Hvad søger du?

Kombinationsrejser

Grænser er til for at blive – passeret! Det er værd at huske på i disse år, hvor grænser oftere og oftere bruges til at lukke folk ude. Hos Viktors Farmor synes vi det modsatte: Grænser kan lukke folk ind, og dermed bryde geografiske og kulturelle mure ned. 

Kryds grænser med Viktors Farmor på kombinationsrejser. Foto Ryan McGuire

Kryds grænser med Viktors Farmor på kombinationsrejser. Foto Ryan McGuire

Grænser kan være tilfældigt trukket, men de kan i høj grad også være skillelinjer. Tag for eksempel nabolandene Uzbekistan og Kirgisistan. Førstnævnte gemmer legendariske byer som Samarkand, Bukhara og Khiva, der lå som perler på en snor langs den gamle silkevej. Sidstnævnte har næret nomader, der flyttede fra sted til sted med deres sammenklappelige telte af filt.

Eller tag to af de mellemamerikanske lande: Hold øje med vores rejser i 2023, hvor Costa Rica besøges sammen med Nicaragua. I førstnævnte land er arkitekturen fra kolonitiden velbevaret, i det midterste er naturen dominerende, og i sidstnævnte finder man både forkromede højhuse og indianerstammer med lændeklæde.

Så der er gode grunde til at lave kombinationsrejser. At lave ekspeditioner, der krydser grænser og lader os opleve forskellige traditioner, sprog, religioner – eller afstamning. Ofte er kombinationen med til at sætte oplevelser i det ene land i relief – eller måske giver det ekstra refleksion over vores eget liv.
 

Kombinationer i hele verden

Viktors Farmor har mange kombinationsrejser på programmet. I Europa kan du komme tæt på Balkans højdepunkter på rejsen af samme navn gennem 6 forskellige lande. Eller du kan samle brikker til en mosaik om Nordmakedonien, Albanien og Montenegro på en 9-dages tur.

Fra det muslimske Azerbaijan over det vinglade Georgien til det oldkristne Armenien går en lige linje, og du kan opleve landene på Den store Kaukasusrejse. Og vil du virkelig have Centralasien ind under huden, kan vi anbefale rejsen 5 stan-lande, der er en ekspedition gennem Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kirgisistan og Kazakhstan.

I det vestlige Afrika kommer du på en unik rejsen gennem Ghana, Togo og Benin. Derudover har vi en rejse under navnet "Det bedste af Sydafrika" hvor du både oplever Sydafrika, eSwatini og Lesotho.
 

Selvfølgelig også i Sydamerika

Og i Sydamerika på tværs byder vi på udsigter til chilenske vulkaner og argentinske søhøjlande, inden vi står på grænsen mellem Brasilien, Paraguay og Argentina og kigger med de brølende Iguazu-vandfald. En anden cocktail består af Chile, Bolivia og Peru. Her tæller de uendelige saltsletter Uyuni, Titicaca-søen og inkaernes glemte by Machu Picchu blandt store oplevelser.

Viktors Farmor vil gerne være grænseoverskridende. Det er vi på kombinationsrejserne, hvor vi krydser mærkværdige grænseovergange. Nogle gange i højderne i de centralasiatiske bjerge. Andre gange i lavlandet i de mellemamerikanske troper. Hver gang er det sikkert samme spørgsmål, der brænder på: Så! Et nyt land! Hvordan vil det mon være?
 

Hjælp til at vælge? 

Vil du med på en af vores mange kombinationsrejser? Hvis det virker lidt uoverskueligt at vælge, så brug vores find-rejse funktion til at snævre søgningen ind - hvis du ved hvornår, du vil afsted, eller hvis du ved, hvor du vil hen, så kan den hjælpe dig til at finde den rigtige rejse.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 86 22 71 81 eller skriv en mail til info@viktorsfarmor.dk - så skal vi gøre vores bedste for at finde din drømmerejse.
 

Rigtig god rejselyst!