Hvad søger du?

Rejser til Colombia

Dans salsa i Baranquilla og lær om kaffeproduktion på en hacienda i den betagende Corora-dal. Colombia er især kendt for kvalitetskaffe og kæmpe karneval. Kom og dans med!

Colombia er regnet som et af de allerskønneste lande i Sydamerika. Klima og natur er varieret, fra høje bjerge over bløde bakker til fantastiske strande.

Karnevallet i Baranquilla er verdens næststørste efter Rio og stemningen er euforisk, når de mange måneders forberedelser kulminerer i store, farvestrålende parader, inciterende musik og dans i gaderne.

Går man efter naturoplevelser er Colombia  et smukt og spændende land. I Tayrona nationalparken mødes junglen med det Caribiske Hav og der lever jaguarer, brøleaber, leguaner og flere hundrede fuglearter.

Tag også svævebanen til toppen af Monserrate Hill og få et spektakulært vue over hovedstaden Bogota, der ligger i 2640 meters højde.

Colombia var i mange år præget af narkokriminalitet og konflikter med væbnede guerillagrupper.  Men det er der gjort en stor indsats for at få ryddet op i, og nu er turisterne vendt tilbage til denne sydamerikanske perle. Colombia ligger i det nordvestlige Sydamerika og har grænser til Ecuador, Panama, Venezuela, Brasilien og Peru. Det er det eneste land i Sydamerika, der både har kystlinie til Stillehavet og det Caribiske hav.

 

Viktors Farmor i Colombia

Colombias natur har næsten det hele – lige fra de snedækkede tinder højt oppe i Andesbjergene til den dampende regnskov i Amazonas. Landet rummer en ufattelig diversitet af natur og dyreliv og er et fantastisk sted at tage på fugletur. Med knap 2000 fuglearter er Colombia faktisk det land i verden med flest fuglearter. Det svarer til næsten 20 procent af alle verdens fugle! 

Det er nemt at forelske sig i Colombia. På vores rundrejse har vi god tid i perlen ved den caribiske kyst: Cartagena. Et spændende indslag på rejsen er Medellin, der for 20 år siden var kendt som narkobaronernes hjemsted, men i dag har genopfundet sig selv som en spændende kulturby. Vi skal også på udkig efter brøleaber i regnskoven og bruger en dag i kaffens tegn.

Tag med til Columbia. Vamos a la playa! Se vores rejser til Colombia herunder.
 

  

Praktiske oplysninger Colombia

 • Colombia kræver ikke visum fra danske statsborgere i de første 90 dage i landet. Passet må ikke udløbe inden for 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé, at have en ekstra kopi af passets informationsside med, og opbevare den et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod: smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Colombia hedder Colombian Peso og forkortes COP. 1000 COP svarer til ca. 2 kroner. Det anbefales at medbringe US Dollars, og også gerne i mindre sedler. Kreditkort (kun Visa og Mastercard) kan bruges på restauranter, hoteller  og i mange turistbutikker . Der er hæveautomater i større byer. Generelt får man en bedre kurs ved at hæve penge end ved at veksle.

 • Der er ikke elkedel på værelserne. Der er hårtørrer på ca. halvdelen af hotellerne på rundrejsen, men ikke på fugle- og naturrejsen.

 • Internet og Wi-Fi

  På mange af hotellerne er  der gratis wi-fi – nogle steder på værelserne, andre steder kun i lobbyen. Hastigheden er dog sjældent imponerende.  

  Mobiltelefon

  Det er temmelig dyrt at ringe og sende sms til udlandet fra Colombia, så kontakt din teleudbyder og for priser og nærmere information. 

 • Der er 110 volt (i lysnettet), som dog ikke behøver at volde problemer i de nyere opladere til kamera mm (se tekst på opladeren). Der bruges stik med to eller tre smalle flade ben, så medbring adapter.

 • Colombia er ikke kendt for et varieret køkken. Det er ofte kylling, fisk  eller oksekød, der bliver serveret og med pommes frites eller ris til. Kaffe af den bedste kvalitet drikker man overalt, og man kan købe billige og gode øl, mens chilenske vine ofte er at finde på vinkortene.

  Vandet fra hanerne kan flere steder drikkes, men smager af klor.  Det anbefales, at man køber mineralvand på flaske.

 • På restauranter er det normalt at lægge ca. 10-15 % på regningen, hvis ikke det er pålagt allerede (I så tilfælde står der typisk "propina voluntaria" på regningen.)

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 10 kr. Et glas vin fra 35 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 8 kr.

 • Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Når man modtager flybilletterne skriver vi også hvor mange kilo, man må have med, og det er typisk 20 kg.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Vejret er lunt det meste af tiden, som på de bedste danske sommerdage. Colombia har typisk tropisk klima med høje temperaturer året rundt i lavlandet.

  I Amazonas' regnskove er der ca. 26. grader, og der falder op mod 280 mm. regn i februar.

 • Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

  På byrundturen i Bogotá til fods anbefaler vi, at man bliver sammen i gruppen.

 • De fleste steder har vi ud over vores lokalguide en lokal ekspert med, der har indgående kendskab til det specifikke sted, som vi besøger. Vores lokalguide medbringer et teleskop hele turen rundt. Flere steder kommer vi højt op i Andesbjergene, mellem 3000 – 4000 moh. Og da vi satser på at være på lokaliteten ved solopgang kan det være koldt, og vi anbefaler at medbringe det uldne undertøj, en god hue eller sjal og et par handsker. I Amazonregnskoven er der enkelte steder, hvor der er voldsomt med myg, så vi anbefaler at medbringe et par tynde langærmede skjorter og godt med effektiv myggebalsam.

  Husk weekendtaske (sportstaske) til Marasha-Puerto Narino. Det drejer sig om 4 dage/3 nætter hvor man ikke kan medbringe sin kuffert. Den bliver stående på hotellet i Leticia indtil man kommer tilbage hertil og rejser videre.

  Gummistøvler er uundværlige i Marasha regionen. De kan lejes eller købes billigt i Leticia, så medmindre man er glad for sine egne gummistøvler, er der ingen grund til at tage gummistøvler med fra Danmark.

  Vandrestøvler bliver man glad for at medbringe.

  Siddeunderlag/pude til at sidde på i bådene i Amazonas kan være en god idé at medbringe, da der ikke er hynder i bådene. 

  Morgenmaden på mange af dagene er simpel og tages med i bussen på vej til dagens udflugtsmål. Hav evt. müsli/energibarer med hjemmefra til at supplere med.

  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres. 

  Vi står ofte tidligt op på denne tur for at have de bedste betingelser for at se fugle.

 • - Insektspray / Myggebalsam

  - Regnslag

  - Sollotion med høj faktor

  - Solbriller

  - Kasket eller solhat

  - Badetøj og håndklæde

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Evt. Sportssandaler

  - Evt. vandresko

  - Varm trøje el. jakke.

  -Gerne lag på lag tøj som kan tages af og på. Vi befinder os imellem 0 og 3.000 meter på rejsen så temperaturen svinger.

 • Colombia har ikke haft turisme i mange år, og vejene er ikke nær så gode som man måske er vant til fra andre latinamerikanske turistlande. Der kan være jordskred eller strejker som ydermere forlænger køretiderne i programmet. Busserne kan variere af standard, men vi stræber altid efter at have de bedste busser. Måske mikrofonen svigter eller et af sæderne ikke kan lænes tilbage; bær over med det, du er i Colombia!

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.