Logo

Iran

Iran har været på Viktors Farmors program siden bureauets start i 1996. Og vi finder stadig nye spændende områder i landet, der er 38 gange større end Danmark.

Det gamle Persien er en guldgrube af seværdigheder med et utal af steder på Unescos liste over verdens kulturarv.

Iran består af to centrale ørkener, som udgør landets indre. Rundt om denne findes bjergkæder i både nord, vest og øst, hvor hovedparten af befolkningen bor.

Iran siges at have alle 4 årstider på samme tid. Foråret findes i de subtopiske områder mod nord. I de højeste bjergegne i nordøst kan der være vinterligt med sne og frost selv om sommeren.  I syd er der altid godt og varmt sommervejr - selv i marts måned.

Naturen og landskaberne varierer fra skove, grønne bjerge og frugtplantageri nord til knastør ørken i midten og syd, hvor man kan møde nomader. Men først og fremmest kan man møde iranerne, der hører til nogle af verdens mest gæstfrie og venlige folk.

En rejse til Iran vil også give et mere nuanceret indblik i religiøse forhold. Nok er de fleste muslimer, men kristne armenske bydele og pre-islamiske zarathustriske menigheder med deres ildtempler og begravelsespladser findes også.

 

Viktors Farmor i Iran

De mest almindelige Iran-rejser er enten korte rundrejser på 8-9 dage, eller 14 dages ture, hvor man kan se lidt mere. Alle rejser vil indeholde besøg i Shiraz – poeternes by nær Persepolis-ruinerne samt Isfahan med dets idylliske omgivelser og fænomenale arkitektur.

Landets storhedstid som det kæmpemæssige og 2500 år gamle Perser-rige opleves ved de velbevarede ruiner i Persepolis.

Isfahan er altid højdepunktet med nogle af verdens flotteste moskeer. Omkring byens Imam-plads oplever man stemningen af 1001 nat, levende bazar-liv og hyggelige tehuse. Moskeernes domer knejser over pladsen i turkis-blå farver og med fascinerende mønstre.

Kunsthåndværket er blandt det fineste i verden. Tæpper i alle farver fremstillet af silke, uld eller bomuld – af byboere eller nomader. Stoftryk, safran, snedkerarbejde eller miniaturemaleri. Mulighederne for at gøre en god handel er mange.

På de længere rejser opleves ørkenbyen Yazd, og på kombinationsrejserne med de nordlige nabolande besøges også byerne Tabriz eller Mashad omkring Det kaspiske hav.

Rejs med til Iran og oplev perlerne i det gamle Persien.

Viktors Farmor baggrundsbillede