Hvad søger du?

Vandreferier

Hvorfor vælge en vandreferie?

Vi oplever verden og naturen stærkest, når vi bevæger os til fods. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever. Duften af skovbund, lyden af cikader der spiller højlydt koncert midt inde i junglen, måske kan vi også høre bølgeskvulp i distancen – det gør vandreture til noget helt specielt. Du kommer væk fra hverdagen. Vi møder støvede stier, frodige bjerglandskaber, vild, utæmmet natur og gerne på de mindre betrådte stier. Udover vandringer gør vi altid plads til kulturelle og historiske oplevelser på en rejse, og ikke mindst mødet med lokalbefolkningen. Vi vandrer ikke bare for at vandre.

En vandreferie med Viktors Farmor er dermed ikke blot træning i at snøre sine vandrestøvler, men tilmed et bekendtskab med det liv, der leves under andre himmelstrøg. Ofte et meget autentisk bekendtskab, fordi vi færdes i egne, der ligger væk fra turismens hovedstrøg.

Vandreferier i små grupper

På en Viktors Farmor vandreferie vandrer vi oftest i grupper på max. 16 deltagere. Du har en dansk rejseleder og en lokalguide med på vandringerne. Vi tager os god tid til briefingen inden turens første vandring – typisk dagen før. Og som tilfældet er på alle Viktors Farmor rejser, kan rejselederen hjælpe med vejledning fra dag til dag om det rette fodtøj osv. Når vi vandrer i en lille gruppe med både rejseleder og lokalguide, har vi en god fleksibilitet undervejs.

Når du vandrer med andre i en gruppe, opstår der et helt særligt fællesskab. Råd og vandreerfaringer deles villigt, mens dagens strabadser skylles ned og middagen nydes. Og i morgen gør I det igen! Måske med en lille afstikker til det lokale mejeri for at smage på egnstypiske oste.

Velfortjent pause oven på en god gåtur ude i de smukke tropiske regnskove. Foto Josefine Aude Raas På Santo Antao vandrer vi både på høje plateauer og i grønne dale. Foto Viktors Farmor

Vandreferier til alle verdens hjørner

En rislen afslører, at du nærmer dig et vandløb. Foran dig ser du majestætiske bjerge. Og bag dig er den lille skov, du lige har passeret igennem. Mens du tørrer sveden af panden og indånder den friske luft, glæder du dig over, at skal spise frokost med udsigt til dette naturpanorama. Yderste lag af dit lag-på-lag tøj er for længst blevet foldet sammen og stoppet ned i dagstursrygsækken. Du nyder den lune sols stråler, mens støvlerne snøres op, strømperne bliver hængt til tørre, og du køler fødderne i den lille bæk. Lyder det som noget for dig? Så skulle du måske overveje at tage på vandreferie.

Storslåede naturoplevelser er altid et vigtigt krydderi, når vi sammensætter en vandreferie. Men vi skal også lære området at kende og møde de mennesker, der bor der. Mens vi nyder udsigten til bjergtinderne, hører vi mere om områdets historie, og om hvordan livet leves i dag.

Vi vandrer i hele verden fra Costa Ricas frodige regnskove, til Jordans solbrune klipper, til Ladakh og Zanskar dybt inde i Himalaya-bjergene og til Georgien med naturskønne Svaneti. Og det er blot nogle få eksempler. 

Så lad os hoppe i støvlerne, finde kikkerten frem, måske et par vandrestave i hænderne og tage ud i naturen på eventyr.

Kultur og vandring

På rejser, hvor der i titlen indgår "Kultur og vandring", er der mere ligevægt mellem kulturelle dage og vandredage. Selvom vi ikke vandrer lige så mange dage som på almindelige vandreferier, kan vandringerne stadig varierer fra 1-4 støvler i sværhedsgrad. Vi har lavet denne type rejse til dem, der gerne vil ud at vandre, men ønsker lige så meget tid til kulturelle seværdigheder og højdepunkter. 

Vores sværhedsgrader

Vi inddeler vores vandreferier i fire sværhedsgrader (som vi kalder et støvlesystem) for at hjælpe dig med at vælge den rigtige rejse, der passer til dine ønsker og din fysiske form. I dagsprogrammet på de enkelte rejser kan du læse mere om vandringerne. Læs mere om niveauerne her.

1 støvle

Vandreture med 1 støvle byder på fortrinsvist lette vandringer uden væsentlige stigninger og med et underlag, der for de fleste ikke volder de store udfordringer.

2 støvler

På vandreture med 2 støvler kan du forvente moderate stigninger og mere varierede underlag på ruterne. Dine knæ skal kunne gå både op og ned, uden at du er nødt til at hvile en hel dag for at blive klar til endnu en vandredag.

3 støvler

Når du snører dine støvler til en 3-støvlers vandretur, skal de snøres ekstra godt. For her er underlaget varieret og højdemeterne kræver mere af både ben og fodtøj.

Læs mere

Niveauet for vandreferier med 4 støvler er krævende. Turene egner sig kun til dig, der har en rigtig god kondition, og som har erfaring med at vandre både langt og med mange højdemeter. I øjeblikker udbyder vi ikke vandreferier med niveau 4 støvler.

Ofte stillede spørgsmål om vandreferier

Det spørgsmål stiller du sikkert dig selv, når du overvejer at bestille en vandreferie. Svaret er en kombination af flere faktorer – underlag, højdemeter, klima og længde. Og så selvfølgelig din egen form og udholdenhed. Vi har inddelt vores vandreferier i 4 sværhedsgrader, som du kan læse meget mere om på siden her og på niveauernes undersider. Der får du også gode råd til, hvordan du tjekker formen hjemmefra for at finde det niveau, der passer bedst til dig.

Det er svært at give et entydigt svar - det afhænger af destinationen og sværhedsgraden på vandringerne.

Generelt kan man sige, at vandrestøvler giver mere støtte til anklerne, end en vandresko gør. Både vandresko og vandrestøvler har dog hælstøtte og solide såler, der giver god stødabsorbering og beskytter fødderne fra stenet underlag og giver godt greb på løst underlag.

Trætte fødder og ømme ankler øger chancen for skader som f.eks. forstuvninger. Vandrestøvlen støtter op om anklen og mindsker derfor risikoen for at vrikke om. Nogen kan godt nøjes med en vandresko (fordi anklerne er stærke nok), da vi kun går med en dagstursrygsæk og ikke fuld oppakning.

Mange frygter, at en vandrestøvle vil være for varm på vandringer i (sub)tropiske lande. Det har dog ikke været vores erfaring. En støvle med uldsokker kan også sagtens bruges under varme himmelstrøg.

På rejsen kan du altid spørge din rejseleder til råds, hvis du er i tvivl. På specifikke vandringer kan det være et krav med lukkede sko/støvler, da fødderne ellers vil være for udsat i forhold til rødder, vegetation og kryb.

Vandrestøvler og -sko fås i både lette og tunge udgaver, i læder og Gore-Tex. Vi står til rådighed med råd og vejledning i forhold til den specifikke rejse, du gerne vil på - og der er masser af vejledning at hente om forskelligt fodtøj i friluftsbutikker landet over. Viktors Farmor samarbejder med Spejdersport, hvor vores gæster får 10% rabat på ikke nedsatte varer.

På Viktors Farmors vandreferier skal du kun bære en dagstursrygsæk på vandringerne. Dvs. du skal kunne bære en rygsæk med vand, snacks/madpakke, skiftetøj i forhold til vejret, og hvad du ellers vurderer, du får brug for på dagen.

Resten af bagagen transporteres mellem overnatningsstederne.

Vi inddeler vores vandreferier i 4 sværhedsgrader - illustreret med vandrestøvler.

1 støvle = Relativt lette vandringer uden væsentlige stigninger
2 støvler = Moderate stigninger og mere varierede underlag
3 støvler = Flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes
4 støvler = Strabadserende og stejle ture, formen skal være i top

Det kan ske, at en vandreferie generelt har en sværhedsgrad på 2 støvler, men en enkelt vandring vil være sværere. Dette beskrives på rejsen, så du ved, hvad du går ind til.

Gennemgående for vores vandreferier er, at de kombinerer vandring med kulturelle og historiske oplevelser. På en rejse med navnet "Kultur og vandring" er der dog færre vandredage (og i nogle tilfælde lettere vandringer) og flere dage med kulturelle oplevelser, end på andre vandreferier. Kultur og vandreferier findes med sværhedsgrad 1-3 støvler.

Det er et individuelt valg. På nogle vandringer vil det absolut være vores anbefaling at bruge vandrestave. Brugen af vandrestave aflaster ben, knæ og ankler og hjælper dig med at holde balancen.

Husk at pakke vandrestave i den indtjekkede bagage - de må ikke være i håndbagagen.

Hvad siger vores gæster

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vandreferier.

Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

Mindre grupper større oplevelser

Inkl. drikkepenge til guider og chauffører