Hvad søger du?

Artikler om Afrika


Over 3000 forskellige etniske grupper, over 1800 forskellige sprog, udstrækning på 8000 km fra nord til syd - velkommen til verdens næststørste kontinent: Afrika

Elefanter, giraffer, løver, flodheste... Listen fortsætter! Afrikas dyreliv er sensationelt, og mindst ligeså varieret er kulturene i denne enorme verdensdel. Lad dig inspirere af historierne om Ugandas hængende løver, Pagtens ark i Etiopien, Kenyas hoppende krigere eller noget helt fjerde. Der er rigeligt med artikler at tage fat på - god læselyst!

 

Læs artikler om

Etiopien - Madagaskar - Kenya - Sydafrika - Lesotho - Kap VerdeUganda og Rwanda - Malawi 

 

Etiopien

 

Den tredje kop kaffe er en velsignelse

Besked til alle kaffe-elskere: Send en tak til etiopiske geder. Eller endnu bedre: Besøg landet, hvor myter om dronningen af Saba, Kong Salomon og Pagtens Ark lever i bedste velgående.

Læs artiklen her
 

Afrikas sidste stammefolk

I det sydvestlige Etiopien, langs Omo-floden, lever en del stammer, hver med egne traditioner, selv om de ikke lever særlig langt fra hinanden.

Læs artiklen her
 

Englene huggede med hammer og mejsel

Et af verdens store vidundere ligger i en lille by i Etiopien. Lalibelas klippekirker er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Læs artiklen her
 

De brændte ansigters land

Er man til fascinerende udsigter i Grand Canyon-lignende landskaber, imponerende klippekirker eller besøg hos stammefolk er Etiopien stedet at besøge.

Læs artiklen her
 

Landet der vogter over Pagtens Ark

Etiopien er et af verdens første kristne lande, og det har noget, som ingen andre lande kan prale af: Pagtens Ark.

Læs artiklen her
 

Menneskets port ud af Afrika

På Etiopiens nationale arkæologiske museum står en montre med 52 knogler. Tilsammen danner de et næsten helt skelet af et lille menneskelignende væsen på halvanden meter.

Læs artiklen her
 

 
Kenya
 

Kenyas hoppende krigere

Masaierne er et usædvanligt farverigt folk. At besøge dem er som at lande i en tidslomme, og besøget indledes med et velkomst-ritual: Hoppende stammedans.

Læs artiklen her
 

 
Madagaskar
 

Esbens Madagaskar

Engang løsrev Madagaskar sig fra Afrika. Altså den ø, vi i dag kalder Madagaskar. Det er 115 millioner år siden. Landet er i dag et paradis af arter, der kun findes her.

Læs artiklen her
 

 
Sydafrika

 

Det bedste af Sydafrika

Cape Town og safariparken Kruger er de store trækplastre i Sydafrika, men en rejse på tværs af landet rummer mange andre seværdigheder.

Læs artiklen her
 

Hvordan næsehornet fik sin farve

De fleste af os kender Rudyard Kiplings fortælling om, hvordan elefanten fik sin lange snabel. Men hvad med historien om, hvordan næsehornet fik sin farve? Kender du den?

Læs artiklen her
 

Mandelas Sydafrika

Der er lavet en Top Ti over kendte afrikanere. Hvem topper den? Nelson Mandela selvfølgeligt. Mandela er et ikon, men slet ikke kan komme udenom, hvis man rejser til det sydlige Afrika.

Læs artiklen her
 

Cape Town er verdens design hovedstad

Sydafrika er meget mere end safari, hvad vejnavne som ”garden route” og ”panorama route” vidner om. Og for enden af den perfekte rejse venter Cape Town.

Læs artiklen her
 

Zulu

En TV-kanal. En mellemblød lakrids. En film med Michael Caine. Og et folk i Sydafrika. Ordet zulu er mange ting. Det sidste er det mest spændende, så lad os blive ved det!

Læs artiklen her
 

 
Lesotho
 

Gummistøvler i kongeriget i himlen

Det sydlige Afrika er meget mere end Kruger og Cape Town. For eksempel et kongedømme med husdyrflokke, hulemalerier og ølbryggere.

Læs artiklen her
 

 
Kap Verde
 

Da Gud var færdig med skabelsen...

...og børstede sine hænder, var det de små krummer, der ubemærket gled af hans fingre og som faldt i havet, der blev til Kap Verde øerne.

Læs artiklen her
 

 
Uganda og Rwanda

 

Gennem gorillaland til Rwanda

Fredelige gorillaer og chimpanser på få meters afstand, farvestrålende huse og smukke søer er noget af det, man kan opleve i Uganda og Rwanda.

Læs artiklen her
 

Løver hænger i træer og gorillaer grynter

Uganda hører ikke til de mest berømte safarilande, og det er en skam. For Uganda har et helt særligt dyreliv: blandt andet løver, der hænger i træer næsten som frugter i klaser.

Læs artiklen her
 

Jeg stødte på min forfader i dag

Der er mange oplevelser at hente i Afrika. Løver, geparder, elefanter, giraffer, bøfler. Men hvad er den ultimative største oplevelse? Uden tvivl: gorilla-trek.

Læs artiklen her
 

I skyggen af mangotræet

Det var ikke uden grund, at Winston Churchill kaldte Uganda for Afrikas perle. Og landet er fyldt med mennesker, der har en god historie at fortælle.

Læs artiklen her
 

 
Malawi

 

I Dr. Livingstones fodspor

At besøge Malawi er et eventyr i Livingstones ånd. Malawi søen topper en liste over verdens 15 mest spændende steder.

Læs artiklen her