Logo

Chile

Det langstrakte land i Sydamerika er berømt for sine vine og for digteren Pablo Neruda. Men Chile er meget andet: gejsere, vulkaner, særpræget ørken og venlige mennesker.

 

På vej til Månedalen er der  en kløft, hvor man kan høre klipperne sprække. Månedalen er et af de mest specielle fænomener i Atacama Ørkenen med  nærmest bizarre klippeformationer. De måneagtige landskaber er betagende med mærkelige figurer dannet af salt og ler, som ved solnedgang bades i et lyserødt skær.

Tidligt om morgenen er El Tatio gejserne i 4400 meters højde mest aktive, og det er et imponerende syn at se de voldsomme dampsøjler.

Hovedstaden Santiago er kendt for Plaza de Armas, der er omgivet af historiske bygninger. Der er et livligt folkeliv omkring det store springvand, og her er ofte kunstnere, der udstiller deres værker.

 

Viktors Farmor i Chile

6435 kilometer kystlinie til Stillehavet gør Chile til Verdens længste land.  Til gengæld er det kun et par hundrede kilometer bredt.  Påskeøen (Rapa Nui) og en række andre øer i Stillehavet hører også til landet. Chile grænser op til Peru, Argentina og Bolivia.

Viktors Farmor besøger Chile på rejsen Sydamerika på tværs, hvor oplevelserne i Chile krydres med besøg i andre lande.

I 2018 vender vores kombinationsrejse Chile-Peru-Bolivia tilbage. Hold øje her på siden eller tilmeld dig nyhedsbrevet.

Tag med til "det lange land" i Sydamerika.

 

Viktors Farmor baggrundsbillede