Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Kirgisistan

Kirgisistan kan beskrives med et ord: Malerisk. Majestætiske bjerge der toner frem, klare blå bjergsøer og vidstrakte granskove.

Værd at opleve i Kirgisistan

Snehvide bjergtoppe med grønne dale i mellem gør Kirgisistan til et af de smukkeste lande i verden. Så smukt, at en lokal legende fortæller, at kirgiserne fik landet af Gud, der ellers havde reserveret det til sig selv som sin egen bolig her på Jorden! 

I modsætning til naboerne Uzbekistan og Tajikistan er kirgiserne som folk nærmest født på en hest og til nomadens frie liv. Derfor er landet, som ofte kaldes for Centralasiens Schweiz, ikke et sted der vrimler med arkitektoniske monumenter, da kirgiserne traditionelt ikke har bosat sig i byer. 

De mest almindelige boliger udover Sovjettidens højhusbyggeri er de mange jurter, som ses overalt i bjergdalene. Store filttelte, hvor den daglige tilværelse kan leves med alt, hvad man behøver. Og det gør nomaderne – ikke for turisternes skyld, men fordi mange er vendt tilbage til nomadelivet efter Sovjetunionens sammenbrud. 

Betagende natur og ægte nomadeliv kombineret med demonstration af ørnejagt hører til højdepunkterne på de klassiske rundrejser i landet. Ophold i jurtelejre med besøg hos lokale nomader, vandreture og evt. en ridetur vil også være en del af oplevelsen. 

Kirgisistan har en af verdens højest beliggende søer - Issyk Kul - hvor kurbadesteder kombineret med strandhoteller ud til søen har været et populært feriested i et halvt århundrede. 

Kultur og historie oplever man også. På nordsiden af Issyk Kul-søen viser petroglyffer dyr, jagt og folk, der kom her forbi gennem årtusinder. 

Næsten overalt i landet vil man se smukke bjerge med sne på toppen som en bagkulisse på rejsen. Flere er højere end 7000 meter.  

Kirgisistan - Bishkek - Karakol - Osh

Landefakta

Areal: 199.951 km2

Hovedstad: Bishkek

Møntfod: Som - forkortes KGS

Sprog: Kirgisisk, russisk

Tidsforskelfra DK: Sommer: +4 timer, vinter: +5 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Kirgisistan?

Kirgisistan er et udpræget bjergland, der er fire en halv gange Danmarks størrelse. Flere store bjergkæder præger landskabet. Mod øst og syd på grænsen til Kina findes Tian Shan-kæden – De himmelske Bjerge – hvor landets højeste top Pik Pobedy (7439 moh) findes. Resten af landet består af mindre bjergkæder adskilt af dale. I nordøst ligger Issyk-Kul, der er verdens næststørste alpine sø. Klimaet er fastlandsklima med store lokale temperatur- og nedbørsforskelle betinget af bjerg- og naturforhold. Det er bedst at besøge landet fra maj til september. Somrene er de fleste steder varme og solrige. Der er solskin mere end 200 dage om året. Temperaturerne i de lavere dele af landet kan i løbet af sommeren nå helt op på 40 grader. I bjergene ligger temperaturen på omkring 20 grader. Længst mod vest skråner landet ned mod Fergana-dalen i Uzbekistan. Kun her er der subtropisk klima. De store højfjeldsområder rummer talrige gletsjere, og større arealer er dækket af højsletter med sparsom vegetation. Landbrugsområderne ligger især omkring søen Issyk-Kyl og ved hovedstaden Bishkek samt på de regnfulde skråninger ned mod Fergana-dalen.

Hvem møder du i Kirgisistan?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Trefjerdedele af befolkningen er etniske kirgisere. De er tyrkisktalende ligesom folkene i de andre stan-lande på nær Tadsjikistan

 • Vi lærer forskellige kulturelle traditioner at kende på vores rejser.

  Beshik Toi

  Beshik Toi er en tradition, der er tilknyttet et helt specielt ritual, hvor man lægger babyen i e...
  Se mere
  Vi lærer forskellige kulturelle traditioner at kende på vores rejser.

  Beshik Toi

  Beshik Toi er en tradition, der er tilknyttet et helt specielt ritual, hvor man lægger babyen i e...
 • Både heste og køer malkes af nomaderne, der tilbringer hele foråret og sommeren i bjergene. Foto Erik Hermansen

  Kirgisistan - Hvor nomadelivet kom tilbage

  Hvorfor tage til et fjernt land for at opleve flot natur, der også kan ses i Europa? Svaret er æg...
  Se mere
  Både heste og køer malkes af nomaderne, der tilbringer hele foråret og sommeren i bjergene. Foto Erik Hermansen

  Kirgisistan - Hvor nomadelivet kom tilbage

  Hvorfor tage til et fjernt land for at opleve flot natur, der også kan ses i Europa? Svaret er æg...
 • Jurte i Kirgisistans bjerge. Foto Viktors Farmor

  Guds eget sommerhus

  Bjerge i alverdens farvenuancer gør Kirgisistan til et usædvanligt rejsemål.
  Se mere
  Jurte i Kirgisistans bjerge. Foto Viktors Farmor

  Guds eget sommerhus

  Bjerge i alverdens farvenuancer gør Kirgisistan til et usædvanligt rejsemål.
 • Issyk-Kul søen ligger smukt mellem grønne sletter og snedækkede toppe.

  Omkring Issyk Kul

  Kirgisistans højdepunkter samlet på ét sted. Helleristninger, nomader og ørnejagt er noget af d...
  Se mere
  Issyk-Kul søen ligger smukt mellem grønne sletter og snedækkede toppe.

  Omkring Issyk Kul

  Kirgisistans højdepunkter samlet på ét sted. Helleristninger, nomader og ørnejagt er noget af d...
 • Der er dækket op til et lækkert måltid hos nomaderne. Foto Finn L. Hansen

  Mad i Kirgisistan: Æresgæsten får fåreøjet

  Maden i Kirgisistan er et godt mix af russisk, mellemøstlig og kinesisk mad i storbyerne og på la...
  Se mere
  Der er dækket op til et lækkert måltid hos nomaderne. Foto Finn L. Hansen

  Mad i Kirgisistan: Æresgæsten får fåreøjet

  Maden i Kirgisistan er et godt mix af russisk, mellemøstlig og kinesisk mad i storbyerne og på la...

Typiske spørgsmål før rejsen til Kirgisistan

 • Hvad spiser vi i Kirgisistan?

  Maden i Kirgisistan er et godt mix af russisk, mellemøstlig og kinesisk mad i storbyerne. På landet er maden baseret på nomadernes egen produktion af kvæg, heste og får.  

  Besøger man en nomadefamilie i jurten, hvor der finder en særlig begivenhed sted, vil man blive præsenteret for nyslagtet lam. Her vil hædersgæsten blive tilbudt lammeøjet, som regnes for en særlig delikatesse. Herefter kraniet, hvor det mest delikate kød sidder. 

  Til særlige lejligheder hører også hestekød, der vil kunne fås på byens bedre restauranter. Men hesten, der er en uadskillelig del af kirgisisk kultur, slagtes yderst sjældent. Derimod malkes hopperne i dagligdagen for at give mælk til den syrlige kumys-drik. Med en svag alkoholprocent kan den virke både opløftende og beroligende samt give varme til en kold aften i bjergene. 

  Helt mod øst nær grænsen til Kina vil der være et stort udvalg af nudelretter. Særligt lagman, som stammer fra kirgisernes nærmeste slægtninge i Kina; de tyrkiske uighurer. Lagman kan nærmest sammenlignes med makaroni blandet med små kødstrimler og stegte grøntsager, der kan være meget krydrede.  

  I byerne og på mindre restauranter i provinsen vil Sovjettidens indflydelse afspejle sig i supper, der vil være en traditionel forret. Eksempelvis kålsupper, suppe med kylling eller den russiske rødbedesuppe borsch. Lammekød er ikke så almindeligt, men fås dog som grillet kød/kebab på linje med kylling og oksekød. 

 • Hvad er prisniveauet i Kirgisistan? 

  Et måltid mad på restaurant koster ca. 50-75 kr. Et glas vin eller øl på restaurant ca. 20-30 kr. En kop kaffe på en bedre café koster ca. 15 kr. En øl i butik ca. 10 kr. En flaske vand i kiosk ca. 2 kr. En flaske vodka ca. 50-70 kr. På rejserne i Kirgisistan er der helpension. 

  Kurserne mellem kirgisiske sum (KGS) og Euro/dollars/danske kroner svinger meget, så det anbefales at bruge valutaomregneren.dk for at se den aktuelle kurs før rejsen. 

 • Hvad køber man i Kirgisistan? 

  Kirgisistan er berømt for sin filtproduktion. Lige fra de store jurter til jakker, hatte og tøfler. Der er rig lejlighed til at købe filt i både butikker og hos lokale. For eksempel filttæpper, puder og vægtæpper er populære souvenirs. Ligeledes er broderede sengetæpper og lædervarer. I bjergområderne vil lokale og nomader ofte sælge honning ved vejkanten. 

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Kirgisistan?

  Selvom de fleste rejser i Kirgisistan går til højder på 3000-4000 meter, vil man sjældent opleve højdesyge, da stigningen sker gradvist på rejserne. Som så mange andre steder kan man opleve maveproblemer pga. de fremmede bakterier, man som udlænding ikke er vant til. Derfor anbefales det at have medicin mod dette. 

  Det er sikkert for turister at bevæge sig rundt i landet, og der sker sjældent tyveri. Dog bør man opbevare sine penge og pas på et sikkert sted. Især i basarer og andre steder med mange mennesker  

 • Skal man være i god form til vandreturene?

  Du skal være i almindelig god fysisk form. Det vil sige, at du er vant til at gå ture og evt. cykle. 

  Vi er i naturen og går kortere ture på til tider ujævnt terræn. 

  Men det vil også være muligt at gå flotte ture uden stigninger såvel som meget små stigninger. Man kan selvfølgelig også sagtens sidde og nyde naturen. 

 • Er der særlige krav til påklædning?

  Selv om Kirgisistan er et muslimsk land, er der ikke krav om tørklæde. Man kan sagtens gå i sit normale tøj. Ved besøg i den russiske ortodokse kirke i Karakol eller evt. i moskeer bør kvinder bære tørklæde. Mænd må ikke have shorts på under disse besøg. 

 • Er der meget koldt i bjergene?

  I de perioder Viktors Farmor rejser til Kirgisistan, kan der være op til 25 grader selv i de højeste dale. Men vejret kan også være uforudsigeligt. Så det anbefales altid at have en vind- og evt vandtæt jakke med, hvis det blæser meget. 

 • Guidebøger, litteratur og film

  Bog: Hans Scherfig:Hos kirgiserne (1965). Selv om denne bog er gammel, fortæller den godt om kirgisernes nomadeliv og kultur, der på mange måder ikke har ændret sig. 

  Bog: Sovjetistan af Erika Fatland (2016). Den norske socialantropolog har skrevet denne rigtigt gode bog om hver af de fem stanlande og giver en god og velskrevet indføring i den kirgisiske kultur. 

  Kyrgyzstan, Bradts guidebog  

  Nyheder på dansk kan ses på hjemmesiden Mr East ved søgning på Kirgisistan  

  Artikelsamling om Silkevejen og Centralasien, Jesper Petersen og Gert Lynge Sørensen (2013). Uddeles til alle gæster på Viktors Farmors rejser. 

  Film: "Kurmanjan Datka" en historisk kirgisisk film om en heltemodig kvinde, der var med til at redde sit land fra russerne i 1800-tallet. Den kan ses på Youtube med engelske undertekster her https://www.youtube.com/watch?v=I3H86R3zx3E 

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Kirgisistan

Fine turistklasse-hoteller

Hotellerne i byerne er fine turistklasse-hoteller. Omkring Issyk Kul søen er forholdene ligeledes gode på de mindre hoteller og guesthouses, der ofte er helt nye. Kirgisistan har nemlig satset meget på turisme.

Primitivt hos lokalbefolkningen

Kun i landsbyerne, hvor vi bor hos lokalbefolkningen, vil det være lidt mere primitivt. Og da det er et privat hjem, kan man skulle deles om toilet og bad. Desuden kan der være mangel på eneværelser, så man må sove sammen med andre.
Nomader poserer foran deres filttelt. Foto Viktors Farmor

Overnatning i jurter

Overnatning i jurter er også lidt primitivt, men der er gode faciliteter omkring bad og toiletforhold. Jurterne har senge og brændeovn, hvis det skulle blive køligt om natten. Det er en helt speciel oplevelse at overnatte i disse store filttelte, der klart kompenserer for den manglende komfort.

Vidste du det om Kirgisistan?

I Kirgisistan findes en dansk pølsevogn efterladt af danske soldater efter Afghanistan-krigen.

Viktors Farmor i Kirgisistan

Højdepunkter i Kirgisistan

Rundrejsen Kirgisistans bjerge og nomader giver et godt indtryk af det smukke land og dets nomadeliv. Vi overnatter hos kirgisiske familier i små homestays. Vi spiser frokost i et hjem og middag i et andet og inviteres på te i et tredje. Vi overnatter flere nætter i nomadernes boliger, kaldet jurter, der er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. 

Kombinationsrejser 

På kombinationsrejsen til Kazakhstan og Kirgisistan dykker vi ned i de to historiske lande, som har visse ligheder, men også adskiller sig - især på naturen. Rejsen byder på storslåede naturlandskaber, og så bliver vi klogere på nomadekulturen både i Kazakhstan og Kirgisistan. 

De 5 Stan-lande er en rejse gennem alle de centralasiatiske og tidligere sovjetrepublikker nemlig Kirgisistan, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan og Tajikistan. Her opleves alle variationerne i kultur og natur langs den gamle Silkevej: Bjerge og ørkener, nomader og kulturbyer, kunsthåndværk og varierede madoplevelser.

Adventurerejser

Du kan også rejse med på en adventurerejse langs Silkevejen til Uzbekistan, Kirgisistan og Kina. Vi starter i Uzbekistan og besøger bl.a. karavanebyerne Samarkand og Tashkent og oasebyen Bukhara. Gennem Kirgisistan oplever vi de storslåede bjerge, hvor der stadig bor nomader nogle steder. Vi tager på en togrejse mod Kina og byen Xian med den gamle terrakotta-hær. Vi slutter rejsen af i Beijing, hvor vi oplever Den Kinesiske Mur, der snor sig gennem dale og over bakkekamme. 

5 nedslag i Kirgisistans historie

8. Århundrede
Arabere invaderer Centralasien – herunder Kirgisistan – og introducerer islam blandt de nomadiske folk.

1685
Kirgiserne bosætter sig fast i landet men bevarer deres nomadiske levevis.

1876-1936
Russerne invaderer området. Det ender med at Kirgisistan bliver en sovjetrepublik i 1936.

1991
Sovjetunionen opløses, og Kirgisistan bliver selvstændigt.

2005-2020
Skiftende oprør og anklager om korruption og valgsvindel fører til, at flere må gå af. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Kirgisistan.

 • Pas og visum

  For danske statsborgere gælder flg.:

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Visumfri i op til 60 dage.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. 

  Du bør tale med egen læge eller en special-klinik rejsemedicin generelt.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der anbefales.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Ofte stillede spørgsmål til vores rejser til Kirgisistan

  Hvem flyver vi med?

  Vi flyver med Turkish Airlines via Istanbul.

  Der findes ingen direkte rute mellem København og Bishkek.

   

  Hvor mange deler man jurte med?

  I er ca. 4 personer, der deler en jurte. I jurten er der almindelige senge med dyner, puder og betræk.

  Der er fælles bade og toiletter bygninger.

  Det er en helt speciel oplevelse at overnatte i disse store filttelte.

   

  Får man højdesyge?

  Rejsen er bygget således op så man ganske langsomt vænner sig til højderne.

  Drikker man vand nok og sørger for at få sin søvn, bør man ikke få problemer.

   

  Hvilken type køretøj kører vi i?

  Rejsen tilbagelægges i minibusser, da almindelige turistbusser ikke kan køre i de områder, vi kommer.

  Det betyder også at rejselederen ikke på sædvanlig vis kan informere under køreturen. Der gives informationer og samles op på dagens begivenheder, når gruppen er samlet.

   

  Hvor fysisk krævende er rejsen?

  Du skal være i almindelig god fysisk form. Det vil sige at du er vant til at gå ture og evt. cykle.

  Vi er i naturen og går kortere ture på til tider ujævnt terræn.

  Der er længere vandreture indlagt ved Son Kul søen – men her kan man evt. vælge at nyde dagen omkring søen.

  Der er mulighed for at tage på rideture (ca. 100 kr/time). Vi deler os ind i grupper afhængig af erfaring. Husk lange bukser og lukkede sko.

  Vejforholdene kan til tider være hårde for ryggen, så turen er ikke egnet for folk med dårlig ryg. Desuden kræves det, at man kan sidde i skrædderstilling, da man ved nogle af måltiderne sidder på jorden på tæpper. Taburetter kan dog ofte lånes.

 • Rejsetype

  Bemærk

  Rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, Kazakhstan og Kirgisistan og rejsen 4 stan-lande er Viktors Farmor adventurerejser.

  En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

  Læs mere om adventurerejser her.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Højdesyge

  På nogle af rejserne er vi over 3000 meters højde. Har man ikke erfaring med, hvordan man reagerer på højder, anbefaler vi, at man taler med egen læge.

  Højdesyge findes i flere varianter og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage.

  På "Kirgisistans bjerge og nomader" starter vi i Bishkek, der ligger i 1200 meters højde, og har ikke oplevet problemer med højdesyge, da vi rejser ”op” i mindre etaper.

 • Valuta

  Betalingsmidlet i Kirgisistan er Som (KGS). 11 som er ca 1 krone. Det anbefales, at tage USD (min. 20 USD sedler) eller EURO (min. 50 Euro sedler) med og veksle, da Som ikke kan købes i Danmark. Der kan veksles i banker eller på vekselkontorer. USD og EURO skal være nye sedler uden bukkede hjørner mv.
  Medbring gerne både små sedler til drikkepenge samt større sedler til at veksle, da de giver den bedste kurs.
  I Bishkek og flere af de større byer findes hæveautomater til Visa og Mastercard.

 • Hoteller og overnatning

  Hotellerne kan ikke sammenlignes med europæisk standard. Man må være i besiddelse af en vis overbærenhed, hvad angår el og strøm. Strømsvigt kan forekomme, og vand- forsyningen kan også svigte af og til. Serviceniveauet på hotellerne er ikke, som vi er vant til i Europa.

  Eneværelser er ikke muligt i jurtene. Her bor man op til 4 personer sammen. Toilet og bad findes i en særskilt bygning.

  Ved indkvartering hos private familier er det oftest sådan, at 2-3 værelser deles om et toilet/badeværelse. 

 • Telefoni og internet

  Kaldenummer til Kirgisistan er 00996.
  Husk at slå mobildata fra, da det kan være meget dyrt at bruge mobildata.

  Gratis wifi findes på alle overnatningssteder, undtagen i jurte camps. Forbindelsen er dog ikke altid lige god.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt. I Kirgisistan bruger man de fleste steder stik, som ligner vores egne. 

 • Drikkevand

  Vi anbefaler at købe drikkevand på flaske.

 • Prisniveau for drikkevarer

  Med forbehold for ændringer.

  Øl: 150 Som/14 DKK
  Sodavand: 100 Som/9 DKK
  Juice: 120 Som/11 DKK
  Kaffe: 150 Som/14 DKK
  Vand: 50 Som/5 DKK
  Flaske vin: 1.200+ Som/110+ DKK
  Glas vin: 250 Som/23 DKK

 • Drikkepenge

  Får man sin kuffert båret til sit hotelværelse, gives der et mindre beløb, f.eks. svarende til ca. 5 kroner. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor. På restauranter og hoteller kan man give lidt ekstra, hvis man har været tilfreds.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde og lufthavne.

 • Indkøb

  Filttæpper, filthatte, puder og vægtæpper er noget af det, der kan købes som souvenirs i Kirgisistan. Ligeledes broderede sengetæpper og lædervarer. Der må ikke udføres genstande fra Kirgisistan, som er mere end 30 år gamle.

 • Påklædning

  Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og aften, men ofte er det varmt midt på dagen. Der bliver brug for en tyk trøje og en vindjakke, og evt halstørklæde eller ”buff”. Bishkek er både varm og fugtig i sommerperiode. I bjergene er der mere køligt. Shorts bør gå ned til knæene.

  Hvis din rejse til Kirgisistan indeholder besøg i moskeen og/eller den Russisk ortodokse kirke skal kvinder have langebukser/lang nederdel, overdel med lange ærmer og tørklæde med og mændene skal have lange bukser på.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Kirgisistan er en del af et bjergrigt område på mellem Kasakhstan og Kina. Tien Shan-bjergkæden er den næst­højeste i verden efter Himalaya. Den har flere toppe over 7000 meter og bærer sne året rundt. På grund af afstanden fra havet og i læ af Pamir- og Himalayabjergene, der ligger mod syd og sydøst, er det en temmelig tør region i betragtning af dens højde. Klimaet varierer med højderne, men typisk tempereret fastlandsklima med kolde vintre og varme somre. Vores rejser ligger kun i sommermånederne, hvor temperaturen om dagen ligger på 15-35 grader, og om natten 0-20 grader. 

 • Tidsforskel

  Kirgisistan er fire timer foran Danmark, når vi har sommertid. Kirgisistan bruger ikke sommertid, som vi gør.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solbriller, kasket eller hat
  • Solcreme med høj faktor
  • Læbepomade og ansigtscreme pga den tørre luft
  • Evt. paraghurt
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • En lille flaske håndsprit (fås på apoteker eller hos materialist
  • Lommelygte
  • Papirlommetørklæder / toiletpapir
  • Badetøj, håndklæde og badesandaler, hvis man ønsker at bade
  • Gode vandresko/støvler
  • Lunt og varmt tøj samt evt. hue og vanter, da der kan være meget koldt/nattefrost ved Sun Kul søen. 
  • Evt. piller, øreplaster eller akupressur armbånd mod transportsyge. Det er især vejene til og fra Song Kul, der er mindre gode
  • Alle skal medbringe lange bukser og desuden skal kvinderne også medbringe overdel med lange ærmer samt tørklæde til besøgene i Moskeen og den Russisk ortodokse kirke
  • Håndklæde og sæbe
  • Evt. ridehjelm / cykelhjelm til rideture
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kirgisistan.
Ring til os 86 22 71 81