Hvad søger du?

Letland

Hovedstaden Riga i Letland er den største by i de baltiske lande – alligevel har den kun omkring 700.000 indbyggere. Den er kendt for mange art nouveau bygninger.

 

Er du interesseret i arkitektur, så er Letlands hovedstad Riga bestemt et besøg værd. I Rigas art nouveau distrikt er der ikke mindre end 800 bygninger. Byen er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er kendt som hovedstaden for art nouveau (Jugendstil).

På vej mod Riga er der besøg i Letlands største nationalpark Grauja, der har mere end 500 historiske monumenter.

Et af højdepunkterne på rejsen er Turaida borgen. Den er opført i 1214 og er en af de ældste middelalderborge i Letland.

 

Viktors Farmor i Letland

Det ”midterste” af de baltiske lande Estland, Letland og Litauen besøger vi på en syvdages rejse til de tre hovdstæder. Vi nævner ofte landene som en remse, og det er da også rigtigt, at de hænger sammen på mange måder. Men de rummer også store forskelle. Oplev det hele på en 7 eller 13 dages rundrejse i Baltikum.

Tag med på rundrejse i de baltiske lande.
 

  

Praktiske oplysninger Estland, Letland og Litauen

 • Danske statsborgere kan rejse visumfrit i indtil 90 dage til Estland - Letland - Litauen. Pas skal være gyldigt under opholdets varighed. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Euro. Euro kan hæves i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter mv. tager ikke internationale kreditkort.

 • De tre lande har nogenlunde fælles madkultur med lokale specialiteter som for eksempel pirogger. Kød og kartoffelretter, fisk og supper er udbredt med indflydelse fra det russiske køkken. Det er almindeligt at drikke øl og vin og til dels vodka, som også fremstilles lokalt sammen med forskellige likører.

 • Landekoden til Estland er +372, landekoden for Letland er +371 for og landekoden for Litauen er +370.

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  På de fleste hoteller er der desuden trådløst internet.

 • Der bruges 220V - 50 hz – medbring adapter, da stiktyper kan variere.

 • Vand fra hanen er af varierende kvalitet. Vil man være helt sikker, anbefales det at købe vand på flaske.

 • På vores grupperejse er drikkepenge til lokalguide og chauffør inkluderet. Herudover er det almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, som f.eks. tjenere, taxachauffører og stuepiger, da det for dem er en del at lønnen.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer.

 • Ravsmykker, kurve, keramik, folkekunst, strikvarer(uld) som ponchos, jakker og tørklæder. Blyinfattede pynteting til at hænge i vinduer eller på glasdøre.

 • Med forbehold for ændringer. Alle i Euro:

  Lille øl 2,5 – 3

  Stor øl 3,5 – 4

  Cola/vand 2

  Glas vin 5

  Salat 6 - 7

  Suppe 6

  Frokost 10 – 12

  Dessert 4 – 5

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • De baltiske lande har en blanding af tempereret kyst- og fastlandsklima. Der er generelt koldere om vinteren end i Danmark – op til 20 minusgrader. Men der kan også være ekstremer med lejlighedsvise hedebølger om sommeren.

 • Baltikum er en time foran i forhold til Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Paraply/regntøj

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat + solbriller

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.