Logo

Israel

Få lande i verden fylder så meget i både verdenshistorien og i nutiden som Israel. På et areal på størrelse med Jylland finder man et sandt overflødighedshorn af seværdigheder.

De tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam har hver især deres hellige steder i Israel. Men landet har også flot og afvekslende natur og spiller samtidig en hovedrolle i nutidens verdenspolitik.

Alene Jerusalem kan gøre én helt forpustet, når man ser, hvad den sagnomspundne by har at byde på. Ingen by i verden har vel haft så stor betydning for de store verdensreligioner som denne by.

Intet naturfænomen kan vel overgå Det Døde Hav, når det gælder om den særlige oplevelse af at flyde ovenpå en vandoverflade.

Få søer er så kendte som Genezareth sø, få bjerge så kendte som Oliebjerget, få gader som Via Dolorosa, få byer som Nazareth – og listen fortsætter i det uendelige...

 

Viktors Farmors rejser til Israel

Viktors Farmor har valgt de bedste rejser ud, så vi også ser en stor del af Israel i og udenfor Jerusalem.

Vi går i de religiøse og historiske fodspor, men får også bedre indsigt i nutidens mellemøstlige problemer krydret med skønne naturoplevelser.

I Jerusalem skal vi naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Og i Betlehem, besøger vi selvfølgelig fødselskirken.

Grædemuren, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen og Omar moskeen med guldkuplen, Getsemane have, Oliebjerget, Zions bjerg. Golan-højderne, Haifa, Masada, Dødehavsrullerne og Tel Aviv. Afhængigt af rejsen, man vælger, vil man stifte bekendtskab med disse berømte steder.

Men vi vil også høre historier og opleve steder, der ikke er så kendte. Om Marc Chagalls berømte mosaik-vinduer eller om Kabbalamystikerne i den hellige by Safed.

Det døde Hav – søen man ikke kan drukne i – vil også være en del af programmet på nogle rejser.

På de spændende rundrejser og kombinationsrejser med nabolandet Jordan kan man komme vidt omkring i Bibelhistorien, områdets natur og de nutidige politiske forhold.

Det Hellige Land byder på uendelige oplevelser - vil du med på ferie til Israel? Find din foretrukne Israel rejse herunder.

Viktors Farmor baggrundsbillede