Hvad søger du?

Rejser til Madagaskar

Når lemuren kalder, kan det høres flere kilometer væk. Den findes kun på Madagaskar. Og der er mange andre dyre- og fuglearter, man kun kan opleve her.

 

Regnskov og grønne rismarker er med til at gøre Madagaskar til et smukt og spændende land.  Der er et unikt dyreliv og mest berømt er lemurerne. Den største er indrien , der er cirka en meter lang og vejer  op til ti kilo. Den kan  springe op til ti meter fra gren til gren i opret stilling, og på jorden bevæger den sig omkring ved oprette spring, mens armene holdes ud til siden eller over hovedet som balancestænger.

Lemurerne  er ikke bange for mennesker, da de aldrig er blevet jaget. At dræbe en indri betragtes som lige så stor en dødssynd som at dræbe et menneske. Vi kan derfor komme helt tæt på dyrene .

På Madagaskar bor flere stammefolk, der i høj grad holder fast ved deres oprindelige kultur. Vi besøger flere landsbyer og skoler.

 

Viktors Farmor i Madagaskar

Madagaskar er både en ø og et selvstændigt land og er cirka 13 gange større end Danmark. Det ligger ud for Mozambique ved Afrikas østkyst. Viktors Farmors rejse til Madagaskar går gennem flere nationalparker med garanti for at opleve lemurer helt tæt på samt mange andre dyr og fugle, der kun findes her.

Berømt er øen også for sin vanilje – skal du have noget med hjem?

Rejser til Madagaskar


Praktiske oplysninger Madagaskar

 • Visum fås ved ankomst og koster 35 EUR, hvilket betales kontant. Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet.
  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden hedder Malagasi Ariary (MGA). Der går ca. 2,8 kr på 1000 MGA. Kreditkort kan kun benyttes i store butikker og på hoteller, så det er en god idé at have kontanter på sig. Medbring Euro eller Dollars til veksling. Der er hæveautomater i Antananarivo, Antsirabe, Manakara, Fianarantsoa og Tulear.

 • Telefoni. Landekoden for Madagaskar er 261. Den udgående internationale kode er 00. Skal man ringe fra Madagaskar til Danmark trykkes først 16 og efter ny klartone 45 samt nummeret.

  Mobiltelefon. Netværksdækningen er 70-90 % med den bedste dækning hos selskaberne Zain og Telma. Det koster over 20 kr. i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr. at afsende og er gratis at modtage.

 • Der er 127/220 volt i lysnettet. Danske el-stik er brugbare.

 • På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor – dog ikke på pousse pousse turen i Antsirabe. På restauranter og hoteller kan man give lidt ekstra, hvis man har været tilfreds. Det er bedst at give drikkepenge i Ariary, den lokale valuta.

 • Lufthavne, politi, broer, regeringsbygninger og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Et måltid mad på en restaurant koster ca. 80-100 kr. En øl koster ca. 6-15 kr., og en sodavand/drikkevand ca. 6-8 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Madagaskar har et tropisk klima, men på grund af at størstedelen af landet ligger over 900 meter er klimaet relativt mildt. Der falder gennemsnitligt 60 mm regn i oktober, og temperaturen ligger typisk mellem 18 og 30 ºC. Nogle dage kan temperaturen komme op på 30-40 ºC midt på dagen. 

  Der kan være varmt og fugtigt på vandreturene:
  - Sørg for rigelig indtagelse af saltholdig væske (mindst tre til fem liter i døgnet (ikke alkohol)).
  - Sørg for supplerende salttilførsel (for eksempel chips og/eller salttabletter).
  - Klæd dig i let, luftig og løstsiddende beklædning (lette bomuldsstoffer).

   

   

 • I oktober er Madagaskar en time foran Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Varm trøje til de kølige aftener

  - Evt. regntøj/regnslag

  - Lette vandrestøvler eller vandresko

  - Vaccinationskort

  - Rejsedokumenter (f.eks. forsikring og fotokopi af pas (opslaget med foto))

  - Lommelygte

  - Kikkert

  - Insektspray

  - Vådservietter el. desinfektionsgel

  - Sollotion med høj faktor

  - Kasket eller solhat og solbriller

  - Badetøj

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Malariaforebyggende medicin

  - Salttabletter

  - Dagtursrygsæk til at bære vand på vandreturene

 • Vores lokale guider og kontaktpersoner i Madagaskar snakker både engelsk og fransk.

 • Selvom man har fået bekræftet tiderne på det bestilte indenrigsfly, sker det ofte at flytiderne ændres med kort varsel. Man kan således f.eks. komme ud for at skulle flyve om eftermiddagen i stedet for om morgenen og omvendt. Desuden er der ofte forsinkelser og aflysninger på indenrigsflyene.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.