Logo

Uzbekistan

Den sagnomspundne by Samarkand i Uzbekistan ligger midt på den gamle Silkevej, hvor varer blev fragtet mellem Kina og Vesten. Denne tidligere Sovjet-republik har også meget andet at byde på.

 

Forestil dig at være 1000 år tilbage i tiden og komme rejsende gennem bjergene med en karavane fra Kina. Kamelerne er fyldt med silke, porcelæn og krydderier, der skal bringes frem til Middelhavet og Europa. Efter at have rejst gennem steghede ørkener, der undervejs skifter til høje sneklædte pas, kan du pludselig se et lys i det fjerne.

Det er enten Samarkand, der lokker den rejsende til med svalende omgivelser for foden af bjergene. Eller oasebyen Bukhara midt i ørkenen. Begge disse byer i Uzbekistan har atmosfære af 1001 nat, hvor karavanerne kunne hvile ud efter den lange rejses strabadser.

Den dag i dag har Uzbekistan beholdt stemningen fra Silkevejens glansperiode. Gamle kunsthåndværk, eksotiske folkeslag og storslået arkitektur byder nutidens rejsende velkommen.

 

Viktors Farmor i Uzbekistan

Uzbekistan er 12 gange større end Danmark og ligger klemt inde midt i Centralasien. Viktors Farmor har rejst i landet siden 2001 og har oplevet, hvordan dette hidtil ukendte land nu er blevet et af vores mest populære rejsemål.

Landet er både historisk, kulturelt og politisk et spændende rejsemål, der pludselig dukkede op på landkortet efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Den klassiske rejse er Uzbekistans silkevejsbyer. Men Uzbekistan er også med i en række kombinationsrejser til nabolandene Turkmenistan og Kirgisistan. Landet er desuden udgangspunkt for en rejse på Silkevejen fra Uzbekistan til Kina og derudover findes mange andre muligheder.

Tag med til Silkevejens Centrum: Uzbekistan.

Viktors Farmor baggrundsbillede