Hvad søger du?

Værd at opleve i Peru

Man kan nemt miste pusten i den gamle inkahovedstad Cuzco. Både på grund af højden (3399 m.) og på grund af skønheden og historiens vingesus. Byen blev formet som en puma, hvor en kæmpe fæstning dannede hovedet. Man fornemmer inkaernes storhed og ser spaniernes flotte bygningsværker fra kolonitiden.

Herfra tager man til Machu Picchu, den velbevarede inkaby, som ikke blev ødelagt af de spanske conquistadorer. Man kan undre sig over inkaernes præcision med stenene, der er hugget så tæt, at man ikke kan presse et kreditkort ind mellem dem.

Forunderligt er også Nazcalinierne i det sydlige Peru, hvor man fra en lille flyver kan se gigantiske figurer i ørkensandet. Deres betydning strides videnskabsmænd stadig om.

Titicacasøen med urosfolket, der bor på flydende sivøer er et andet højdepunkt på rejser i landet.

Hvis du tager på ferie til Peru, kommer du hjem fyldt op med oplevelser. De skønne landskaber og det fantastiske folkefærd er en oplevelse for livet. Med Limas pulserende storbyliv og Amazonas dybe regnskov har landet det hele til en oplevelsesrig rejse.

Peru er forunderligt og fantastisk. Vævede tekstiler laves med en eksplosion af farver, og de traditionelle dragter bliver båret med stolthed.  Andesbjergene rækker mod himlen og det højeste sted, Huascarán, måler 6768 meter over havet.  Over halvdelen af Peru er dækket af regnskov, men kun en del af Amazonejunglen er tilgængelig. Landet ligger ved vestkysten og har grænser til Chile, Bolivia, Brasilien, Colombia og Ecuador.

Landefakta

Areal:

1.285.216 km2

Hovedstad:

Lima

Møntfod:

Sol (a 100 centavos) - forkortes PEN

Sprog:

Spansk (off.), quechua (off.)

Tidsforskel fra DK:

Sommer: -7 timer, vinter: -6 timer

Viktors Farmor i Peru

En ferie til Peru er fyldt med magiske oplevelser, hvor især naturen og de bjergskønne områder kommer til at præge din rejse. Viktors farmor har flere forskellige rejser til landet.

Vores absolut mest populære rejse er den store rundrejse Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca. Vi kommer rundt om alle højdepunkterne og krydrer rejsen med mange mindre, men lige så uforglemmelige oplevelser.

Der er også mulighed for at tage på rejsen i en opgraderet version: Peru med mere forkælelse, hvor nogle af de i forvejen roste hoteller og måltiderne bliver en tak mere vidunderlige.

På rejsen Chile - Bolivia - Peru kan du opleve Peru på en adventurerejse i kombination med naboerne Chile og Bolivia. Her oplever du også Machu Picchu og får noget af det bedste med fra Chile og Bolivia som Titicaca-søen, Uyuni saltsletterne og Månedalen i Chile.

 

Vidste du det om Peru?

Kartoflen stammer fra området omkring Titicacasøen, og i Peru er der mere end 3000 sorter af kartofler. Det var spanierne, der bragte kartoflen til Europa, hvor den i starten var forbeholdt adelen.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Peru.

Klima og vejr

Hvornår besøger man Peru?

Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter, og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i landet, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til omkring frysepunktet, og det kan være køligt på hotellerne. Især på rejser i juni, juli og august er det vigtigt at have varmt tøj med til de kølige aftener og nætter.

Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru.

Der er klimaanlæg, men ikke toilet i rundturs-busserne. I den nordlige del er der kun aircondition og ikke varme, da det ikke er nødvendigt.

Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter, og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i landet, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til om...

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Peru

Slå benene op

Generelt på vores rejser til Peru bor vi på flotte turistklassehoteller, så vi kan få benene op oven på en dag med store oplevelser. På rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca har vi en overnatning hos lokale familier i Den Hellige Dal, som giver et unikt indblik i deres hverdag.

Typiske spørgsmål før rejsen til Peru

Peru er et rent skatkammer, når det kommer til gastronomi. Landet byder på et væld af specialiteter og anses for at have Latinamerikas mest fascinerende og varierende køkken. Den peruvianske gastronomi er mest kendt for dets fusionskøkken, hvor man blander madkulturer fra både Europa, Asien og selvfølgelig det lokale, traditionelle køkken. Derudover varierer maden meget fra egn til egn, da fokus er på lokale råvarer og specialiteter fra hvert område.

Nikkei-gastromi kaldes det japansk-peruvianske fusionskøkken, som er specielt for landet, hvor peruvianske ingredienser tilberedes med japanske teknikker.

Mange steder fås også lækker friskfanget fisk, som snildt kan være krydret med den peruvianske chili aji. Der findes flere forskellige varianter af chilien, og den kan bl.a. give en sød og rund smag.

Et andet must, hvis man er til fisk, er ceviche. Det er råmarineret fisk (ofte en hvid fisk) i frisk limesaft, koriander, chili, salt og løg. Der kan være tilsat flere forskellige ingredienser, men basen er simpel og lækker. Der findes mange forskellige variationer med rejser, blæksprutter og andre typer fisk. Man kan også få ceviche i en vegetarisk udgave med f.eks. mango eller palmito som erstatning for fisk. Palmito er ”hjertet” af en speciel type palme. Der er intern kamp mellem Peru og Chile om, hvor cevichen stammer fra.

Hvis tørsten skal slukkes, findes der flere gode lokaløl, en kendt er mærket Cusqueñas, som fås i både en hvede, mørk, classic, quinoa og gylden udgave. Mange områder har deres egne lokale øl, f.eks i Cuzco og Arequipa. De bedste vine stammer fra vingårdene Tacama og Ocucaje syd for Lima.

Derudover er Peru landet, der opfandt drinken Pisco Sour. En skøn sød-syrlig frisk drink med masser af lime, og den lokale brændevin Pisco lavet på druer. Den er skøn i varmen.

En sjov og forfriskende sodavand er en Inca Kola. Selvom navnet lægger op til det, har den absolut intet med cola at gøre. Den er frisk, sød og har en fantastisk gylden farve.   

Drik flaskevand og undgå postevandet. Når man er i højden, er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt. Undgå isterninger og ukogte grøntsager. Mange steder bliver der serveret coca-te, en velsmagende opkvikkende te. Coca-te er ikke euforiserende - kokain kan kun udvindes af cocablade gennem en uhyre vanskelig kemisk proces, der forudsætter enorme mængder af cocablade.

Møntfoden i Peru hedder Nuevo Sol, PEN – Hvor 1 PEN svarer til ca. 2 DKK. I kontant valuta anbefales det at medbringe PEN og alternativt USDollars. (PEN kan bestilles og hentes i FOREX). Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker.

Kreditkort kan anvendes i de større byer, og det kan derfor anbefales at benytte sit hævekort undervejs, selvom det koster gebyrer i banken. Det er både sikrere og i sidste ende nok også billigere end at veksle fra DKK til USD og fra USD til PEN pga. gebyrer ved hver veksling.

En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., mens vin er relativt dyrt og koster fra 70-100kr. og opefter pr. flaske. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr. Man skal prutte om prisen på langt de fleste markeder.

På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Giv kuffertdragere på hotellerne 1-2 USD pr kuffert, som de bærer for dig. Læg også penge på værelset til stuepigen.

På grupperejser betaler Viktors Farmor drikkepenge til chauffør og lokalguide.

Peru byder på et væld af farverigt og fantastisk håndværk og tøj. Ponchoer, huer, trøjer m.m. i alpaca-uld er specielt populært og fås i et væld af farver og kvaliteter. Derudover er en sweater i alpaca-uld skøn, når man er oppe i højderne og skal holde varmen. Her kan vi også nævne Chullo-hatten oftest lavet i alpaca, lama eller fåreuld. De fås i de flotteste farver og mønstre og er skønne på en kold aften - også hjemme i Danmark.

Hvis der er plads i kufferten, kan man på flere markeder også finde de smukkeste malerier – i forskellige størrelser. Her er der igen vægt på farverne og forskellige spændende motiver som landskaber, guder og natur.

Her må vi selvfølgelig også nævne den lokale brændevin Pisco, som også fås i forskellige størrelser og kvaliteter. Spørg evt. rejseleder eller guide om kvalitet. Så kan man lave en skøn peruviansk Pisco Sour, når man kommer hjem.

Nogle steder kan man også finde det peruvianske pink salt, som er lækkert og også nemt at transportere med hjem – og måske til at imponere gæsterne derhjemme over middagsbordet.

Der er rigeligt at falde for specielt af håndværk i landet!

Vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria samt valg af malaria profylakse. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dagprogrammet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

På rejsen tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der kan opstå symptomer på højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

På Viktors Farmors rejser i Peru sikrer vi en så optimal akklimatisering, som tiden tillader. På "Nazca, Machu Picchu og Titicaca" begynder vi med 3 nætter i Den Hellige Dal. Det er i ca. 2.600 meters højde, så vi har god tid til at akklimatisere os, inden vi stiger yderligere og indkvarterer os højere oppe i bjergene.

Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk. Det koster 50 kr. for recepten og 160 for konsultationen.

Drik flaskevand og undgå postevandet. Når man er i højden, er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre.

Især den første uges tid får man mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ og er i almindelig god fysisk form. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

På turen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor vi i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Peru er seks timer bagud i forhold til Danmark.

Turen går til Peru og Bolivia, 2019, Politikens Forlag, giver et godt overblik over landets historie, kultur, seværdigheder og praktiske råd.

Den nobelprisvindende peruvianske forfatter Mario Vargas Llosa er også værd at kaste sig over. Her kan nævnes La Ciudad de los Perros (Byen og hundene), som er et af hans mest ikoniske værker.

5 nedslag i Perus historie

Midt 1400-tallet 
Det lykkedes Inkaerne at erobre hele det nuværende Peru, Bolivia og Ecuador samt dele af Colombia, Chile og Argentina.

1532-1533 
Spanierne, med Francisco Pizarro i spidsen, erobrede Peru.

1780 
Stort oprør af oprindelige folk ført an af mestizen José Gabriel Condorcanqui, bedre kendt som Tupac Amarú 2 mod det spanske styre. Det endte dog i nederlag til de oprindelige folk.

1821 
Peru bliver erklæret selvstændigt. Det var dog først i 1824, at folkehelten Simón Bolívar besejrede de sidste spanske royale styrker.

1990 
Den verdenskendte forfatter Mario Vargas Llosa stillede op som liberal kandidat til præsidentvalg, men tabte dog. I 2010 modtog han Nobelprisen i litteratur.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysnknger om rejsen til Peru

Download FAQ

I Peru er man visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse. Ved indrejse til Peru, udfyldes en blanket (som udleveres i flyet) som skal vises sammen med passet. Blanketten stemples, og det er vigtig at passe på den under rejsen, da den skal afleveres ved udrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Møntfoden i Peru hedder Nuevo Sol, PEN – Hvor 1 PEN svarer til ca. 2 DKK. I kontant valuta anbefales det at medbringe PEN og alternativt USDollars. (PEN kan bestilles og hentes i FOREX) Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker.

Kreditkort kan anvendes i de større byer, og det kan derfor anbefales at benytte sit hævekort undervejs, selvom det koster gebyrer i banken. Det er både sikrere og i sidste ende nok også billigere end at veksle fra DKK til USD og fra USD til PEN pga. gebyrer ved hver veksling.

Får man ikke højdesyge?
På rejsen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid kræves det, at man er i almindelig god fysisk form, og man får mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Kan man få vasket tøj undervejs?
Ja, i Cuzco, Puno og Arequipa vil man godt kunne nå at få vasket tøj, hvis man indleverer det ved ankomst og fortæller i receptionen, hvornår man senest skal bruge det igen. Dermed kan man godt nøjes med at have tøj med til en uge i alt. 

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria samt valg af malaria profylakse. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Medbringer du receptpligtig medicin skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

På rejsen tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der kan opstå symptomer på højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

På Viktors Farmors rejser i Peru sikrer vi en så optimal akklimatisering, som tiden tillader. På "Nazca, Machu Picchu og Titicaca" begynder vi med 3 nætter i Den Hellige Dal. Det er i ca. 2.600 meters højde, så vi har god tid til at akklimatisere os, inden vi stiger yderligere og indkvarterer os højere oppe i bjergene. 

Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge.

Er man tilbøjelig til at blive køresyg, er det en god idé at medbringe piller mod køresyge.

På rejser i Peru får du mest ud af din ferie, hvis du har trænet på forhånd. Vi har flere gåture på inka-stederne og i bjergene generelt, så det er nødvendigt at være i almindelig god fysisk form. 

Perus køkken er næsten lige så varieret som dets geografi og går fra de lækreste skaldyr og fisk til kartofler, som er fast ingrediens i mange retter i højlandet. En særlig delikatesse i højlandet er marsvin. Drik flaskevand og undgå postevandet.

Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt. Undgå isterninger og ukogte grøntsager. Mange steder bliver der serveret coca-te, en velsmagende opkvikkende te. Coca-te er ikke euforiserende - kokain kan kun udvindes af cocablade gennem en uhyre vanskelig kemisk proces, der forudsætter enorme mængder af cocablade.

Peru byder på mange slags øl. Mange af områderne har deres lokale øl, f.eks i Cuzco og Arequipa. De bedste vine stammer fra vingårdene Tacama og Ocucaje syd for Lima. En populær cocktail er nationaldrikken i Peru: Iskold Pisco Sour. Den består af limejuice, æggehvide, sukker og Pisco (druebrændevin).

Må jeg medbringe egne fødevarer?
Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, orginal emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må man ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

Telefoni. Peru har selvvalg fra Danmark. Tryk 0051 + omr.nr + ab.nr Fra Peru til Danmark trykkes 00 (afvent ny klartone) 45 + dansk ab.nr.

Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. Det koster godt 20 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt.

Internet. De fleste hoteller har adgang til internettet.

Peru bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben, men på de fleste hoteller er stikdåsen i væggen også lavet, så de runde danske kan sættes i. Medbring adapter for en sikkerheds skyld.

På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Giv kuffertdragere på hotellerne 1-2 USD pr kuffert, som de bærer for dig.

Læg også penge på værelset til stuepigen.

På grupperejser betaler Viktors Farmor drikkepenge til chauffør og lokalguide.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., mens vin er relativt dyrt og koster fra 70-100kr. og opefter pr. flaske. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

Man skal prutte om prisen på langt de fleste markeder.

Bagagen bør aldrig være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den, da vi kan komme ud for uregelmæssigheder i programmet. Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så man er forberedt på det tilfælde at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i Peru, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til omkring frysepunktet, og det kan være køligt på hotellerne. Især på rejser i juni, juli og august er det vigtigt at have varmt tøj med til de kølige aftener og nætter.

Der er klimaanlæg, men ikke toilet i rundturs-busserne. I det nordlige Peru er der kun aircondition og ikke varme, da det ikke er nødvendigt.

Peru er seks timer bagud i forhold til Danmark.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Regntøj

- Varmt tøj og skiundertøj (Meget vigtigt især på rejserne i juni, juli, august, hvor der kan være køligt på nogle af hotellerne)

- Vækkeur

- Gode vandresko/-støvler

- Solbriller og solcreme

- Kasket/hat

- Evt. piller mod højdesyge (Diamox)

- Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Myggemiddel - gerne med mindst 7,5% DEET (kan af og til købes i Peru)

- Evt. god kikkert

- Lommelygte

- Evt. mindre taske til nætter hos familier.

- Badetøj

- Evt. vandrestave til kortere vandringer

- Evt. instant kaffe, da der på flere hoteller er kogt vand, men ingen kaffe

Det er dit eget ansvar, at tjekke hvad du må indføre i Peru. Følgende er vejledende, men Viktors Farmor tager ikke ansvar for konfiskeringer eller bøder mv. 

For gæster over 18 år gælder, at man må indføre:

  • Medicin til egen brug alene. Medbring evt. kopi af recept.
  • 400 cigaretter
  • 3 liter alkohol
  • andre goder til personligt forbrug eller gaver må ikke overstige en værdi af samlet 500 USD

Må jeg medbringe egne fødevarer?

Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, original emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må du ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

De steder hvor der er en spand på gulvet ved siden af toilettet skal man smide toiletpapiret heri.

Det er meget vigtigt, da rørene ellers risikerer at stoppe til. 

Hav Kleenex el. en rulle toiletpapir med i håndbagagen. Det er ikke alle offentlige toiletter, der har papir nok. 

Får man ikke højdesyge?
På turen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid får man mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ og er i almindelig god fysisk form. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.