Farmor baggrundsbillede