Logo

Nepal

Med bjergtinder på mere end 8800 meter ligner Nepal mest et iskoldt bjergland. Men der er også jungle og frodigt lavland med en alsidig kultur.

Nepal er mest kendt som hjemsted for verdens højeste punkt Mount Everest på 8.848 meter. Desuden har landet otte ud af verdens 10 højeste bjerge indenfor sit territorium, og derfor bliver Nepal ofte synonym med det alpine bjergland i Himalaya.

Men der er store variationer. Der er også subtropisk lavland på niveau omkring havets overflade, hvor maden skal dyrkes til den store og hastigt voksende befolkning – ca. 28 millioner mennesker på nuværende tidspunkt.

Indtil fornylig var Nepal også et af verdens ældste kongedømmer. Det sluttede dog brat i år 2008 efter årtiers kamp med maoistiske oprøre, og en massakre i kongefamilien, hvor en prins dræbte sine forældre, kongen og dronningen.

Hovedparten af befolkningen er hinduer. Siddharta Gautama – bedre kendt som den jordiske Buddha - er født i Nepal. På trods heraf er kun ca. 9 procent buddhister, som følger den tibetansk-buddhistiske retning.

Men ellers findes en lang række minoritetsgrupper med hver deres særlige sprog. Særlig kendt er gurkhaerne og sherpaerne. Begge bjergfolk, hvor gurkhaerne er berygtet for at være meget udholdende og modige soldater. Sherpaerne er kendt som de bedste bjergbestigere i verden.

Nepal er fattigt og kæmper ofte med sultkatastrofer og senest med følgerne af et jordskælv. Men landet rejser sig hver gang og er i dag et af verdens mest poplære rejsemål.

 

Viktors Farmor i Nepal

På vores Nepal Rundrejse bevæger vi os udenfor turismens hovedstrøg og rejser gennem landets utroligt varierede og storslåede natur. Blandt andet til junglen, højlandet og til de sneklædte Himalayabjerge. På rejsen kommer man maks. op i 1600 meters højde.

Man besøger bl.a. Tamang-, Tharu- og Gurung-folket i deres landsbyer i lavlandet. Man oplever de største og vigtigste buddhistiske og hinduistiske helligdomme i Kathmandu-dalen og Buddhas fødested i Lumbini. På en safari i Bardia nationalparken er der chance for at se bl.a. bengalske tigere og vilde elefanter.

På rejsen Nepal Vandreferie opleves fascinerende nepalesiske og tibetanske kulturer i det smukke Annapurna område med fantastiske udsigter til Annapurna bjergene, heriblandt ”Fiskehalebjerget”. Undervejs bor vi på lokale bjerghoteller og i hyggelige homestays og får nærkontakt med landbefolkningen. Vandreturen går maks op i 2.150 meters højde.

Endelig arrangeres også en af de særlige pigeture – rejser kun for kvinder – til Nepal. Den store oplevelse på denne rejse er uden tvivl  Teej, en kvindefestival, hvor op til en halv million kvinder samles foran et Shiva tempel, i røde sarier og med deres fineste smykker. De ofrer i templet og beder for velsignelse af mænd og familier.

Tag med Viktors Farmor til landet, der huser verdens tag. Se vores rejser til Nepal herunder.
 

Viktors Farmor baggrundsbillede