Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Tyrkiet

Tyrkiets natur er storslået og meget varieret. Velbevarede historiske levn vidner om landets rige historie. Læg dertil det lækre tyrkiske køkken, et solrigt klima og ikke mindst de imødekommende tyrkere, og scenen er sat til en dejlig rejseoplevelse.

Værd at opleve i Tyrkiet

Ved Istanbul glider færger over Bosporus mellem Europa og Asien med udsigt til byens skyline af mægtige kupler og slanke minareter. Stemmer fra tusindvis af handlende fylder de overdækkede bazarer, og fra de mange prægtige moskéer lyder kaldet til bøn. På Galata-broen står ældre mænd og fisker med udsigt til sultanens palads, og på byens utallige restauranter lokker menukort med alt det bedste fra det tyrkiske køkken.

Istanbul – tidligere kendt som Konstantinopel – er en ægte verdensby, der i århundreder har fortryllet sine besøgende med sin særlige blanding af Øst og Vest. Det i en sådan grad, at Napoleon Bonaparte skulle have sagt, at ”Hvis jorden kun var ét land, ville Konstantinopel være dets hovedstad”.

Længere mod syd strækker kysten sig langs Det Ægæiske Hav og Middelhavet, hvor smukke strande brydes af dramatiske klipper. Inde i landet fortæller ruinbyer som Efesos, Pergamon, Troja og Aphrodisias om fortidens store civilisationer. I Lykien er kongegrave hugget ind i klipperne, og ved Kekova kan man sejle rundt mellem oversvømmede ruiner.

Helt andre oplevelser venter i Kappadokien, hvor bønder plejer deres små marker mellem klippeformationer eroderet af vind og vejr til mystiske former. Nogle klipper er indrettet til boliger, mens andre gemmer på gamle kristne kirker eller indgangen til underjordiske byer. Vandrestier snor sig gennem området på kryds og tværs og indbyder til at udforske de unikke landskaber til fods.

Fortsætter man østpå til Den Anatolske Højslette venter flere vidundere. På toppen af Nemrud Dagi-bjerget står mægtige stenstatuer badet i solnedgangens skær. Mod nordøst hæver Ararat-bjerget sin snedækkede tinde over ruiner af armenske kirker og levn fra seljukkernes gamle civilisation. Mod sydøst kan man opleve bikubeformede huse i Harran, møde den kurdiske kultur i Diyarbakir og gå i Abrahams fodspor i pilgrimsbyen Sanlifurfa, der er hellig for både kristne, muslimer og jøder.

Tyrkiet er i sandhed dørtrinnet til Orienten.

Hør om Tyrkiets kultur og historie

Den Store Tyrkietrejse - Trabzon - Ankara - Kappadokien - Efesos - Pergamon - Troja - Istanbul

Landefakta

Areal: 783.562 km2

Hovedstad: Ankara

Møntfod: Tyrkisk lira - forkortes TRL

Sprog: Tyrkisk

Tidsforskelfra DK: +1 time

Klima og vejr

Hvornår besøger man Tyrkiet

Tyrkiet er bedst at besøge om foråret og først på sommeren samt i sensommeren frem til oktober. Sommermånederne kan være meget varme, og om vinteren er det forbavsende koldt. Ikke mindst i det centrale og østlige Tyrkiet, der har fastlandsklima. Her er temperaturer på op til 40 °C om sommeren og ned til −45 °C om vinteren ikke udsædvanlige. Nedbøren er i gennemsnit ca. 800 mm om året – dog med betydelige regionale forskelle. Ved Sortehavet er nedbørsmængden eksempelvis over 2500 mm om året. Tyrkiet er placeret mellem Europa og Asien. Mod syd og nord har landet langstrakt kyst ud til Middelhavet og Sortehavet. De Pontiske Bjerge pryder i nord og Taurusbjergene i syd. I øst danner stejle bjergkæder naturlige grænser mod nabolandene Irak og Iran. Bjergområder dominerer også størstedelen af indlandet, hvor gennemsnitshøjden er 1000 meter over havet. I de vestlige dele af landet består landskabet af lavtliggende sletteområder, som er ideelle for landbrug. Det centrale Tyrkiet er tørt og mange steder kun sparsomt befolket. Her findes et fattigt landbrug, der kun giver mulighed for beskeden dyrkning af korn, primært hvede samt græsning til får og geder. I den vestlige del af Tyrkiet er klimaet subtropisk Middelhavsklima med varme, tørre somre og milde nedbørsrige vintre.

Hvem møder du i Tyrkiet

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Tyrkiet har siden tidernes morgen været beboet af en mosaik af forskellige folkeslag og forskelligartet kultur. Grækere, romere, armenere, georgiere og persere.

 • Maden i Tyrkiet er indbydende og velsmagende. Foto Anne Hjernøe

  Det tyrkiske køkken

  Det tyrkiske køkken regnes sammen med det franske, det italienske og det kinesiske som ét af de f...
  Se mere
  Maden i Tyrkiet er indbydende og velsmagende. Foto Anne Hjernøe

  Det tyrkiske køkken

  Det tyrkiske køkken regnes sammen med det franske, det italienske og det kinesiske som ét af de f...
 • Storslået interiør i Hagia Sofia.

  Om Hagia Sofia og digternes fængsel

  Ved Hagia Sophia møder vi vores gamle forfædre, vikingerne, der har skrevet på muren, som en ande...
  Se mere
  Storslået interiør i Hagia Sofia.

  Om Hagia Sofia og digternes fængsel

  Ved Hagia Sophia møder vi vores gamle forfædre, vikingerne, der har skrevet på muren, som en ande...
 • Göbekli Tepe har været brugt til religiøse ceremonier.

  At bygge jumbojet med hobbykniv

  De er gamle – meget gamle – stenformationerne i Göbekli Tepe. Viktors Farmor er først med det æld...
  Se mere
  Göbekli Tepe har været brugt til religiøse ceremonier.

  At bygge jumbojet med hobbykniv

  De er gamle – meget gamle – stenformationerne i Göbekli Tepe. Viktors Farmor er først med det æld...
 • Istanbul er en fascinerende blanding af fortid og nutid, traditionelt og moderne.

  Istanbul

  Alverdens drømme og ønsker kan opfyldes i porten mellem Vesten og Østen.
  Se mere
  Istanbul er en fascinerende blanding af fortid og nutid, traditionelt og moderne.

  Istanbul

  Alverdens drømme og ønsker kan opfyldes i porten mellem Vesten og Østen.
 • Istanbul er drømmenes by.

  Mit Istanbul – De blindes by

  Istanbul er drømmenes by, som om byen er uden for tiden. Men Istanbul er også så mange verdener,...
  Se mere
  Istanbul er drømmenes by.

  Mit Istanbul – De blindes by

  Istanbul er drømmenes by, som om byen er uden for tiden. Men Istanbul er også så mange verdener,...
 • Forunderlige. Sådan kan landskaberne i Kappadokien bedst beskrives.

  Forunderlige Kappadokien

  Skorstene, paddehatte, bølgepap, månen. Uanset hvad man finder på af ord, så kommer man næsten ti...
  Se mere
  Forunderlige. Sådan kan landskaberne i Kappadokien bedst beskrives.

  Forunderlige Kappadokien

  Skorstene, paddehatte, bølgepap, månen. Uanset hvad man finder på af ord, så kommer man næsten ti...
 • Den trojanske hest - i nutidens turistvenlige udgave.

  Den trojanske hest

  Tyrkiet er et overflødighedshorn af muligheder. Fra nutidens krydderimarkeder over utrolige natur...
  Se mere
  Den trojanske hest - i nutidens turistvenlige udgave.

  Den trojanske hest

  Tyrkiet er et overflødighedshorn af muligheder. Fra nutidens krydderimarkeder over utrolige natur...

Typiske spørgsmål før rejsen til Tyrkiet

 • Hvad spiser vi i Tyrkiet?

  Tyrkiet er i Vesten nok bedst kendt for kebab, æble-te og søde deserter som Turkish Delight. Disse er uden tvivl en vigtig del af tyrkisk gastronomi. Men der er uendeligt meget mere til det tyrkiske køkken, der er lige så mangfoldig som befolkningen og har rødder tilbage til de mange meget forskellige folkeslag, der gennem tiderne har sat sit præg på landet.

  Brød er en hjørnesten i det tyrkiske køkken. Og ofte vil man se brødsælgere faldbyde friskbagte brødringe med sesamfrø i de tidlige morgentimer. En anden populær morgenspise er börek. En slags wienerbrødspakke med fyld af eksempelvis ost, kød, kartofler eller spinat. I byerne kan frokosten meget vel bestå af fastfood såsom kebab, der både kan være hakket kød på spyd eller kødstykker skåret fra et roterende spyd. Det hele samles i et brød sammen med et par skiver tomat, dressing og andet tilbehør. Også den tyrkiske version af pizza, kaldet pide, er populær.  

  Aftensmaden er dagens hovedmåltid og kan være en overdådig affære. En populær spise er meze. Her serveres en række små retter samtidig, som man kan sidde og nippe af. Enten som forret eller som et måltid i sig selv. Det kunne være yoghurt med agurk og mint (cacik). Eller pakker af vinblade fyldt med ris, urter og pinjenødder (yaprak sarma). Hovedretten involverer ofte kød i en eller anden form – om end vegetarretter bliver mere og mere udbredte. Kebab er altid populært og fås i et væld af forskellige former. Foruden de allerede nævnte er det værd at kigge efter iskender kebab, hvor det grillede lammekød serveres på et lag af brød og yoghurt og overhældes med tomatsauce. Kødbollerne köfte i tomatsauce er også lækre. Det samme er de mange gryderetter, der til tider tilberedes i lerpotter over åben ild. For ikke at tale om grønsagerne, der kun spises i de rigtige sæsoner, når de er mest modne. De steges ofte i olivenolie (zeytinyagli) eller fyldes med ris, urter og kød (dolma). Salat er et andet populært tilbehør til hovedretterne.

  Fisk og skaldyr ses oftest på menukort i byer nær havet. En særlig oplevelse, man ikke må snyde sig selv for i Istanbul, er fiskesandwich serveret direkte fra de vuggende fiskerbåde ved Galata-broen. Måltidet kan passende afsluttes på traditionel vis med en ultrasød dessert med tilhørende te eller stærk tyrkisk kaffe på et te-hus.

 • Hvad er prisniveauet i Tyrkiet?

  Priserne på dagligvarer er steget i Tyrkiet gennem de seneste års økonomiske vækst, hvilket er et af de foretrukne samtaleemner på landets mange te-huse. Men som rejsende får man stadig rigtig meget for pengene. En flaske vand kan købes for omkring 5 kr. i en kiosk, mens en kop kaffe på en café kan nydes for omkring 10 kr. Den kan dog være meget billigere på lokale te-huse og betydeligt dyrere på de mest trendy caféer i Istanbul.

  En kebab fra en gadebod kan stille sulten for under 25 kr. Og man kommer langt for omkring 100 kr. pr. person på restauranter. Igen er der stor forskel på prisen alt efter, om man sætter sig på lokale spisesteder i mindre byer eller populære restauranter med udsigt i Istanbul. Dertil kommer drikkevarer. En lokal øl kan koste ned til 10-20 kr. på en bar eller restaurant, og lokal vin er ligeledes billig.

  Også i bazarerne er der mange gode køb at finde, men de kræver ofte, at man handler om prisen.

 • Hvad køber man i Tyrkiet?

  Tyrkiske tæpper fås i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Te-glas med mønster, vandpiber og mosaiklamper er også populære souvenirs. Det samme er keramik og andet håndværk såsom kobber. Lædervarer kan som regel købes med fordel. Det samme kan guld. Andre gode køb kunne være tyrkisk te, krydderier og turkish delights.

  Vær varsom med at købe ulovlige kopivarer og antikviteter. Langt de fleste antikviteter til salg er falske, og skulle man være så heldig at finde ægte antikviteter, må de ikke tages ud af Tyrkiet uden tilladelse.

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Tyrkiet?

  De steder, vi kommer i Tyrkiet på vores rundrejser, er sikre, og man føler sig som rejsende velkommen i landet.

  Hygiejnen er ikke altid på højde med det, vi kender fra Danmark, og bakteriefloraen er anderledes. Det kan give anledning til mavepine, hvis man er uheldig. Det kan dog som regel undgås ved at tage en række forholdsregler. Køb altid vand på flaske, og undgå salater og frugter uden skrald, medmindre restauranten kan garantere, at de er skyllet i mineralvand fra flaske. Hyppig håndvask og brug af håndsprit er også en god idé. For at være på den helt sikre side er det også værd at medbringe noget medicin mod diarré.

  Det er altid en god idé at kontakte egen læge eller vaccineklinik inden afrejse. De har de mest opdaterede informationer og kan rådgive om behovet for eventuelle vaccinationer.

 • Er det sikkert at rejse i Tyrkiet?

  Ja. Undtagen grænseområderne mod Syrien og Irak, hvor Viktors Farmor ikke rejser til. Landet har oplevet terrorangreb. Men for besøgende er Tyrkiet generelt et sikkert land at rejse i.

 • Kan man drikke vandet fra hanen?

  Det er bedst at købe vand på flaske.

 • Skal kvinder bære tørklæde under en rejse i Tyrkiet?

  Nej. Der er intet lovkrav om at bære tørklæde – om end mange kvinder gør det. Især på landet og i den østlige del.

 • Hvor fysisk krævende er rejserne til Tyrkiet?

  Vores klassiske rundrejser Fortryllende Tyrkiet er ikke specielt fysisk krævende, men vi går alligevel nogle kilometer hver dag som del af sightseeingen.

  Mere krævende er vores Kappadokien vandreferie og Vandreferie i Tyrkiet – ad den Lykiske vej, der begge er klassificeret med 2 støvler. Det betyder, at ruten byder på længere gåture med moderate stigninger på ujævnt underlag. Her er god vandreform vigtig for at nyde rejsen.

 • Guidebøger, litteratur og film

  Turen går til Tyrkiet fra Politikens Forlag giver en god introduktion til landet samt Tyrkiets seværdigheder på dansk.

  Tyrkiet 1923-2013 af Deniz B. Serinci udgivet på Frydenlund (2013). Bogen fortæller om Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken 1923 og frem til nutiden.

  Istanbul – erindringer og byen af Orhan Pamuk udgivet af Gyldendal (2011).
  I Istanbul væves erindringsroman og slægtshistorie sammen og tegner et billede af en by på grænsen mellem øst og vest, fortid og nutid. Fortalt i både ord og fotografier bliver portrættet af byen også et portræt af kunstneren og dermed en enestående kilde til Nobelprismodtageren Pamuks univers.

  Miniserien Verdens imperier: Osmannerriget fortæller historien om osmannernes erobring af Konstantinopel i 1453. Serien kan ses på Netflix.

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Tyrkiet
Istanbul er en fascinerende blanding af fortid og nutid, traditionelt og moderne.

Personlighed og charme

På vores rejser til Tyrkiet bor vi på gode turistklassehoteller. Vi undgår så vidt muligt store internationale hotelkæder og søger i stedet at finde mindre lokale hoteller og pensioner med personlighed og charme.
Kavalaribasaren nær Den Blå Moske i Istanbul er et godt sted at kigge efter souvenirs. Foto af Anders Stoustrup

Lokalt indblik i kulturen

Meget gerne små familieejede steder, hvor værterne byder velkommen med åbne arme og kan give os et indblik i områdets kultur.

Vidste du det om Tyrkiet?

Tulipaner kom til Holland fra Tyrkiet. Hollænderen Charles de L’ Ecluse fik i 1593 foræret nogle tulipanløg på en rejse til Konstantinopel. Løgene blev til de første tulipaner i Holland.

Viktors Farmor i Tyrkiet

Vi har en Forlænget weekend i Istanbul, hvor vi udforsker byen over 5 dage og får essensen af den fortryllende by. Vi skal bl.a. på opdagelse i verdens største overdækkede bazar, nyde den skjulte juvel Rustem Pasha Moskéen og sejle på Bosporus-strædet. 

Eller snør vandreskoene på vores Kappadokien vandreferie, og oplev det fortryllende landskab med eroderede tuf-formationer, underjordiske byer og gamle klipperkirker. Målet er ikke at gå langt eller hurtigt, men derimod at opleve det fantastiske sted på bedst mulig vis, og det er til fods.

Rejs med på en vandreferie ad Den Lykiske Vej i Tyrkiet. Langs middelhavskysten snor vilde og frodige naturlandskaber sig og kæmper om din opmærksomhed. Det er Tyrkiet fra nye vinkler med storslåede udsiger, klippekyster og gyldne sandstrande. 

Et andet eventyr venter på vores kulturrige rejse til Kappadokien med den hellige by Konja, hvor vi slutter af i Antalya. Vi rejser på 8 dage rundt i surrealistiske landskaber, besøger underjordiske byer og kirker hugget ind i klipper. Og så oplever vi Sari Han, som er en af de flotteste karavaneserais (station). De forunderlige landskaber er skabt af store vulkanudbrud og årtusinders erosion - og lægger scenen for en unik rejse i hjertet af Tyrkiet.

5 nedslag i Tyrkiets historie

Ca. 1200 f.Kr.
I følge Homers klassiske digt Iliaden besejrer en stor græsk hær Troja med list for at vinde den skønne Helena tilbage.

537 
Kejser Justinian af Det Østromerske Rige indvier katedralen Hagia Sophia, der i næsten 1.000 år er verdens største kirke.

1453 
Den muslimske hærfører Mehmet II erobrer Konstantinopel. Det markerer den definitive afslutning på det byzantinske Østromerske Rige og begyndelsen på det osmanniske imperiums storhedstid. 

1888 
Orient Expressen kører sin første tur på den nye jernbane mellem Istanbul og Paris og sætter nye standarder for luksusrejser i turismens barndom. 

1923 
Republikken Tyrkiet dannes, og lederen Atatürk begynder et stort reformprogram med det mål at gøre Tyrkiet til en moderne nationalstat efter vestligt forbillede.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Tyrkiet

 • Pas og visum

  Tyrkiet kræver ikke visum af danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 150 dage efter indrejse. Der skal være mindst 2 tomme sider i passet ved indrejse.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge.

  Du kan orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Den gældende møntsort er Tyrkiske lire. Vi anbefaler, at man tager Euro med til veksling, da det kan være svært, at veksle danske kroner. Visa/Master-kort kan bruges mange større steder, men ikke i mindre forretninger, butikker og på markeder. 1 Lire svarer til ca. 25 øre, men valutakursen svinger en del pga. inflation, så det er vigtigt at tjekke den aktuelle kurs på rejsetidspunktet. 

 • Vandreferie

  Særligt for rejsen Vandreferie i Tyrkiet

  Rejsen Vandreferie i Tyrkiet er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler. Dag 5 og 7 er lettere og minder om vores rejser med 2 støvler. Medbring fodtøj med en solid sål, som sidder godt fast på fødderne - vi vandrer af mindre stier på stenet og løst underlag. Der er passager med høje “trin” og stejle skråninger. 

  Du skal kunne vandre med en dagstursrygsæk med vand, snacks, overtøj til evt. vejrskifte undervejs og hvad du ellers skal bruge i løbet af dagen. Din bagage transporteres mellem overnatningsstederne.

  Det kan være koldt om natten fra slut oktober til april. Derfor er det en god ide at medbringe en lagenpose og noget varmt tøj at sove i til de første par nætter, hvor vi bor under simple forhold. Dagene er dog behagelige og varme. Omvendt kan det blive varmt i september - både om dagen og om natten.  

  Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

  Særligt for rejsen Vandreferie i Kappadokien

  Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle. Dog er vandreturen på sidstedagen kategoriseret som 2 støvler.

  Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

  Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her 

  På trods af områdets nærhed til lande som Syrien, Iran og Irak er det helt fredeligt at færdes som turist. Det gælder også i forhold til de mange traditionelt praktiserende muslimer, som bor i området.
   

  Det er vigtigt at medbringe:

  Gode vandresko, der støtter anklerne

  Det anbefales at medbringe:

  • Lille turrygsæk
  • Solbriller, kasket (tørklæde) og solcreme med høj faktor – solen kan være skarp
  • Vabelplaster
  • Tyndt regnslag eller regntøj
  • Evt. egen vanddunk
  • Trøje og tørklæde til evt. kølige aftener

  Bemærk
  Man skal være i almindelig god form og vant til at vandre.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Telefon til Tyrkiet: Tryk 0090+ omr.nr. + abnnr. Fra Tyrkiet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. Der er fin dækning, så der uden videre kan ringes eller sms´es med dansk mobiltelefon. Undersøg priserne ved din teleudbyder. Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. Der er wi-fi på mange hoteller. Nogle af hotellerne har PC man kan benytte.

 • Elektricitet

  Ligesom i Danmark bruges der 220V. Man skal som udgangspunkt ikke bruge adapter i Tyrkiet. Dog er det altid en god idé at tage en universaladapter med. Så er man på den sikre side.

 • Drikkevand

  Vand bør som grundregel ikke drikkes fra hanen.

  På rejsen Vandreferie ad Den Lykiske Vej kan vandet drikkes de fleste steder, da det ofte kommer fra nærliggende kilder. Hvis du ikke er komfortabel med at drikke vandet fra hanen, kan det være en god idé at medbringe en drikkedunk med vandfilter. Under vandreturene kan der gå noget tid mellem stederne, hvor det er muligt at købe vand. 

 • Drikkepenge

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Det er forbudt at fotografere militær- og politiinstallationer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 40 kroner og opefter. En øl ca. fra 20 kr. og en cola fra 8 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Der er subtropisk klima langs Tyrkiets Middelhavskyst. Det bevirker at klimaet i Istanbul er behageligt med varme somre og milde vintre. Der falder yderst sjældent sne. De største mængder regn falder i perioden november til februar. Med 118 mm i december som det højeste.

 • Tidsforskel

  Tyrkiet er en time foran Danmark.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Et sjal eller tørklæde ift. besøg til moskéer

  - En pung med plads til sedler

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås på apoteket eller hos Matas)

  - Lommelygte

  - Papirlommetørklæder / toiletpapir

  - Læbepomade

 • Rejser under ramadan

  En rejse under ramadanen er en spændende mulighed for at opleve en af islams vigtigste højtider. Men det er også en periode, hvor bylivet ikke er helt så aktivt i dagtimerne, da mange lokale faster fra daggry til solopgang. Det ses som en handling af hengivenhed, selvkontrol og åndelig fordybelse. Rygning er også forbudt under ramadanen. Fasten brydes ved solnedgang, iftar, hvor familier samles til et festligt måltid til langt ud på de lune aftener.

  Der er visse folk, der er undtaget fra at faste. Det gælder f.eks. børn, syge og rejsende – og det samme er vi som besøgende i landet. Det er høfligt at vise hensyn til dem, der faster ved f.eks. ikke at spise direkte foran dem.

  Nogle gange oplever vi, at det er sværere at finde restauranter til frokost, og åbningstiden ved nogle seværdigheder kan blive ændret. Vores lokalguider gør alt, hvad de kan for at hjælpe og tilpasse programmet løbende, hvis der skulle opstå ændringer. Omvendt giver rejser under ramadanen mulighed for at opleve den lokale kultur på nært hold. Kontrasten fra de stille gader om dagen til når fasten slutter om aftenen, og gaderne bliver fyldte, er fantastisk at opleve.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Tyrkiet.
Ring til os 86 22 71 81