Hvad søger du?

Rejseinspiration: Artikler

Vi har i årenes løb lært en masse om alle vores rejsemål - denne viden vil vi gerne dele med vores gæster.

Klik på billeder eller links nedenfor og se vores store katalog af spændende artikler fordelt på regioner.
 

Europa

Eventyret er tættere på os, end vi måske lige går og tror.

Det venter på os på brostensbelagte gader i middelalderbyerne i de baltiske lande. Det kan være et besøg på Tjernobyl, næsten 35 år efter katastrofen. Eller måske føler du historiens vingesus i myternes Grækenland. Mulighederne er mange!

Find inspiration til din rejse i Europa her
 

Balkan

Fra Draculas smukke bjergland, Rumænien, over en kunstbro i Skopje til storby og historie i en skøn kombination i Sarajevo.

Balkan rummer en fantastisk mangfoldighed, som vi gerne vil vise frem på vores rejser til dette hjørne af verden. Der er meget at se på og opleve i Balkan – og så ligger det så dejligt tæt på.

Find inspiration til din rejse på Balkan her
 

Kaukasus

På den anden side af Sortehavet. Efter Tyrkiet. Nedenfor Rusland. Lyder det langt væk? 

Det er det faktisk ikke, for det er et område, der er kulturelt tæt på Europa, og så alligevel helt sig selv: Armenien, Georgien, Azerbaijan og enklaven Ngorno-Karabakh. Naturen er storslået, og historien går langt tilbage.

Find inspiration til din rejse i Kaukasus her
 

Mellemøsten

Guld, røgelse og myrra skær. En enkelt sætning - og straks tændes vores forestillinger om denne del af verden. Bethlehem. Jerusalem. Mekka. Petra. Lawrence of Arabia.

Civilisationens vugge stod her. De første sprog udvikledes. Tre verdensreligioner opstod. Man vader i historie overalt.

Find inspiration til din rejse i Mellemøsten her
 

Centralasien

Den eventyrlige Silkevej, Gobi-ørkenen, Samarkand, maleriske bjerge og nomadetelte.

”Stan” betyder groft oversat ”land”. Og de fem ”stan”-lande i det tidligere Sovjet: Uzbekistan, Kirgisistan, Tajikistan, Turkmenistan og Kazakhstan samt Mongoliet har meget at byde på. Vi har lavet rejser til det centrale Asien siden 2001.

Find inspiration til din rejse i Centralasien her
 

Sydamerika

Fra sporene efter højtstående civilisationer som inkaer, mayaer og azteker til nutidens festlige karneval i Colombia. Fra verdens vildeste vandfald Iguazu til verdens mest knastørre ørken Atacama.

Fra lavtflyvende kondorer i Andes til tillidsfulde søløver på Galapagos. Fra opera og tango i livlige Buenos Aires til hvide sandstrande i Caribien.

Find inspiration til din rejse i Sydamerika her
 

Mellemamerika

Landene i Mellemamerika ligger skulder ved skulder i den smalle tange, der forbinder Nordamerika med Sydamerika.

Her er stolte indianerstammer, der holder gamle traditioner i hævd og lever i pagt med naturen. Her er rygende vulkaner, turkisblå laguner, tågede regnskove og et forrygende fugle- og dyreliv.

Find inspiration til din rejse i Mellemamerika her
 

Asien

Nogle af verdens største kulturskatte ligger i Asien: Den kinesiske mur. Taj Mahal. Angkor Wat. Kejsere, stormoguler og konger har hersket over enorme riger, der er gået til grunde blot for at nye opstod.

Kontinentet byder på en natur med store kontraster. Lige fra tropisk hed jungle til klodens højeste bjergkæde.

Find inspiration til din rejse i Asien her
 

Afrika

Løver, giraffer, elefanter, næsehorn, flodheste. Afrika er uløseligt bundet sammen med safari. Men der er meget mere at hente på kontinentet.

De brølende Victoria vandfald. Intens kristendom ved etiopiske kirker, der er hugget ud af klippen. Skønhed og sandstrande ved Malawi-søen. Ubeskrivelige udsigter fra ”God's Window” og meget mere.

Find inspiration til din rejse i Afrika her
 

Oceanien

I New Zealand lykkedes alt under skabelsen. En rejse om på den anden side af kloden til kiwiernes land er stærkt befordrende for øjne, humør – og mave.

Eller hvad med en perlerække af højdepunkter i Australien: Det ikoniske operahus i Sydney. Rigt dyreliv på Kangaroo Island. Solopgang over Ayers Rock. Og vinsmagning i Adelaide.

Find inspiration til din rejse i Oceanien her