Hvad søger du?

Estland

Hovedstaden Tallinn stammer fra Middelalderen, hvor det var en kendt havn og handelsplads.

 

Tallinn er en lille hovedstad med knap en halv million indbyggere, og den har mange flotte slotte, kirker og historiske bygninger. Den blev optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv i 1997.

Det imponerende Kadriorg Palads er opført i  1718 af den russiske Zar Peter den Store. Det blev navngivet Kadriorg efter hans hustru Catherine 1. Paladset er designet af den italienske arkitekt Nicolo Michetti og med sin rige udsmykning er slottet et af de bedste eksempler på barok arkitektur i Nordeuropa.

 

Viktors Farmor i Estland

Estland, Letland, Litauen. Tre land, der ofte nævnes i samme åndedrag som en remse, og de hænger da også sammen på mange måder. Men de rummer også store forskelle, fra det finske og nordiske præg i Estland til det katolske og sydeuropæiske islæt i Litauen. Afstandene er korte, men seværdighederne er store. Oplev det hele på en 7 eller 13 dages rundrejse i Baltikum.

Tag med til det mindste af de tre baltiske lande.
 

  

Praktiske oplysninger Estland, Letland og Litauen

 • Danske statsborgere kan rejse visumfrit i indtil 90 dage til Estland - Letland - Litauen. Pas skal være gyldigt under opholdets varighed. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Euro. Euro kan hæves i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter mv. tager ikke internationale kreditkort.

 • De tre lande har nogenlunde fælles madkultur med lokale specialiteter som for eksempel pirogger. Kød og kartoffelretter, fisk og supper er udbredt med indflydelse fra det russiske køkken. Det er almindeligt at drikke øl og vin og til dels vodka, som også fremstilles lokalt sammen med forskellige likører.

 • Landekoden til Estland er +372, landekoden for Letland er +371 for og landekoden for Litauen er +370.

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  På de fleste hoteller er der desuden trådløst internet.

 • Der bruges 220V - 50 hz – medbring adapter, da stiktyper kan variere.

 • Vand fra hanen er af varierende kvalitet. Vil man være helt sikker, anbefales det at købe vand på flaske.

 • På vores grupperejse er drikkepenge til lokalguide og chauffør inkluderet. Herudover er det almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, som f.eks. tjenere, taxachauffører og stuepiger, da det for dem er en del at lønnen.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer.

 • Ravsmykker, kurve, keramik, folkekunst, strikvarer(uld) som ponchos, jakker og tørklæder. Blyinfattede pynteting til at hænge i vinduer eller på glasdøre.

 • Med forbehold for ændringer. Alle i Euro:

  Lille øl 2,5 – 3

  Stor øl 3,5 – 4

  Cola/vand 2

  Glas vin 5

  Salat 6 - 7

  Suppe 6

  Frokost 10 – 12

  Dessert 4 – 5

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • De baltiske lande har en blanding af tempereret kyst- og fastlandsklima. Der er generelt koldere om vinteren end i Danmark – op til 20 minusgrader. Men der kan også være ekstremer med lejlighedsvise hedebølger om sommeren.

 • Baltikum er en time foran i forhold til Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Paraply/regntøj

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat + solbriller

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.