Logo

Tyrkiet

Tyrkiet byder på meget andet end badeferie. Landet er et knudepunkt i verdenshistorien. Den kosmopolitiske by Istanbul er et overflødighedshorn af orientalske oplevelser.

 

Tyrkiet er et overset rejsemål, der har meget andet end badestrande at byde på. Nogle af verdens største kulturskatte findes i landet, der bare venter på at blive set og oplevet.

Tyrkiet er også et væld af fantastisk natur, historiske steder og maleriske landsbyer. Landet har en central plads i verdenshistorien med grækere, romere, vikinger, osmannere, muslimer, kristne og mange mange andre folkeslag og kulturer…

Istanbul – det tidligere Konstantinopel – er en kosmopolitisk by med store skatte og seværdigheder fra såvel kristen som muslimsk tid her på grænsen til Orienten.

Det var også i Istanbul, at den østlige ortodokse kristne kirke - Byzans – havde sit centrum. Herfra spredte kristendommen sig til hele det østlige Europa. Senere erobrede osmannerne byen og dannede et imperium, der varede i mere end 600 år.

Skal man opleve de helt store kulturskatte skal man også ud i landet. Til Sortehavets kystbyer, til det indre med Kappadokien, eller til Efesos og Troja i vest.

 

Viktors Farmor i Tyrkiet

Man kan snildt bruge en hel uge i Istanbul. Oplev overgangen fra Europa til Asien med en sejltur på Bosporus-strædet. 

Hagia Sophia og Den blå Moske er obligatoriske must-see seværdigheder. De er uovertrufne i både den muslimske og kristne verden her på dørtrinnet til Europa.

Den egyptiske krydderi-bazar skal man heller ikke lade gå sin næse forbi.

Den lidt oversete Chora-kirke fortæller i enestående mosaikker et stykke glemt historie om Jesu liv. Og Topkapi-paladset med dets harem og overdådige sale giver mindelser om det osmanniske rige, der på sit højeste var på størrelse med Rom.

På en rundrejse i landet kan man bl.a. besøge Kappadokien, hvor erosion, vind og vejr har formet de særeste skulpturer. Her har kristne også gravet huler, kirker, befæstninger og endda underjordiske byer ud.

Efesos, Gallipoli, Troja og Konya er andre verdenskendte og historiske byer, der spænder over tusinder af års historie, som kan opleves med Viktors Farmor.

Tyrkiet er i sandhed dørtrinnet til Orienten, og oplevelserne står i kø.
 

Rejser til Tyrkiet

  

Praktiske oplysninger Tyrkiet

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • Tyrkiet kræver ikke visum af danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 150 dage efter indrejse. Der skal være tomme sider i passet ved indrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge.

  Du kan orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside:

 • Den gældende møntsort er Tyrkiske lire. Euro kan bruges de fleste steder. Man kan veksle danske kroner til Lire/Euros i lufthavnen og Visa/Master-kort kan bruges mange større steder, men ikke i mindre forretninger, butikker og på markeder. 1 Lire svarer til ca. 3 kr.

 • Telefoni. Telefon til Tyrkiet: Tryk 0090+ omr.nr. + abnnr. Fra Tyrkiet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. Der er fin dækning, så der uden videre kan ringes eller sms´es med dansk mobiltelefon. Undersøg priserne ved din teleudbyder. Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. Det er ikke noget problem at finde internetcaféer i de større byer, ligesom nogle af hotellerne har PC man kan benytte. Hvis man besøger en internetcafé, skal man medbringe pas.

  Der er wi-fi på de fleste hoteller.

 • Der er 220 volt og danske el-apparater kan bruges og kameraer og mobiltelefoner kan oplades på hotellerne, hvis man medbringer en adapter.

 • Det anbefales at købe mineralvand.

 • Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Det er forbudt at fotografere militær- og politiinstallationer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først.

 • En hovedret koster fra ca.40 kroner og op. En øl ca. fra 20 kr. og en cola fra 8 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

 • Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er subtropisk klima langs Tyrkiets Middelhavskyst. Det bevirker at klimaet i Istanbul er behageligt med varme somre og milde vintre. Der falder yderst sjældent sne. De største mængder regn falder i perioden november til februar. Med 118 mm i december som det højeste.

 • Tyrkiet er en time foran Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisen med:

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås på apoteker eller hos Matas)

  - Lommelygte

  - Papirlommetørklæder / toiletpapir

  - Læbepomade

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede