Logo

Laos

En sejltur på Mekongfloden giver et godt indtryk af den mægtige flods store betydning . Ved floden ligger Luang Prabang, der er en kulturarvsby fuld af oplevelser.

I Luang Prabang går munkene klædt i deres orange dragter  hver morgen i procession gennem byen med hver deres lille skål . De lever et asketisk liv og får kun den mad, som befolkningen og turister giver dem. Luang Prabang er på UNESCOS verdensarvsliste, og den er imponerende med kolonitids-arkitektur, natmarkeder, templer og fint kunsthåndværk.

En sejltur byder på forunderlige huler med flere tusinde Buddha statuer i alle mulige størrelser. I nærheden af Luang Prabang findes vandfaldet  Khouangsi, som er et af de smukkeste vandfald i Laos.

Landet har mange forskellige stammefolk, og et kendetegn ved disse minoritetsgrupper er deres forskellige klædedragter.

I hovedstaden Vientiane er blandt andet det imponerende Patuxay monument, kendt som Vientianes egen triumfbue.
Stemningen i Laos er afslappet og ustresset – men man kan godt have travlt med at opleve alt det spændende, som Laos har at byde på.

 

Viktors Farmor i Laos

Laos har som det eneste land i Sydøstasien ikke direkte adgang til havet, og Mekongfloden er en vigtig transportåre. Laos har grænser til Kina, Vietnam, Cambodia, Burma og Thailand.

Viktors Farmor har rejser, hvor man besøger Laos og Cambodia og oplever smukke templer, fantastiske solnedgange på floderne, farverige og fristende markeder, gedigent kunsthåndværk og historiske byer.

Laos er ikke et af de mest kendte lande i Sydøstasien, men helt sikkert et positivt bekendtskab, der giver lyst til et gensyn. Se vores rejser til Laos herunder.

Viktors Farmor baggrundsbillede