Forsikring

Afbestillingsforsikring - din sikkerhed inden rejsen

Når du bestiller en rejse hos os, spørger vi, om du ønsker en afbestillingsforsikring. Du kan købe afbestilling gennem os, men undersøg først, om du allerede har en årsafbestillingsforsikring. Hvis du f.eks. har en årsrejseforsikring, kan det være, at afbestillingsforsikring er inkluderet. Ellers kan du som regel tilkøbe den dér, hvor du er forsikret – vær dog opmærksom på, om forsikringssummen dækker rejsens pris. Visse kreditkort har også rejseforsikring og afbestillingsforsikring inkluderet, eller tilbyder det som tilkøb. Fælles for afbestillingsforsikringer er, at de dækker fra det tidspunkt, du køber rejsen, og indtil, du påbegynder din rejse.

En afbestillingsforsikring koster 6 % af rejsens pris. Det er en individuel vurdering, om man ønsker en afbestillingsforsikring, men det kan i mange tilfælde godt betale sig at have forsikringen. Det er umuligt at sikre sig mod uheld inden afrejse, så en afbestillingsforsikring kan ende med at blive din ven i nøden. Afbestillingsforsikringen dækker typisk ved dødsfald, akut alvorlig sygdom, tilskadekomst, der medfører indlæggelse på hospital og lignende.

Husk, at en eventuel afbestillingsforsikring skal tegnes samtidig med, at rejsen bestilles.

Rejseforsikring - din sikkerhed på rejsen

Hvorfor skal jeg have en rejseforsikring? Jeg har rejst mange gange og har aldrig haft brug for den! Så er du heldig! Statistikker viser, at hver 10. dansker har haft brug for deres rejseforsikring. Vi kan som danskere nemt glemme, hvor mange penge det koster at modtage behandling på sygehuse og hospitaler verden over, da vi ikke er vant til det hjemmefra. Hvis man aldrig har set regningen, så kan det være svært at vurdere, hvor store beløb, der er tale om. Det er her rejseforsikringen kommer dig til undsætning, hvis du skulle få brug for behandling i udlandet.

Går rejsen til et EU-land, gælder dit blå sygesikringskort som en delvis rejseforsikring. Men vær opmærksom på, at du kun er dækket, som borgerne i landet - dvs. der ofte vil være en egenbetaling, da det langt fra er alle lande i Europa, hvor behandling i sundhedsvæsenet er gratis, som vi er vant til fra Danmark. Hjemtransport er ikke inkluderet, så du er altså ikke dækket på samme måde som med en privat rejseforsikring.

Går rejsen til et land udenfor Europa, er der ingen hjælp at hente fra den danske sygesikring. Du skal altså sørge for at tegne en privat rejseforsikring, da det udelukkende er dig selv, der ellers hænger på regningen for en eventuel behandling.

Vi gør opmærksom på, at det er et krav for deltagelse på vores rejser, at du som minimum har en rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport.

Vi kan hjælpe dig med at tegne både en afbestillings- og en rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Du skal være opmærksom på følgende, der har betydning for dækningen:

Er du 70 år eller derover og lider af en kronisk sygdom, kan der frivilligt søges om forhåndsgodkendelse, hvis du ønsker at købe en Gouda rejseforsikring.

Husk, at din rejseforsikring skal være tegnet og betalt, inden du rejser fra Danmark.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog også opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Viktors Farmor modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til rejsen.