Logo

Peru

Inkabyen Machu Picchu er et af verdens syv vidundere. Tag med Viktors Farmor til Peru og se det med egne øjne.

 

Man kan nemt miste pusten i den gamle inkahovedstad Cuzco. Både på grund af højden  (3399 m.) og på  grund af skønheden og historiens vingesus. Byen blev formet som en puma, hvor en kæmpe fæstning dannede hovedet. Man fornemmer inkaernes storhed og ser spaniolernes flotte bygningsværker fra kolonitiden.

Herfra tager man til Machu Picchu, den velbevarede inkaby, som ikke blev ødelagt af de spanske conquistadorer. Man kan undre sig over inkaernes præcision med stenene, der er hugget så tæt, at man ikke kan presse et kreditkort ind mellem dem.

Forunderligt er også Nascalinierne i det sydlige Peru, hvor man fra en lille flyver kan se gigantiske figurer i ørkensandet. Deres betydning strides videnskabsmænd stadig om.

Titicacasøen med  urosfolket, der bor på flydende sivøer er et andet højdepunkt på rejser til Peru.

 

Viktors Farmor i Peru

Peru er forunderligt og fantastisk. Vævede tekstiler laves  med en eksplosion af farver,  og de traditionelle dragter bliver båret med stolthed.  Andesbjergene rækker mod himlen og det højeste i Peru, Huascarán  måler 6768 meter over havet.  Over halvdelen af Peru er dækket af regnskov, men kun en del af Amazonejunglen er tilgængelig. Peru ligger ved vestkysten og har grænser til Chile, Bolivia, Brasilien, Colombia og Ecuador .

Viktors farmor har flere forskellige rejser til Peru - du kan se dem alle herunder.

Hvilken rejse foretrækker du?

Viktors Farmor baggrundsbillede