Om os

Hvem er vi?

Viktors Farmor er et dansk, familieejet rejsebureau med speciale i grupperejser med fokus på natur og kultur. Vi har over 25 års erfaring med unikke grupperejser i hele verden, og vi nyder at rejse til de mindre besøgte hjørner af verden og væk fra de gængse turistruter. Farmor Kirsten og hendes to sønner, Esben og Gudik, står i spidsen for rejsebureauet, og vi er i alt ca. 20 dygtige og dedikerede rejseentusiaster på kontoret. Derudover har vi omkring 100 danske rejseledere tilknyttet vores ca. 400 årligt udbudte grupperejser.

Med Viktors Farmor rejser du i mindre grupper, der giver større oplevelser og mere fleksibilitet. Vi har nøje udvalgt vores dansktalende rejseledere, og derudover er drikkepenge til både guider og chauffører inkluderet i prisen.

Familieejet rejsebureau

Viktors Farmors mission

”Ved at skabe særlige oplevelser worldwide hjælper vi medmennesker med at forstå fremmed natur og kultur og medvirker til at fremme forståelsen mellem folk i verden”

Historien bag Viktors Farmor

Vi lægger ud med navnet, for det vækker meget forundring. En avis kaldte os engang "rejsebureauet med det mest spøjse navn i kongeriget". Viktors Farmors borgerlige navn er Kirsten Gynther Holm, og tilbage i 1996 var hun blevet farmor til sit første barnebarn – Viktor. At blive farmor var så stor en oplevelse, at hun valgte at opkalde sit rejsebureau efter ham.

Det hele startede egentlig i 1960’erne, da Kirsten rejste rundt med sin daværende mand, der var udstationeret som dansk sergent i Egypten og Gaza. Hendes brændende interesse for den islamiske verden og dens farverige kultur betød, at hun i 1979 tog springet over i antropologien og etnografiens verden med hovedvægt på den islamiske kultur.

Det endte med, at hun oftere og oftere arrangerede rejser for venner og bekendte, og i 1996 blev det så omfattende, at Kirstens ældste søn Esben sagde: Hvorfor laver du ikke et rejsebureau?

Kirsten tog på iværksætterkursus, fik lidt bistand fra revisorer og advokater, lærte sig lidt om fakturering, kreditnotaer og computere. Og hun kunne så den 15. august 1996 få registreret rejsebureauet i Rejsegarantifonden og som lovformelig virksomhed indrykke de første annoncer i aviserne.

Hvad kendetegner en Viktors Farmor grupperejse?

 • Mindre grupper - større oplevelser
 • Altid en dansktalende rejseleder og på de fleste rejser en engelsktalende lokalguide
 • Velforberedte rundrejser med fagligt indhold – med fokus på kultur og natur
 • Detaljeret dag-for-dag program - med plads til spontane oplevelser
 • Mødet med lokalbefolkningen - du opdager mere med Viktors Farmor: Vi tager på landsbybesøg, besøg i private hjem, skolebesøg eller andre former for indblik i det lokale liv
 • De billeder, du ser hjemmefra, er autentiske og viser, hvad vi forventer at se på rejsen
 • Gennemskuelig pris - alle gæster betaler det samme
 • Drikkepenge til guider og chauffører er inkluderet prisen

Viktors Farmors værdier

Vi ser os selv som et rejsebureau, der hviler på et antropologisk fundament; Vi rejser ikke bare for at rejse – vi rejser for at lære, møde og forstå. Vi er nysgerrige på verden, og det, mener vi, er et godt udgangspunkt for en rejse. Vi er ikke bange for at afprøve nye og mere uudforskede områder af.

Vi har et medmenneskeligt fokus på vores rejser. Her spiller det igen ind, at vi ikke rejser bare for at rejse. Vi vil opleve, opdage og udforske en kultur og møde de mennesker, som lever og har sin hverdag der. På den måde er vi alle sammen med til at bryde fordomme og ”mure” ned.

Bæredygtighed

For os har vi et primært fokus på sociale og kulturelle aspekter, når det kommer til bæredygtighed. Vi tror på, at mødet mellem mennesker bidrager til en større forståelse af hinanden. Helt konkret er vi blevet anerkendt som Travelife Partner. Travelife er den førende internationale bæredygtighedscertificering for rejsebranchen. Vi arbejder aktivt med emner som arbejdsforhold og samarbejdet med vores lokale partnere. Derudover at aktiviteter og ekskursioner lever op til vores standarder. Og internt på kontoret er det emner som f.eks. affaldssortering, vi arbejder med. 

Dyrevelfærd

Dyrevelfærd er også et meget vigtigt emne for os, og vi tager aktivit afstand fra al underholdning med vilde dyr i fangenskab. Derfor samarbejder vi med World Animal Protection og har underskrevet deres Wildlife-Friendly Pledge, som forpligter os til at følge deres dyrevenlige retningslinjer. Vi ønsker at bidrage til en ansvarlig turisme, som beskytter dyr og er på dyrenes præmisser. Som rejsebureau kan vi gøre meget for at udvikle en mere dyrevenlig turisme. Vi mener, at vilde dyr hører til i naturen og ikke er til for at underholde turister.

Læs mere om bæredygtighed

Møder i øjenhøjde Jeg vil gerne udenfor de gængse turistområder, og det er især en stor oplevelse at møde en række stammesamfund. Mit kerneområde er minoriteter. Jeg vil gerne møde dem på en god måde; i øjenhøjde og med åbent sind. Derfor er flere af vores rejser også adventurerejser, hvor fokus er på ekspeditionen.

Kirsten Gynther Holm
Rejseleder

Hvordan bliver en Viktors Farmors rejse til

Der er altid gang i rejseværkstedet hos Viktors Farmor, og vi får inspiration til nye rejser fra alle mulige kanter: Måske har en af vores rejseledere rejst i et helt nyt område, måske har en gæst fået en idé til et nyt eventyr, måske vi selv støder på et område langt væk fra turismens hovedstrøg – og så kommer der gang i tandhjulene. Vi er heldige at få utroligt mange spændende forslag fra mennesker med stor indsigt og kompetence inden for historie, kultur eller natur i nogle fjerne lande. 

Vil du med ud at opdage verden med os?

Hvad siger vores gæster

 

Bliv klogere på Viktors Farmor

 • Job hos Viktors Farmor

  Har du lyst til at arbejde i en spændende branche, hvor én dag aldrig er ligesom den anden? Hvor...

  Job hos Viktors Farmor

  Har du lyst til at arbejde i en spændende branche, hvor én dag aldrig er ligesom den anden? Hvor...
 • Kontoret

  Vi ved hos Viktors Farmor, at en rejse er en stor oplevelse, og den skal starte trygt! Derfor sid...

  Kontoret

  Vi ved hos Viktors Farmor, at en rejse er en stor oplevelse, og den skal starte trygt! Derfor sid...
 • Rejseledere

  Hos Viktors Farmor har vi både en dansktalende rejseleder samt engelsktalende lokalguider på stor...

  Rejseledere

  Hos Viktors Farmor har vi både en dansktalende rejseleder samt engelsktalende lokalguider på stor...

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere.

 • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

 • Mindre grupper større oplevelser

 • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører