Hvad søger du?

Zambia

Storslåede naturoplevelser og safari langt væk fra masseturismens hovedstrøg - Zambia er det ægte Afrika.

 

South Luangwa regnes for at være en af verdens bedste nationalparker, og da Luangwa-floden jævnligt går over sine bredder, er der dannet grobund for en frodig vegetation og et rigt dyreliv.

Nationalparken er hjemsted for mere end 40 arter af pattedyr og 650 fuglearter. Her er store flokke af løver, zebraer, bøfler, giraffer, elefanter og flodheste.

Der er gode chancer for at opleve leoparder og Thornicroft giraffer, der kun findes her i Luangwa-dalen.

 

Viktors Farmor i Zambia

Rejsen til Zambia er en kombinationsrejse med Malawi. Vi rejser i Dr. Livingstones fodspor og oplever fantastisk natur og en rig variation af dyr. Der er fire dages safaritur i Luangwa nationalparken, der er mere end 9000 kvadratkilometer stor.

Vil du på safari i det ægte Afrika, er Zambia en oplagt destination.

Bemærk! Vores rejse til Malawi og Zambia er ikke på programmet i 2021 og 2022. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev - så du får en opdatering, når rejsen igen kan afvikles.
 

Rejser til Zambia

  

Praktiske oplysninger Malawi og Zambia

 • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed

  Malawi: Visum kræves. Det koster pt. 150 US dollars og fås ved ankomst. Der skal være minimum 2 blanke sider i passet. Medbring USD i kontanter til at betale for visum. 

  Zambia: Visum kræves. Det koster pt. 50 US dollars. Visum fås ved ankomst. Det er desuden vigtigt, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen. Medbring USD i kontanter til at betale for visum. 

  Medbring gerne en fotokopi af passet

 • Statens Seruminstitut anbefaler vaccinationer mod difteri/tetanus og, hepatitis. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Den lokale valuta i begge lande hedder kwacha. 100 Malawi kwacha er lig med ca. 1 kr. 100 zambiske kwacha er lig med ca. 70 kr. VISA/MASTER-kort kan bruges i de større byer samt til at hæve kontanter på i ATM/ hæveautomater. Der kan dog ofte maksimalt hæves ca. 800 kr., og det er ikke altid de virker.
  Ellers medbring USD i kontanter, der kan veksles mange steder.

 • Som udgangspunkt benytter vi turistklassehoteller/lodges/camps. Nogle steder vil der dog være fælles bad og toilet. Vi ligger vægt på god hygiejne og at der er rent. Det er ikke nødvendigt at medbringe myggenet. Der er wifi på de fleste hoteller/lodges/camps.

 • Maden i Afrika bliver kogt meget længe, og det er sjældent, at der forekommer mavetilfælde.

 • Telefoni. Uden for byerne er der ikke telefon-forbindelse eller mobildækning til udlandet. Fra de store byer kan der sendes e-mails og ringes via fastnet og mobiltelefon - spørg rejselederen. Vores lokale guide har som regel mobilkontakt til hovedstaden.

  Telefonselvvalg til Zambia er 00+260, til Malawi 00+265. Til Danmark trykkes 00+45.

  Internet. Der er wifi på de fleste overnatningssteder.

 • Strøm. 230 volt. Medbring adapter.

 • Drik ikke af vandet. Der kan købes mineralvand mange steder.

 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører er inklusiv. Drikkepenge til hotelpersonale er ikke inklusiv. Drikkepenge for drikkevarer i restauranter er heller ikke inklusiv.

  Det er en uskik bare at dele gaver ud, der kan være næsten værdiløse hjemme, men muligvis har en stor lokal markedsværdi. Det hæmmer i sidste konsekvens befolkningens eget initiativ og fremavler tiggeri. Det frarådes derfor helt at give gaver til børn.

  Hvis nogen på besøg i landsbyerne vil give kuglepenne, postkort fra Danmark, skrivepapir etc., kan vores lokale guider være behjælpelige med at give dem til de rette personer.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først, og de ønsker ofte ikke at blive fotograferet.
  Det er forbudt at fotografere soldater, grænseovergange og militærinstallationer.

 • Løsthængende bomuldstøj og gerne tøj, der kan tages af og på 'lag for lag' anbefales. Selv om det er varmt, kan det være klogt at medbringe lange bukser og langærmede skjorter/bluser, da der på nogle af turene kan være tornet krat, insekter, og solen kan være hård ved armene. Der kan være køligt om aftenen.
  Nogle afrikanske insekter er ofte tiltrukket af blå og sort tøj. På safariture er det desuden bedst med afdæmpede/naturfarver, så vi virker mindre iøjnefaldende for dyrene. Medbring tørklæde til at svøbe om hals og hoved til beskyttelse mod vind og støv.
  Uden for de større byer bør kvinder have bukser/kjoler, der dækker knæene. På lodges/hoteller er det helt ok med mere afslappet ”europæisk” tøj. Selskabstøj er unødvendigt, men tøjet bør være i god stand – i Afrika bliver tøj betragtet som statussymbol.
  Husk gode travesko og sandaler.

 • Man kan med fordel købe ting som træskærerarbejder, tæpper, turbaner, tuaregsmykker, lædervarer, amuletter etc., og der skal altid forhandles om prisen. Mere information på turen.

 • Drikkevarer som mineralvand, øl og sodavand koster mellem 8 og 15 kroner for en flaske.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klimaet er varmt, men ikke ulideligt. Faktisk ligger vores rejse i den allerbedste årstid. Luften er tør (læbepomade) og lyset derfor meget skarpt (solbriller og kasket).

 • Der er ikke tidsforskel i forhold til Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  Evt. lagen/lagenposer

  - Badetøj/Håndklæde

  - Mindre taske/turrygsæk til bådtur og safariture

  - Kikkert

  - Lommelygte/pandelygte + batterier

  - Læbepomade

  - Kasket eller solhat – gerne med myggenet til beskyttelse mod fluer

  - Solbriller

  - Solcreme med høj faktor

  - Myggespray – myggenet er ikke nødvendigt

  - En rulle toiletpapir

  - Vækkeur

  - Piller mod maveinfektion

  - Salttabletter/halspastiller/tyggegummi

 • Vi kører i bus udenfor parkerne og i 4-hjulstrukne safari-køretøjer i parkerne. Bilerne er efter afrikanske forhold i god stand. At opleve det oprindelige Afrika indebærer mange timers kørsel på grusveje og gennem den åbne savanne, som i tørketiden er meget støvet. Det anbefales derfor at sikre alt følsomt udstyr mod støv, ikke mindst fotoudstyr. Tøj etc. kan pakkes ned i plasticposer.

 • Turist-infrastrukturen er forholdsvis veludviklet, men antallet af gode hoteller, restauranter etc. er så begrænset, at der i en presset situation kan opstå mangel på alternativer. Der kan ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, driftsforstyrrelser på færger etc. 

 • Bilharziose findes i Malawisøen, og ved badning i søen er der en lille risiko for smitte. Man skal dog, som ved alle rejser, huske at meddele lægen ens rejseaktiviteter, hvis man bliver syg efter rejsen. Behandlingen er en enkelt pillekur.

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.