Hvad søger du?

Artikler om Mellemamerika


Farvestrålende papegøjer, æglæggende skildpadder og storslåede templer. Der er rigeligt med sjæleføde til både natur- og kulturelskere i Mellemamerika.

Fra Embera indianernes magi i Panama over Guatemalas Maya-kultur til fantastisk dyreliv i Costa Rica. Der er ikke mangel på fascinerende emner at tage fat på, når talen falder på Mellemamerika.


Lad dig inspirere af vores artikler her.

 

Læs artikler om

Costa RicaPanama - Nicaragua - Mexico - Guatemala  

 

 
Costa Rica

 

Danske aftryk i Costa Ricas grønne paradis

"Det er tidlig morgen og stadig halvmørkt udenfor, men jeg er allerede krøbet ud af min seng på den lille lodge ved regnskoven i Tortuguero."

Læs artiklen her
 

Lille land med store klimaambitioner

Costa Rica er rigt på jungle, skov og et fantastisk dyreliv. Og så har landet en målsætning om at være helt karbonneutral og derved fri for fossile brændstoffer i 2050.

Læs artiklen her
 

Intelligent ara og varmblodet kolibri

Costa Rica er et paradis for fugle - og for fugleelskere. En tredjedel af landet er udlagt som vildtreservat, nationalpark eller beskyttet naturområde.

Læs artiklen her
 

 
Panama

 

Landet med summende kolibrier og hængende sovedyr

Der er Panama-kanalen. Panama-hattene. Og Panama-papirerne. Samt et fantastisk, lille land med alt lige fra tæt jungle over kaffehøjland til strande med hvidt pulversand.

Læs artiklen her
 

Embera-indianernes magi

Hemmeligheden i Mellemamerika – det er Panama. Junglen er noget af det mindst udforskede i verden, og kun en time fra Panama Citys skyskrabere padler indianere i kanoer.

Læs artiklen her
 

Sitio Barriles i Chiriqui

En af de mest berømte arkæologiske udgravninger i Panama er Barriles, også kendt under navnet Sitio Barriles, som findes i Chiriqui provinsens højland i den vestlige del af landet.

Læs artiklen her
 

Den hollandske kaffe-maestro

Dybt inde i Panamas jungle møder vi Hans. Han er hollænder, og han ved noget om kaffe. Ret meget faktisk.

Læs artiklen her
 

 
Nicaragua
 

Tre perler i Mellemamerika

Vandring på vulkaner. Kaffe og tobak. En kanal, der ikke er der, og en kanal, der er der. Oplevelserne ligger tæt i tre vidt forskellige lande.

Læs artiklen her
 

 
Mexico
 

Pak appetitten på rejsen til Mexico

…for du får munden fuld. En af de ting, du for eksempel kan fylde munden med, er sprødstegte græshopper vendt i paprika. Bon appetit på rejsen gennem kontrasternes land!

Læs artiklen her
 

 
Guatemala
 

Maya-templerne i Mellemamerikas jungle

Guatemala rummer alt dét, vi forbinder med Mellemamerika: Indianer-levn, kolonitids-byer, jungle, brede floder, farverige fugle og vulkaner. Maya-kulturen havde sit center her.

Læs artiklen her