Logo

Vandreferier

Vi oplever verden stærkest, når vi bevæger os direkte til fods – og ikke sidder i fly, bus eller bil. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever! Roen, lydene og duftene forfiner dine sanser.

Flot vandring i Ajloun naturreservatet i Jordan. Foto Viktors Farmor

 
Du møder støvede stier, frodige bjerglandskaber og vild, utæmmet natur. Men vi har også lagt kulturelle, historiske og arkæologiske oplevelser ind i rejsen. Den bliver dermed ikke blot træning i at snøre sine vandresko, men tilmed et bekendtskab med det liv, der leves under andre himmelstrøg. Ofte et meget autentisk bekendtskab, fordi vi færdes i egne, der ligger væk fra turismens godt trådte stier.
 

Hvilken vandretur skal du vælge

Er du i tvivl om, hvilken type vandreferie, der bedst passer til din erfaring og helbred? Så har vi gjort det let for dig!

Viktors Farmors vandreferier er inddelt i kategorier alt efter, hvor strabadserende de er:

1 støvle = Relativt lette vandringer uden væsentlige stigninger
2 støvler = Moderate stigninger og mere varierede underlag
3 støvler = Flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes
4 støvler = Strabadserende og stejle ture, formen skal være i top

Generelt er vores vandreture dog planlagt, så alle, der er i almindelig god form, kan deltage. Vi vandrer ofte i højderne (1000 m), så der kan være svalt om aftenen. Andre gange er vandringen i tropisk klima, hvor det er ekstra vigtigt at holde væskebalancen i orden.
 

Vandreture i Europa

Hovedparten af vandreferierne ligger i Europa. Som oftest er de på 8 dage. Følg eksempelvis i middelalderlige fodspor, når du vandrer rundt i Segovias brolagte stræder, indsnuser duften af spidstegt gris fra de små restauranter og kigger på romernes imponerende akvædukt.

I de takkede bjerge Picos de Europa kommer vandreruten forbi byen Bulnes, hvortil der ikke går vej. Kun tunnelbane. Og er du til nordlige himmelstrøg og barsk, rå natur – ja, så vælger du vandreferien på Færøerne.  
  

Længere væk?

Det klarer vi også. Vi kan diske op med mere eksotiske destinationer, hvor knaldgule, blomstrende træer, vandfald og orkidéer pryder din nethinde inden frokost på en hvid sandstrand ved det Caribiske hav. Jo, den er god nok!

Du kan beundre rosafarvede templer og gravhuler, der er hugget ind i sandstensklipperne, ved Petra i kongeriget Jordan. Vores vandreferie i Marokko er allerede en klassiker, fordi den har mødet med mennesker som rød tråd – udover daglige vandringer. Vi spiser f.eks. frokost i en berberlandsby og er til myntete hos Lalla Fadma.

I Georgien frister vi ganen med et besøg hos en entusiastisk vinbonde, inden vi vandrer langs dybe floder, smalle bjergstier og smukke dale til alpine enge, fyrreskov og øde marker.

Var det noget med vandring i eksotiske omgivelser 500 km fra Afrikas kyst? På vores rejse i Kap Verde vandrer vi på øerne Santo Antaõ og Santiago og smager på den lokale grog. Costa Rica er et andet eksotisk mål for en vandreferie. Landet er oplagt som vandreferiedestination, og vi vandrer i både regnskov og på lavastier.

 

Se de mange muligheder for vandreferier i og udenfor Europa – vi er klar til at hjælpe dig godt på vej!