Logo

Algeriet

Arabisk, berbisk, maurisk, romersk, spansk og fransk kultur. Det hele mødes i Algeriet, der også viser Sahara fra sin mest imponerende side med urgamle klippetegninger.

 

Da Sudan blev splittet op i to stater overtog Algeriet førstepladsen som det største land i Afrika med 2,4 mio. km2– 55 gange større end Danmark. Det giver store muligheder for spændende rejser i det enorme land, og Viktors Farmor har det sidste år gjort landet til sin allerstørste nyhed som rejsemål.

I Algeriet findes europæisk og især fransk kultur iblandet et stænk verdenshistorie fra romerne og fønikerne. Berbere, arabere, maurere og tuareger er det lokale kulturislæt sammen med den berømte ret Cous-Cous.
 
Hovedstaden Algier er på Unescos liste over verdens kulturarv. Med sine labyrintagtige gader i den gamle bydel Kasbaen har gjort den til kulisse for flere film. Der er fransk og spansk stemning over byerne Oran og Tlemcen. De kaldes henholdsvis for ”Lille Paris” og ”Algeriets Andalusien”.

Har man set film med Saharas flotte sandklitter, kan man her opleve synet i virkeligheden. Selv om kamelkaravanernes tid er forbi, dukker karavanerne alligevel op på nethinden med deres vuggen gennem ørkenen.

Saharas store variation med forrevne klipper kommer også til sin ret i landet. Det giver uendelige og maleriske landskaber som ikke ses mange andre steder. Landet er helt åbent som nyt rejseland. Venlighed og nysgerrighed møder man overalt – men ikke anstrengende tiggeri! Algeriet er afslappende at færdes i.

 

Viktors Farmor i Algeriet

Det begyndte med en enkelt rejse i det nordlige Algeriet. Nu er der to forskellige. En i det nordlige Algeriet med hovedvægt på kultur. Viktors Farmor har nu taget skridtet videre og lavet en egentlig ekspedition til det sydlige Algeriet med telt-overnatning i ørkenen og lejrbål med barbecue i natten under en stjernespækket himmel.

En særlig oplevelse i nord udover bykulturen er nogle dale, hvor gamle byer ligger smukt på små bjergtoppe og synes at være bygget ind i klippen. De er anlagt af berbere for tusind år siden og er unikke eksempler på, hvordan mennesket erobrer ørkenen og forvandler noget af den til palmelunde.

Sporene fra de første mennesker oplever vi gennem utallige klipperistninger i verdens største frilandsmuseum her midt i Saharas sagnomspundne ørken. De viser, at for 10.000 år siden var livsgrundlaget for både mennesker og dyr helt anderledes. Frodigt og med vilde dyr som elefanter og løver.

Sikkerheden er i top. Vi er langt fra alle konflikter i det kæmpestore land. Men rejsen til det sydlige Algeriet kræver alligevel ekspeditionsånd og eventyrlyst. Selv om Viktors Farmor Kirsten Gynther Holm er en vaskeægte globetrotter, udtalte hun efter pioner-turen: ”Jeg har aldrig set noget så fantastisk.”

Find din indre eventyrer frem og tag med til Afrikas største land, Algeriet.

Viktors Farmor baggrundsbillede