Hvad søger du?

Værd at opleve i Tunesien

NB: Vi har ikke rejser til Tunesien på nuværende tidspunkt. Vi har mange andre spændende destinationer i Mellemøsten. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og holde dig opdateret på nye rejser.

Overalt i landet finder man spændende arkitektur og yderst velbevarede arkæologiske levn. Det er noget helt særligt at gå på opdagelse i Karthagos ruiner eller besøge et af verdens mest velbevarede romerske amfiteatre i Ej Djem. Det er også en unik oplevelse at besøge de underjordiske huler i Matmata mod syd og opleve berberkulturen.  

At Tunesien er en kulturel perle, er velkendt. Men mange bliver overrasket over at se den smukke natur, man også finder i det nordafrikanske land.

Den tunesiske del af Saharas sandørken er adskillige gange blevet brugt som kulisse i film som Den Engelske Patient og STAR WARS. Og ved saltsøen Chott El Jerid kan man være heldig at se luftspejlinger og fatamorganaer, der skaber en illusion af vand på den knastørre slette. Mod vest finder man desuden et væld af smukke ørkenoaser og bjergkæder, der med fordel kan opleves i firehjulstrækker.  

Landefakta

Areal:

163.610 km2

Hovedstad:

Tunis

Møntfod:

Tunesiske dinar - forkortes TDN

Sprog:

Arabisk (off.), fransk (2. sprog)

Tidsforskel fra DK:

-1 time (sommer)

Viktors Farmor i Tunesien

Viktors Farmor startede med at arrangere rejser til Tunesien i 1999, lige nu har vi desværre ingen rejser dertil. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og følge med i nyheder omkring rejser, konkurrencer, foredrag og få gode rejseråd.

Vidste du det om Tunesien?

Det var fra det nuværende Tunesien, at den store hærfører Hannibal bragte 38 elefanter over alperne for at bruge dem i krigen mod Rom. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Tunesien.

Klima og vejr

Hvornår besøger man Tunesien?

Tunesien er ca. 4 gange så stort som Danmark. Naturen er mangfoldig og varierer meget fra nord til syd. Mod nord er det frodigt. Særligt i det nordvestlige hjørne sørger Tunesiens eneste flod, Medjerda-floden, for vand til både natur og landbrug.

Mod syd overtager de golde ørkenlandskaber, der står i skarp kontrast til det frodige nord. I kanten af ørkenen findes dog en stribe af grønne oaser med store dadellunde, der forsynes med vand fra underjordiske kilder.

Tunesiens middelhavsklima giver milde vintre og varme somre. Fra juni til september ligger dagtemperaturen i Tunis omkring de 30 grader med meget lidt nedbør. Foråret og efteråret er typisk mere behageligt for danske turister med dagtemperaturer omkring 20 grader.

Tunesien er ca. 4 gange så stort som Danmark. Naturen er mangfoldig og varierer meget fra nord til syd. Mod nord er det frodigt. Særligt i det nordvestlige hjørne sørger Tunesiens eneste flod, Medjerda-floden, for vand til både natur og landbrug.

Mod syd overtager de golde ørkenlandskaber, der står i skarp kontrast til det frodige nord. I kanten af ørkenen findes dog en stribe af grønne oaser med store dadellunde, der forsynes med vand fra underjordiske kilder.

Tunesiens middelhavsklima gi...

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Tunesien

Fine hoteller

Vi bor godt i Tunesien, oftest er det på 4- eller 5-stjernede hoteller med god mad og fine værelser, hvor vi kan slappe af oven på en dag med masser af oplevelser.

Sousse er et spændende sted til en fridag, og der er mange muligheder for oplevelser. Foto Viktors Farmor

Typiske spørgsmål før rejsen til Tunesien

Det tunesiske køkken er en sammenblanding af forskellige traditioner fra de mange folkeslag, der i tidens løb er kommet til landet. Tuneserne er glade for stærk mad, men på hoteller og restauranter er maden tilpasset turister. Man finder ofte harissa på menuen. Harissa laves af røde chilipebre, hvidløg, kommen og olivenolie og ligner tomatsovs. Desserten kan bl.a. være baklava – en nøddekage med masser af honning i. Tuneserne nyder også gerne et sødt glas myntete, og vi anbefaler, at man prøver dette på en rejse i Tunesien. 

Et helt særligt måltid på rejsen spiser vi i en underjordiske hule i Matmata, der er blevet ombygget fra beboelse til restaurant. Mens solen bager på jordens overflade, nyder vi et traditionelt måltid i et køligt rum under jorden. 

Et måltid mad på en ”simpel” gaderestaurant koster normalt under 50 kr. På mere ”europæiske” restauranter, hvor man også visse steder kan få vin til maden, koster et måltid mad 80-130 kr. 

1 liter vand koster i kiosk eller supermarked ca. 3 kr. og på restaurant mellem 5 og 10 kr. 

Blandt de typiske souvenirs finder man keramik, beduinsmykker, krydderier, lertøj, tøj og lædervarer. Hvis man ønsker at købe et persisk tæppe med hjem, er der også gode muligheder. Få eventuelt vores lokalguide til at hjælpe dig med priser og kvalitet på priserne, så du gør den bedste handel.  

Vi oplever sjældent lommetyve i Tunesien, og generelt føler vores gæster sig altid trygge, når de rejser i landet.  

På det meste af vores rejse rundt i landet kører vi i en større bus med god plads. I den syd- vestlige del af Tunesien skifter vi over til firehjulstrækkere for bedre at kunne komme rundt i ørkenlandskaberne og bjergene.  

Hverken ”Tunesiens Højdepunkter” eller ”Tunesien Rundrejse” er specielt fysisk krævende. Vi går oftest et par timer om dagen, og på de dage hvor vi f.eks. udforsker ørkenoaserne til fods, er der som regel mulighed for at blive siddende i bussen eller på en café, hvis man foretrækker det.  

Rejserne er med helpension, og derfor er det begrænset, hvor mange penge man bruger på rejsen til mad og drikke. Hvis man ønsker at købe en souvenir eller to med hjem, er det meget forskelligt, hvor mange penge vores gæster bruger. 

Men Tunesien er ikke et dyrt land at rejse i, så for mange vil det række langt med et par hundrede kroner om dagen.   

Turen Går Til Tunesien, Rikke Hostrup Haugbølle, Politikens Forlag 2011. Rikke Haugbølle, der også leder ture til Tunesien for Viktors Farmor, har skrevet denne glimrende guidebog.

Rejseerindring: A Tourist in the Arab Spring, Tom Chesshyre, 2013. Tom Chesshyre rejser fra Tunesien til Libyen og Egypten og skildre livet i Nordafrika efter det arabiske forår. Undervejs besøger han adskillige af de seværdigheder og steder, som vi også besøger på Viktors Farmors rejser.

TV-program: Sahara, Michael Palin, 2002. I denne miniserie fra BBC følger vi Michael Palins rejse rundt i Nordafrika. I det fjerde afsnit af den firedelte serie, besøger Palin bl.a. Tunesien. Serien kan bestilles på folkebiblioteket eller eventuelt findes på YouTube. Palin har desuden skrevet en bog om disse rejser, der også hedder Sahara.

5 nedslag i Tunesiens historie

814 f.kr.
Fønikerne grundlægger Karthago.

264-146 f.Kr.
Fønikerne går i krig med Rom, der endeligt vinder krigen og jævner Karthago med jorden. 
 

1574
Tunesien indlemmes i Det Osmanniske Rige. 

1881-1956
Tunesien er skiftevis fransk koloni og fransk protektorat indtil selvstændigheden 1956. 

1957
Tunesien bliver en republik med Habib Bourguiba som landets første præsident. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Tunesien

Download FAQ

Der er ikke visumpligt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder fra hjemrejsedagen.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Valutaen er den tunesiske Dinar. 100 tunesiske Dinar er 250 danske kroner.

Der er gode muligheder for at benytte kreditkort som Visa og Mastercard. Der er også et udbredt netværk af hæveautomater som tager mod internationale kreditkort, især i turistområderne og i større byer.

Der findes pengesedler for 5, 10, 20 og 30 dinarer. En dinar kan deles i 1000 millimes. Der er mønter for 1 dinar samt 5, 10, 20, 50, 100 og 500 mills. Husk at få kvittering, hvis I har valuta i overskud, der skal veksles tilbage sidste dag i lufthavnen.

Bagagen bør ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv.

Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 5-6-kr.

Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %

På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

Et måltid mad på en ”simpel” gaderestaurant koster normalt under 50 kr. På mere ”europæiske” restauranter, hvor man også visse steder kan få vin til maden, koster et måltid mad, hvad der svarer til 80-130 kr.

1 liter vand koster i kiosk eller supermarked 3 kr.

Drikkevarer på restaurant: vand koster 5-10 kr.

Det anbefales at købe mineralvand på flaske.

Ønsker man at sende en hilsen hjem, kan de forventes, at postkort når frem til Danmark efter 1-3 uger.

I Tunesien er der 220 volt. Der kan forekomme perioder med strømafbrydelser.

Der benyttes to typer stik: Et med to runde ben som i Danmark, men også en udgave med tre, lidt ”tykkere” ben. Adapter til sidstnævnte anbefales.

Telefon til Tunesien: 00216 + omr.nr. + abnnr. Fra Tunesien til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr. Det er dyrt at ringe fra hotellerne.

I de større byer er der udmærket dækning på mobiltelefoner. MMS er ikke mulig. Der kan købes lokale taletidskort.

Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

Mange hoteller har Wi-Fi. Dog er det på flere hoteller sådan, at Wi-Fi virker bedst i receptionsområdet.

Militære områder, lufthavne og grænseområder må ikke fotograferes. Der må ikke fotograferes på museer.

Vil man fotografere mennesker, er det bedst at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

Tunesien er 1 time efter Danmark i sommerhalvåret.

Det officielle sprog er arabisk. Mange kan tale fransk og mange kan tale engelsk. De mange berbere taler også forskellige berbersprog.

Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun trøje og/eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Medbring evt. et let fleece-tæppe.

Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air- conditioneret bus.

Kvinder bør ikke gå i shorts. Brug i stedet en let nederdel eller et par bukser der går ned over knæene. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder, men det er ikke velset i byerne.

Husk gode travesko, evt. sandaler.

Husk effektiv solbeskyttelse; solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt.

Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind.

I souq'en handles der bl.a. med beduinsmykker, lædervarer, tæpper, krydderier, lertøj, keramik, sjaler og tørklæder. Der skal forhandles om prisen - som i andre mellemøstlige lande!

Tunesien har Middelhavsklima for en stor del af landet. Derfor er det meget varmt, at rejse der om sommeren, hvorfor Viktors Farmor foretrækker at besøge landet efterår og forår. 

  • Vækkeur
  • Solbriller, kasket eller hat
  • Solcreme
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • En lille flaske håndrens (fås fx på apoteker, hos materialister og supermarkeder)
  • Lommelygte
  • Papirlommetørklæder
  • Læbepomade
  • Varmt tøj og vindtæt jakke, især ved rejser i perioden november til februar

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop, www.spejdersport.dk. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejsen.