Mellemamerika

Rejs til Mellemamerika

Mañana betyder i morgen – men rejs hellere i dag. Mellemamerika er oldgamle kulturer, mødet med mennesker, vidunderlige farver og nye smagsoplevelser.

Her er stolte oprindelige folkestammer, der holder gamle traditioner i hævd og lever i pagt med naturen. Her er rygende vulkaner, turkisblå laguner, tågeregnskove, skræppende araer, frodige tobaksmarker, sukkerrør og noget af verdens bedste chokolade.

Der er et forrygende fugle- og dyreliv med skildpadder, der kommer op på stranden for at lægge æg, og i Nicaragua findes verdens eneste sø med hajer. Der er flotte bygninger fra kolonitiden og primitive hytter i regnskoven. Stemningen er caribisk og afslappet – mañana, mañana – lyder det ofte. Det betyder i morgen – og meget kan vente til i morgen, for der skal være tid til at nyde livet.

Hør om vores rejser til Mellemamerika

Fuld af overraskelser Sejlturen på Panamakanalen var en stor oplevelse, og det, der overraskede mig mest, da jeg første gang var i det farverige Mellemamerika.

Irene Hellvik
Rejseleder

Viktors Farmor i Mellemamerika

Landene i Mellemamerika ligger skulder ved skulder i den smalle tange, der forbinder Nordamerika med Sydamerika. Regionen byder på et væld af farverige og overraskende oplevelser, og vi nyder, nu gennem mange år, at arrangere rejser til de mellemamerikanske lande – både i kombination med hinanden og som enkelte destinationer.

Sovende vulkaner, sejlture, forskellige slags frodig regnskov, chokoladesmagning og hængende broer er bare nogle af de oplevelser, der venter os i Costa Rica. Landet helt perfekt for dig, der er vild med de store naturoplevelser, da en tredjedel af landet er udlagt til bl.a. nationalparker. En kop kaffe er heller ikke en dårlig ide. Kaffen i Costa Rica er nemlig kategoriseret som noget af verdens bedste.

Du kan også rejse med til Guatemala, hvor de frodige regnskove gemmer på et væld af dyr, blomster og planteliv. På en rejse med Viktors Farmor oplever du det farveklædte folk i højlandsbyen Chichicastenango. En af de ældste byer, Antigua, er bestemt også et besøg værd, da byen er omkranset af tre vulkaner og omringet af kaffeplantager og grønne skove.

I Mexico bliver vi præsenteret for bl.a. store pyramider, fantastiske drypstenshuler og Sumidero-kløften. Derudover er vores rejse tilrettelagt sådan, at vi er der d. 1. og 2. november, hvor der fejres De Dødes Dag. En af årets vigtigste begivenheder i Mexico, som fejres i stor stil med udklædning, optog, musik og glade mexicanere, der hylder livet og mindes de dødes sjæle.

El Salvador er et af de mere oversete lande i Mellemamerika, men det er absolut uden grund. Landet gemmer på mayaruiner, mangroveskove og laguner i skjulte kratre i vulkaner. Tecapa-vulkanen er en af de mest kendte, som har en masse termiske og varme kilder, som er kendt for deres terapeutiske egenskaber. Og så skal det også nævnes, at landet som det første i verden indførte den virtuelle valuta Bitcoin som møntfod i landet.

Vender vi blikket mod Nicaragua, venter der os endnu flere eventyrlige opdagelser. Faktisk er Nicaragua det største af de mellemamerikanske lande. Det gemmer på verdens eneste sø med ferskvandshajer, vulkaner, regnskov helt ud til det caribiske hav og storslåede bjerge. Og så er landet faktisk også kendt for sine cigarer af høj kvalitet.

Panama er det langstrakte land, der forbinder Mellemamerika med Sydamerika. Det er også her, vi finder den enorme bygningskonstruktion Panamakanalen. Men landet er meget mere end sin kanal. Hele syv oprindelige folkestammer bor fortsat i landet og holder flere af deres traditioner i hævd. Og så passer Panama godt på sin natur med nationalparker med vulkaner, vandfald, varme kilder og et rigt dyreliv.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en kombinationstur til flere lande har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Kulturrejse

Kom med til Mellemamerika og dyk ned i den farverige og historiske kultur. Tag f.eks. til Mexico og oplev De Dødes Dag helt tæt på, når mexicanerne fejrer deres afdøde. Eller hvad med en eventyrrejse i Panama, hvor vi bydes velkomne hos oprindelige folk.
Se flere kulturrejser

Vandreferier - helt tæt på

Vi oplever verden stærkest, når vi bevæger os til fods. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever! Vi har lavet et støvlesystem, som viser sværhedsgraden. 1 støvle er nemmest, 2 er mere udfordrende, 3 er teknisk og stejl, 4 støvler er strabadserende. Så er det bare på med vandrestøvlerne!
Læs mere om vandreferier

Naturrejser

Viktors Farmor har natur- og dyrerejser til destinationer i størstedelen af verden. Den new zealandske Fiordland Nationalpark byder på udsigter, man troede kun fandtes på film. I Chiles Patagonien glider vi forbi kondorer og flokke af flamingoer. Det er eksempler på rejser, hvor natur er i højsæde!
Gå til naturrejser
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Mellemamerika.
Ring til os 86 22 71 81
  • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

  • Mindre grupper større oplevelser

  • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører