Hvad søger du?

Rejser til Tunesien

Tunesien med marineblåt Middelhav, hvidkalkede huse og blomstrende bougainvillea har været glemt og gemt i nogle år, men åbner sig nu atter mod verden.

”I øvrigt mener jeg, Karthago bør ødelægges”. Det er den romerske senator Cato, der tillægges ordene, som faldt, hver gang han holdt tale i senatet. Og til sidst fik han sin vilje, for i året 146 før Kristus jævnede romerne byen med jorden. Nu gad de ikke mere bøvl fra Nordafrika.

Selvom der kun er ruiner i dag, så er det storslået at besøge Karthago. Med udsigten over kysten og det blå hav forstår man, at byen havde en strategisk perfekt beliggenhed på det sted, hvor Middelhavet er smallest. Og man mærker sikkert også en snert af historiens vingesus, for hvem har ikke hørt om De Puniske Krige, Hannibal og elefanterne over Alperne?
 

Ørken, oaser og UNESCO

Men Tunesien har meget mere at byde på. Fascinerende Sahara er en stor sandkasse, som vi ikke må gå glip af. På vore rejser spiser vi frokost i en hulerestaurant og slutter køreturen i Douz, en lille by, der synes at være skudt op mellem klitterne. Byen kaldes også ”porten til Sahara”. I oldtiden var den et vigtigt stop på karavanernes rute tværs over Sahara.

Ikke langt fra porten til Sahara ligger en verdensberømt oase, Tozeur. Den er omgivet af 200 kilder. Det giver grobund for en palmeplantage på omkring 400.000 palmer - og museet ”Dar Cherait”. Dette museum er et af de mest fascinerende museer i det sydlige Tunesien.

A propos museer, så råder Tunesien over det verdenskendte Bardo museum. Her findes verdens største samling af mosaikker, som giver et indtryk af livet i hele det romerske Nord-Afrika. Også i Karthago, som romerne genopbyggede efter at have ødelagt den. Bardo regnes som et af Afrikas fineste museer, kun overgået af museet i Cairo.

Byer som Sousse og Monastir har været med til at sætte Tunesien på kortet over yndede rejsemål i mange år, men der er andre byer, der er værd at nævne. Kairouan er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, den ligger lidt inde i landet i okker og beige farver, og det er en god idé at bruge tid i byen, for den er det åndelige center for alle tunesere. Kairouan er den fjerde i rækken af hellige byer i Islam: Mekka, Medina, Jerusalem, Kairouan.
 

Viktors Farmor rejser til Tunesien

Tunesien er i dag et land, der gør sit yderste for at være trygt og sikkert at rejse i. Vi er meget glade for igen at kunne åbne op for rejser til denne spændende forpost på det afrikanske kontinent.

Som alle vores rejser, udbydes rejser til Tunesien som pakkerejser og grupperejser med dansk rejseleder.

Tunesien er tilbage, fristes man til at sige... Vi du med?
 

Vores rejser til Tunesien


 

Praktiske oplysninger Tunesien

 • Der er ikke visumpligt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder fra hjemrejsedagen.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Valutaen er den tunesiske Dinar. 100 tunesiske Dinar er 250 danske kroner.

  Der er gode muligheder for at benytte kreditkort som Visa og Mastercard. Der er også et udbredt netværk af hæveautomater som tager mod internationale kreditkort, især i turistområderne og i større byer.

  Der findes pengesedler for 5, 10, 20 og 30 dinarer. En dinar kan deles i 1000 millimes. Der er mønter for 1 dinar samt 5, 10, 20, 50, 100 og 500 mills. Husk at få kvittering, hvis I har valuta i overskud, der skal veksles tilbage sidste dag i lufthavnen.

 • Bagagen bør ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv.

 • Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 5-6-kr.

  Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Et måltid mad på en ”simpel” gaderestaurant koster normalt under 50 kr. På mere ”europæiske” restauranter, hvor man også visse steder kan få vin til maden, koster et måltid mad, hvad der svarer til 80-130 kr.

  1 liter vand koster i kiosk eller supermarked 3 kr.

  Drikkevarer på restaurant: vand koster 5-10 kr.

 • Det anbefales at købe mineralvand på flaske.

 • Ønsker man at sende en hilsen hjem, kan de forventes, at postkort når frem til Danmark efter 1-3 uger.

 • I Tunesien er der 220 volt. Der kan forekomme perioder med strømafbrydelser.

  Der benyttes to typer stik: Et med to runde ben som i Danmark, men også en udgave med tre, lidt ”tykkere” ben. Adapter til sidstnævnte anbefales.

 • Telefon til Tunesien: 00216 + omr.nr. + abnnr. Fra Tunesien til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr. Det er dyrt at ringe fra hotellerne.

  I de større byer er der udmærket dækning på mobiltelefoner. MMS er ikke mulig. Der kan købes lokale taletidskort.

  Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

   

  Mange hoteller har Wi-Fi. Dog er det på flere hoteller sådan, at Wi-Fi virker bedst i receptionsområdet.

 • Militære områder, lufthavne og grænseområder må ikke fotograferes. Der må ikke fotograferes på museer.

  Vil man fotografere mennesker, er det bedst at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

 • Tunesien er 1 time efter Danmark i sommerhalvåret.

 • Det officielle sprog er arabisk. Mange kan tale fransk og mange kan tale engelsk. De mange berbere taler også forskellige berbersprog.

 • Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun trøje og/eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Medbring evt. et let fleece-tæppe.

  Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air- conditioneret bus.

  Kvinder bør ikke gå i shorts. Brug i stedet en let nederdel eller et par bukser der går ned over knæene. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder, men det er ikke velset i byerne.

  Husk gode travesko, evt. sandaler.

  Husk effektiv solbeskyttelse; solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt.

  Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind.

 • I souq'en handles der bl.a. med beduinsmykker, lædervarer, tæpper, krydderier, lertøj, keramik, sjaler og tørklæder. Der skal forhandles om prisen - som i andre mellemøstlige lande!

 • Tunesien har Middelhavsklima for en stor del af landet. Derfor er det meget varmt, at rejse der om sommeren, hvorfor Viktors Farmor foretrækker at besøge landet efterår og forår. 

  • Vækkeur
  • Solbriller, kasket eller hat
  • Solcreme
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • En lille flaske håndrens (fås fx på apoteker, hos materialister og supermarkeder)
  • Lommelygte
  • Papirlommetørklæder
  • Læbepomade
  • Varmt tøj og vindtæt jakke, især ved rejser i perioden november til februar
 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop, www.spejdersport.dk. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejsen.