Hvad søger du?

Rejser til Israel

Få lande i verden fylder så meget i både verdenshistorien og i nutiden som Israel. På et areal på størrelse med Jylland finder man et sandt overflødighedshorn af seværdigheder.

De tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam har hver især deres hellige steder i Israel. Men landet har også flot og afvekslende natur og spiller samtidig en hovedrolle i nutidens verdenspolitik.

Alene Jerusalem kan gøre én helt forpustet, når man ser, hvad den sagnomspundne by har at byde på. Ingen by i verden har vel haft så stor betydning for de store verdensreligioner som denne by.

Intet naturfænomen kan vel overgå Det Døde Hav, når det gælder om den særlige oplevelse af at flyde ovenpå en vandoverflade.

Få søer er så kendte som Genezareth sø, få bjerge så kendte som Oliebjerget, få gader som Via Dolorosa, få byer som Nazareth – og listen fortsætter i det uendelige...

 

Viktors Farmors rejser til Israel

Viktors Farmor har valgt de bedste rejser ud, så vi også ser en stor del af Israel i og udenfor Jerusalem.

Vi går i de religiøse og historiske fodspor, men får også bedre indsigt i nutidens mellemøstlige problemer krydret med skønne naturoplevelser.

I Jerusalem skal vi naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Og i Betlehem, besøger vi selvfølgelig fødselskirken.

Grædemuren, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen og Omar moskeen med guldkuplen, Getsemane have, Oliebjerget, Zions bjerg. Golan-højderne, Haifa, Masada, Dødehavsrullerne og Tel Aviv. Afhængigt af rejsen, man vælger, vil man stifte bekendtskab med disse berømte steder.

Men vi vil også høre historier og opleve steder, der ikke er så kendte. Om Marc Chagalls berømte mosaik-vinduer eller om Kabbalamystikerne i den hellige by Safed.

Det døde Hav – søen man ikke kan drukne i – vil også være en del af programmet på nogle rejser.

På de spændende rundrejser og kombinationsrejser med nabolandet Jordan kan man komme vidt omkring i Bibelhistorien, områdets natur og de nutidige politiske forhold.
 

Er du interesseret i nyheder om rejser til Israel og vores andre spændende destinationer, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
 

Det Hellige Land byder på uendelige oplevelser - vil du med på ferie til Israel? Find din foretrukne Israel rejse herunder.

 

  

Praktiske oplysninger Israel

 • Danske statsborgere behøver ikke visum. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  NB: Man får ikke længere et israelsk stempel i sit pas ved ind- og udrejse til Israel. I stedet får man et indrejsekort, som vi anbefaler, at man opbevarer sikkert, indtil man forlader Israel. Hvis du har stempler fra f.eks. Iran eller andre mellemøstlige lande, kan du blive stillet et par ekstra spørgsmål i sikkerhedskontrollen. Viktors Farmor har aldrig oplevet, at en deltager er blevet afvist grundet stempler i passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Valutaen i Israel hedder Israeli Sheqel (ISL) (flertal: sheqalim). 10 ISL er ca. 19 DKK. Der kan hæves penge med kreditkort i kontantautomater i lufthavnen samt mange steder i byerne (brug bankernes automater for at undgå ekstra gebyrer). Kreditkort accepteres der ud over i vid udstrækning i restauranter og  butikker. Medbring evt. lidt USD, hvis der bliver brug for at veksle et mindre beløb til sidst på rejsen. 

 • Telefoni. Landekoden for Israel er 972. Den udgående internationale kode er 00.

  Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

 • Strøm 230 volt. Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter.

 • Vandet kan drikkes fra hanen, men har smag af klor, så køb evt. mineralvand.

 • På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Ligeledes bør fotografering undgås ved grænseovergange, checkpoint og øvrige militære bygninger.

 • Prisniveauet i Israel er højere end de fleste andre lande i Mellemøsten. Mange ting koster nogenlunde det samme som i Danmark, og nogle ting kan endda være en smule dyrere. Et måltid mad på en restaurant koster eksempelvis fra ca. 200 kr. En øl koster ca. 50 kr. og en sodavand/mineralvand ca. 15-20 kr. En snack som f.eks. en falafel med en sodavand kan fås til ca. 100 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv til/fra hotelværelserne.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Sommeren er varm og solrig. Selvom det er varmt, gør den lave luftfugtighed, at det ikke nødvendigvis føles ubehageligt. Fra april til oktober ligger temperaturen om dagen mellem 22 og 30 grader, dog varmere i juli og august.

  Regnen, der ofte kommer som korte kraftige byger, falder hovedsageligt mellem november og marts. Temperaturen om dagen ligger typisk mellem 15 og 25 grader, og køligst i januar og februar. Tag regntøj med, som er let at pakke ned.

  Antallet af turister i Israel stiger meget kraftigt i disse år, så forvent mange turister, især i marts til maj og september til november. Forvent kø ved de største seværdigheder, og især ved Fødselskirken og Gravkirken, og især i forbindelse med helligdage.

  Medbring bekvemme og solide sko med lav hæl og gummisål til vandreture i naturen og byerne. 

 • Ved besøg af religiøse steder skal både mænd og kvinder have tildækkede knæ og skuldre. Dette kan eventuelt nemt gøres ved hjælp af et par tørklæder.

  Det er godt at have tøj med, der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun sweater eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air-conditioneret bus.

 • Israel er en time foran Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Vådservietter

  - Sollotion med høj faktor

  - Læbepomade

  - Kasket eller solhat

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

  - Badetøj /håndklæde/badesandaler til Det Døde Hav

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås på apoteker eller hos Matas)

 • Da vandet er ekstremt saltholdigt, må man kun opholde sig i det 5-10 minutter, og man skal afvaskes godt bagefter. Hvis man har sår eller større rifter, bør man lade være. Der kan evt. benyttes svømmebriller til beskyttelse af øjnene. Stærkt overvægtige kan komme i ”havsnød”, da de ikke kan få fodfæste på bunden på grund af den stærke opdrift. Smykker bør tages af, inden man bader i det meget salte vand.

 • Er det et problem at rejse til Israel, hvis jeg har stempler i mit pas fra Iran eller andre mellemøstlige lande?

  Nej, dette er ikke et problem. Det er muligt, at du bliver stillet et par ekstra spørgsmål i lufthavnens sikkerhedskontrol angående dine besøg i disse lande, men ellers er der ingen problemer. Viktors Farmor har aldrig oplevet at en gæst ikke måtte rejse til eller fra Israel på grund af stempler fra Mellemøstlige lande eller andre lande.

   

  Hvordan er hotellerne i Israel?

  Hotellerne i Israel er fine, rene turistklasse-hoteller. Israel er et lille land med en stor turistindustri, og der er langt fra turistklasse til det næste trin, og derfor bor vi oftest på 3-stjernede hoteller i Israel.

   

  Hvor mange penge skal jeg budgettere med på rejsen?

  Turen er med halvpension, og derfor skal du som minimum budgettere med at købe et måltid pr. dag samt drikkevarer. Typisk koster et frokostmåltid omkring 100 kr. og en sodavand kan købes for cirka 15-20 kr. Dertil kommer eventuelle souvenirs.

   

  Skal jeg have vekslet valuta hjemmefra?

  Det er de færreste, der medbringer israelske sheqel hjemmefra, og derfor er der mange, der har brug for at hæve sheqel som noget af det første på rejsen. Det kan være en god idé at medbringe lidt dollars, så man kan veksle mindre beløb først eller sidst på rejsen. Mange steder man også betale i dollars.

   

  Hvor meget går vi på turen?

  De fleste dage bliver vi kørt fra sted til sted og skal derfor ikke gå mere end et par timer rundt på de enkelte seværdigheder. Byvandringen i Jerusalem foregår dog til fods og derfor skal man være i almindelig god fysisk form for at kunne være med på denne dag. Man skal desuden kunne klare at gå på trapper og på underlag, der til tider er ujævnt.

   

  Er der nogle retningslinjer for beklædning i Israel?

  Ved besøg af religiøse steder skal både mænd og kvinder have tildækkede knæ og skuldre. Dette kan eventuelt nemt gøres ved hjælp af et par tørklæder.

   

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.