Hvad søger du?

Rejs til Centralasien

Da Sovjetunionen brød sammen, dukkede fem nye og hidtil ukendte lande op på verdenskortet: Uzbekistan, Kazakhstan, Kirgisistan, Tajikistan og Turkmenistan. Lad os tage ud på en rejse!

Centralasien - eller "Langtbortistan", som Anders And kaldte det - er i dag et område, der er lige så stort som Vesteuropa. Som navnet "Centralasien" antyder, ligger det klemt inde midt i Asien uden adgang til havet.

Regionen afgrænses af Rusland/Sibirien mod nord. Mod øst af Kina, mod syd af Mellemøsten og mod vest af det Kaspiske Hav og Kaukasus.

Regionen byder på eventyr og spændene oplevelser lige fra arkitektur, kunsthåndværk, nomadeliv og stemning fra 1001 nat til suset fra verdenshistorien. Her har personligheder som Aleksander d. Store, Djenghiz Khan og Timur Lenk sat deres "fodspor".

Landene har frigjort sig fra den russisk-sovjetiske arv og er genfødt på ny med deres helt særegne kulturer og en afslappet muslimsk religion.

Stemning fra 1001 nat

Det er fantastisk, at man her i det 21. århundrede stadig kan opleve stemningen fra 1001 nat, eksotiske folkeslag og en kultur, der indtil for nylig var helt ukendt.

Viktors Farmor i Centralasien

Besøg nogle af de gamle silkevejsbyer Samarkand og Bukhara i Uzbekistan.

Se nomader leve et liv efter gamle traditioner i usædvanligt smukke bjerge i Kirgisistan.

Rejs tværs gennem Kazakhstans enorme stepper

Kommer man til Tajikistan vil man opleve særegne landskaber med udsigt til over 7000 meter bjerge, hvor næsten ingen turister har været før.

Besøg Akhal-Teke hestene, som anses som værende det nationale symbol for Turkmenistan. Derudover kommer vi forbi "Shining of Karakum", et krater som stammer fra 1971 fyldt med naturgas som stadig brænder den dag i dag.

Det hele kan endda kombineres på én og samme rejse. De 5 stan-lande

Derudover besøger Viktors Farmor også Mongoliet.

Overnat i ger-telte og stift bekendtskab med Djengis Khan, og Mongoliets kultur og historie. Rejs på evnetyr væk fra de slagne turistveje.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Centralasien.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en kulturrejse, en vandretur eller en kombinationstur til flere lande har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Adventurerejser - eventyret venter!

Vi har mange forskellige typer af rejser til Centralasien. En af dem er vores Adventure-rejser, hvor der virkelig er skruet op for eventyr og nye oplevelser. Det får du f.eks. på vores rejse Kirgisistans bjerge og nomader.

Jurte i Kirgisistans bjerge. Foto Viktors Farmor

Pigeture - forkælelsesrejser kun for kvinder!

Klædt i grønt viser en brud i Uzbekistan sit hemmelige brudeværelse frem. Klædt i rødt er 1000 kvinder i Nepal til kvindefestival. Klædt i hvidt holder kvinderne i en ørkenlandsby i Iran liv i en tradition. Farverige syn på en pigetur med Viktors Farmor.

Modeopvisning i en af Bukharas gamle karavanseraier. Foto Lone Andersen

Kulturrejser

Fra Taj Mahal og gyldne templer i farverige Indien til Silkevejens karavanebyer i Uzbekistan. Fra Perus velbevarede inkaruiner på Machu Picchu til legenden om Dronningen af Saba i Etiopien. Verdens lande er fulde af fascinerende kulturarv.

Poi Kalon i Bukhara. Foto Viktors Farmor