Logo

Artikler om Kaukasus

 

Georgien, Armenien, Azerbaijan og et land, der ikke findes - velkommen til Kaukasus!

På grænsen mellem Europa og Asien ligger Kaukasus - en placering, der har præget landene i regionen. Fra kristendom og silkevejshandel over centralasiatiske krigerkonger til sovjettisk herredømme i moderne tid - de historiske spor findes i hele regionen.

 

Læs artikler om

Armenien - Azerbaijan - Georgien

 

Armenien

 

De hængende haver findes. Og har det godt!

Et spektakulært arkitektonisk mesterværk er bygget ind i en bakke og rummer museum, skulpturpark og haver i mange niveauer.

Læs artiklen her

Det kulinariske Armenien

Der er ikke noget som duften af friskbagt brød. Brød er en meget vigtig ingrediens i det armenske køkken og grøntsagerne er altid helt friske.

Læs artiklen her

Med udsigt til Ararats bjerg

Ifølge Første Mosebog strandede Noahs Ark på dette bjerg, da syndfloden var overstået og armenerne anser sig selv som et folk, der nedstammer direkte fra Noahs søn.

Læs artiklen her

Sankt Gregorius

Armenien var det første land til at etablere sig som en kristen nation i året 301. St. Gregorius Lysbringeren betragtes som grundlæggeren af den kristne identitet i Armenien og er i dag skytshelgen for den armenske apostolske kirke.

Læs artiklen her

 

Azerbaijan

 

Baku: Østens Paris

Kaukasus’ største by Baku er en historisk bro mellem Vesten og Østen. Den gamle bydel er på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

Læs artiklen her

Azerbaijan – Det brændende land

Ved et kildeudspring kan man sætte ild til en lille vandstråle. Sammen med kildevandet siver nemlig gas fra undergrunden. Azerbaijan betyder ”landet med den hellige ild”.

Læs artiklen her

 

Georgien

 

Derfor flyttede Gud ind i himmelen

Vin fremstilles efter 6000 år gamle opskrifter i lerkrukker i Georgien. Krukkerne hedder kvevri, og er belagt indvendigt med bivoks.

Læs artiklen her

”Gid du må vinde dit næste slag”

Kirsten Gynther Holm fortæller om Kaukasus, der har traditioner fra Middelalderen

Læs artiklen her

Skåltaler, Scherfig, Svanetien

Folk i Svanetien i det nordlige Georgien bliver ofte meget gamle. Og de holder fast i oldgamle sæder og skikke.

Læs artiklen her