Rejser til Algeriet

Arabisk, berbisk, maurisk, romersk, spansk og fransk kultur. Det hele mødes i Algeriet, der også viser Sahara fra sin mest imponerende side - læs med om det betagende land. 

Værd at opleve i Algeriet

Da Sudan blev splittet op i to stater overtog Algeriet førstepladsen som det største land i Afrika med 2,4 mio. km2– 55 gange større end Danmark. Det giver store muligheder for spændende rejser i det enorme land!

I Algeriet findes europæisk og især fransk kultur iblandet et stænk verdenshistorie fra romerne og fønikerne. Berbere, arabere, maurere og tuareger er det lokale kulturislæt.

Hovedstaden Algier er på Unescos liste over verdens kulturarv. Med sine labyrintagtige gader i den gamle bydel Kasbaen har gjort den til kulisse for flere film. Der er fransk og spansk stemning over byerne Oran og Tlemcen. De kaldes henholdsvis for ”Lille Paris” og ”Algeriets Andalusien”.

Har man set film med Saharas flotte sandklitter, kan man her opleve synet i virkeligheden. Selv om kamelkaravanernes tid er forbi, dukker karavanerne alligevel op på nethinden med deres vuggen gennem ørkenen.

Saharas store variation med forrevne klipper kommer også til sin ret i landet. Det giver uendelige og maleriske landskaber som ikke ses mange andre steder. Landet er åbent som nyt rejseland. Venlighed og nysgerrighed møder man overalt. Algeriet er afslappende at færdes i.

Og så er der de utrolige klippelandskaber - specielt i Tassili, som næsten overgår ens fantasi. Det er hundrede af bemalede klippevægge med tusinder af dyre- og menneskefremstillinger. Klippemalerierne er fra flere tidsaldre - fra 6000 år til 1500 år før Kristus. Klimaet har gjort, at malerierne kunne overleve. 

lgeriet - Algier - Tipaza - Djemila - Setif - Timgad - Constantine - Ghardïa - Sahara med Viktors Farmor

Landefakta

Areal: 2.381.741 km2 km2

Hovedstad: Algier

Møntfod: Dinar (a 100 centimes) - forkortes DZD

Sprog: Arabisk (off.), berberisk (off.), fransk

Tidsforskelfra DK: Sommer: -1 time, vinter: ingen forskel

Klima og vejr i Algeriet

Hvornår besøger man Algeriet?

Algeriets klima er lige så varieret, som landets geografiske mangfoldighed. I hovedstaden Algier og langs den nordlige kyst er der et typisk middelhavsklima med solrige dage og kølende middelhavsbriser. Vejret er varmt og fugtigt om sommeren og mildt og vådt om vinteren. Regionen er ideel, hvis man søger solskin året rundt. I ørkenen er der betydelige temperaturforskelle på dag og nat. Om dagen er det utrolig varmt, mens der er overraskende koldt om natten. Det bedste tidspunkt at besøge Algeriet er fra januar til april og i efteråret fra september til november. Om foråret er dagtemperaturene varme, men ikke overvældene. Nattetemperaturen er kølig og behagelig. Om efteråret er der tempereret vejr og færre turister, hvilket også gør det til et godt tidspunkt at rejse til Algeriet.

Rejseinspiration om Algeriet

Her finder I rejseinspiration om rejser i Algeriet, og hvad der kendetegner det enorme land i Afrika - med alt fra frodige dale til varme ørkener.

  • Vores Tuaregguide  viser os et af de store klippemalerier.

    Breve fra fortiden

    Med et slag kom årtusinders historie frem i lyset. Klippemaleriernes Louvre findes i Algeriet.
    Vores Tuaregguide  viser os et af de store klippemalerier.

    Breve fra fortiden

    Med et slag kom årtusinders historie frem i lyset. Klippemaleriernes Louvre findes i Algeriet.
  • Maurisk byggestil ses i Tlemcen.

    I Algeriet kysser de på kinden

    I Afrikas største land, Algeriet, har de et brændende ønske: at bringe landet fremad og få gang i...
    Maurisk byggestil ses i Tlemcen.

    I Algeriet kysser de på kinden

    I Afrikas største land, Algeriet, har de et brændende ønske: at bringe landet fremad og få gang i...

Typiske spørgsmål før rejsen til Algeriet

  • Hvad spiser vi i Algeriet?

    Det algeriske køkken er en spændende blanding af smage. Nationalretten i Algeriet er Couscous, som spises på tværs af hele Nordafrika. Couscous er en pastaret lavet af durumhvede, som serveres med kød eller grøntsager. 

    Kød som lam, fjerkræ og oksekød er almindelige tilføjelser til måltider serveret på traditionelle brød, der er tilberedt i olivenolie sammen med salater, supper og tajiner. Algeriet er hjemsted for frugter som vandmeloner, appelsiner, dadler, druer, mandariner, abrikoser, pærer, ferskner, blommer, figner og granatæbler. Dadler og figner er blandt de mest almindelige frugter, der dyrkes i Algeriet. 

    Det algeriske køkken er en samling af forskellige retter, der er gået i arv gennem generationer og som er inspireret af mange kulturer. Retterne er en kombination af mad fra middelhavet, afrikanske og mellemøstlige madlavningstraditioner. 

    Af andre typiske retter kan vi nævne gryderetten Chorba og pastaretten Rechta. 

  • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Algeriet?

    Når du rejser til Algeriet, bør du til enhver tid bruge din sunde fornuft.

    Alle rejser til det sydlige Algeriet frarådes. Vi rejser derfor kun til det nordlige Algeriet. Med Viktors Farmor er det sikkert at rejse i Algeriet, da vi er i kontakt med udenrigsministeriet, og vi holder os inden for det område, som de anbefaler. 

    Der er ikke længere COVID-19-rejserestriktioner.

    Desuden frarådes det at drikke vand fra vandhanen. Derimod kan man købe flaskevand i supermarkeder. 

  • Hvor fysisk krævende er rejserne til Algeriet?

    Rejsen i Algeriet er ikke specielt fysisk krævende. Man skal være i almindelig god fysisk form, da vi går nogle kilometer hver dag i forbindelse med sightseeing. 

  • Hvad er prisniveauet i Algeriet?

    Valutaen i Algeriet kaldes algerisk dinar og skrives som DZD. 100 DZD svarer til 5,11 DKK. 

    Generelt er Algeriet billigt i forhold til Danmark. Et måltid på en billig restaurant vil typisk koste mellem 15-20 kr. Derudover vil et måltid for to på en god restaurant koste omkring 110 kr. En vandflaske i et supermarked koster ca. 2 kr. 

    Det er en god idé at medbringe euro på en rejse til Algeriet. Derudover bør man altid have algeriske dinarer på sig, da det ikke er alle steder, der accepterer kortbetaling. Det er muligt at hæve kontanter i pengeautomater og banker. 

  • Hvem møder du i Algeriet?

    Når du rejser til Algeriet med Viktors Farmor, er du sikker på at møde de lokale. Algeriere er et meget ligefrem og passioneret folkefærd. Familien er i centrum, specielt efter Algeriets uafhængighed i 1962. Og så er de oftest meget imødekommende. 

    Nogle af dem du kan møde på din rejse i Algeriet er "hittistes" - det er en betegnelse for unge mænd, der drømmende spejder ud mod horisonten og drømmer om et bedre liv. Det er spændende at falde i snak med de lokale og høre om deres traditioner, og hvad de håber for Algeriet. 

    99% af befolkningen består af en blanding af arabere og berbere. Blandt dem ser 75% sig selv som arabere, mens 25% ser sig selv som berbere. Den sidste del af befolkningen består af tuareger og fransk-algeriere. 

  • Er der regler for påklædning på en rejse til Algeriet?

    Kravene til påklædning er langt mere liberale i Algeriet end i andre muslimske lande. Det forventes heller ikke, at kvinderne skal bære tørklæde eller slør, medmindre man besøger moskeer. Generelt er det en god idé at medbringe varmt tøj, da der kan være blæsende ude ved kysterne. 

  • Hvad køber man i Algeriet?

    Algeriet er kendt for sit smukke håndværk, herunder keramik, tæpper, og vævede tekstiler. Deres håndværk er ofte lavet med traditionelle metoder og mønstre, der har været overleveret gennem generationer. Deres traditionelle tæpper er i forskellige farver og mønstre. Det bedste sted at købe kvalitetstæpper er i Ghardaïa, som vi bl.a. overnatter i på vores rejse til Algeriet.  

    Sølv- og berbersmykker er meget populære i Algeriet. Smykkerne er ofte håndlavede og indgraveret med traditionelle berbermotiver, hvilket gør dem til unikke kunstværker. Specielt smukke er berbersmykkerne fra Kabylien-området. 

    Algeriet tilbyder et bredt udvalg af kvalitetslædervarer, såsom tasker, bælter, og punge. Kvaliteten er god i Tlemcen-området. 

    Derudover er landet kendt for sine dadler, som f.eks. sorten Deglet Nour, og de udgør en perfekt gave eller snack til at tage med hjem fra en rejse i Algeriet. Landet er en af verdens førende producenter af dadler. Dadlerne kommer i mange varianter og er ofte pakket flot ind.

Her skal du bo på din rejse i Algeriet

På rejser til Algeriet med Viktors Farmor overnatter vi på lokale 4-stjernede hoteller i bl.a hovedstaden Algier.

4-stjernede hoteller

Vi har sørget for komfortable overnatninger, når vi rejser til Algeriet. Vi har udvalgt gode 4-stjernede hoteller i byerne Algier, Setif, Constantine og Ghardaïa. Her kombineres kvalitet og komfort, så du er klar til nye oplevelser dagen efter.

Vidste du det om Algeriet?

Modekongen Yves Saint- Laurent og fodboldspilleren Zinedine Zidane kommer begge fra Algeriet. Derudover er Algeriet det største land i Afrika. 

5 nedslag i Algeriets historie

1250 f.Kr. 

Fønikiske købmænd ankommer til Nordafrika og opfører bl.a.  kolonibyen Hippo Regius, der i dag er kendt som Annabe i Algeriet. 

106 f.Kr.

Romerne besætter store dele af Algeriet, mens nogle områder stadig er styret af den oprindelige numidiske befolkning. 

647 e.Kr. 

Arabere ankommer til Algeriet og konverterer store dele af befolkningen til Islam. 

1830

Franskmændene ankommer og invaderer Algeriet. Landet blev kort tid efter i 1834 en fransk koloni. 

1962 

Algeriet opnår uafhængighed af Frankrig og bliver et selvstændigt land.  

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Algeriet

  • Pas og visum

    Der kræves visum til Algeriet. Blanket til visumansøgning findes på hjemmesiden for Algeriets ambassade. Blanketten udfyldes og sendes sammen med 2 pasfotos, pas, et invitationsbrev (som Viktors Farmor sender til deltagerne på rejsen), et bevis på rejseforsikring, scan af dit gule sygesikringskort, et beløb på 920 kr. kontant samt en adresseret svarkuvert, til ambassaden. Man kan også aflevere det hele på ambassaden i København. Bemærk dog, at der kun kan betales kontant på ambassaden, og betaling sker ved aflevering af ansøgning.

    Desværre så kan man ikke kan få pengene refunderet fra Ambassaden ved eventuelt afslag grundet fejl eller andet, så det er yderst vigtigt, at du gennem tjekker at alle oplysninger er korrekte. 

    Viktors Farmor sender ovenstående oplysninger til alle deltagere på rejser til Algeriet i selvstændige mails inkl. en visumvejledning, som en ekstra service og hjælp.

    Viktors farmor fraskriver sig ethvert ansvar for følgerne ved afgivelse af ukorrekte oplysninger eller fejlende elektronik. Derudover, så kan Viktors Farmor ikke stilles til ansvar for eventuelle ændringer i indrejsekrav før eller under rejsen til Algeriet.

    Passet skal være gyldigt 6 måneder udover hjemrejsedato fra Algeriet.

    Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Der kræves ingen vacciner, men nogle anbefales: Smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en klinik for rejsemedicin.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  • Valuta

    Dinar (Algerisk dinar). Dinarens værdi er lav i forhold til kronen. 100 dinarer er 7 danske kroner, og altså lidt under 1 Euro.

    Det bedste at tage med på rejsen er Euros. Dernæst britiske pund. Disse veksles til DZD (algeriske dinarer). Der findes pengesedler for 100, 200, 500 og 1000 dinarer.

    Det er muligt at hæve kontanter i Algeriet ved hjælp af internationale kredit- og betalingskort ved de fleste banker og pengeautomater. Det anbefales dog at have kontanter med sig, især når man rejser til mere afsidesliggende områder, da ikke alle steder accepterer kortbetaling. Det er også en god idé at undersøge eventuelle gebyrer, der kan pålægges ved hævninger i udlandet, inden man rejser.

     

  • Overnatning

    Der benyttes gode turistklassehoteller (4*) med toilet og bad til værelserne. Turisme er stadig på begynder-stadiet i Algeriet. Det betyder, at tingene ikke altid er ligeså strømlinede og effektive som i Danmark. Service og håndværk lever ikke altid op til topstandard, og det er ikke usædvanligt at opleve små udfordringer som fx. ustabilt WiFi eller en dryppende hane på badeværelset. De hoteller, som vi samarbejder med på vores rejser er velrenommerede hoteller, som er nøje udvalgt for deres kvalitet og serviceniveau, men det kan stadig forekomme, at nogle faciliteter ikke altid lever op til de samme standarder, som man kunne ønske sig.

  • Måltider

    Det algeriske køkken kan godt minde om det tyrkiske, og har fællestræk med det marokkanske og tunesiske. Maden er ikke særlig krydret, for eksempel bruges kun lidt chili. Koriander, persille og hvidløg er udbredte ingredienser. Lammekød er langt det mest foretrukne kød, efterfulgt af kylling og kalkun. Nogle steder kan man opdrive oksekød. Den populære nationalret er couscous.

    Der er halvpension + helpension på dag 6 på rejsen til det Nordlige Algeriets Højdepunkter

    På vores rejse i Algeriet er inkluderede måltider en vigtig del af oplevelsen. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle restauranter kan imødekomme større grupper. De større steder betyder, at man ikke kan forvente de samme små intime settings, som man måske ellers kunne forvente, men vi har stadig valgt restauranter, der kan give vores gæster en smagfuld og god oplevelse.

  • Telefoni

    Telefon til Algeriet: Tryk 00-213 + omr.nr. + abnnr. Fra Algeriet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  • Elektricitet

    I Algeriet er der 220 volt. Der benyttes stik med runde ben som Danmark

  • Drikkevand

    Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand på flaske kan fås alle steder.

  • Drikkepenge

    Hvis man får båret sin bagage til sit værelse, gives et lille beløb, f.eks. svarende til 4-5 kr. På restaurant lægges normalt ca. 10% til regningen. Drikkepenge til chauffør og lokalguide betales af Viktors Farmor.

  • Alkohol

    Algeriet er en vinproducerende nation, og selv om 1990ernes borgerkrig førte til en nedgang i produktionen, så er der igen udmærket vin at få, især i egnene omkring Medea og Tlemcen. Men trods dette er det langtfra alle hoteller, der serverer alkohol. På vore rejser vil det kun være få hoteller, der tilbyder vin til maden.

    Man må indføre 2 liter vin eller 1 liter spiritus ved ankomst til Algeriet. Ligeledes må man indføre 200 cigaretter og 25 cl eau de toilette.

    Man må udføre op til 4 liter vin og 200 cigaretter.

  • Foto

    Ved mange seværdigheder skal man betale særskilt for at tage billeder. Det drejer sig dog ikke om ret store beløb. Ved helleristninger er det som oftest forbudt at bruge blitz.

    Som altid: Vær opmærksom på, at nogle mennesker ikke bryder sig om at blive fotograferet. Spørg om tilladelse, når du gerne vil portrættere mennesker.

  • Påklædning

    Der bliver brug for tøj, der kan tages af og på ”lag for lag”. Ved kysten kan der være blæsende. Det anbefales, at man medbringer ulden sweater og vindjakke til kølige dage. Ikke alle hoteller er opvarmede eller isolerede.

    Særligt for Ghardaïa: Sand og ørkenblæst kan godt udtørre øjnene. Overvej at medbringe øjendråber (saltvandsampuller)

  • Indkøb

    I souq´en handles der bl.a. med beduinsmykker, lædervarer, tæpper, krydderier, lertøj, keramik, sjaler og tørklæder. Men modsat andre mellemøstlige lande skal der ikke tinges hårdt om prisen. Falder man for et tæppe i bazaren i Ghardaia, er der ingen snak frem og tilbage om prisen. Man får en pris stukket i næsen, og færdig arbejde. Prisen regnes som realistisk. Går man i gang med at prutte, vil man oftest få vist et andet og billigere tæppe, for så har man jo nok ikke råd til det første tæppe.

    Lædervarer har en særlig god kvalitet omkring byen Tlemcen. Tæpper i traditionelle, geometriske design, kan købes over hele landet, men særligt Ghardaia er kendt for sine tæpper.

  • Prisniveau

    Algeriet er billigt. Da rejsen har halvpension og en dag med helpension er det primært frokost og drikkevarer, der skal suppleres med. Et løst bud ville være, at et måltid på en mellemklasse-restaurant kan typisk koste mellem 5 og 15 euro pr. person, mens priserne på mere luksuriøse restauranter kan være højere.

  • Bagage

    Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Klima

    Det nordlige Algeriet har tempereret klima. I vinterhalvåret ligger dagtemperaturen på 12-15 grader, det kan blive koldt om natten og behageligt varmt i dagtimerne. Temperaturerne kan have pæne udsving. Den gennemsnitlige mængde nedbør er 60 mm.

    Klimaet omkring Ghardaïa er nogle gradere varmere og tørrere. Temperaturen i september-marts ligger på cirka 20-27 grader om dagen og 10-11 grader om natten, men sjældne gange kan det blive ned mod frysepunktet. Det regner stort set aldrig.

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  • Kikkert

    Det er ikke tilladt at tage kikkerter med ind i Algeriet. Man risikerer derfor at få tilbageholdt kikkert i tolden, når man ankommer til landet, og først få den udleveret igen ved afrejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Algeriet.
Ring til os 86 22 71 81