Hvad søger du?

Rejser til Indonesien

Orangutanger, komodovaraner, langhuse og traditionel levevis - og ikke at forglemme: frugtplantager med passionsfrugt og avokado. Det tropiske ø-rige Indonesien er nærmest som paradis på paradis.

 

Hvad er tre meter langt, vejer 90 kilo og ligner noget fra fortiden? Svaret er en velvoksen komodovaran. Og hvis man gerne vil se sådan en, må man nødvendigvis rejse til den indonesiske ø Komodo, for de lever ikke andre steder. Komodo-øerne er på UNESCOS liste over verdens naturarv og er udnævnt til et af verdens 7 natur-vidundere. Ikke så sært, for her får man - på et lille område – alt, lige fra savanne og regnskov til hvide sandstrande, koralrev og dramatiske klipper. Dyrelivet tæller bøfler, hjorte, vildsvin, aber, masser af fugle. Og så denne: Verdens største øgle, komodovaranen, der populært også omtales som komodo-dragen. Selv om den altså hverken spyr ild, flyver eller kaster forbandelser over dig, som andre drager.

På Sumatra gøres der en stor indsats for at redde orangutanger, der er truet af skovhugst, krybskytter og andre trusler mod den menneskelignende abe. Dyrene skal i videst muligt omfang tilbage til naturen, og i den proces bliver de fodret to gange dagligt i nationalparken. Det giver en enestående mulighed for at komme relativt tæt på dyrene, der ellers lever højt oppe i trætoppene i den tætte jungle.

Batak-folket holder fast ved deres traditionelle langhuse med plads til 12 familier. De tager gæstfrit imod og fortæller om deres levevis.

Bali er blandt andet kendt for smukt og særpræget kunsthåndværk, og det kan være svært at få plads i kufferten til alle de smukke træskærerarbejder, man gerne vil have med hjem. Men de flotte sølvsmykker fylder heldigvis ikke nær så meget.

 

Viktors Farmor i Indonesien

Der er omkring 3000 øer – mange bittesmå og ubeboede – i Indonesien. På rejsen til Indonesien er det hovedsagligt to af hovedøerne: Sumatra og Komodo, vi koncentrerer os om, men vi besøger også Bali og den mindre ø Rinca.

Naturen er i verdensklasse, dyrelivet exceptionelt og havet azurblåt. Hvad venter du på?

Bemærk! Vores rejser til Indonesien er ikke på programmet i 2022. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev - så du får en opdatering, når rejsen igen kan afvikles.
 

Rejser til Indonesien