CSR og bæredygtighed

Ansvarlig rejsearrangør

Viktors Farmor udvikler sig hele tiden samtidigt med, at vi har nogle faste værdier, som vi arbejder ud fra - både internt og på vores rejser. I forhold til bæredygtighed og CSR har vi primært fokus på sociale og kulturelle aspekter. Vi laver kulturrejser, og vi tror på, at mødet mellem mennesker bidrager til en større forståelse af hinanden. Turisme rummer på den måde potentialet til at fremme tværkulturel forståelse, skabe global bevidsthed og bidrage til beskyttelsen af natur og kulturarv. 

Hør om CSR og bæredygtighed

Viktors Farmors mission

”Ved at skabe særlige oplevelser worldwide hjælper vi medmennesker med at forstå fremmed natur og kultur og medvirker til at fremme forståelsen mellem folk i verden”

Travelife Partner Award

Travelife Partner Award er en anerkendelse af vores engagement i forhold til social og miljømæssig bæredygtighed.

Læs mere om Travelife

Travelife og Viktors Farmor

Hos Viktors Farmor arbejder vi aktivt med bæredygtighed og CSR, og et led i den proces er Travelife-certificering. Travelife er den førende internationale bæredygtighedscertificering for rejsebranchen. Vi overholder mere end 100 kriterier, der er relateret til bæredygtig drift, kontoraktiviteter, samarbejde med leverandører og kommunikation med kunder.

Det er et initiativ med fokus på både uddannelse, ledelse og certificering af rejsebranchen, så vi sammen kan opnå en større bæredygtighed.

Vi arbejder pt med emner som arbejdsforhold og menneskerettigheder, uddannelse og højnelse af bevidstheden om bæredygtighed, vores aktiviteter på rejser og samarbejde med lokale partnere. Det er et arbejde, som vi prioriterer meget højt. Vi er godt klar over at for at opnå en mere bæredygtig fremtid, kræver det en indsats fra os alle sammen og fra os som rejsearrangør. Se vores certifikat

World Animal Protection

Viktors Farmor samarbejder med World Animal Protection og har underskrevet deres Wildlife-Friendly Pledge, som forpligter os til at følge deres dyrevenlige retningslinjer.

Læs mere om WAP

Dyrevelfærd er vigtigt for os

Dyrevelfærd er helt essentielt for os. Derfor samarbejder vi med World Animal Protection og sikrer os dermed, at deres dyrevenlige retningslinjer altid bliver opfyldt på vores rejser. På den måde bidrager vi til en ansvarlig turisme, der beskytter dyr.

Vi er klar over, at vi som rejsebureau spiller en afgørende rolle i udviklingen af en mere dyrevenlig turisme i fremtiden. Vi vælger derfor at tilbyde oplevelser, der er dyrevenlige og bæredygtige. Viktors Farmor mener, at alle dyr skal respekteres, og at vilde dyr hører til i naturen – ikke i fangenskab som underholdning for turister.

Læs mere

Hvad er bæredygtighed og CSR for os?

CSR og bæredygtighed spænder bredt hos os. Det er lige fra interne processor på kontoret med f.eks. print og affaldssortering til vores rejser og samarbejde med lokale partnere og beskyttelse af dyr. Overordnet står CSR for Corporate Social Responsibility, hvilket betyder, at det er vores forpligtelse at tage hensyn til bl.a. sociale og økonomiske faktorer i vores rejsebureau. Vi skal drive virksomhed på en måde, der bidrager positivt til samfundet og miljøet. 

Bæredygtighed handler generelt om at skabe og bevare balance mellem økonomisk vækst, social retfærdighed og miljøbeskyttelse.

For Viktors Farmor handler det om, at alle medarbejdere behandles ordentligt uden nogen form for diskrimination og med bl.a. sundhedsforsikring og trivselsundersøgelser. Det er vigtigt for os, at alle trives på arbejdspladsen og med hinanden, hvor der er plads til alle og er en inkluderende atmosfære. Det, mener vi, er med til at skabe en bæredygtig arbejdsplads. 

Vores interne miljøpolitik handler f.eks. om vores papirforbrug, som vi skærer ned på, type af printerpapir, energiforbrug og affaldssortering. 

Læs mere

Plant et træ i Himalaya

Viktors Farmor arbejder sammen med NGO'en "Plant er træ i Himalaya", som går ud på at genplante træer og skabe mere skov på stejle bjergskråninger i den indiske delstat Uttarakhand. Det betyder meget for os at støtte op om projektet, og vores donation er en del af det øgede fokus på både CSR og bæredygtighed. I det her projekt fokuserer vi på klima, miljø og et socialt aspekt i forhold til f.eks. uddannelse af kvinder. 

Læs mere om projektet

  • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

  • Mindre grupper større oplevelser

  • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører