Hvad søger du?

Centralasien

Da Sovjetunionen brød sammen dukkede fem nye og hidtil ukendte lande op på verdenskortet: Uzbekistan, Kazakhstan, Kirgisistan, Tajikistan og Turkmenistan

 

Centralasien - eller "Langtbortistan", som Anders And kaldte det - er i dag et område, der er ligeså stort som Vesteuropa. Som det nye navn "Centralasien" antyder, ligger det klemt inde midt i Asien uden adgang til havet.

Regionen afgrænses af Rusland/Sibirien mod nord. Mod øst af Kina, mod syd af Mellemøsten og mod vest af det Kaspiske Hav og Kaukasus.

Regionen byder på eventyr og spændene oplevelser lige fra arkitektur, kunsthåndværk, nomadeliv og stemning fra 1001 nat til suset fra verdenshistorien. Her har personligheder som Aleksander d. Store, Djenghiz Khan og Timur Lenk sat deres "fodspor".

Landene har frigjort sig fra den russisk-sovjetiske arv og er genfødt på ny med deres helt særegne kulturer og en afslappet muslimsk religion.

  

Viktors Farmor i Centralasien

Besøg nogle af de gamle silkevejsbyer Samarkand og Bukhara i Uzbekistan.

Se nomader leve et liv efter gamle traditioner i usædvanligt smukke bjerge i Kirgisistan.

Rejs tværs gennem Kazakhstans enorme stepper eller gennem Turkmenistans steghede ørken.

Kommer man til Tajikistan vil man opleve særegne landskaber med udsigt til over 7000 meter bjerge, hvor næsten ingen turister har været før. 

Det hele kan endda kombineres på én og samme rejse.

 

Klik på landene i oversigten for at læse mere om dem og se detaljerede beskrivelser af vores rejser.