Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Dyrevelfærdspolitik

Viktors Farmors fokus på dyrevelfærd

Viktors Farmor har fokus på dyrevelfærd i turistindustrien og ønsker dermed at bidrage til ansvarlig turisme, der beskytter dyr. Nedenstående politik omfatter Viktors Farmors dyrevelfærdspolitik. Denne tager udgangspunkt i organisationen World Animal Protections dyrevelfærdsprincipper. Alle Viktors Farmors rejseledere har læst politikken, og det bliver i den forbindelse forventet, at de ikke opfordrer vores gæster til at deltage i aktiviteter, som strider mod denne politik.

Hundredtusinder af dyr holdes i fangenskab i turistindustrien på grund af efterspørgsel på dyreoplevelser for de rejsende. Vi er opmærksomme på, at vi som rejseselskab spiller en afgørende rolle i udviklingen af en mere dyrevenlig turisme i fremtiden. Vi vælger derfor at tilbyde vores rejsende ansvarlige oplevelser, som er dyrevenlige og bæredygtige, så de kan rejse med god samvittighed.

Viktors Farmor mener, at alle dyr skal respekteres, og at vilde dyr hører til i naturen – ikke i fangenskab som underholdning for turister. Derfor mener vi også, at den bedste måde at opleve vilde dyr på er i det fri på dyrenes præmisser. Da underholdning med vilde dyr i turistindustrien ikke kan afskaffes fra den ene dag til den anden, vil vi, udover at have fokus på oplevelser i det fri, støtte dyrevenlige løsninger for de dyr, som lige nu lever i turistindustrien. Dyr i menneskelig varetægt – hvad enten der er tale om domesticerede dyr eller vilde dyr – skal have et godt liv med de bedst mulige leveforhold, hvor de har mulighed for at udføre deres artsspecifikke adfærd.

Viktors Farmor samarbejder derfor kun med underleverandører, hvis dyrene i deres varetægt lever under forhold, som sikrer dem den højst mulige velfærd baseret på nedenstående faktorer:

 1. Ernæring – faktorer, der har at gøre med dyrets adgang til tilstrækkelig, afbalanceret, varieret og næringsrig føde samt rigeligt og rent vand.
 2. Miljø – faktorer, der muliggør dyrets komfort gennem temperaturer, underlag, plads, luft- og støjforhold samt forudsigelighed.
 3. Sundhed – faktorer, der muliggør et godt helbred gennem fravær af sygdom, skader, svækkelse og god kondition.
 4. Adfærd – faktorer, der giver varierede og nye miljømæssige udfordringer gennem sensoriske berigelser, der bidrager til fødesøgning, socialisering, leg og andre engagerede oplevelser.
 5. Mentale tilstand – dyrets mentale tilstand bør tilgodeses ved at tilbyde positive oplevelser inden for de overnævnte fire områder Det bør resultere i overvejende positive sindstilstande hos dyret, herunder glæde, komfort eller vitalitet. Omvendt bør negative tilstande som frygt, frustration, sult og smerte i videst muligt omfang begrænses.

Viktors Farmor anerkender samtidig, at især vilde dyrs behov aldrig kan opfyldes fuldt ud i fangenskab. I situationer, hvor fangenskab er eneste mulighed, bør dyrenes ejere ikke blot sikre dyrene de bedst mulige velfærdsforhold. De bør også bidrage til arbejdet for at sikre, at turistindustrien bevæger sig væk fra udnyttelse af vilde dyr og i stedet støtte op om løsninger, som bidrager til udfasningen af, at vilde dyr holdes i fangenskab til kommercielle formål.

Vores retningslinjer

Viktors Farmor hverken sælger eller markedsfører udflugter, steder eller aktiviteter, som tilbyder rejsende følgende oplevelser, hvor dyr bruges som underholdning:

 • Tætte interaktioner med vilde dyr, hvor man kan røre ved eller ride på dyrene, herunder, men ikke begrænset til, ridning og badning af elefanter, svømning med delfiner eller gåture med løver.
 • Forestillinger / shows med vilde dyr, herunder, men ikke begrænset til, delfinshows, cirkusoptrædener eller orangutangboksning.
 • Fotomuligheder med vilde dyr, herunder, men ikke begrænset til, selfies med store kattedyr, dovendyr, primater, delfiner eller aber.
 • Dyrekampe, -væddeløb eller andre former for sports- eller kulturelle begivenheder, hvor dyrene lider eller dør, herunder, men ikke begrænset til, tyreløb- og fægtning, krokodillebrydning, hundekampe, rodeoer, elefantpolo eller hestevæddeløb.
 • Besøg ved steder, hvor vilde dyr i fangenskab avles til brug i kommercielle produkter, herunder, men ikke begrænset til, krokodillefarme, kopi luwak-farme, bjørnegaldefarme eller skildpaddefarme.
 • Trofæ- eller dåsejagt samt sportsfiskeri.

Når det ikke konflikter med ovenstående retningslinjer, vil Viktors Farmor tilbyde og/eller fremme følgende steder og aktiviteter, hvor besøgende kan opleve vilde dyr på en dyrevenlig måde:

 • Ægte dyrehospitaler, reservater, rehabiliterings- og redningscentre, der har de højest mulige standarder for dyrepleje.
 • Ansvarlige oplevelser, hvor besøgende kan observere vilde dyr i deres naturlige miljø fra en passende og ansvarlig afstand uden at forstyrre eller forhindre dyrenes naturlige adfærd eller rytmer.
 • Zoologiske haver og akvarier, der er medlemmer af World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) eller andre zoologiske haver eller akvarier, som hverken holder hvaler i fangenskab eller bruger deres dyr til shows eller aktiviteter, hvor dyrene er i direkte kontakt med de besøgende.

 

Viktors Farmor anerkender at steder og aktiviteter kan ændre sig. For at ovenstående retningslinjer sikres overholdt, beder vi derfor hele tiden om evalueringer fra både gæster og rejseledere. Hvis vi mod forventning modtager negative evalueringer vedrørende dyrevelfærd på en eller flere af vores rejser, vil vi i samarbejde med World Animal Protection revurdere aktiviteten. Hvis en aktivitet ikke lever op til vores retningslinjer, vil den med øjeblikkelig effekt blive fjernet fra vores rejseprogram.

Spørgsmål vedrørende ovenstående politik kan rettes til Viktors Farmors Sustainability Coordinator Laura på llc@viktorsfarmor.dk