Rejser til Colombia

Colombia er regnet som et af de allerskønneste lande i Sydamerika. Klima og natur er varieret, fra høje bjerge over bløde bakker til fantastiske strande.

Værd at opleve i Colombia

Dans salsa i Baranquilla, og lær om kaffeproduktion på en hacienda i den betagende Corora-dal. Colombia er især kendt for kvalitetskaffe og kæmpe karneval. Kom og dans med!

Karnevallet i Baranquilla er verdens næststørste efter Rio, og stemningen er euforisk, når de mange måneders forberedelser kulminerer i store, farvestrålende parader, inciterende musik og dans i gaderne.

Går man efter naturoplevelser er Colombia et smukt og spændende land. I Tayrona nationalparken mødes junglen med det Caribiske Hav, og der lever jaguarer, brøleaber, leguaner og flere hundrede fuglearter.

Tag også svævebanen til toppen af Monserrate Hill og få et spektakulært vue over hovedstaden Bogota, der ligger i 2640 meters højde.

Landet var i mange år præget af narkokriminalitet og konflikter med væbnede guerillagrupper.  Men det er der gjort en stor indsats for at få ryddet op i, og nu er turisterne vendt tilbage til den sydamerikanske perle. Colombia ligger i det nordvestlige Sydamerika og har grænser til Ecuador, Panama, Venezuela, Brasilien og Peru. Det er det eneste land i Sydamerika, der både har kystlinie til Stillehavet og det Caribiske hav.

Kort over landet Colombia

Landefakta

Areal: 1.138.910 km2

Hovedstad: Bogotá

Møntfod: Colombiansk peso (a 100 centavos) - forkortes COP

Sprog: Spansk

Tidsforskelfra DK: Sommer: -7 timer, vinter: -6 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Colombia?

Vejret er lunt det meste af tiden året rundt, som på de bedste danske sommerdage. Colombia har typisk tropisk klima med høje temperaturer året rundt i lavlandet. For flest soltimer og mindst regn ligger de tørre måneder typisk fra december til marts. I juni, juli og august falder der også typisk mindre regn. I Amazonas' regnskove er der ca. 26 grader, og der falder op mod 280 mm. regn i februar. Så landet kan også byde på mere varieret vejr.

Hvem møder du i Colombia?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Den største befolkningsgruppe i Colombia er mestizerne (personer af blandet oprindelig og europæisk afstamning), som udgør 60 %. Folk med europæisk afstamning udgør 20 %, afro-colombianere 18 % og oprindelige folkeslag 2 %.

 • Dansere i procession til karneval i Barranquilla. Viktors Farmors rejser til Colombia.

  7 gode grunde

  Colombia kalder! Står du og mangler en idé til dit næste rejsemål, er her syv gode grunde til at...
  Dansere i procession til karneval i Barranquilla. Viktors Farmors rejser til Colombia.

  7 gode grunde

  Colombia kalder! Står du og mangler en idé til dit næste rejsemål, er her syv gode grunde til at...
 • Colombia er et tropisk paradis. Foto Lea Nielsen

  Gudiks Colombia

  Karneval og caribisk feststemning tiltrækker Gudik Holm
  Colombia er et tropisk paradis. Foto Lea Nielsen

  Gudiks Colombia

  Karneval og caribisk feststemning tiltrækker Gudik Holm

Typiske spørgsmål før rejsen til Colombia

 • Hvad spiser vi i Colombia?

  Kaffe af den bedste kvalitet drikker man overalt, Colombia er et kaffeland med stort K. Det regnes for det land i verden, der dyrker de bedste kaffebønner, og landet sørger for rigtig meget af den kaffe, vi drikker.

  Arepas, små pitabrød lavet på majsmel, er meget populære i Colombia og en daglig spise. Landet har et simpelt køkken, hvor kylling, fisk og oksekød med ris eller kartofler ofte er på menuen. Ofte er madbananer også en del af måltidet, der findes både grønne og søde. Patacones laves på grønne madbananer og er en god snack toppet med f.eks. avocado.

  Et andet på bud en lækker og simpel snack er empanadas (direkte oversat til dansk ”pakket ind i brød”). Det er små brødpakker med forskelligt fyld. Typisk er de friturestegt.

  Man kan købe billige og gode øl, og på vinkortet kan du oftest fine gode chilenske vine.

  Vandet fra hanerne kan flere steder drikkes, men smager af klor. Det anbefales, at man køber mineralvand på flaske.

 • Hvad er prisniveauet i Colombia?

  En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 10 kr. Et glas vin fra 35 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 8 kr.

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10-15 % på regningen, hvis ikke det er pålagt allerede (i så fald står der typisk "propina voluntaria" på regningen.)

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

  Møntfoden i Colombia hedder Colombian Peso og forkortes COP. 1000 COP svarer til ca. 2 kroner. Det anbefales at medbringe US Dollars, og også gerne i mindre sedler. Kreditkort (kun Visa og Mastercard) kan bruges på restauranter, hoteller og i mange turistbutikker. Der er hæveautomater i større byer.

 • Hvad køber man i Colombia?

  Der findes et væld af smukke og utroligt farverige souvenirs, som er værd at bringe med hjem. Det er bl.a. tasker, store som små, i de smukkeste farver lavet i lokalt håndværk. Måske der mangler en hængekøje hjemme i haven? I så fald er det også en ting, mange lokale laver – igen i et væld af kraftfulde farver.

  Du finder generelt en masse forskelligt kunsthåndværk solgt på markeder og igen i de flotteste farver. Det kan være alt fra kurve, til krukker, til små figurer – det er utrolig festligt og smukt og gå på opdagelse på markeder store som små.

  Kaffe ligger lige til højrebenet at købe med hjem. Det kan altid findes i mange forskellige størrelse og pakket, så det kan komme i en kuffert. Spørg evt. rejseleder eller lokalguide for at høre om priser og kvalitet.

  Det er værd at nævne chokolade! Colombia producerer også, som flere andre latinamerikanske lande, chokolade. Du kan dufte dig til din yndlings og tage noget af den søde spise med hjem til Danmark.

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Colombia?

  Selv om Colombia i medierne har lidt af et blakket ry, er det i dag et sikkert land at færdes i med få undtagelser – steder, hvor vi ikke kommer.

  Vi har nøje udvalgt rejseruten og har siden 2014 haft grupper i landet uden problemer. Colombianerne er ikke vant til turister i samme grad som andre sydamerikanske lande, og derfor oplever man en gensidig nysgerrighed på disse rejser.

  Vi anbefaler generelt, at man køber mineralvand på flaske. Nogle steder kan vandet drikkes, men det smager ofte af klor.

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod: smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Desuden anbefales vaccination mod gul feber.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Hvad er tidsforskellen?

  Der er -7 timer om sommeren, om vinteren -6 timer.

 • Er det sikkert at rejse i Colombia?

  De seneste 10 år har Colombia gennemgået en forvandling. Der er ryddet op og renset ud med uhørt succes, og i dag tager colombianerne imod gæster med åbne arme. Landet lider stadig af sin blakkede fortid og dermed rygte med narkokarteller, og det er en del af historien, men i de områder, vi rejser i, kan vi trygt rejse.

 • Hvad er godt at pakke med i kufferten?

  Her er nogle gode ideer til tasken på rejse i Colombia: Insektspray/myggebalsam, regnslag, sollotion med høj faktor, solbriller, kasket eller solhat, evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge), evt. sportssandaler og vandresko, varm trøje eller jakke.

 • Guidebøger, litteratur og film

  Film: Encanto, 2021, Oscarvinder for bedste animerede film. Filmen dykker ned i genren magisk realisme og viser Colombia frem i et nyt og positivt lys med fokus på familie, magi, musik, farver og sammenhold.

  Guidebog: Colombia, Lonely Planet, 2018. God informationsrig rejsebog.

  Roman: 100 års ensomhed, Gabriel García Márquez, 1967, roman. En af de største sydamerikanske klassikere, der finder sted i en isoleret landsby omgivet af sumpe og urskove. Slægtsroman. Genren er magisk realisme.

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Colombia

Tæt på naturen

På vores fugle-rejser i Colombia kommer vi godt op i højden for at komme så tæt på de specifikke fugle som muligt, og her er det en god idé at huske en varm trøje. I Amazonasregnskoven skal man huske myggespray og gerne lange tynde bukser og trøjer.

Gode turistklasse hoteller

Generelt bor vi på gode turistklassehoteller, så vi alle kan blive godt udhvilet oven på alle oplevelserne i det smukke land.

Vidste du det om Colombia?

Den colombianske nobelprismodtager Gabriel Garcia Márques’ bog ”100 års ensomhed” er solgt i mere end 30 millioner eksemplarer.

Viktors Farmor i Colombia

Vi nyder at rejse i dette varierende, fascinerende og betagende land, som emmer af sydamerikansk charme med skøn musik, dans, kultur og ikke mindst natur. Vi dykker ned i landet på to forskellige rejser:

Colombias natur har næsten det hele – lige fra de snedækkede tinder højt oppe i Andesbjergene til den dampende regnskov i Amazonas. Landet rummer en ufattelig diversitet af natur og dyreliv og er et fantastisk sted at tage på fugletur. Med knap 2000 fuglearter er Colombia faktisk det land i verden med flest fuglearter. Det svarer til næsten 20 procent af alle verdens fugle! Tag med på turen Colombia fugle- og naturrejse for at komme helt tæt på.

Det er nemt at forelske sig i landet. På vores Colombia rundrejse har vi god tid i Spaniens gamle fæstning ved den caribiske kyst: Cartagena. Byen er et pragtstykke fra kolonitiden. Et andet spændende indslag på rejsen er Medellin, der for 20 år siden var kendt som narkobaronernes hjemsted, men i dag har genopfundet sig selv som en spændende kulturby. Vi skal også på udkig efter brøleaber i regnskoven og bruger en dag i kaffens tegn.

6 nedslag i Colombias historie

1499 
Spanierne ankom ved de mange rygter om store guldskatte.

1739
Colombia, navnet dengang var Ny Granada, blev et selvstændigt vicekongedømme, der omfattede Venezuela, Ecuador og Panama.

1819 
Colombia bliver erklæret uafhængig fra Spanien efter frihedshelten Simón Bolívars sejr ved Boyacá.

1970erne 
Colombia er største eksportør af marihuana til USA – og dermed fulgte kokain. Her trådte Pablo Escobar ind på scenen i Medellín.

2016 
Regeringen indgår fredsaftale med guerillagruppen FARC efter mere end 50 års intern konflikt.

2021 
Store demonstrationer pga. ny skattereform (som trækkes tilbage). Flere mister livet.  

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Colombia

 • Pas og visum

  Colombia kræver ikke visum fra danske statsborgere i de første 90 dage i landet. Passet må ikke udløbe inden for 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé, at have en ekstra kopi af passets informationsside med, og opbevare den et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod: smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Colombia hedder Colombian Peso og forkortes COP. 1000 COP svarer til ca. 2 kroner. Kreditkort (kun Visa og Mastercard) kan bruges på restauranter, hoteller og i mange turistbutikker. Der er hæveautomater i større byer. Generelt får man en lidt bedre kurs ved at hæve penge end ved at veksle.
  Vælger man at veksle penge, anbefales det at medbringe US Dollars, og helst i 20, 50 eller 100 US Dollars-sedler.

 • Hoteller

  Der er ikke elkedel på værelserne. Der er hårtørrer på ca. halvdelen af hotellerne på rundrejsen, men ikke på fugle- og naturrejsen.

  På rejsen Colombia fugle- og naturrejse

  Vi bor på velvalgte hoteller og lodges. Listen herunder skal dog tages med forbehold, men giver en idé om hvilken slags hoteller og lodges, vi benytter:

  Sabaneta: La extremadura
  Jardin: Hacienda Balandu el. Hosteria La Valdivia
  Manizales: Recinto del Pensamiento
  Salento: Mirador del Cocora el. Salento Real
  Otun Quimbaya Reserve: Otun Quimbaya Lodge el. Reserve
  Pereira: Sazagua el. Sonesta el. Hacienda Castilla
  Leticia: Waira Hotel
  Marasha Reserve: Marasha Reserve Lodge
  Puerto Nariño: Waira Selva
  Bogotá: Estelar de la Feria el. Casa Real 93
  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt kunne klare at gå på trapper.

  Der er 2 længere vandreture på ca. 3 timer, hvor det kræver ekstra god form for at kunne deltage. For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for at vælge en kortere rute på ca. 1 time eller blive tilbage og vente på resten af gruppen.  

 • Telefoni og internet

  Internet og Wi-Fi

  På mange af hotellerne er  der gratis wi-fi – nogle steder på værelserne, andre steder kun i lobbyen. Hastigheden er dog sjældent imponerende.  

  Mobiltelefon

  Det er temmelig dyrt at ringe og sende sms til udlandet fra Colombia, så kontakt din teleudbyder og for priser og nærmere information. 

 • Elektricitet

  Der er 110 volt (i lysnettet), som dog ikke behøver at volde problemer i de nyere opladere til kamera mm (se tekst på opladeren). Der bruges stik med to eller tre smalle flade ben, så medbring adapter.

 • Mad og drikkevand

  Colombia er ikke kendt for et varieret køkken. Det er ofte kylling, fisk  eller oksekød, der bliver serveret og med pommes frites eller ris til. Kaffe af den bedste kvalitet drikker man overalt, og man kan købe billige og gode øl, mens chilenske vine ofte er at finde på vinkortene.

  Vandet fra hanerne kan flere steder drikkes, men smager af klor.  Det anbefales, at man køber mineralvand på flaske.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10-15 % på regningen, hvis ikke det er pålagt allerede (I så tilfælde står der typisk "propina voluntaria" på regningen.)

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 10 kr. Et glas vin fra 35 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 8 kr.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Når man modtager flybilletterne skriver vi også hvor mange kilo, man må have med, og det er typisk 20 kg.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Vejret er lunt det meste af tiden, som på de bedste danske sommerdage. Colombia har typisk tropisk klima med høje temperaturer året rundt i lavlandet.

  I Amazonas' regnskove er der ca. 26. grader, og der falder op mod 280 mm. regn i februar.

 • Tyveri

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

  På byrundturen i Bogotá til fods anbefaler vi, at man bliver sammen i gruppen.

 • Særligt for fugle- og naturrejsen

  De fleste steder har vi ud over vores lokalguide en lokal ekspert med, der har indgående kendskab til det specifikke sted, som vi besøger. Vores lokalguide medbringer et teleskop hele turen rundt. Flere steder kommer vi højt op i Andesbjergene, mellem 3000 – 4000 moh. Og da vi satser på at være på lokaliteten ved solopgang kan det være koldt, og vi anbefaler at medbringe det uldne undertøj, en god hue eller sjal og et par handsker. I Amazonregnskoven er der enkelte steder, hvor der er voldsomt med myg, så vi anbefaler at medbringe et par tynde langærmede skjorter og godt med effektiv myggebalsam.

  Husk weekendtaske (sportstaske) til Marasha-Puerto Narino. Det drejer sig om 4 dage/3 nætter hvor man ikke kan medbringe sin kuffert. Den bliver stående på hotellet i Leticia indtil man kommer tilbage hertil og rejser videre.

  Gummistøvler er uundværlige i Marasha regionen. De kan lejes eller købes billigt i Leticia, så medmindre man er glad for sine egne gummistøvler, er der ingen grund til at tage gummistøvler med fra Danmark.

  Vandrestøvler bliver man glad for at medbringe.

  Siddeunderlag/pude til at sidde på i bådene i Amazonas kan være en god idé at medbringe, da der ikke er hynder i bådene. 

  Morgenmaden på mange af dagene er simpel og tages med i bussen på vej til dagens udflugtsmål. Hav evt. müsli/energibarer med hjemmefra til at supplere med.

  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres. 

  Vi står ofte tidligt op på denne tur for at have de bedste betingelser for at se fugle.

 • Husk at supplere pakkelisten med

  - Insektspray / Myggebalsam

  - Regnslag

  - Sollotion med høj faktor

  - Solbriller

  - Kasket eller solhat

  - Badetøj og håndklæde

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Evt. sportssandaler

  - Vandrestøvler/sko

  - Evt. vandrestave

  - Varm trøje el. jakke.

  -Gerne lag på lag tøj som kan tages af og på. Vi befinder os imellem 0 og 3.000 meter på rejsen så temperaturen svinger.

 • Transport

  Colombia har ikke haft turisme i mange år, og vejene er ikke nær så gode som man måske er vant til fra andre latinamerikanske turistlande. Der kan være jordskred eller strejker som ydermere forlænger køretiderne i programmet. Busserne kan variere af standard, men vi stræber altid efter at have de bedste busser. Måske mikrofonen svigter eller et af sæderne ikke kan lænes tilbage; bær over med det, du er i Colombia!

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Colombia.
Ring til os 86 22 71 81